Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Devletimiz ve onun sanli ordusu TSK ülkesi icin carpisan ve gazi olan tüm evlatlarina her daim sonuna kadar sahip cikmistir. Bunun en güzel örnegi asagidaki haberden anlasiliyor.

Tahminim neden carpisarak ölmedi diye ceza olarak GAZI oldugunu kabul etmiyor askeri mahkeme. Bizim mahkemelerimiz devamli hukukun üstünlügüne göre kararlar verir.

GAZİ OLUP OLMADIĞINA AİHM KARAR VERECEK

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, 1989 yılında Hakkari'de meydana gelen çatışmada vücuduna isabet eden 19 şarapnel parçasıyla yaşam mücadelesi veren Önder Oğuz, gazi olduğunu ispatlamaya çalışıyor.

Bozüyük Belediyesi'ne ait sosyal konutlarda yaşayan 42 yaşındaki Önder Oğuz, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde askerlik yaparken PKK'iler ile çıkan çatışmada ağır yaralandığını söyledi.

Çatışmada, vücuduna, çıkarılması mümkün olmayan 19 şarapnel parçası isabet ettiğini ifade eden Oğuz, ''Vücudumda, 16'sı göğüs ve akciğer çevresinde, 3'ü elimde olmak üzere toplam 19 şarapnel parçası bulunuyor. Şarapnel parçaları hayati tehlike riski taşıdığı için çıkarılmadı'' dedi.

İŞTEN DE ÇIKARILDI

O zamandan beri çok yorulduğunu, biraz yürüyünce tıkandığını, sağlık şartlarına uygun sabit bir iş bulamadığını anlatan Oğuz şöyle konuştu:

''İmkansızlıklar yüzünden oğlumu 12 yıldır göremiyorum. Aradan geçen 21 yıl içinde çalmadığım kapı kalmadı. Emekli Sandığı, aldığım raporları ‘Organ kaybın yok, sen gazi değilsin’ diyerek kabul etmedi. Bazen ‘Keşke çatışmada kolum bacağım kopsaydı’ diyorum. Ne sağlık karnesi, ne gazi kartı ne de sosyal hak verildi. Bugüne kadar kimse beni ciddiye almadı.''

Oğuz, 3 yıl öncesine kadar İstanbul'da virane bir yerde yaşadığını belirterek, Belediyenin kendisine lojman ve iş vaadinde bulunması üzerine Bozüyük'e geldiğini bildirdi. Ekonomik kriz nedeniyle çalıştığı taşeron firmadan çıkartıldığını anlatan Oğuz, günübirlik işlerle idare etmeye çalıştığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

ASKERİ MAHKEMEDE KAYBETTİ

''Şimdi bir ekmeğe muhtaç kaldım. Evimde odun, kömür yok. Faturayı ödeyemediğim için sular kesildi. Aç bir halde yaşama mahkum edilmiş gibiyim. Ne yapacağımı şaşırdım. Vatanı sevmek, ülkeye hizmet etmek, gerekirse canını bile vermek suç mu? 21 yıldır gazi olduğumu ispat etmeye çalışıyorum. Dilenci gibi yaşamaktan bıktım.''

Oğuz, gazi olduğunu kabul ettirebilmek için Askeri Mahkeme'ye dava açtığını ancak bu davayı kaybettiğini belirterek, iç hukuktaki mücadelesinden sonuç alamadığı için iki yıl önce, ''gaziliğinin kabul edilmesi ve bundan doğan sosyal haklarının verilmesi'' talebiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvurduğunu söyledi.

Askeri mahkemede kaybettiği dava nedeniyle yaklaşık 1.500 lira borçlandığını ifade eden Oğuz, şöyle devam etti:

''Kan dökerek savunduğum ülkemi AİHM'e şikâyet etmek zorunda kalmaktan üzülüyorum. Şehit miyim, gazi miyim? Devlet bana ne olduğumu söylesin. Sadaka istemiyorum. İş verilse AİHM'e gitmeyecektim. Ben vatana hizmet ettim, şimdi bana onurum verilsin. Gazi değilsem bile terör mağduruyum. Yaşama ümidimi tamamen kaybettim. Başvurduğum bütün kapılar tek tek suratıma kapandı. Babamın tarlasını beklerken vurulmadım. Yarayı aldığım gün gazi olmayı hak ettim. Türkiye İş Kurumu'na 5 yıl önce müracaat ettim ama sonuç alamadım.''

Kaynak: -http://www.birgun.net/actuel_index.php?news_code=1268317195&year=2010&month=03&day=11-

Gönderi tarihi:

Çok yazık bu insanları bu hale getirenler utansın.

Bu insanlara bu zulmü hak görenler devlete millete karşı birçok cinayet işlemiş suçsuz bebekleri katletmiş teröristlere iş imkanı sağlarken onları sözde topluma kazandıralım derken bu insanlara yapılan bu muameleyi kıyorum,lanetliyorum.

Gönderi tarihi:

Çok yazık bu insanları bu hale getirenler utansın.

Bu hale getirenlerin adresi cok acik ve net. Devlet ve onun sanli osrdusu TSK. Bende kiniyorum onlari. Vatan evlatlarina üvey evlat muamelesi yapanlar utansin. Böyle davrananlar davranan TSK icin 30 asker ölmüs, 5 asker ölmüs hic önemli degil. Önemli olsaydi korumasiz sekilde teröröüstlerin onune atilan 30 askerin sorumlulari mahkeme önünde hesap sorarlardi ama nafile. Bu zihniyet birde kalkiyor esir düsen askerlere dahi teslim olduklari icin ceza veriyor. Biz hala vatan millet sakarya mantigiyla evlatlarimizi dahi koruyamayan ve sahip cikmayan zihniyetin eline teslim ediyoruz.

Gönderi tarihi:

Sn.Kaplan, size aynen katılıyorum. Topluma kazandırma diye nutuklar atılıyor; gazilerimiz ve şehit aileleri gözardı ediliyor. Bu gazimiz ise gazi olduğunu isbat etmeye çalışıyor. Gazete haberi doğruysa askeri mahkeme de kabul etmemiş. Nerden tutsak elimizde kalıyor.

saygılarla...

Gönderi tarihi:

Sn.Kaplan, size aynen katılıyorum. Topluma kazandırma diye nutuklar atılıyor; gazilerimiz ve şehit aileleri gözardı ediliyor. Bu gazimiz ise gazi olduğunu isbat etmeye çalışıyor. Gazete haberi doğruysa askeri mahkeme de kabul etmemiş. Nerden tutsak elimizde kalıyor.

saygılarla...

Sevgili yılmaz Ara sıra memurlar netten takip ediyorum her gün her her ilde eski hükümlüleri işe almak için ilan veriliyor...

Şahit olduğum birinden biliyorum ki Adam 4 yıl terör faliyetlerine katılmış daha sonra teslim olmaktan başka çaresi kalmayınca teslim olmuş ve topluma kazandırmak adına devlet dairesinde iş girmiş.

Gönderi tarihi:

Sevgili yılmaz Ara sıra memurlar netten takip ediyorum her gün her her ilde eski hükümlüleri işe almak için ilan veriliyor...

Şahit olduğum birinden biliyorum ki Adam 4 yıl terör faliyetlerine katılmış daha sonra teslim olmaktan başka çaresi kalmayınca teslim olmuş ve topluma kazandırmak adına devlet dairesinde iş girmiş.

Şunuda belirteyimki bu durum ak parti döenminden önceydi...Yani al birini vur ötekine.

Gönderi tarihi:

Şunuda belirteyimki bu durum ak parti döenminden önceydi...Yani al birini vur ötekine.

Aynen öyle. Bizi bu hale getirenler arasinda ala bir fark yok. Ama diger taraftan birazda gercek suclulara neden dokunmuyoruz sayin kapla-200. TSK ve mahkemesi kabul ettide hükümetlermi red ettiler?

Burada gercek suclu TSK.

Dogruya dogru diyebilmek cok önemli.

Gönderi tarihi:

Aynen öyle. Bizi bu hale getirenler arasinda ala bir fark yok. Ama diger taraftan birazda gercek suclulara neden dokunmuyoruz sayin kapla-200. TSK ve mahkemesi kabul ettide hükümetlermi red ettiler?

Burada gercek suclu TSK.

Dogruya dogru diyebilmek cok önemli.

Sevgili dominik Yine ne alaka diyeceğim ..çünkü;

Teslim olan teröristleri tsk işe almıyor , yanlış ve adaletsiz kanunları da tsk çıkarmıyor.

Tsk içerisinde suç işleyen,görevi ihmal eden vs varsa elbette cezasını çekmelidir ,farklı birşey söyleyenmi oldu?...Yanlız binlerce personelin içerisinde 3-5 kişinin yaptığını tsk ya mal edemeyiz..Bu 3-5 kişinin yanında terörle mücadele eden bir çok kahramana hak etmedikleri iftiralar atılmış cezalar kesilmitir.

Bunun karşısınsa susmak,görmezden gelmekte vicdan işi değildir.Diye düşünüyorum.

Gönderi tarihi:

Sevgili dominik Yine ne alaka diyeceğim ..çünkü;

Teslim olan teröristleri tsk işe almıyor , yanlış ve adaletsiz kanunları da tsk çıkarmıyor.

Tsk içerisinde suç işleyen,görevi ihmal eden vs varsa elbette cezasını çekmelidir ,farklı birşey söyleyenmi oldu?...Yanlız binlerce personelin içerisinde 3-5 kişinin yaptığını tsk ya mal edemeyiz..Bu 3-5 kişinin yanında terörle mücadele eden bir çok kahramana hak etmedikleri iftiralar atılmış cezalar kesilmitir.

Bunun karşısınsa susmak,görmezden gelmekte vicdan işi değildir.Diye düşünüyorum.

Sayin kaplan-200, siz benim söylediklerimi kendi üzerinize almayin. Ben bu kanunlari yapanlara syölüyorum, kanunu degistirmeyenlere, hata yaptigi halade hatali kumandanlari koruyanlara syölüyorum. Bu bir, iki veya 10 kisi veya dahada fazla hic önemli degil. Bu tip yanlislarin üzerine gidilmedigi sürece TSK kurum olarak elestiri alacaktir dogal olarak. Icindeki cürükleri temizlemiyorsa durun bizmi temizleyelim diyelim? Öyle bir hakkimiz olsa ben diyecegim ama yokki.

Dolayisiyla TSK bir kurumdur ve kurumun elemanlari tarafindan yapilan hatalar her yerde kuruma mal edilir. Doganin kanunu böyledir. TSK kanun yapmiyor ama meclise ve hükümete istekte bulunabiliyor. Gazinin durumu icin kanun degisikliginde neden bulunmuyor TSK? Bu siten herkes kendisini öyle kolayca siyirtamaz. Herkes sorumlulugunu bilecek.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.