Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Elazığ'da deprem: 51 ölü "Depremin ayak sesleri"


Önerilen İletiler

Topbaş'tan ürküten deprem açıklaması "Depremin ayak seslerini duyuyoruz"

 

"Depremin ayak sesleri"

 

Elazığ'da deprem: 51 ölü

10074603.jpg

 

Saat 04.32'de Elazığ'da 6.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremde ilk belirlemelere göre en çok Kovancılara bağlı üç köyde hasar meydana geldi. Bölgede incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 51 kişinin hayatını kaybettiğini, 34 kişinin de yaralı olduğunu açıkladı. Başbakan Erdoğan ise yaptığı konuşmada depremdeki can kaybının asıl sorumlusunun kerpiç evler olduğunu ve bu evler yüzünden vatandaşların hayatını kaybettiğini söyledi. İl merkezinde can kaybı olmaması köylüleri depremin değil kerpiç evlerin öldürdüğünü ortaya koydu.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Fazla degil 10 yil önce binlerce insanimizi depremde kaybettik.Carpik yapilasmanin,rüsvetin,aymazligin,utanmazligin cenneti olan ülkemizde maalesef sadece insanlarimiz degil,onlarin yasamlari icin gerekli olan sartlarda geri birakilmistir.Insanlari,Allah bir peygamber hak diye sömürerek onlarin oylariyla hükümet olanlar oy aldiklari insanlara hüzün ve caresizliklerle dolu bir hayat sundular.Halki icin degil kendileri icin calistilar.Kendileri villalarda,Kösklerde,lüks evlerde otururken insanlarimizida kerpic evlere hapsettiler.

 

Basbakan dün,"TOKI'ye hemen gidip projeler yapmasi talimatini verdik"diyerek insanlarin o izdirap dolu anlarinda bile siyaset yapma aymazligini gösteriyordu.Onca bilim adami yillardir hep ayni seyi söylüyor.Deprem olacak Deprem olacak.Istanbul'dan bahsetmeleri Istanbul'un acinacak durumdaki imar kaosu nedeniyledir.Deprem sadece Istanbul'da olacak diye bir kaide yoktu.Anadolu'nun hangi ilinde,hangi kasabasinda hangi köyünde deprem icin önlem alinmistir son 10 yil önceki depremden sonra.Hicbir yöremizde hicbir önlem alinmamistir.Alinmayacaktirda,cünkü yönetimlerin amaci bu degilki,yönetimlerin amaci siyaset yapmak iktidar da kalabilmek icin yalanlar üretmek,komplo senaryolari yaratmak medyalari araciligiyla bu amaci gerceklestirmektir.

 

Ülkemizde kriz öncesi planimiz yoktur.Ülkemizde afet bilinci yoktur,ülkemizde afet kontrolü yoktur.Krizden önce bir organizasyonu olmayan ülkemizde kriz aninda kriz masasi olusturuluyor ve bundanda siyasi amaclar umuluyor.Ülkemizde gercek anlamda afet uzmani yoktur. Bu uzmananlarin yerine atanan siyasi kisilikler uzmanlik alanlari olmadigi icin koordinasyonu saglayamayip yüzlerine gözlerine bulastirmaktadirlar.

 

Yabanci bir kanalda deprem gecesi yapilmis olan bir röportaji izledim bugün:Genc bir kiz konusuyordu,Gece atesin basinda oturmus isiniyorlardi.Yeriniz yokmu diye sorulan soruya kizin verdigi yanit "Bir cadir verdiler bize ama biz o cadiri kurmasini bilmedigimiz icin mecburen burada oturuyoruz"oldu.Bu demek oluyor ki bizim kanallarimizda verilen haberler de gercek degil.Söyle organize oldu,böyle yardim edildi denerek yardim ulasmis olanlarla röportaj yapilirken diger tarafta hala kendi hallerine birakilmis afetzedelerin yanlarina gitmiyerek dolayli dolaysiz hükümet lehine propaganda yapiyorlar.

 

Türkiye'nin zamani yoktur,deprem sen önlemini alana kadar beklerim sonra gelir sallarim demez.Biran önce Türkiye genelinde faaliyete gecilmeli,özellikle deprem bölgelerindeki tehlikeli olabilecek yapilasmaya karsi vatandasa uzun vadeli kredilerle saglam yerlesim birimleri yapilmalidir.Ödeme güclügü olanlara devlet tarafindan yardim edilerek olabilecek afetlere karsi acilen önlemler alinmalidir.BIR INSAN HAYATININ SÖNMESI BILE COK VAHIM VE TRAJIKTIR.Devlet görevini yerine getirmenin cözümlerini üretmelidir.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Televizyonda deprem haberleri verilirken stüdyodan deprem bölgesindeki haberci ile söylesi yapiliyordu.Habercinin arkasinda birkac doktor ise ellerinde cep telefonlari agizlari kulaklarinda yakinlari ile telefonlasip bakin biz ekrandayiz diyordular.51 kisinin hayatini kaybettigi bu aci olayin vahametinden bihaber kültürlü insanlara yakismayan bir yaklasimla adeta acilarla eglenircesine kameralar karsisinda gülmek aymazliktir.Ama en büyük aymazlik ise kendilerine bunlarin hatirlatilmasi üzerine televizyonun verdigi haberi begenmeyip haberciye baska yrde haber yapin diyerek basin özgürlügünü engellemek isteyen doktorlarin davranislaridir.Yazik.Afetler karsisinda insanlara ölenlere saygilari olmayanlarin görev almis olmalari gercekten üzücüdür.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayin politika degerli kardesim diyorsunuz ki basbakan talimat vermis "TOKI'ye hemen gidip projeler yapmasi icin.. Bu gibi talimatlar insanlik disi reklamdir depremzedelere yapilan büyük hakarettir bunun adini koyamazsin.. TOKI özeldir buda ayri tartismaya girer cünkü orda sifir devlet kredisi yoktur!!! TOKI oraya gitmez. Tek katlı evin rant i olmaz olmadigi icinde oraya Toki gitmez belki karsiliginda istanbul gibi büyük sehirlerden birinde rant arsa verirse kapali kapilar arkasinda kimbilir.. Kisaca oraya TOKI gitmez.

 

Eger gidecekse bizim paramizla gidecektir buda demektir diger insaat sirketlerine yapilan büyük haksizlik. Bizim paramizla yapilacak en basta o bölgedeki daha ucuza getirebilecek insaat sirketlerine haksizliktir .. Durum aslinda ne biliyormusun bunlar Türtkiye yi onune koymus bizim paramizla bizim paramizi yiyorlar insanlarda felaket sekilde alistirilmis seyrediyor..

 

Eger kalkip oranin valisini görevden alsaydi veyahut hükümet olarak topluca istifa etseydi anliyabilirdik. Ne demek 6.0 siddetli deprem 50.üzerinde vatandasimizin canina mal olsun..Ya dedigin gibi insanlarda biraz utanma olur televizyon programinda saglik görevlilerin arka planda deprem bölgesinden canli yayin sirasinda yasanan ciddiyet bütün gercegi ortaya koyuyor. Insanlarimiz artik herseyden zevk aliyor cübbelisinden padisahina kadar..AKP nin programinda zaten Fay hatti üzerindeki evlerin en azindan buralarin düzenlenmesi icin programinda böyle birsey yoktur.. CHP nin vardir halkimiz bu ince ayrintilari görmesi lazim programinda köy kentlesmesi vardir bunu görmesi lazim.. Bakin o civarda büyük kapali spor salonlari olsaydi diger alt yapilar olsaydi bugün ilk asamada depremzedeler oralarda agirlanir saglikli sicak bir ortamda günlerce agirlana bilirdi..

 

Iki sehirin rant tiyla dönen kalkinmaya kalkinma zannediyoruz kimse bilmiyorki o kalkinma degil reel kalkinma. Bir iki sehirde iki yüksek binanin yükselmesi kalkinma degildir iki köprünün yapilmasi u bahn yapilmasi ülkenin kalkindirdigini göstermez bunlar her hükümet dönemin fazlasiyla yapilandir. Bugün gelismis ülkelerde o simdi dösedigimiz 20.km alt yollar yarin hava atacagimiz !!! her köyde su kanalizyonu icin dösenir yani alt yapi okadar genistir.. Ne yazikki bizde 20 km u bahn secim kazandirir?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Adamın kafasına kerpiç atıp, adamı kerpiç öldürdü dersek bu davranıştan farkı olur mu? Tetiği çek, kurşun veya tabanca öldürdü de... O kerpiç binalarda oturulduğunu, buraların (güzel yurdumuzun % 80-90 nının olduğu gibi) deprem bölgesi olduğunu yerel yöneticisinden, merkezi yöneticilerine kadar bilmeyen var mı? Bu görevi kötüye kullanmak değil midir? Oradaki güzel insanlarımız da Allahtan geldi ne yapalım deyip kaderine razı olacaklardır.

 

Koray Aydın gibi o zor günlerde başarıyla görevini yapan birini yüce divana gönderdiler. Hatta o yapılanları beğenmeyerek o günkü siyasileri tarihe gömdük.

Bu arada 1999 depreminde askerlerin çabalarını anmadan geçemeyeceğim. Ben Sakarya da olduğumdan buradaki şahit olduğum olaylardan bahsedeceğim. Depremde yerle bir olan dükkanları bekleyenler mehmetçiğimiz, enkazdan yaralı kurtarmaya çalışanlar mehmetler, çadır kentlerde çadır kuranlar yine mehmetçikler. Hiç değilse o günleri yaşayanlar bunları hatırlasınlar.

 

saygılarla...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Depremi bırakıp, bakanlar için asfalta yama yapanlar!

 

Başbakan Yardımcısı ve bazı bakanlar; Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde meydana gelen depremi duyar duymaz bölgeye gittiler...

 

Onların geleceğini öğrenen “devletteki işgüzar zihniyet” de anında harekete geçti!

 

Depremzedelere ulaşmayı, arama kurtarma çalışmalarına katılmayı, halkın yaralarını sarmayı bir kenara bırakıp; “devlet büyükleri”ne yaranmak için onların geçeceklerini düşündükleri yollarda “asfaltlama” çalışması başlattılar...

 

Depremde en çok can kaybının meydana geldiği Kovancılar ilçesinin girişindeki asfalt çalışması; görenleri çıldırttı!

 

Ama gelin görün ki; bakanlar Kovancılar’a gitmek için karayolunu değil de helikopteri tercih edince; tüm “göz boyama çalışmaları” suya düştü!

 

***

 

 

Çok merak ediyorum; bu talimatın altında hangi işgüzar bürokratın imzası var?

 

Umarım Sayın Bakanlar, bu soytarılığın hesabını sorarlar!

Mustafa Mutlu

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Necati Doğru. Vatan Gazetesi

 

Bul bir günah keçisi! Keçiyi suçla, rahatla! Onların “günah keçisi portföyü” klişedir. Hep tekrarlarlar: Cumhuriyetle birlikte okulların yapılması, elektriğin gelmesi, yolların ve demiryollarının bölgeye ulaşması, laiklik, devrimler, kadının çarşaftan çıkması, erkeğin şalvardan sıyrılması, hilafetin kaldırılması, cumhuriyetin kurulması, Atatürk ilke ve inkılâpları, köylüyü ağa kölesi olmaktan kurtaracak “köy enstitüsü modelinin” denenmesi birer “günah keçisi”dir.

 

Devrim tepeden gelmiştir.

 

Onlara göre, cumhuriyet tepeden inme devrimlerle kurulduğu için halk kerpiç evden kurtulamıyor.

 

İnsanı kerpiç evler yuttu.

 

Duvarı kerpiç, çatısı ağır.

 

Duvarının çekme gücü yok.

 

Ahırıyla birlikte sadece 5-10 bin lira gibi az bir paraya mal olan evin kerpiç duvarları, kışın karıyla yağmurunu görünce suyu emerek 10 kat ağırlaşan yapılar haline geliyor ve Doğu Anadolu Fay hattı, 6 büyüklükte oynasa bile 8 şiddetinde yıkıyor. Kerpiç evler DASK’ın (Doğal Afet Sigortaları Kurumu) “Zorunlu Deprem Sigortası” kapsamına bile alınmıyor.

 

 

 

***

 

 

Gözü körolası kerpiç!

 

Duvarı devrilesi kerpiç!

 

Halkın yakasından bir türlü düşmüyor! 8 yıldır iktidarda bulunan ve bölgedeki oyların çoğunluğunu alan partinin başkanı Başbakan da “Kerpicin bedeli ağır oldu” demesine rağmen bölge milletvekilleri, niçin halkın gelirini artıracak bir model bulma ve onları dayanıklı ev yapma kültürüne atlatma çabası ortaya koymadılar. Bu yönde yenilik sayılabilecek en küçük bir adım dahi atmadılar, atamadılar.

 

2002 seçimlerine gidelim.

 

Partilere tek tek bakalım.

 

Vekil adaylarını tanıyalım.

 

AKP: A. Veli Seyda (Şeyh), Mehmet Beşir Hamdi (Şeyh), Zülfükar İzol (İzol Aşireti), Nuri Dağdağa (Bekiran Aşireti), Ahmet İnal (Badıka Aşireti), Mehmet Ali Suçin (Alikan Aşireti), Selahattin Dağ (Dağ aşireti)

 

CHP: Turan Tüysüz (Kalender Aşireti), Ahmet Öncel (Badıllı Aşireti), Ahmet Kıran (Kejan Aşireti), Mehmet Kartal (Burukan Aşireti) Necmi Yağızer (Burukan Aşireti) Esat Canan (Dostki Aşireti), Abdulhalik Özdinç (Gravi Aşireti), M. Nezir Nasıroğlu(Sinka Aşireti) Cemil Taşkın (İsperti Aşireti) Sait Doğan (Hıdırsor Aşireti)

 

MHP: Mahmut Özyavuz (Cumeyli Aşireti), Fudayıl Yüksel (Melkişo Aşireti), Adil Gökçe (Mamkuran Aşireti)

 

DEHAP: Ahmet Türk (Kanco Aşireti). BAĞIMSIZLAR: Sabahattin Cevheri (Şeyhanlı Aşireti), Mustafa Zeydan (Pinyaniş Aşireti) Naim Geylani (Şeyh), Faruk Septioğlu (Şeyh) Diğer partiler de aynı. Yerim dar yayınlayamıyorum. ANAP, SP, YTP, DYP, seçime kimler girmişse hemen hepsinin milletvekili adayları aşiret lideri ya da şeyh, büyük toprak ağası... (Bu bilgilerin ayrıntısına Selcan Taşçı’nın Dicle Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rüstem Erkan’ın araştırmasından yararlanarak hazırlanan Medya Polemik sitesindeki yayınından ulaşabilirsiniz.)

 

 

***

 

 

Son seçimlerde “6 şiddetinde depremde çöken kerpiç evlerin tozu ile toprağı altında boğularak ölen bölge insanından en yüksek oyları alarak Meclis’e giren AKP ile DTP (şimdi BDP) milletvekillerinin tamamı ağalık, aşiret ve şeyhlik üzerinden gelme” kişiler. 1950’den beri bölge için çıkartılan bütün teşvik sistemleri toprak ağalarını, şeyhleri, şıhları aşiret liderlerini ihya ediyor.

 

AKP bu yapıyı değiştirmedi.

 

Bu yapıdan besleniyor.

 

Bu geri ve din istismarcısı yapıyı doğanın afeti olan depremler ortaya çıkartıyor fakat kurnaz siyasetçi, kerpici günah keçisi ilan edip rahatlıyor. Bu kurnaz siyasetçinin destekçisi ağızdan dolma aydınlar da suçu cumhuriyet ve devrimlerine yıkma aymazlığının batağında kıvranıyorlar.

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.