Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Bugün meclisteki gensoru önergesi görüsmeleri esnasinda,söz alan BDP Milletvekili Sirri Sakik:1999 secimlerinden önce,CHP'den bir heyetin o zamanki HADEP parti merkezine gelerek "Bize 20 tane militan aday verin,birlikte secime gidelim"dediklerini iddia etti.

Sirri Sakik'in bu sözleri mecliste cok büyük gürültülere neden oldu,CHP ve Genel Baskan Deniz Baykal bu iddialari reddederek,biz teröristlerle muhatap olmayiz olmadikta dedi.

Hergün yeni bir iddianin ortaya atildigi ülkemizde artik herseye olagan gözüyle baktigim icin,önce bu iddiayi dikkate almadim.Sonra özellikle gensoru önergesinin tartisildigi birgünde böyle bir iddianin ortaya atilmasinin kime faydasi olabilecegini düsünmeye basladim.Gercekten böyle bir iddia kime fayda getirir?Bence AKP'ye...Peki BDP neden AKP'ye fayda saglayacak böyle bir iddiada bulunur diye düsündüm.Ve su sonuca vardim:

"Bugün TBMM'de hangi Gensoru önergesi tartisiliyordu?Besir Atalay'in Ahmet Türk'e vermis oldugu "AYARLANMIS HAKIM VE SAVCILAR"sözü...Bunu Hatip Dicle söyledi ama her nedense yillardan beri hizmet ettigi mücadelesini verdigi bugünkü adiyla BDP olan partideki yoldaslari tarafindan yari yolda birakildi daha dogrusu satildi.Ne ugruna oldu bunlar acaba?

Hatip Dicle neden yalan söylemisti veya neden Hatip Dicle'nin yalan söyledigi ileri sürüldü?Gercekten Hatip Dicle yalanmi söyledi???Bence hayir...Hatip Dicle dogruyu söyledi ve ihanete ugratildi,ama kimler tarafindan...?

Bugün, Sirri Sakik'in hicte zamani olmadigi halde böyle bir iddiada bulunmasinin,Hatip Dicle'nin iddiasi ile bir baglantisi varmi varsa nasil bir baglantidir.

Sirri Sakik'in böyle bir iddiada bulunmasi,sadece havayi bulandirma amacinimi tasiyordu,yoksa Erdogan'in acilimindan hala umduklari medet nedeniyle sirf ona yaranmak,CHP'yi karalamak amacinimi gütmüstü.

Sirri Sakik'in bu iddiasi ne kadar gercekci olabilir?

Sirri Sakik'in bu iddiasi ile safini belli ettigi yani AKP safinda güresecegini acikladigi anlami cikmiyormu.Anayasanin degismesi konusunda AKP'ye tek destek BDP'den geldigine göre,olasi bir erken veya normal bir secimde,oy kaybina ugramasi muhtemel olan AKP'nin yeni koalisyon ortaginin BDP olacagini söylemek mümkün mü?

saygilarla

Gönderi tarihi:

Sırrı Sakık ın dedikleri doğru olsa açıklanması için 11 yıl beklenir miydi? Chp değil de Akp ile pazarlık yapmış olabilirler, neticede meclise girdiler; hem de hapisten çıkarak. Haburda pazarlıkların olduğunu, Hatip Dicle itiraf etmese bile gün gibi ortada. Buna niye bu kadar şaşırdılar ona şaşmak lazım. Pkk bir garanti almadan teslim olur mu?

Gönderi tarihi:

Tabi ki hükümet ve dolayisiyla yargi tarafindan teröristlere bir garanti verildi.Bu zaten inkar edilemeyecek kadar asikar olan bir gercek.Bakin hic bir suclari olmadigi halde birtakim komplolarla gözaltina aldirilan komutanlar hic gereksiz yere 4 gün Emniyet Müdürlügünde tutuldular.Askere kursun atan,tören ve halaylarla karsilanan,devletin memurlarinin tesrifat görevlisi gibi kullanildigi bu Habur rezaletinde adamlar adam basi 7 dakika da aklandilar ve serbest birakildilar.Pismanlik yasasi,pisman olanlar icin yapilmistir.Bu gelenler pisman olduklari icin degil terörist basi istedigi icin geldiklerini ve baris elcisi olduklarini vurguladilar.40-50 yillik Generallerine terörist muamelesi yaptiran bir hükümetin,"HAYIR PKK ILE ANLASMA OLMADI,HAKIMLER SAVCILAR AYARLANMADI"demesine kim inanir.Sirri Sakik kalibina yakismayan bir yanlis yapmistir.Gerceklerden sapmis Erdogan'in kendisine ve partisine verdigi sözü tutarak iftira etmistir.

PKK'lilarin affedilmesi sartini koyan ABD'dir.Bunun belgeleri mevcuttur.Kürt acilimini dayatan aslinda ABD'dir cünkü ABD'nin o bölgede cikarlari vardir bu cikarlarin garanti altina alinmasi ancak Türk -Kürt isbirliginden gecmektedir.TSK önceki yillar gibi artik ABD cikarlarin hizmet vermemektedir.Bu da ABD'nin önlem almasini gerektirmektedir.Herseyi yapmaya dünden hazir olan bir hükümete sahip olan Türkiye,Amerikan oyunlarina getirilmektedir.Bugünkü hükümet döneminde Türkiye ABD'nin bir sömürgesi durumundadir.Iceri atilan yani tutuklanan asker sivil kim varsa bunlarin tümü Amerika karsiti ve Türkiye'nin Dogu'ya acilmasi gerektigini savunanlardir.ABD bunlari affetmiyor.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Siyasi bir partinin,baska bir parti ile birleserek secime gitmek istemesi en dogal seydir, siyasette cok olur böyle birlesme ve dayanisma. Almanya'da yillardir bunun kavgasi veriliyor. Dogu Alman SED partisinin uzantisi olan Links PARTI bazi eyaletlerde SPD veya CDU ile koalisyon yapmaktadir. Genel Secimlerde ise SPD'nin Links Partisi ile koalisyon yapma yanlilari, tutucular tarafindan siddetle elestiriliyor. Yani bu siyasi oyunlar siyasette cok dogal olan seylerdir. Adi üstünde siyasettir bu. Zamaninda bugünkü BDP'liler Erdal Inönü sayesinde meclise tasinmistilar. Musin Yazicioglu'da Mesut Yilmaz'la meclise girmisti. Siyasette böyle isbirliklerinin üzerinden nemalanmak yanlistir. Aynen bugün Türkiye'de oldugu gibi. Erdogan sadece Gensoru tartismalarindan yirtmak icin Sirri Sakik'i kullanmis ve CHP'ye etik disi bir yalanla iftira ederek ilerde baslayacak olan AKP-BDP isbirliginide belli etmistir. Aslinda zaten onlar isbirligi halindeydi, göstermelik olarak birbirlerine sert cikmalari kamuoyunu yaniltmaya yönelik manevralardir. Erdogan'in kendi ideolojisi icin hemen her kesimle isbirligi yapmaktan kacinmayacagi bir gercektir. Nitekim, Kürt acilima kadar, "Ben teröriste terörist demeyenlerle görüsmem" diyen Erdogan, birde baktik ki Ahmet Türk'ü agirlamis ve birde sözüm ona "BASBAKAN OLARAK GÖRÜSMEDIM" maskesinin arkasina saklanmistir. Erdogan bu ülkenin basbakanidir. Mecliste görüstügü bir parti lideri ile ancak basbakan sifati ile görüsür.

Ahmet Türk ve CHP 11 yil önce gerceklesmis olan bir görüsmeyi kabul etmis ama Sirri Sakik'in kalibina yakismayan iddiasinida yalanlamislardir.

Basbakan Erdogan bu tür manevralarla kendini kamuoyunda kanitlamaya calisiyor, kamuoyu bugüne kadar Erdogan'i yeteri kadar tanimistir. Onu tanimayanlar "MADEN OCAGINDA IHMAL NEDENIYLE CIKAN PATLAMADA ÖLENLER ICIN, ÖLDÜYSE ÖLDÜLER NE YAPALIM TAKDIRI ILAHI" diyen saf kandirilmasi kolay insanlardir.

Gerek yargi reformunda, gerek anayasa degisikliginde AKP-BDP isbirligi artik su yüzüne cikmistir. Bu iki parti disinda MHP'de herseye ragmen pek güven vermiyor. Ilerki günlerde bunlar daha da netlesecektir. Ve büyük ihtimalle üc parti fikir birligine giderek CHP'yi yalniz birakacaklardir. Secimlere gidilmeden önce, rejim sorununun halledilmesi gerekiyor bunun icinde AKP-BDP ve büyük olasilikla da MHP isbirligi olacaktir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

AKP-BDP ve büyük olasilikla da MHP isbirligi olacaktir.

Sn.Politika, ne yaptın? MHP, hadi AKP ile çıkarı için (cumhurbaşkanlığı seçimlerinde olduğu gibi) işbirliği yaptı diyelim ( Hesap sormazsam namerdim. Demesine rağmen). BDP ile işbirliği yaparsa milliyetçi seçmene bunu nasıl izah eder? Bence bu MHP için intihar olur.

saygılarımla...

Gönderi tarihi:

Bu kadar komik bir iddia daha olamaz. 12 Eylül öncesi deseler itiraz etmem, o dönemin toz dumanında her şey birbirine karışmıştı. O dönem hakkında ne iddia etseniz, büyük olasılıkla doğru çıkar. Kafadan bir iddia atsanız, bir bakarsınız gerçekten doğruymuş. Öyle abuk, öyle inanılmaz, öyle karmaşık bir dönemdir.

Ama 1999 yılında CHP dağdaki militanı milletvekili yapacak... :) Bu son derece komik bir iddiadır. Kulağa fısıldanan, ortaya atılması direktifi ile söylenmiş, sahibinin sesi bir iddiadır. Amacı da bellidir: Gündemi saklamak, değiştirmek, yönlendirmek, saptırmak...

Bunlar ruhunu Mefisto'ya satan Faust'a da, Makyavel'e de, hepsine sahibinin sesi olma konusunda büyük fark atar, nal toplatırlar. Şer ittifakının her cephesi birbiri ile efendilerinin direktiflerini yerine getirme konusunda yarış halindedirler. Yeter ki efendileri ağababaları, büyük patrondan bir talimat Atlantiki aşıp gelsin... O kadar yol katetmesine de gerek yok, Atlantik'in karşı yakasındaki ağababanın küçük ortaklarından gelse de emir demiri keser. Zaten küçük konularda ağababa, bir harf eksiği (D harfi) olan küçük ortaklarını master planı uygulamakta yetkili kılmıştır. Emirler patrondan taşerona, ordan yamağına, ordan çırağına, ordan ayakçılarına kadar zincirleme gelir ve uygulanır...

Gönderi tarihi:

.Elinizde 40 tane militan vardi da 20 tanesini mi vermeye kiyamadiniz..

:lol:Mükemmel bir belirleme... Doğrusu benim aklıma gelmedi. Yirmi değil, tek militan isteseler truva atımız girecek diye koştura koştura dört nala gönderirlerdi, bu fırsat asla kaçacak bir fırsat olmazdı...

Gönderi tarihi:

:lol:Mükemmel bir belirleme... Doğrusu benim aklıma gelmedi. Yirmi değil, tek militan isteseler truva atımız girecek diye koştura koştura dört nala gönderirlerdi, bu fırsat asla kaçacak bir fırsat olmazdı...

Devlet sorumlulugu üstlenmek icin bu meclise girdiklerine inanmadigim icin olacak ki böyle güzel sözler edebiyata yakisir sekilde dökülebiliyor.

Tesekkürler.

Gönderi tarihi:

Sn.Politika, ne yaptın? MHP, hadi AKP ile çıkarı için (cumhurbaşkanlığı seçimlerinde olduğu gibi) işbirliği yaptı diyelim ( Hesap sormazsam namerdim. Demesine rağmen). BDP ile işbirliği yaparsa milliyetçi seçmene bunu nasıl izah eder? Bence bu MHP için intihar olur.

saygılarımla...

Sayin y.yilmaz:MHP bugüne kadar maalesef AKP'ye kritik iki konuda destek vermesi ona olan güveni sarsmaktadir.Bir yanda AKP'ye muhalefet edip diger yanda onun adami gibi davranmak muhalefeti sorgulamayi gerektiriyor.En azindan Devlet Bahceli'nin baskanligini yaptigi MHP'den sürprizler cikabilir tabiiki bu benim görüsümdür.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Sayın Sırrı Sakık'ın iddiasını kabul etmeyerek yalanlayan Chp lideri Deniz Baykal hakkında, dönemin İHD Mardin Şube Başkanı Cemil Aydoğan da çarpıcı eklemeler de bulundu. AKP'nin son yerel seçimde Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde belediye başkan adayı gösterdiği ancak seçimi kazanamayan ve 1999 yılındaki CHP-HADEP ittifakı görüşmelerini gerçekleştiren dönemin İHD Mardin Şube Başkanı Cemil Aydoğan, Sırrı Sakık'ın, “Baykal bizden 20 militan istedi” sözlerinin ardından eklemeler yaptı ve basında adeta şok etkisi yarattı.

Aydoğan, "Baykal, PKK'nın Avrupa sorumlusuyla da görüştü” dedi ve ekledi; “O dönem bana CHP ile HADEP arasındaki ittifak için katkı sunulması önerildi. Görüşmeleri ben gerçekleştiriyordum ve bizzat Baykal'la görüşüyordum. Kapısı bana sürekli açıktı” şeklinde konuştu. Görüşmeler devam ederken, Baykal'ın kamuoyu baskısından da çekindiğini aktaran Aydoğan, bundan dolayı listesine almak istediği isimlerin, kamuoyunun tanıdığı HADEP'li isimler olmasını istemediğini aktardı. Buna çözüm olarak Baykal'ın gerekirse dağda olup da isimleri bilinmeyen militanlara razı olduğunu dile getiren Aydoğdu şunları aktardı: “Sırrı Sakık, Murat Bozlak, Sedat Yurttaş gibi HADEP'in genel merkezdeki önemli isimleri, partinin genel merkezindeki isimlerin Baykal'ın listesine girmesini istiyordu. Ancak Baykal da, 'Prosedüre uygun 18 sade insan gönderin, isterse dağdaki adam olsun. Ben hepsini milletvekili yaparım. Ama sizin durumunuz beni sıkıntıya düşürür, siz aday olmayın. Onları seçilecek yerlere koyarım' diyordu. Bir gün beni yine çağırdı ve 'Cemil beni bunların elinden kurtaramaz mısın? Avrupa'da bunların sorumlu morumluları yok mu’ dedi. Ben de gülerek 'Vardır' dedim. Liderleri Avrupa'dadır. Ama Avrupa sorumluları da var' dedim. Ardından Baykal bana ‘Sen ve Ahmet Türk, başımın üstünde yeriniz var. Ama 18 yeni isim getirin. İstersen dağdaki insanı getir. Yeter ki Yüksek Seçim Kurulu geri çevirmesin’ dedi. Deniz Baykal bunu bana kendi makam odasında deklare etmiştir.” Aydoğan bütün bunlar yaşanırken Baykal’ın kendisine şu sözleri söylediğini de iddia etti: 'Telefonlar dinlenir. Korkarım. Devletin iti, miti var. Dışarıya yayılırsa rezil oluruz.' İttifak görüşmeleri kapsamında Baykal'la 10-15 defa makamında görüştüğünü kaydeden Aydoğan, Baykal'ın PKK'nin Avrupa sorumlusuyla görüştüğünü söyledi ve ekledi; “CHP Genel Merkezi’ndeki makamında görüşüyorduk. Baykal'ın Özel Kalemi Nesrin Baytok idi. Baykal HADEP'in Genel Merkezi'ndeki Sırrı Sakık, Murat Bozlak, Sedat Yurttaş gibi isimlerden kurtulmak, onları devre dışı bırakmak için PKK'nın Avrupa sorumlularıyla görüşmek istedi. Bana 'Bunlar beni sıkıntıya düşürüyorlar' dedi. Avrupa sorumlularıyla görüşmesini sağlamaya çalıştım ama bir süre sonra bana 'Örgütün Avrupa sorumlularından Tuncelili biri gelip benimle görüşecek' dedi. Kimdi, neydi bilmiyordum ama gelip Ankara'da Baykal'la görüştü. Tanıyamadım. Muhtemelen, benimle görüşürken başka kanallarla da görüşüp Avrupa sorumlularına ulaşmıştı.” Kendisinin aslen CHP kökenli olduğunu ve bir dönem CHP Kızıltepe İlçe Başkanlığı için Baykal'ın kendisine güvendiğini kaydeden Aydoğan, “O dönem beni ve Ahmet Türk'ü CHP'li kabul ediyordu ve ikimize güveniyordu. Bende görüşmelerin ses kaydı da vardı. Gizli olarak sesleri alıyordum ki, konuşmaları unutmayayım. Akşam gelip dinliyordum ve değerlendirme yapıyordum. O da kayboldu” dedi.

Etö'nün avukatı olduğunu her fırsatta söyleyen kişi,bir kaç şehit daha gelsede oyum artsın diyen kişinin bunuda demiş olabileceğini düşünüyorum....

Gönderi tarihi:

Sayın Sırrı Sakık'ın iddiasını kabul etmeyerek yalanlayan Chp lideri Deniz Baykal hakkında, dönemin İHD Mardin Şube Başkanı Cemil Aydoğan da çarpıcı eklemeler de bulundu. AKP'nin son yerel seçimde Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde belediye başkan adayı gösterdiği ancak seçimi kazanamayan ve 1999 yılındaki CHP-HADEP ittifakı görüşmelerini gerçekleştiren dönemin İHD Mardin Şube Başkanı Cemil Aydoğan, Sırrı Sakık'ın, “Baykal bizden 20 militan istedi” sözlerinin ardından eklemeler yaptı ve basında adeta şok etkisi yarattı.

Etö'nün avukatı olduğunu her fırsatta söyleyen kişi,bir kaç şehit daha gelsede oyum artsın diyen kişinin bunuda demiş olabileceğini düşünüyorum....

Sizi ve bu AKP'ye eklemlenmiş yaklaşımlarınızı, bu yaklaşımlarınızla sergilenen çelişkilerinizi nasıl olup da fark edemiyor olmanızı anlamakta güçlük çekiyorum.

Savunduğu düşüncenin, parti ve insanlarının şu anda AKP ile yapılmaya çalışılan ittifakı normal görüp bir zamanlar CHP ile yapılmaya çalışılan ittifakı nasıl oluyor da sanki illegal bir durum ve işlenmiş bir suç gibi sunmaya çalışıyor bu düşünce yapısı.

Bu düşünce yapısı o partiyi ve dağdaki adamlar olarak sunulan insanları legal ve siyaset yapmaya uygun görmüyorsa bu yaklaşımlar ne yaman bir çelişkidir böyle.

Tarih boyunca bu kaypak ve tutarsız yapının uzantılarını her hücresinde taşıyor ve yaşıyor bence bu siyasi bakış açısı. Her dönem bir diğerinin etkisi ve hegemonyası altına girmeyi tutarlı bir siyasi yaklaşım ve öngörülü ve tutarlı bir duruş olduğu sanılıyor...

Şimdi AKP'nin kuyruğunda dolaşmak ve onu kullanıyorum sanmak, Özgürlüğüne ve bağımsızlığına düşkün, onu savunan, tutarlı, onurlu bir siyasi duruş ve strateji değil.

Yazık ki ne yazık...

Şimdi kalkar sen statükocusun, ergenekoncusun, Türkçüsün diye ithamda da bulunulur kolaycı ve toptancı bir yaklaşımla bu bakış açısı yazdıklarıma..

Değil sevgili kardeşim değil...

Benim ne olduğuma değil, bu yaklaşım ve çelişkilerini göz ardı etmeden kendinin ne olmadığına bakmalı insanlar ...

Gönderi tarihi:

Sayin y.yilmaz:MHP bugüne kadar maalesef AKP'ye kritik iki konuda destek vermesi ona olan güveni sarsmaktadir.Bir yanda AKP'ye muhalefet edip diger yanda onun adami gibi davranmak muhalefeti sorgulamayi gerektiriyor.En azindan Devlet Bahceli'nin baskanligini yaptigi MHP'den sürprizler cikabilir tabiiki bu benim görüsümdür.

saygilarla

Sn.Politika, MHP Akp ile işbirliği yapabilir; bu konuda size katılıyorum. Ama Dtp ile ortaklık yapması imkansız gibi geliyor. Seçime gitmeden önce de bütün muhalefetin Akp ile hükümet ortaklığı yapmayacağını seçmenlere söylemesi gerektiğine de inanıyorum.

saygılar...

• 4 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

CHP sag denilen ama aslinda tutucu yani konservativ cephe tarafindan,Atatürk'ün partisi olmasi anlaminda en agir elestirilere hedef olmaktadir.CHP derken aslinda hedef Atatürk'tür.

Siyasi arenada,hic beklenmedik ortakliklarin olmasi cok dogal ve siyasetin karakterine uygun bir uygulamadir.BDP'nin AKP ile ortaklik yapmasina eveti basanlar CHP hakkinda ise olmadik senaryolar üretmektedirler.

IHD Baskani bilmem kim ne demis;Kimdir bu IHD Baskani?Biz bir zamanlar simdiki BDP milletvekili olan Akin Birdal'ida taniyoruz.Ölen PKK'lilarin evlerine bassaglinina giderdide bir tek Mehmetcigin evine adimini atmamisti.Ama kendisi IHD Baskaniydi.Demek ki PKK'li onun icin insandi ve öyle oldugu icin bugün onlarin partisinde calisiyor ama Mehmetcik insan degildi.

saygilarla

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.