Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

“Bravo MOSSAD” örnek alın (!)

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Birleşmiş Milletler'in 2005 yılı itibariyle yayınladığı dünya ülkeleri okuma yazma oranları tablosu;

...

38 Malta 92,5

38 Portekiz 92,5

38 Singapur 92,5

39 Filistin 91,9

39 Panama 91,9

39 Şeysel Adaları 91,9

40 Paraguay 91,6

41 Ekvador 91,0

42 Çin 90,9

43 Sri Lanka 90,4

44 Meksika 90,3

44 Vietnam 90,3

45 Saint Lucia 90,1

46 Zimbabwe 90.0

47 Ürdün 89,9

48 Myanmar 89,7

49 Katar 89,2

50 Malezya 88,7

51 Nauru 88,4

52 Türkiye Cumhuriyeti 88,3

...

2005 yılı itibariyle 57 yıldır işgal, savaş, çatışma, ambargo, bombardıman altında yaşayan Filistin, dünya ülkeleri okur yazarlık sıralamasında 39. sırada.

İlköğretimde okullaşma oranı %96, örgün yükseköğretimde okullaşma oranı %10.

Rakamlar çıplak olarak birşey ifade etmezse, Türkiye ile ya da diğer bölge ülkeleri ile kıyaslamak daha anlaşılır olmalarını sağlar.

Kişi başına düşen milli geliri 400 $ olan, 57 yıl boyunca kesintisiz, savaş, çatışma, işgal ve ambargo altında yaşayan bir halk için çok büyük bir başarı. Bu ancak aydın bir damarla mümkün olabilir.

Efendi arkadaşımızın Almanya'dan, El Fetih yandaşları ile ilgili "kişisel tespitleri"ni dinlemiş olmakla beraber. Neyi savundukları, nasıl savunduklarını yayın organları, televizyonları, dünya habercilerinin yaptığı röportajlardan anlamaya çalışmanın daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. İnanıp inanmamayı bizim tercihimize bırakmış arkadaşımız. Ben geçmiş tecrübelerimden yola çıkarak inanmamayı tercih ediyorum :)

• Cevaplar 56
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Iran´da filistinde diger arap ülkelerinde bu orantiyi yakalayabilirsin bunda sasilacak birsey yok bahreyn den tutun malezya´ya kadar degisen birsey yok libya, katar, kuveyt´e arap emirliklerine kadar bu neyi kanitlayabilir orda yasayan insanlarin cok demokrat oldugunu mu cok okudugunumu! Cok saglikli düsündügünümü gösterir gecin bunlari derim..

Birseyi hatirlatmak isterim bu veriler daima okula kayit olma verilerin üzerine yapilir hic bir zaman saglikli olmamistir.. Önemli olan ne okuduklari ne kadar okuduklari ve neyi okuduklari..Bir filistinli dogdugundan itibaren bagimsizlik ve özgürlük mücadelesi icin, özgürlük ruhuyla yetistirilir iste burda ne okuduklari önemli..

Gönderi tarihi:

Libya %81 ile 67. Sırada. Zengin bir petrol ülkesi olmasına rağmen.

Katar, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri :) Öğrencilerin sabahları okula, satsan Türkiye'de bir okul yaptırabileceğin değerde arabalarla gidip geldiği, evlenen çiftlere devletin bir adet villa, birer adette son model lüks araba tahsis ettiği devletler. Ve listede Filistin'in çok altındalar. İran ise %77 civarında ve yine Filistin'in çok altında.

Filistin listede, İsrail'den sonra en üstte bulnan Ortadoğu ülkesidir. Listede en yüksekte bulunan arap ülkesidir. Ve Brunei'den sonra listede en yüksekte bulunan müslüman ülkedir.

Bu veriler, Birleşmiş Milletler'e bağlı UNESCO tarafından bilimsel istatistik yöntemleriyle toplanan verilerdir. Bu tarz istatistiki bilgilerin hiçbiri tam bir kesinlik içermez. Ancak bu demek değildir ki itibar edilmeyecek oranlardır. Şöyle açıklayayım, bir genel seçimden sonra (genel seçimlerde de bilimsel istatistik yöntemleri kullanılır) bir partinin aldığı oy oranı tam olarak vatandaşların yüzde kaçının o partiyi tercih ettiğini göstermez. Oy vermeyenler vardır. Geçersiz oy kullananlar vardır. Yanlış haneye mühür basanlar vardır vs... Fakat bu durum elde edilen sonucun güvenilirliğini zedelemez. Mesela nüfusu elli milyon olan bir ülkede atıyorum kimin hangi futbol kulübünü desteklediği konulu bir istatistki çalışmanın tam, kesin, %100 bir sonuç vermesi için, elli milyon vatandaşla tek tek görüşmek ve sormak gerekir.

Gönderi tarihi:

Kitabi bilgi ile, hele istatistiksel veriler ile gerçek hayat arasında her zaman bir çatışma hissedilir. Kağıt üzerindeki verileri de tecrübe süzgecinden geçirmeyi hep tavsiye ederim.

Üniversite okumanın, hatta iki fakülte bitirmenin dogmatizme hiç ama hiç engel teşkil etmediğinin çok örneklerini gördüm. Buna da kişisel tespit denecek ama, gördüm yani gözümle...

Hiç eğitim almamış, okuma yazmayı kendi gayretiyle sökmüş bir kadının son derece demokrat ve açık görüşlü olduğunu ve dogmaya resti çekebilen mert bir kadın olabildiğini de gördüm. O kadın benim babaannemdir. Dindardı, başını tam örtmezdi, Benazir Butto'nunkine benzer bir şey koyardı başına. Ama elini yumruk yapıp göğsüne vurur: "Burası açılmaz, burası iman yeridir" derdi, kendi anlayışınca. Fakaaat, yeri gelirse dogmaya öyle bir rest çekerdi ki, gözümde anıtlaşırdı. Hayatımda en saygı duyduğum kadın, özlemi hep içimi yakan sevgili babaanneciğim...

• 2 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Gercekleri kabul etmeyenlerle benim bir isim olamaz.Hamas'in kurulus tarihi kim tarafindan kurduruldugu hangi amac icin kullanildigi bu kadar pervasizca inkar edilebiliyorsa ben bu tartismayi daha fazla uzatmiyorum.

saygilarla

Hep inkar ediliyor degilmi Sayin politika 50 yerde konusulsa tartisilsa 51 ciye geciyoruz :)

Gönderi tarihi:

Bir kadın ölüyor..şehirde tanımayan yok..ilşkiye girmediği ileri gelen geride kalmış NAMUS abidesi erkek yok.. :)

Diyorlarki bunun cenaze namazı kılınırmı..caizmidir..çoğunluk kılınmaz diyor..bu çoğunluk o kadın sağ iken üzerinde namazını!!! kılanlar.. :D sonra hocaya gidiyorlar..hoca UYANIK..soruyorlar..bu kadının üzerinde hepimiz namaz!!! kıldık..yatmadığı erkek kalmadı..şimdi bunun cenaze namazı kılınırmı.. B)

Hoca Ofli.. :D

Ula uşaklar..diyor..üstekinin namazini kildukta alttakinun namazinu neden kilmayalum.. :D

BİZ toplum olarak olaylara bu açıdan bakıyoruz.. :)

RECM diyorsunuz bu topicte..o yüzden yazdım.. :)

• 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Ofli hocayı cenaze yıkamaya derenin kenarına çağırmışlar. Hoca acemi, bir şey bilmiyor, cemaate demiş "çekilun, mevta ile hasbihal edeceğum, telkin vereceğum!" Bir şey bilmediğini anlamasınlar diye cemaati uzaklaştırmış. Sonra yıkayacağım derken cenazeyi dereye düşürmüş. Cemaat gelmiş "mevta nerde?" Ofli hoca demiş:

"Oyle dua ettum, oyle telkin verdum ki, uçti göğe!" :lol: Cemaat homurdanarak dağılmış.

Bir kaç gün sonra cenaze derenin aşağı tarafında bulunmuş. Ofli hocaya gelmişler. Hoca demiş:

-"Ben okudum, uçti, sonra gökte ne halt etti da duşti oni bilmem!" :D

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.