Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Ben hukukçu değilim fakat merak ediyorum, bir partinin iki adı olur mu? Biz bu partinin adını Adalet ve kalkıma partisi diye biliyoruz. Bunun kısa ifadesi Akp olmalı. Ak parti deyince bana göre ikinci bir isim ortaya çıkıyor. Bu kanunlara uygun mudur, burada bir ikilem yok mu?

Gönderi tarihi:

sayın y.yılmaz ikilemlerle ömür çürütme merakınızı anlamış değilim.ben akp diyorum .sen ak parti diyorsun değişen birşey yok bence.anavatan partisine de o dönem anap diyorlardı.sorun falanda ççıkmıyordu.adı sizi neden rahatsız ediyor.aynı uygulamayı CHP de yapsa ne farkeder.örneğin,CHP değilde CÖH PARTİ olsa ne farkeder.biz gene chp demeyecekmiyiz.saygı ve muhabbetle.

Gönderi tarihi:

sayın y.yılmaz ikilemlerle ömür çürütme merakınızı anlamış değilim.ben akp diyorum .sen ak parti diyorsun değişen birşey yok bence.anavatan partisine de o dönem anap diyorlardı.sorun falanda ççıkmıyordu.adı sizi neden rahatsız ediyor.aynı uygulamayı CHP de yapsa ne farkeder.örneğin,CHP değilde CÖH PARTİ olsa ne farkeder.biz gene chp demeyecekmiyiz.saygı ve muhabbetle.

Arkadasim tamamda,Basbakan Erdogan AKP diyenleri terbiyesizlikle sucladi,yani birseyi bilerek tartisin.Benim icinde farketmiyor,AKP veya AK parti ama basbakan icin demek ki farkediyormus.

saygilarla

Gönderi tarihi:
  • Yazar

CÖH birşey ifade etmiyor ama ak anlam ifade eden bir kelime. Yani bu parti Adalet ve kalkınma partisi mi, Ak parti mi. Bir parti daha bu adlardan biriyle kurulsa ne olur mesela?

Gönderi tarihi:

Arkadasim tamamda,Basbakan Erdogan AKP diyenleri terbiyesizlikle sucladi,yani birseyi bilerek tartisin.Benim icinde farketmiyor,AKP veya AK parti ama basbakan icin demek ki farkediyormus.

saygilarla

erdoğanın akp diyenleri öyle nitelendirmiş olması doğru olduğunu göstermez tabii.onun için fark ediyor olabilirde bizim için farketmiyor.o onun fikridir ve yanlıştır.başbakan olması her sözünü tasdik etmemizi gerektirmez.o bir başbakan peygamber değilya :sweatingbullets:

Gönderi tarihi:

Ben hukukçu değilim fakat merak ediyorum, bir partinin iki adı olur mu? Biz bu partinin adını Adalet ve kalkıma partisi diye biliyoruz. Bunun kısa ifadesi Akp olmalı. Ak parti deyince bana göre ikinci bir isim ortaya çıkıyor. Bu kanunlara uygun mudur, burada bir ikilem yok mu?

Siyasi Partiler, ilgili kanun maddelerine aykırı olmadığı sürece istedikleri ismi ve kısaltmayı kullanırlar.

Bir siyasi partinin resmi adı ve resmi kısaltması parti tüzüğünde yer alan isimlerdir. Söz konusu partinin tüzüğünde partinin resmi adı ; Adalet ve Kalkınma Partisi, resmi kısatlması ise AK Parti'dir.

Faaliyette olan bir siyasi partinin resmi adı ve resmi kısaltması başka bir parti tarafından kullanılamaz. Yani Türkiye Cumhuriyeti'nde Adalet ve Kalkınma Partisi ile aynı isimde başka bir parti kurulamaz. Bu partinin resmi kısaltması olan "Ak Parti" ismi başka bir parti tarafından kullanılamaz.

AKP kısaltması ise, eğer bu kısaltmayı resmi kısaltma olarak kullanan başka bir parti yoksa (bilmiyorum belki bir tabela partisi kurulmuştur önlem olarak) isteyen her parti, tüzüğünde belirterek AKP ismini resmi kısaltması olarak kullanabilir.

Siyasi partilerin, derneklerin, sendikaların resmi kısaltmaları için, ismini oluşturan kelimelerin baş harflerini kullanmak gibi bir zorunluluk yoktur. Tüzüklerinde yasal bir engel olmadığı sürece istedikleri kısaltmayı, resmi kısaltma olarak kullanabilirler.

Anavatan Partisi burada AP diye kısaltma zorunluluğu yoktur. ANAP ismini resmi kısaltma olarak tüzüğünde belirtmiştir bu parti.

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu. HİSK olacak diye bir zorunluluk yoktur. Hak-İş'tir resmi kısaltması

Mesela dernekler, siyasi partiler, sendikalar vs için verilen "org.tr" alan adını alırken, Adalet ve Kalkın Partisi "akp.org.tr" adresini alamaz. Çünkü alan adı için başvururken vereceği belgelerden olan tüzüğünde resmi kısaltması "AKP" değildir. Ancak tüzüğünde resmi kısaltması "AKP" olan organizasyon bu adı alabilir.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin resmi kısaltması Ak Parti'dir. Ama insanların bu partiye bu kısaltmayla hitap etmeleri de zorunlu değildir.

Gönderi tarihi:

Sanırım burada eleştirilen, başbakanın AKP diyenlere boyun damarlarını şişire şişire ve gözleri hiddetten dönerek sinirlenmesi... Yoksa adam tutmuş AK demiş, kara demiş, muhabbet bu değil... Bu kadar basit bir konuda bu kadar sinirin çok fazla gelmesi... Adı Abdurrahman olan adamın kısaca "Apuş" denmesi karşısında sinirinden yerleri tekmelemesi gibi bir şey... Herkes biliyor ki onu babası nüfusa Abdurrahman diye kaydetmiş. Kimsenin bilmediğinden Apuş dediği yok... :)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.