Φ Janset Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2010 Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2010 Bakması güzel de yaşaması da güzel mi acaba? Alıntı
Φ Aries Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2010 Bakması güzel de yaşaması da güzel mi acaba? Sanmıyorum Janset Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2010 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2010 Yaşaması cok güzel iki haftadir karlar altindayiz diyebilirim.. su anda disari baktigimda su manzarayi yakin görebiliyorum.. Gündüzleri daha farkli.. Alıntı
Φ Aries Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2010 Kara hasret biri olarak güzel manzaralar Efendi Türkler ama 19 metre karda da yaşama olanağı güzel olmaz kanısındayım.. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2010 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2010 Kara hasret biri olarak güzel manzaralar Efendi Türkler ama 19 metre karda da yaşama olanağı güzel olmaz kanısındayım.. 19.metreyi görmedim kar yüksekligi olarak, fakat bin metreye senede en az bir kere cikmaya calisirim (Tepe yükseklik) orda kar altinda solumanin yürümenin orda yasami görmek cok güzel.. yasadigin yere yakin her yerde buna yakin yüksekligi yakalaya bilirsin ve orda muhakak karla ic ice ayri bir yasam vardir ve hertürlü faliyet.. kendi lehine cevirebilirsen her dogal ortam bence ayri harika.. Alıntı
Φ Aries Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2010 19.metreyi görmedim kar yüksekligi olarak, fakat bin metreye senede en az bir kere cikmaya calisirim (Tepe yükseklik)orda kar altinda solumanin yürümenin orda yasami görmek cok güzel.. yasadigin yere yakin her yerde buna yakin yüksekligi yakalaya bilirsin ve orda muhakak karla ic ice ayri bir yasam vardir ve hertürlü faliyet.. kendi lehine cevirebilirsen her dogal ortam bence ayri harika.. Doğrudur..Uzun vadeli yaşam olmadıktan sonra,o güzelliği elbet yakalamak isterim.. Doğal ortamı,ağaçlarla karın harika göz senfonisini,ilginç kareleri yaşayıp fotoğraflamak.Dünyadan kopan ayrı bir hayat gibi.. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2010 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2010 Doğrudur..Uzun vadeli yaşam olmadıktan sonra,o güzelliği elbet yakalamak isterim.. Doğal ortamı,ağaçlarla karın harika göz senfonisini,ilginç kareleri yaşayıp fotoğraflamak.Dünyadan kopan ayrı bir hayat gibi.. Doğrudur..Uzun vadeli yaşam olmadıktan sonra,o güzelliği elbet yakalamak isterim.. Dogal ortamlar anlasilan Aries'i korkutuyor Dünya´da kimse yanliz yasamiyor her ortamin her dogal ortamin yerlesin birimleriyle dogal baglantisi var.. bu baglanti ne kadar islenmis vede baglanti kurulan yerlesim biriminin kalitesi önemli.. Oranin halki ne kadar caliskan neleri basarabilmis bunlar hep önemli! tabii ki. Bakin bir iki örnek verecek olursak ülkemizden saklikent var onun civarinda herkes cok güzel vede mutlu yasayabilir vede mutlu yasadiklari gözlerinden vede konustugun zaman anliyabiliyorsun.. Doğal ortamı,ağaçlarla karın harika göz senfonisini,ilginç kareleri yaşayıp fotoğraflamak.Dünyadan kopan ayrı bir hayat gibi.. Mesela ben böyle ortami oymapinar baraji tur gezisinde yakaladim ilk önce otobüs baslayan tur gemiye aktarmayla devam etti.. denizle tatli suyun birlestigi yerde.. iste ondan sonra 19.metre yükseklik kar yoktu etrafimizda ama bir bogaz gibi kivrilarak yol alirken iki tarafta o kayalarin bitmeyen yüksekligi inanilmaz harikasi kendini bir anda Türkiyeden uzaklastiriyorsun ben neredeyim sürekli biryerin adini koymaya calisiyorsun.. ve bir koya yanastik o bitmeyen dar bogazin icinde yemek molasi orda bir lokanta doganin icinde..yalnizzz basina ve tekrar biraktik onu yalnizligina.. ve bitmeyen tekrar o darbogaza döndük..tabiii ki buralarda tavsiye etmem uzun yasama o bozulamaz vede bozulmamasi gereken doga harikasi yerin. Alıntı
Φ Aries Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2010 Dünya´da kimse yanliz yasamiyor her ortamin her dogal ortamin yerlesin birimleriyle dogal baglantisi var.. bu baglanti ne kadar islenmis vede baglanti kurulan yerlesim biriminin kalitesi önemli.. Oranin halki ne kadar caliskan neleri basarabilmis bunlar hep önemli! tabii ki. Size katılıyorum..techizatlı olduktan sonra doğal ortamı itici gelmez.. Abimin teknesiyle yaptığımız turlarda çok doğal ortamla iç içe olduk ..Yolların geçmediği,ayak basılmamış yerlere tekne ile yanaşıp o güzelliği yaşamak süperdi..doğada taze kekik kokusu soluduğumuz olağanüstü tepelerin girintili çıkıntılı şekilleri..Daha keşfedilmemiş(halka açık olmayan) tarihi eser kalıntıları..Hele ki geceleri tepelerin,denizin gizemli uyumu.. Bambaşka güzellikler.. Her turumuzda başka yerlerin güzelliklerini yakalamak..Akvaryum gibi koylarda özgürce ayrı bir cenneti yaşamak.. Bir de Kıbrıs'ta dipkarpaz da doğal yaşamı yakaladım..Oğlumlaydık ve gittiğim mevsimde kimselerin uğramadığı Kıbrıs'ın en uç kısmı..korkmadık desem yalan olur Asvalt patika denilecek daracık ve virajlı bir yol..dönüşümüz geceye denk geldi..farların ışığında yoldan geçen çeşitli hayvancıklar lastik patlasa resmen kaldın..sabaha belki geçen olur..korkumuzu bastırmaya çalışan son ses müziğimiz unutamayacağım bir doğal ortam anım.. Alıntı
Φ Hatun Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2010 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2010 Manzara muhtesem, kisa vadeli belki yasanir ama sürekli düsünemiyorum.Su an almanya da kar altinda tabii bundan en cok cocuklar faydalaniyor Karda yürüyüs yapmak, etrafa bakip rahatlamak öyle iyi geliyorki Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2010 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2010 Size katılıyorum..techizatlı olduktan sonra doğal ortamı itici gelmez.. Abimin teknesiyle yaptığımız turlarda çok doğal ortamla iç içe olduk ..Yolların geçmediği,ayak basılmamış yerlere tekne ile yanaşıp o güzelliği yaşamak süperdi..doğada taze kekik kokusu soluduğumuz olağanüstü tepelerin girintili çıkıntılı şekilleri..Daha keşfedilmemiş(halka açık olmayan) tarihi eser kalıntıları..Hele ki geceleri tepelerin,denizin gizemli uyumu.. Bambaşka güzellikler.. Her turumuzda başka yerlerin güzelliklerini yakalamak..Akvaryum gibi koylarda özgürce ayrı bir cenneti yaşamak.. Bir de Kıbrıs'ta dipkarpaz da doğal yaşamı yakaladım..Oğlumlaydık ve gittiğim mevsimde kimselerin uğramadığı Kıbrıs'ın en uç kısmı..korkmadık desem yalan olur Asvalt patika denilecek daracık ve virajlı bir yol..dönüşümüz geceye denk geldi..farların ışığında yoldan geçen çeşitli hayvancıklar lastik patlasa resmen kaldın..sabaha belki geçen olur..korkumuzu bastırmaya çalışan son ses müziğimiz unutamayacağım bir doğal ortam anım.. Tamam iste bütün güzelligi yakalamis vede yakindan taniyorsun bütün güzellikleri ve korkulari Size katılıyorum..techizatlı olduktan sonra doğal ortamı itici gelmez. diyorsun olay bitmistir :clover: Rahmetli Ecevitin büyük arzusu vardi köy kentlesmesi bu basarilabilseydi, ergec basarilmasi gereken Türkiyenin damarlarina gidecek asil kan. Olmadi yapamadik AKP simdi ayri kan veriyor yesil kan 7.senedir.. Dogamizla varligimizla ilgilenen var mi? Köykentlesmesi yaratilsaydi insanlarimiz dogayla daha ic ice spor faliyetlerinle daha ic ice yasam kalitesi bir adim daha öne cikmayacakmiydi bunlari siralamakla bitmez.. her köy her kasaba kendi mevkisinin en ucuna en ücra kösesini kadar kendi sosyal yasantisini sosyal faliyetlerinin icine katmayacakmiydi tabiii katacakti.. Kattigi zamanda neler cikmayacakti dogal koruma alanlarindan tut her mevsimde ne alinmasi gerkiyorsa o yapilacakti olmadi böyle gidersede zaten cok uzak görünüyor.. Doga dendimi rant akla geliyor: Carpik yapilasma, akla geliyor cünkü Türkiye´de insaatda cok potonsiyel var büyük rant var göc alan bir ülke, genc nüfus evlilik orani yüksek nüfus artisi cok yüksek.. Böyle oluncada hükümet alt yapiyi dogayi neden düsünsün köykentlesmesinden ne anlasin varsa yoksa TOKI arka bahceleri. Ver elini Türkiye niteliksiz yapilara niteliksiz yasama... Yok krizdi, yok bilmem neydi Rant i durduracak hic bir güc yok. Böyle oluncada dogandan yasamindan yollarindan korkarsin. Alıntı
Φ Aries Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2010 Tamam iste bütün güzelligi yakalamis vede yakindan taniyorsun bütün güzellikleri ve korkulari Size katılıyorum..techizatlı olduktan sonra doğal ortamı itici gelmez. diyorsun olay bitmistir Rahmetli Ecevitin büyük arzusu vardi köy kentlesmesi bu basarilabilseydi, ergec basarilmasi gereken Türkiyenin damarlarina gidecek asil kan. Olmadi yapamadik AKP simdi ayri kan veriyor yesil kan 7.senedir.. Dogamizla varligimizla ilgilenen var mi? Köykentlesmesi yaratilsaydi insanlarimiz dogayla daha ic ice spor faliyetlerinle daha ic ice yasam kalitesi bir adim daha öne cikmayacakmiydi bunlari siralamakla bitmez.. her köy her kasaba kendi mevkisinin en ucuna en ücra kösesini kadar kendi sosyal yasantisini sosyal faliyetlerinin icine katmayacakmiydi tabiii katacakti.. Kattigi zamanda neler cikmayacakti dogal koruma alanlarindan tut her mevsimde ne alinmasi gerkiyorsa o yapilacakti olmadi böyle gidersede zaten cok uzak görünüyor.. Doga dendimi rant akla geliyor: Carpik yapilasma, akla geliyor cünkü Türkiye´de insaatda cok potonsiyel var büyük rant var göc alan bir ülke, genc nüfus evlilik orani yüksek nüfus artisi cok yüksek.. Böyle oluncada hükümet alt yapiyi dogayi neden düsünsün köykentlesmesinden ne anlasin varsa yoksa TOKI arka bahceleri. Ver elini Türkiye niteliksiz yapilara niteliksiz yasama... Yok krizdi, yok bilmem neydi Rant i durduracak hic bir güc yok. Böyle oluncada dogandan yasamindan yollarindan korkarsin. yeşil keşke doğa olarak yaşansa.. düşüncelerinize katılmamak mümkün mü..Türkiye'de bu kadar doğal güzellik varken.. Doğayı korumak artık bize düşüyor..onu da ne kadar başarırız bilinmez.. Tekne turlarımızda şuna şahit oldum..teknede biriken çöpler büyük naylon torbalara konulup belirlenen yerlere bırakılıyor ..Denizi ve doğayı koruma adına..Tüm tekneler için çok güzel ve uygulanan kural.. Doğayla iç içe yaşamı çoğu insanımız özler duruma geldi..Yakın zamanda yerleşim olarak doğaya kayma gözleniyor..Dilerim özünü bozmadan yerleşim gerçekleşir.. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2010 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2010 yeşil keşke doğa olarak yaşansa.. düşüncelerinize katılmamak mümkün mü..Türkiye'de bu kadar doğal güzellik varken.. Doğayı korumak artık bize düşüyor..onu da ne kadar başarırız bilinmez.. Tekne turlarımızda şuna şahit oldum..teknede biriken çöpler büyük naylon torbalara konulup belirlenen yerlere bırakılıyor ..Denizi ve doğayı koruma adına..Tüm tekneler için çok güzel ve uygulanan kural.. Doğayla iç içe yaşamı çoğu insanımız özler duruma geldi..Yakın zamanda yerleşim olarak doğaya kayma gözleniyor..Dilerim özünü bozmadan yerleşim gerçekleşir.. Doğayla iç içe yaşamı çoğu insanımız özler duruma geldi..Yakın zamanda yerleşim olarak doğaya kayma gözleniyor..Dilerim özünü bozmadan yerleşim gerçekleşir.. Iste bunun adi köy kentlesmesi: Akilci bilincli yasami icine alan bütün yasam degerleri icinde barindiran bunun basarilmasi gerekir Türkiye bunu basarmalidir. Büyük sehirlerin icine disina sarkan niteliksiz yapilasma sonunda köyleride silip süpürür.. demek istedigim köy kentlesmesini yanlis yorumlayacak olan varsa köy kentlesmesi köyü de korur kasabayida kent´i de insanlarin geleneklerini göreneklerini korur yasatir vede en cagdas sekilde yasama olanagi saglar. Dogasinla birlikte.. Alıntı
Φ Aries Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2010 Almanya yıllar öncesi bunu çok güzel başarmış..Dilerim bizler de o günleri görürüz.. Tüm techizatları ve yaşam olanakları sunulan bir doğa yerleşiminde (19 metre kar dahi olsa) yaşanır Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2010 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2010 Almanya yıllar öncesi bunu çok güzel başarmış..Dilerim bizler de o günleri görürüz.. Tüm techizatları ve yaşam olanakları sunulan bir doğa yerleşiminde (19 metre kar dahi olsa) yaşanır Alıntı
Φ lenntos Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2010 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2010 Size katılıyorum..techizatlı olduktan sonra doğal ortamı itici gelmez.. Abimin teknesiyle yaptığımız turlarda çok doğal ortamla iç içe olduk ..Yolların geçmediği,ayak basılmamış yerlere tekne ile yanaşıp o güzelliği yaşamak süperdi..doğada taze kekik kokusu soluduğumuz olağanüstü tepelerin girintili çıkıntılı şekilleri..Daha keşfedilmemiş(halka açık olmayan) tarihi eser kalıntıları..Hele ki geceleri tepelerin,denizin gizemli uyumu.. Bambaşka güzellikler.. Her turumuzda başka yerlerin güzelliklerini yakalamak..Akvaryum gibi koylarda özgürce ayrı bir cenneti yaşamak.. Bir de Kıbrıs'ta dipkarpaz da doğal yaşamı yakaladım..Oğlumlaydık ve gittiğim mevsimde kimselerin uğramadığı Kıbrıs'ın en uç kısmı..korkmadık desem yalan olur Asvalt patika denilecek daracık ve virajlı bir yol..dönüşümüz geceye denk geldi..farların ışığında yoldan geçen çeşitli hayvancıklar Ne güzelki o korkuyu yasamissin,bak bize anlatiyorsun.Yerine göre korkuyu yasamak da güzel bir sey. lastik patlasa resmen kaldın..sabaha belki geçen olur..korkumuzu bastırmaya çalışan son ses müziğimiz unutamayacağım bir doğal ortam anım.. Alıntı
Φ Aries Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2010 lenntos sen de bilirsin tekne turlarının güzelliğini Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.