Φ deniz_kizi Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2010 Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2010 Henüz 12 yaşında ama iki kez satıldı Çorum’un Sungurlu ilçesi Kaymakamı Hulusi Şahin, 12 yaşındaki bir kızın önce 4 inek, daha sonra da 10 bin TL "başlık parası" karşılığında iki kişiyle imam nikahıyla birlikte yaşamasına izin verilmesi olayı ve kızın ölü doğan cenininin alınmasıyla ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatıldığını söyledi. Kaymakam Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu çağda böyle bir olayın yaşanmasına üzüldüklerini belirterek, 12 yaşındaki K.A’nın 2009’un Aralık ayında Sungurlu Devlet Hastanesinde ölü doğan ceninin alınmasına ilişkin şöyle konuştu: "Evde fenalaşınca hastaneye getirilen K.A’nın 1 aylık hamile olduğu ve ceninin öldüğü fark edilmiş. İlgili doktorlar operasyonla kızın karnındaki cenini almış ve K.A. daha sonra taburcu edilmiş. Ancak, adli yönden herhangi bir işlem yapılmamış. Eğer olay o gün açığa çıksaydı, kız çocuğunun ikinci bir kişiyle ilişkisi hiç olmayacaktı. Hastanedeki görevli arkadaşların ihmali konusunda adli ve idari yönden soruşturma başlatıldı." -KEMİK YAŞININ TESPİTİ İÇİN ADLİ TIP’A SEVK EDİLDİ- Bu arada, K.A’nın kemik yaşının tespiti için Çorum Devlet Hastanesi Adli Tıp Şubesi’ne sevk edildiği öğrenildi. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri ve polis gözetiminde Çorum’a getirilen K.A, savcılığın talimatı doğrultusunda "gizlilik" içinde hastanede muayene oldu. İşlemlerinin ardından Sungurlu’ya götürülen K.A’nın, ailesine teslim edildiği bildirildi. Kız çocuğunun ailesiyle birlikte bir süre İstanbul’da yaşadığı ve ilköğretim 5. sınıftan sonra eğitimine devam etmediği öğrenildi. Dün akşam tutuklanan baba Rüştü A’nın hayvancılıkla uğraştığı ve ailesiyle birlikte Örnekevler Mahallesi’ndeki tek katlı bir evde yaşadığı ifade edildi. Öte yandan, Ankara’da bir süre birlikte yaşadığı ve K.A’nın hamile kalmasına sebep olduğu öne sürülen Kamber B’nin de yakalanması için çalışma başlatıldığı bildirildi. -OLAY- Sungurlu’da yaşayan K.A’nın, yaklaşık 8 ay önce inşaat işçisi Kamber B. (29) ile 4 inek karşılığında imam nikahıyla birlikte yaşamasına izin verilmiş, Ankara’ya taşınan ve hamile kalan kız çocuğu, bir süre sonra Kamber B. ile anlaşamadığı gerekçesiyle Sungurlu’ya dönmüştü. 28 Aralık 2009’da fenalaşan ve Sungurlu Devlet Hastanesine kaldırılan K.A’nın, öldüğü anlaşılan karnındaki cenin, doktorların müdahalesiyle alınmıştı. K.A, bir süre sonra ilçede garsonluk yapan Gökhan T. (20) ile 10 bin TL "başlık parası" karşılığında imam nikahıyla evlendirilmişti. Dün akşam Gökhan T. ile K.A’nın babası Rüştü A. arasında paranın bir kısmının ödenmemesi üzerine tartışma çıkmış, çıkan kavga sonucu gözaltına alınan kişilerin kavga etmelerinin nedenini anlatmaları üzerine K.A’nın dramı ortaya çıkmıştı. Başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 7 kişiden K.A’nın babası Rüştü A. ile ikinci imam nikahlı eşi Gökhan T. tutuklanmıştı Milliyet - 21.1.2010 Alıntı
Φ delifırtına Gönderi tarihi: 22 Ocak , 2010 Gönderi tarihi: 22 Ocak , 2010 Evlatladını satan bir babaya ne denir ki...Baba denmez bence,ben insan bile diyemem...O ufacık kız neler yaşar,neler hisseder...Ruhunda ve bedeninde nasıl yaralar açılır... Çocuk-ken Kadın -Nereye bakıyon öyle bön bön, heç mi görmedin gız saat -Dur hele şöyle, gız açsana bacağını Zaman akıp geçiyor bu odada, çocuk kadın gözlerini alamıyor akreple yelkovanın hareketlerinden. Bir de şu üzerindeki adam, bacaklarının arasındaki sızı olmasa. Adam üzerinde gidip gelirken gözleri hala adamın kolundaki saatte çocuk kadının. Kaç kez daha dönecek yelkovan akrebin peşi sıra. Canı acıyor. Gözlerinden birkaç damla yaş boşalıyor. “ Neden bırakmıyorlar dağ, bayır koşayım. Dayımın getirdiği naylon bebekle oynayayım. Kim bu adam. Daha yüzüne bile bakmadım. Neye benzer? Mem û Zin’i anlatırdı ya nenem bize masal diye. Masal masal martaval. Düğün yaptılar bahçede, annem ağlıyordu bir köşede. Ben baktım, gözlerini kaçırdı. Sonra bu adam, halay çekiyordu, halayın başındaydı ya kaldırıp da kafamı bakmadım yüzüne. Mendili sallayan kolundaki saat ışıl ışıldı, güneş vurdukça parlıyordu. Pek bir güzel görünüyordu insanın gözüne. Kolu havaya kalkıp indikçe, sanki saatte çoşkuyla katılıyordu halaya” - Hayvanın gızı hayvan -Dursana ne gıpraşıyon lan ordan oraya -Aç gız, aç diyorum bacaklarını, Şimdi bu saatin üzerindeki iki çubuk, biri diğerinden evveli ya, ya da biri geri diğeri evveli. Dün doğum yapan kara koyunumuza benzer ya bizim, kuzulu. Peşi sıra koşar ya kuzu anasının. Ben sağdım da içirdim ya anasından ilk sütünü. Önce biri gider, diğeri peşisıra. Baksam mı acep yüzüne, kimdir bu adam. Anacım sen gel gurtar, öldürecek beni burada. Daha ne kadar sürer? Bu adam niye böyle sesler çıkarıyor? Ben gittim ya, anam ne yapacak bir başına? Pek bir mahzundu, gariban anam kim yardım eder sana şimdi tarlada bağda. 6 çocuk kaldı başına. Adam sonunda işini bitirdi, devrildi yatakta çocuk kadının yanına. Odaya vuran ayışığında silüetini görüyor adamın. Şakaklarına dökülmüş beyazlıklar, koca bir ağız ve burun, dağılmış saçlarıyla pek de bir çirkin görünüyor gözüne. Masallardaki çirkin, tek gözlü dev gibi. Sonra kolundaki saate takılıyor gözü. Karanlık odada hafif bir fosfor ışığı yayıyor saatin kadranı. Kalkmaya davranıyor yataktan ya, her yanı sızım sızım. Alışık yediği dayaklardan, ama bacaklarının arasındaki bu ağrı, adım atmasına bile izin vermiyor. Yatağın kenarında oturuyor biraz. Geceliğinde bir ıslaklık var ama, elleriyle yokluyor, parmaklarına bulaşmış kanı görüyor. Korkuyor birden. Şimdi bu ne olaki.. Adet bile görmemişken bıraktığı bekareti bu yatakta, öylesine uzak ki ona herşey kadınlığa dair. -Kalk gız, yıkan, Allah’ın mundarı.. Yataktaki çirkin yığından geliyor bu ses, halbuki uyuyor diye nasıl sevinmişti. -Git yıkan gel sonra bu çarşafı neyin değiştir. Bana da su ısıt. Ne sallanıyorsun. Sersem sersem ne bakıyorsun. Öğretmedi mi usulünü bu işin anan sana. Ananın gafasına sıç...yım ben. Deyip yine yan dönüp uyuyor sesin sahibi. Neredeki bu evin ayakyolu acaba? Getirdiler bıraktılar buraya, kocası olacak adamın anası ile kaldığı evmiş. Giderek kararıyor odanın içi, midesi bulanıyor acıdan. Ayaklarını sürüyerek odanın içinde bir yere çarpmadan yönünü bulmaya çalışıyor. Kapıyı bulup çıktığında seviniyor, ama karanlıkta hareket eden bir şey mi var ne? Ürperiyor birden.. Bu sırada birisi elinde gaz lambası ile yaklaşıyor ona doğru. Gaz lambasının ışığında kara suratlı bir kadın. Hatırladı şimdi, bahçede oyun oynadığı gün görmüştü bu kadını. Anasının yanında duruyordu, kendisine bakıp da birşeyler konuşuyorlardı. Şimdi karşısına zebellah gibi niye dikilmişti acep? -Bitirdi mi işini aslan oğlum? Ne ettin gız çarşafı? -Doplamadım daha ana. -Gız kevaşe öğretmedi mi senin o sünepe anan, git getir çarşafı, dışarı asacağım. Gonu gomşu görsün, oğlumun namı yürüsün. -Getirem ana.. -Git uyandır paşamı da yıkansın bir yol, -Tamam ana Odaya döndü tekrar, bu arada bacaklarının arasından akan kan bileklerine kadar inmişti. Yatakta yatan adama doğru gitti. Gün yavaş yavaş ışımaya başlıyordu dışarıda. -Galk anan çağırıyor seni, -Ne etcekmiş len anam beni? -Yıkansın diyor, suyu ısıtmış anan.. Çarşafı götüreceğmişim. -Bir uyutmadınız adamı, Allahın belaları, çek sıyır çarşafı. Çocuk kadın asılıyor çarşafa ama mümkünatı yok bu adamın ağırlığı altından bu çarşafı almanın. Bir iki deniyor, adam söylene söylene kalkıyor yataktan, pijamasını geçiriyor bacağına, saatin kadranı daha bir belli şimdi. Ayaklarını sürüyerek çıkıyor odadan, dönüp bakmıyor odanın içinde bıraktığına. Çocuk kadın yavaşça topluyor çarşafı, katlamaya çalışıyor titreyen ellerle, tuhaf bir rüya görüyorum herhal diyor içinden. Gözlerinden yaşlar dökülüyor yavaş yavaş. Çarşafı katlarken ellerine bulaşan kana takılıyor gözleri. Korkuyor. Gün ışımaya başlamıştır iyice. Yaşlı kadın giriyor odaya. -Ver gız, neye bakıyon öyle. Bir çırpıda alıyor çocuk kadının elinden çarşafı. - Git de herifini yıka aşağıda. Havlu, temiz çamaşır hazırladım ben. Al bunları. Hadi, git sen de yıkan sabah ezanı okunmadan, dolaşma böyle mundar. Kadın geldiği hızla çıkıyor odadan. Çocuk kadının bacaklarının arasından damlayan kan peşi sıra iz bırakıyor tahta döşemenin üzerinde. Masallarda ormanda yolunu kaybetmemek için geçtiği yollara buğday tanesi bırakan çocuklardan değil o. Ama siz kan izlerini takip edin, yarım kalmış çocukluğuna ulaşırsınız yüzlerce, binlerce kadının.. Kayıp tarihlerine çocuk kadınların.. Neşe / 2009 Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2010 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2010 'Töre'den devlet korumasına 22.01.2010 - 15:29 Çorum'un Sungurlu ilçesinde önce 4 inek, daha sonra 10 bin TL ''başlık parası'' karşılığında iki kişiyle imam nikahıyla birlikte yaşamasına izin verilen 12 yaşındaki kızın ailesinden alınarak Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne teslim edildiği bildirildi. ÇORUM - İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, küçük yaşta iki kişiyle imam nikahıyla yaşamasına izin verilen ve dün kemik yaşının tespiti için Çorum Devlet Hastanesi Adli Tıp Şubesine sevk edilen K.A. (12), mahkeme kararıyla ailesinden alınarak Yetiştirme Yurduna verilmesi için Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne teslim edildi. Bu arada K.A'nın ''beden ve ruh sağlığının bozulup bozulmadığının'' belirlenmesi için bugün Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderildiği bildirildi. Adli Tıpta muayene edilecek K.A'nın, işlemlerinin ardından Çorum'a getirilerek yurda teslim edileceği ve psikolojik destek alacağı kaydedildi. K.A'nın, Çorum'daki yurdun yanı sıra başka ildeki yurda da gönderilebileceği belirtildi. ''DOKTOR HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILDI'' Sungurlu Kaymakamı Hulusi Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sungurlu Devlet Hastanesinde 12 yaşındaki K.A'nın ölü doğan cenininin alınmasına ilişkin soruşturmanın başlatıldığını bildirdi. K.A'nın ameliyatını yapan doktor hakkında adli ve idari soruşturmanın bugün başlatıldığını anlatan Şahin, konuyla ilgili görevlendirilen müfettişlerin çalışmalara başladığını ifade etti. Bu arada, Ankara'da bir süre birlikte yaşadığı ve K.A'nın hamile kalmasına neden olduğu öne sürülen Kamber B. hakkında da Sungurlu Cumhuriyet Başsavcılığınca yakalama kararı çıkarıldığı kaydedildi. OLAY Sungurlu'da yaşayan K.A'nın, yaklaşık 8 ay önce inşaat işçisi Kamber B. (29) ile 4 inek karşılığında imam nikahıyla birlikte yaşamasına izin verilmiş, Ankara'ya taşınan ve hamile kalan kız çocuğu, bir süre sonra Kamber B. ile anlaşamadığı gerekçesiyle Sungurlu'ya dönmüştü. 28 Aralık 2009'da fenalaşan ve Sungurlu Devlet Hastanesine kaldırılan K.A'nın, öldüğü anlaşılan karnındaki cenin doktorların müdahalesiyle alınmıştı. K.A, bir süre sonra ilçede garsonluk yapan Gökhan T. (20) ile 10 bin TL ''başlık parası'' karşılığında imam nikahıyla evlendirilmişti. Önceki gün akşam Gökhan T. ile K.A'nın babası Rüştü A. arasında paranın bir kısmının ödenmemesi üzerine tartışma çıkmış, gözaltına alınan kişilerin kavga etmelerinin nedenini anlatmaları üzerine K.A'nın dramı ortaya çıkmıştı. Başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 7 kişiden K.A'nın babası Rüştü A. ile Gökhan T. tutuklanmıştı. (A.A) Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.