Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2005 Admin Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2005 Otel Rwanda - Hotel Rwanda (2005) Acaba nasıl anlatsam diye çok düşündüm. Rwanda'da insanlık dramını anlatan gerçek bir başyapıt. Ayrıca Don Cheadle Oscar'ı almalıymış neden almadığını hala anlamıyorum... Filmi izlerken dehşete düşeceksiniz. İnsanların ırk, faşizm uğruna neler yapabileceklerine tanık olacaksınız. Kapı komşusunu, 40 yıllık komşusunu nasıl öldürebileceğinin anlamsızlığını tartışacaksınız... Ayrıca diğer ülkelerin ne kadar bencil davrandığının farkına varacaksınız. Sinir bozucu bir film fakat MUTLAKA GÖRMELİSİNİZ diyorum... Oyuncular: Don Cheadle, Sophie Okonedo Yönetmen: Terry George Amid the holocaust of internecine tribal fighting in Rwanda that sees the wanton and savage butchering of hundreds of thousands of men, women and children, one ordinary man (Don Cheadle) musters the courage to save more than 1,000 helpless refugees by sheltering them in the hotel he manages. Sophie Okonedo, Nick Nolte and Joaquin Phoenix co-star in this powerful film (sort of an African version of Schindler's List) directed by Terry George. Starring: Don Cheadle, Sophie Okonedo Director: Terry George Alıntı
Φ Ulyanov Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2006 Bu filmin bir basyapıt oldugu konusunda yapılan değerlendirmeyi fazlasıyla abartılı buldugumu belirtmeliyim. Bu filmi ilk izlediğimde daha önce izledigim kimi filmlere ne kadar benzedigini farkettim. Eger ikisini de izleme fırsatı bulunduysa schindlerin listesi ile hotel rwanda nın birbirine ne kadar da kurgu olarak benzedigini farkedersiniz. Aynı zamanda yönetmenin filme herhangi bir sey kattıp katmadıgı konusunda da soylenebilecek cok fazla sey var, yapılan bana kalırsa tarihsel bir kesiti görüntülemek. bunula birlikte elbette belli bir kurgu var ancak bu kurgu hiç mi hiç özgün değil bu yüzden bu film basarılı bir film değil. Ama afrikada yasananlar insanları duygulandıracktır. Aynı zamanda afrika ya dair fikir edinebilmek icin önemli bir eser oldugunu da belirtmeliyiz. Bu acıdan izlenmeye değerdir... Alıntı
Φ MaNGa Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2006 gayet güzel bir film izlemeyenlere tavsiye ederim en etkilendiğim sahne ölülerin üzerinden arabayla geçme sahnesi mükemmel bir duyguydu genel olarak schindlerin listesi filmne benzesede farklı yönleride var oyuncuların gözlerine baktığımda dehşete kapılıyorum. Alıntı
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2008 Yazar Admin Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2008 gayet güzel bir film izlemeyenlere tavsiye ederim en etkilendiğim sahne ölülerin üzerinden arabayla geçme sahnesi mükemmel bir duyguydu genel olarak schindlerin listesi filmne benzesede farklı yönleride var oyuncuların gözlerine baktığımda dehşete kapılıyorum. Dehsete kapilmamak mumkun mu sorusu kafami kurcaliyor bu film eger seyredenleri dehsete kapilmaya suruklemiyorsa baska ne yapabilir... Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2008 Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2008 Ama ama amaaa ben bu film için yorum yapmıştım diye hatırlıyorummm, nasıl olur da burada goremem onu Yoksa ben bunu başka bir yere mi yazmıştım yaaa ha evet hatırladım, bulayım da geleyim Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2008 Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2008 Buldum da geldim; İzledim bu filmi de sonunda, aslında çok uzun bir zamandır bekletiyordum, nihayet ona sıra geldi, izlediğime pişman olmadığım filmlerden birisi... Bu yüzyılda yapılmış en vahşi katliamlardan bir tanesini anlatan Hotel Rwanda bence oldukça başarılı bir film... En iyi tarafı melodrama kaçılmadan, mazlum edebiyatı yapılmadan ne oluyorsa onun anlatılmış olduğu mütevazi ama kaliteli bir film oluşu... Etkileyici, insanı çileden çıkarıcı sahneler var ki onlardan bir tanesi olan "dere kenarından gidin, orası temiz" diyologunun devamında gelen sahne... Faşizm denilen ideolojinin lanet sonuçlarından birisidir Rwanda... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2009 Tür : Savaş / Dram Gösterim Tarihi : 23 Eylül 2005 Yönetmen : Terry George Senaryo : Keir Pearson , Terry George Görüntü Yönetmeni : Robert Fraisse Müzik : Rupert Gregson-Williams , Andrea Guerra Yapım : 2004, Kanada / İngiltere / G. Afrika Cumhuriyeti , 110 dk. Başrolünü Don Cheadle’ın oynadığı, üç dalda Oscar’a aday gösterilen Hotel Rwanda izlemesi zor, unutması daha da zor bir film. Afrika’nın kalbinde küçücük bir ülke Ruanda. Uganda, Burundi, Kongo ve Tanzanya ile çevrili. Nüfusu 10 milyon. Tarihi acılarla bezeli. Çok değil, bundan 15 yıl önce, dünyanın bir kısmı yeni binyılın eşiğinde farazi kıyamet senaryolarıyla eğleşirken, Ruanda nüfusunun % 10’unu, tam bir milyon insanını 100 gün gibi kısa bir sürede soykırım vahşetine kurban verdi. Belçikalı sömürgecilerin marifetiyle Hutular ve Tutsiler diye iki uydurma etnik gruba bölünen ülke, üstelik Birleşmiş Milletler Barış Gücü’nün burnunun dibinde ve tüm dünya medyasının gözünün önünde yüzyılın en büyük cinnetini geçirdi ve kimsenin kılı bir kıpırdamadı. İşte Hotel Rwanda bu vahşetin, bu duyarsızlığın, bu lanetli tarihin öyküsünü anlatıyor. Ülkenin en lüks otelinde müdür yardımcısı olarak çalışan ve soykırım başladığında sadece kendi ailesini değil, tanıdığı, tanımadığı, 1200’den fazla yurttaşını korumak için tüm servetini ve bağlantılarını seferber eden Paul Rusesabagina bugün ülkesinde gerçek bir kahraman olarak anılıyor. En azından bazıları tarafından. Terry George’un filminin merkezine yerleştirdiği Rusesabagina’nın hikayesi kimi açılardan Spielberg imzalı Schindler’s List’i anımsatıyor. Bu filmi izlemek emperyalizmden neden nefret etmeliyiz sorusuna tek başına cevap niteliğindedir. Aynen yorumda yazıldığı gibi; izlemesi zor, unutması daha da zor bir film. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=mYwuXvA589A 1 Alıntı
Φ AED Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2009 dünyadaki 3 soykırım,filmlere konu oldu.. belge sorunu yok.. 1-Hitler faşizminin 6 milyon yahudiyi katletmesi.. 2-Sırpların 200.000 boşnağı katletmesi ve 150 000 kadına tecavüz 3-Ruanda daki 100 günde 800.000 tutsi nin hutular tarafından öldürülmesi.. hepsine ait filmlerin birçoğunu görmüş olmama rağmen itiraf ederim ki en korkuncu RUANDA soykırımıdır.. çünki katliam günlük mesai gibi yapılmış,yoksul olan hutu kabilesi katliam için paraları olmadığından ucuza çinden satır pala ve kılıç satın almışlardır..katliam kadın çocuk demeden ,zaman mekan demeden bir günlük çalışma mesaisi gibi yapılmış, kabile katliam esnasında yorulunca kurbanın aşil tendonunu (ayağın arkasındaki lif) keserek kaçmasını önlemiştir. şiddet resimlerini vermiyorum,bazı insanların bilinçaltına yerleşebilir. en acısı katliam 3.5 ay sürmesine karşı BM seyretmiştir.. ben bu filmi izlemeyeceğim,çünki görüntüler insan denen canlının çok korkunç bir yaratık olduğunu göstermektedir. ruanda soykırımı Alıntı
Φ Aries Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2009 Başlığı görünce unutmaya çalıştığın dehşeti tekrar önüme getirdi.. seyrettiğim gece uyuyamamıştım.. Tabii yaşanmış olması filmi bu kadar dehşetli yapıyor.. tek kelimeyle insanlık dışı.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.