Φ dominik Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2010 Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2010 Gece egitimi sirasinda sirtina isabet eden kursunla ölen er Ergün Önen'in ailesi sorumlularin bulunmasini istiyor ve gerekirse AIHM'e gideceklerini dile getiriyorlar. Ben öncelikle ölen askerin ailesine bassagligi diliyorum. Aileye sorumlularin bulunmasi konusunda fazla umut veremeyecegim cünki, gecmisteki tüm benzeri olaylarin üzeri herhangi bir sekilde kapatilmistir. Aile fazla ses cikartmaya baslarsa "vatan hainligi" ile suclanirsa hic sasirmam. TSK ne derse dogru olarak kabul etmemiz gerekli. TSK nasilolsa ölen askeri sonunda hatali bulup ölümünden kendisini sorumlu cikaracagindan eminim. Ama keske beni ilk defa olsun yaniltsalarda bende buradan yazdiklarim iicn özür dilesem. "Cenazede bayrak isyanı Gece eğitimi sırasında sırtına isabet eden kurşunla ölen Batmanlı er Ergün Önen’in tabutuna sarılmak istenen Türk bayrağı erin ailesi tarafından kaldırıldı Bilecik’teki 2. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanlığı’nda askerliğini yaparken gece eğitimi sırasında sırtına isabet eden G-3 mermisi nedeniyle hayatını kaybeden Batman Er Ergün Önen’in cenazesi memleketi Batman’da toprağa verildi. Resmî tören istemeyen acılı ailenin, Er Önen’in tabutuna iki kez sarılmak istenen Türk bayrağını tabutun üstünden kaldırması dikkat çekti. “Vatanı korusun diye yolladık...” Askerî uçakla Türk bayrağına sarılı halde Batman’a getirilen şehit Er Ergün Önen’in cenazesi, Çay Mahallesi’nde bulunan Eshabulkeyf Camii’ne götürüldü. Kalabalık bir grubun katıldığı cenaze töreni sırasında ölen erin annesi Selahat Önen, kız kardeşleri Melikşah (14) ve Melek (11) ile ağabeyi Ercan gözyaşı dökerek, sinir krizleri geçirdi. Cenazenin İkiztepe köyündeki mezarlıkta toprağa verilmesinin ardından Taraf’a açıklama yapan ağabey Ercan Önen, “Biz kardeşimizi vatanı korusun diye askere yolladık. Ama bize cenazesi gönderildi. Acımız ve öfkemiz çok büyük. Olayın bir an önce aydınlatılmasını istiyoruz. Bunu kim yaptıysa mutlaka cezasını çekmeli” dedi. Acılı anne Selamet Önen de, “Eğer ölüm haberi gelmeseydi 10 gün sonra oğlumun görev yaptığı kışlaya gidip kendisini ziyaret edecektim. Onu rüyamda gördüm” dedi. “Gerekirse AİHM’e gideriz” Ailenin avukatı Mehdi Öztüzün ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Şehit asker Ergün Önen’in hastanede yapılan otopsinin sonucunu bekliyoruz. Ona göre dava açacağız. Ölümü şüpheli. Gerekirse AİHM’e başvuracağız. Aile de bunu istiyor. Olayın tüm detaylarıyla araştırılmasını istiyoruz. Varsa bir ihmal ortaya çıksın. Faillerin cezalandırılmasını istiyoruz.” Aile resmî tören istemedi Batman Havalimanı’na Türk bayrağına sarılı olarak indirilen şehit asker Ergün Önen’in tabutunun üstündeki Türk bayrağı, aile fertleri tarafından yıkanması için sokulduğu gasilhanede çıkartılırken, yerine üzerinde Arapça yazıların yer aldığı yeşil örtü çekildi. Batman Jandarma Komutanlığı’nda yapılmak istenen askeri törene de amca Emin Önen engel olarak tabutun üstüne Arapça bir bez parçası örttü." Kaynak: -http://www.taraf.com.tr/haber/46577.htm- Alıntı
Φ rodinatc Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2010 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2010 Taraf'ın haberi yalan çıktı. ANKARA- Taraf gazetesinin bugün manşetine taşıdığı, Bilecik’te ölen asker Ergin Önen’in cenazesinde ‘Türk bayrağı konulmadı’ haberine, aileden isyan var. Olayın aslının Taraf’ın yazdığı gibi olmadığını anlatan aile, işin aslını İNTERNETHABER’e anlattı. Şehit er Ergin Önen’in ağabeyi Ercan Önen, İNTERNETHABER’e yaptığı özel açıklamada Türk Bayrağı’na bir tepkileri olmadığını ve Taraf’ın yazdığı gibi bir protestonun bulunmadığını söyledi. Taraf Gazetesine öfke kusan Ercan Önen, şunları söyledi: KOMUTANLARDAN İZİN ALDIK “Cenaze Batman Havalimanından camiye götürülünceye kadar tabutta Türk Bayrağı vardı. Ama sadece camiden mezarlığa götürülürken Türk bayrağını kaldırdık. Çünkü, dini sembol olarak kullandığımız yeşil bir örtü ile defnetmek istiyorduk. Bu bizim dini inancımız gereğiydi. Bunu Türk Bayrağı’na protesto olarak yorumlamak provokasyondur.Cenazeyi Batman Havaalanından bizzat ben aldım. Havaalanından camiye kadar cenazenin üzerinde Türk bayrağı vardı. Camiye getirildikten sonra komutanlar ve yetkililerden izin alarak dini inançlarımızı yerine getirmek için Türk bayrağını kaldırıp üzerine yeşil örtü örttük. Cenazeyi yaklaşık 100 metre kadar bu şekilde taşıdıktan sonra defnettik. Bu haber yapılırken bize danışsalardı böyle bir haber yapmazlardı. Doğrusunu yazarlardı. Annem bu haber yüzünden rahatsız oldu. Çok üzüldü, öfkeli. Hepimiz öfkeliyiz.” “BU BAYRAK HEPİMİZİN” Ercan Önen, Türk bayrağının sadece Kürtlere ya da Türklere ait olmadığını Türkiye Cumhuriyeti Devletine ait olduğunu söyledi. Önen, bir amcasının şehit, bir diğer amcasının da gazi olduğunu da belirterek, “Türk bayrağına saygımız tamdır” dedi. TSK'NIN SORUŞTURMASI BEKLENİYOR Önen, kardeşinin ölümüne ilişkin olarak TSK'ya karşı dava açıp açmayacaklarına yönelik olarak da, "Genelkurmay Başkanlığı kendi içinde zaten bir soruşturma açmış.. Bunun bilgisini bize verdiler. soruşturmanın tamamlanmasını bekliyoruz. Soruşturma sonucuna göre bir tavır belirleyeceğiz. O soruşturma bitmeden herhangi bir yasal işlem başlatmayı düşünmüyoruz" dedi. GÜLŞAH ERDEM İNTERNETHABER- ÖZEL Kaynak -http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=228494- Taraf'ın haberinde şehit askerimizin adı da yanlış yazılmış sanırım. Ergün Önen yerine Ergin Önen olacak. Şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Saygılarımla, Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2010 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2010 Bir asker vurulmus,hemen TSK kurum olarak saldiriya ugruyor,saldiranlar ve onlari referans gösterenler ayni insanlar yani TSK karsiti. TSK sorusturma baslatmistir,sadece bu konuda degil,gecen gün sehit olan uzman cavusla da ilgili olarak sorusturma baslatmistir.Cünkü o askerin sehit olmasindada farkli iddialar gündeme getiriliyor.Önyargidan vazgecip adam gibi sorusturmalarin sonunu beklemek bence en isabetlisidir. saygilarla Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2010 Bu güne kadar hangi sorusturmalar sonuclanmis ve suclularin akibeti ne olmus acaba? TSK demokrasi karsiti oldugu icin karsiyim. Demokrasi karsiti oldugunuda zaten 1960 lardan beri sayiz örnekleriyle ortada. Türkiye'nin günümüze gelis nedenlerinin en büyügü gene TSK olmustur. Türkiye'ye mecburi din derslerini kim getirdi? Dinci nesilleri kim yetistirdi? ..........????? Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2010 Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2010 İsa'ya yaransan Musa'ya yaranamazsın. Biraz da Musa küsmesin desen İsa demediğini bırakmaz... Ne İsa'sı ne Musa'sı topunun canı cehenneme desen diktacı olursun! Zor bu ülkede zor, ama hayırlısı... Avrupalı olduğumu farzediyorum, Türkiye'ye dış gözle bakıyorum da... Adamlar nasıl eğleniyor kim bilir! "Hah! Sen bizi arkamıza baktırmadan kovalarsın ha! Şimdi o yana dön öyle, bu yana dön böyle bakalım! Gör bakalım gününü!" E, adamlar zamanında çok çekti, vay sen katoliksin, vay sen protestansın diye birbirlerine etmediklerini bırakmadılar, onlar erdi muradına, şimdi çıkma sırası geldi kerevetine... Sahi nedir bu kerevet yav? Bilen var mı? Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2010 Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2010 Sabancı'ya sormuşlar: -"Bu dünyada işin iş, ToyotaSa, LasSa, BosSa... Öbür tarafta ne yapacaksın?" Gülmüş: -"Orayı da ayarladım; İSa, MuSa..." Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.