Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Rezalet!

Haiti'de kurtarilacak Kanadali bulamayinca ülkelerine döndüler

Engin AKGÜRBÜZ / DHA

170120101447241545639.jpg

HAITI'ye yardima gelen Kanadali ekip, kurtarilacak Kanadali bulamayinca geldikleri kurtarma ekipmanlari ile birlikte Kanada’ya döndü.

Tam teçhizatli olarak Tahiti'ye gelen Kanadali kurtarma ekibi, yikintilarin altinda oldukça fazla kazazede olmasina ragmen kazazedelerin arasinda Kanada vatandasi olmadigini ögrenir- ögrenmez, tüm teçhizatlari ile birlikte Kanada’ya döndü.

Gitmeden önce kazazedelere “Yardim istiyorsaniz gelen yabanci ekiplere yikintilarin altinda yabanci uyruklu insanlarin oldugunu söyleyin” diyen Kanadali ekip, depremden sag çikan Haitililer'in saskin bakislari arasinda bölgeyi terk etti.

Gönderi tarihi:

Türk’ün gücü ve kalbi çok büyük

Eyüp SERBEST/ISTANBUL 18 Ocak 2010

Yerle bir olan Haiti’ye kosan GEA ekibi, ‘Umut yok’ denilerek kurtarma çalismalarinin kesildigi bir alisveris merkezinin enkazindan iki kadini birden canli kurtarmayi basardi. Haitililerin, “Türk’ün gücü ve kalbi çok büyük” sözleriyle karsiladigi çifte mucize üzerine, birçok noktada son verilen çalismalara yeni mucizeler çikabilir umuduyla yeniden baslandi.

YAGMACI SOKAKTA LINÇ EDILEREK ÖLDÜRÜLDÜ

SOKAKLAR CESET YIGINLARIYLA DOLDU

HAITI’de, 13 Ocak’ta meydana gelen 7.0 büyüklügündeki depremden bir gün sonra ülkeye hareket eden 9 kisilik GEA Arama Kurtarma ekibi, depremden 80 saat sonra, baskent Port Au Prince’deki Carribean alisveris merkezinin enkazindan iki kadini canli kurtardi. Kazdiklari tünellerle yaralilari enkazdan çikaran Türk ekibinin basarisi, bir çok noktada sonlandirilan arama-kurtarma çalismalarinin yeniden baslamasina neden oldu.

Ses geliyorsa ümit kesilmez

GEA Koordinatörü Umut Dinçsahin, Haiti’de yasadiklarini söyle anlatti:

“Halkin yönlendirmesi ve isbirligiyle Carribean Alisveris Merkezi’nde çalismaya basladik. Güvenligimizi Birlesmis Milletler’e bagli askerler sagladi. Buradan üç kisi kurtarildiktan sonra ekipler, ‘umut tükendi’ diye, enkazi birakmislar. Sesler duyunca çalismayi sürdürdük. Içeride oldugu söylenen Filipinli kasiyer Lamy ve müsterilerden Jasme ile baglanti kurduk.

48 saat uyumadan çalistik

Enkazin büyüklügü ve zorlugu nedeniyle çalismalarimiz çok agir ilerledi. Depremden 80 saat sonra, dün saat 11.30’da Lamy ve Jasme’yi kazdigimiz tünellerden disari çikardik. Ruslar’in kurdugu hastanede tedavi görüyorlar, durumlari iyi. 48 saat uyumadan çalistik. Burada, Türk’ün gücü, Türk’ün kalbi çok büyük diyorlar. Bize inanilmaz ilgi gösteriyorlar. Tüm Türkiye bu görüntülerle gurur duysun.”

Endonezya depreminde görev almislardi

HAITI’ye giden GEA ekibi Kadir Erkan, Cem Behar, Ibrahim Dogru, Betül Ergün, Zeynep Gül Ünal, Mihrican Bal, Caner Kalayci ve Nazim Özdemir’den olusuyor. Tamami gönüllülerden olusan ekibin bir kismi, 30 Eylül ve 1 Ekim’deki depremlerin yiktigi Endonezya’da da kurtarma çalismalarina katilmisti.

Gönderi tarihi:

Dilerim yeni mucizeler olur,yeni hayatlar kurtarılır...:(

Yine deprem fobim hortladı,günlerdir felaket senaryoları kuruyorum kafamda ve bu benim günlük hayatımı bile etkiliyor...:(

Gönderi tarihi:

Haiti’nin kahramanı ‘Yılmaz Türkler’

Herkesin bırakıp gittiği bir alışveriş merkezi enkazının altından önceki gün iki kişiyi sağ çıkaran GEA ekibi, ABD’nin Florida eyaletinden gelen bir ekiple birlikte dün de bir mucizeye imza attı. İki ekip, yine ‘boşverilmiş’ bir enkazın altından 3 kişiyi daha, depremden yaklaşık 103 saat sonra sağ çıkarmayı başardı.

9655970.jpg

Haitililerin ‘kahraman’ ilan edip ‘Yılmaz Türkler’ adını verdiği Türk ekibi ve Amerikalılar, 5 can kurtarmanın mutluluğunu birbirlerine sarılarak kutladı. Türk ebinin başarısını duyan Amerikan CNN ve NBC televizyonları, canlı yayınlarla Türklerin başarısını anlattı, Türk kurtarma ekibiyle röportaj yaptı.

HAİTİ’deki şiddetli depremin ardından başkent Porto Prens’e ulaşan Türk arama ve kurtarma ekibi Yeni Yüksektepe, yabancı ekiplerin arama yaptıktan sonra “canlı yok” diye terk ettiği şehrin en büyük alışveriş merkezi Carrebean Center’dan, iki günde beş kişiyi sağ çıkarınca kahraman oldu.

Daha önce dev marketin enkazına gelen Venezuela, İzlanda ve ABD’ye ait ekiplerin bıraktığı “canlı yok” işaretlerini gören Türk timi, bölgedeki Haitililerin içeride yaşayanlar olduğu yönündeki ısrarları ve daha önceki tecrübeleri ışığında enkazda arama yapmaya karar verdi. Bunun üzerine 9 kişilik Türk ekibi, kendilerine destek olması için, ABD’den gelen 80 kişilik Güney Florida Arama Kurtarma ekibine tekrar haber verdi.

50’den fazla TV kanalı Türk ekibinin peşinde

İki ülke ekiplerinin koordineli bir şekilde 17 saat aralıksız süren çalışmaları sonucunda ilk olarak önceki gün sabaha karşı 7 yaşlarındaki bir kıza, ardından da 20 yaşlarında bir erkeğe ulaşıldı. Ardından bir Suudi Arabistanlı, Türk ekibinin yanına gelerek ısrarla içeride kardeşinin eşinin olduğunu ve yaşadığına inandığını söyledi. Bunun üzerine Türk ekibi, Amerikalılar dinlendiği sırada, Suudi’nin akrabasına da ulaştı.

İki ülkenin arama kurtarma ekipleri, dün gece 30 yaşlarında bir kadın ve bir erkeği daha alışveriş merkezinin süpermarket kısmından sağ olarak çıkardılar. Türk ve Amerikalı arama ve kurtarma ekipleri, enkazdan çıkardıkları son iki Haitili’nin ardından başarılarını birbirlerine sarılarak kutladılar.

Türk ekibin başarısı üzerine, 50’nin üzerinde basın mensubu çalışmaları yakından takip etmeye başladı. CNN ve NBC televizyonları, canlı yayınlarla Türklerin başarısını anlattı, ardından Türk kurtarma ekibiyle röportaj yaptı.

‘Haitililer’de Türk dayanışması yok’

Türk arama kurtarma ekibinin başında bulunan Umut Dinçşahin, Türkiye’ye çok uzak bir bölgede, yoksulluk içindeki insanların hayatlarını kurtarmanın ve Haitililerden “Yılmaz Türkler” şeklinde övgüler almanın kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Dinçşahin, Haiti’de en büyük sorunun sosyal dayanışma eksikliği olduğunu vurgulayarak, “Marmara Depremi’nde bizim sosyal dayanışmamız ortaya çıktı. Haiti’de ise yoksulluk çok yüksek, insanlar arasında sosyal dayanışma yok” dedi.

Gönderi tarihi:

Elini uzatti, sanki oglumun elini tuttum

Eyüp SERBEST / ISTANBUL 24 Ocak 2010

9697859.jpg

Adini mitolojideki ‘Toprak Ana’dan alan arama kurtarma ekibi, Haiti depreminde enkaz altindan bes kisiyi sag çikarmasiyla ve insani yardim çalismalariyla tüm dünyada adindan söz ettirdi. Önceki gün Türkiye’ye dönen dokuz kisilik ekip yasadiklarini anlatti.

GEA Arama-Kurtarma Grubu’nun 9 gönüllüsü, 12 Ocak’ta Haiti’yi yikan 7.0 büyüklügündeki depremden 48 saat sonra kendi çabalariyla baskent Poro Prens’e ulasti. Dört gün boyunca Carrebian Alisveris Merkezi enkazinda, sadece birkaç saatlik dinlenme molalari verip çalisan GEA ekibi, enkazdan 5 kisiyi sag kurtardi. Haitililer’in “Yilmaz Türkler” adini taktigi ekibin basarisi uluslararasi haber kanallarinda dakikalarca yayinlandi. GEA ekibi enkazdakilerden umut kesilince, insani yardim çalismalarina destek verdi. Görevlerini tamamlayinca da, yurda döndüler.

Ekipte sosyolog da var

Sosyolog Umut Dinçsahin, kalite yöneticisi Kadir Erkan, acil durum yöneticisi Cem Behar, teknisyen Ibrahim Dogru, halkla iliskiler uzmani Betül Ergün, mimar Zeynep Gül Ünal, hemsire Mihrican Bal, magaza müdürü Caner Kalayci, makine mühendisi Nazim Özdemir, 12 Ocak’i 13 Ocak’a baglayan gece yarisi GEA’nin Üsküdar’daki merkezinden gelen telefonla, Haiti’de büyük bir deprem oldugunu, çok sayida ölü ve yarali oldugunu ögrendi. Her biri islerinden izin alip GEA merkezinde bulustu. Baskent Porto Prens’teki havalimani uçuslara kapatilmisti. GEA ekibi 14 Ocak saat 09.00’da, Haiti’nin komsusu Dominik’e uçtu. Bir minibüs ve bir kamyonet kiralayan ekip, karayoluyla Porto Prens’e geçti. Iki kurtarma ekibinin 4 kisiyi çikarttiktan sonra terk ettigi Carrebian Alisveris Merkezi enkazinda çalismaya baslayan GEA ekibi, depremin 103’üncü saatinde 7 yasindaki Arielle Cassandra Ely ve 33 yasindaki Lamy Jasme’yi, 108’nci saatinde 41 yasindaki Mireille Boulos Dittmer, 125’nci saatinde 40 yasindaki Indra La Fontain, 126’nci saatte de 30 yasindaki Jean Philippe’yi disari çikartti. GEA ekibi enkazda yasadiklari ve unutamadiklari olaylari ise söyle anlatti:

O an aklima sen geldin

? Ibrahim Dogru (Lojistik sorumlusu): Market enkazi garip bir yerdi. Kaziyorsunuz ama karsiniza ne çikacagini bilmiyorsunuz. Depo kismindan yukari dogru delmeye basladik. Yaglarin bulundugu reyonun altindaymisiz. Deligi büyütmeye çalistikça, patlayan tenekelerdeki tüm yaglar üzerimi-ze bosaldi. Ilk ulastigi-miz bir kiz çocuguydu. Orada görüp etkilenmemek mümkün degil. Aklima 17 yasindaki oglum Emre geldi. Beton yiginlarina daha hirsla saldirmaya basladim. Kizi kurtardigimizda elini tuttum. Kendi oglumun elini tutuyor gibi hissettim.

Bana bakip gülümsedi

? Cem Behar (Takim lideri): Kazdigim bir delikten 7 yasindaki Arielle Cassandra Ely’nin ayaklarini gördüm. Markete birlikte geldigi annesi yani basinda ölmüs. Günlerce enkazda aç kalmis. Çok korkmustu ve titriyordu. Aglama seslerini duyabiliyordum. Yanina kadar sürünüp, kizi delikten asagi indirdim. Bana bakip gülümsedi. Kisa süre sonra ayni hat üzerinde 33 yasindaki Lamy Jasme’yi buldum. Konusamiyordu. Delikten disari çikarttigimda spot isiklarini gördü. Ne oldugunu, kim oldugumuzu, neden orada oldugunu anlamadi bile.

Umudumuzu yitirmedik

? Betül Ergün (Sosyal yardim ve rehabilitasyon sorumlusu): Haitililer çalismalarimizi ilgiyle izliyordu. Çok kisa dinlenme aralari verdigimizde yanimiza gelip konusuyorlardi. Bir seferinde bir kadin geldi. “Umut var mi?” diye sordu. Ben de “Her zaman umut vardir” dedim. Kadin söyledigimi klise buldugunu anlatti. Ben de, “Içeriden gelen seslerin sahiplerine ulasana kadar çalisacagiz” dedim. Sonra enkaza döndüm. Depremden 108 saat sonra kurtardigimiz 40 yasindaki Mireille Boulos Dittmer o kadinin ablasi çikti.

Enkazdan çikti çantasini sordu

? Kadir Erkan (Takim Koordinatörü): Depremin 126’nci saatinde 30 yasindaki Jean Philippe’e ulastik. Kadini enkazdan çikartip sedyeye yatirdik. Sürekli olarak “Where is my bag” (Çantam nerede?) diye soruyordu. Birlikte çalistigimiz ABD’li ekipten biri, “Ayni benim karim gibi. O da çantasi olmadan bir yere gitmez” dedi. Kadini saglikli olarak kurtarmanin sevinciyle, espriye güldük.

Betonu parçalamak istedim

? Nazim Özdemir (Arama-kurtarma teknisyeni): Ilk gittigimizden beri yanimizda Haitili bir genç vardi. Depremi yasamisti. Enkazdakileri duyamadigimiz zamanlarda, o duydugunu söylüyordu. Içeride 5 kisi var, çiglik atiyorlar diyordu. Enkazdan tam 5’ini de çikardik. Sayilarini ve cinsiyetlerini bile dogru bilmisti. Enkaz altindakilere sürekli “Geliyoruz” diyorduk. Insanin o an betonlari parçalayasi geliyor. Umutlarini yitirmemeleri için destek olmaniz gerekiyordu.

Gönderi tarihi:

Nedir bu?

Tam Türk İnsanına yada medyasına özgü bir şey.

Başka bir ülkenin üstünden kendine PAY çıkarmak.

Türkiye kaç kişi göndermiş deprem bölgesine????

Canada kaç kişi göndermiş deprem bölgesine????

Türk insanı ne kadar yardım yapmış deprem bölgesine???

Canadalılar ne kadar yardım yapmış deprem bölgesine???

Birileri yazsında bizde anlayalım neler oluyor. Türk Medyası Türk insanını POH POHLAMAYI o kadar iyi biliyorki bizi 'SALAK' yerine koyup sonrada bir güzel onu pekiştiriyorlar.

Deprem bölgesine kac ülke yardim gönderebiliyor? kurtarma amacli.. söyleyebilirmisin Sayin by_x_man

O zaman Türkiyenin gönderdigi profesyonel kurtarma ekibini, tartisabiliriz ne kadar profesyonel bir ekip.. vede gereklimiydi o ekipin oraya gönderilmesi..

Gönderi tarihi:

Bu da yeni heralde soruya soruyla karşılık vermek. Tam Türk medyası mantığı.

Sana kolay gelsin arkadaşım okuduğunu anlaman dileği ile

Sevgiler

Bende cevap yaziyorsun zannetmistim:

Arkadasim bazi seyleri bol bol alkislamakta yarar var.

Bütün insanlik bunun bilincinde iken.. insan oglu aglamasi ne kadar gerekliyse alkislamasida okadar gerekli ister buna Fizyolojik tedavi deyin ne derseniz deyin farketmez..

Dünyada kac tane tam donanimli profesyonel kurtarma ekibi var ki. kac ülke böyle ekip cikartabiliyor ki? bizim ekibe kafaniza taktiniz anliyamadim.. tavsiyem alkislayin derim, deprem bölgesi bir ülkeyiz.. yarinlara cok profesyonel amatör gönüllü ekiplere ihtiyacimiz olacak, insanlarimiza buna tesvik etmis olursunuz..

Haiti de olan depremde ilk müdahaleye profesyonel kurtarma ekibi gönderen birkac ülkenin icinde olmak bu imkana sahip olmak bunun neresi pohpolanmak bunu bir izahat edebilsen yazacaklarimizda yazmayacaklarimizda cevaplarimizda degisecektir..

Türkiye kaç kişi göndermiş deprem bölgesine????

Bu garip soruyuda anlamis degilim: bir profesyonel kurtarma ekibi kac kisiden olusur.. sonra ekip gönderebilen bir kac ülke cifter cifter ekip mi gönderiyor.. bir anlatabilsen..

Soruyorum dünyada sadece bes alti ülke degilde her ülke bir ekip gönderebilseydi bu imkana sahip olsaydi daha güzel olmazmiydi? Yürekden bu durumu alkislamazmiydin mutluluk vermezmiydi..insanlik adina.

Bu ekipler gücünü manevi gücünü halkin gözleri onlarin üzerinde olmasindan alir..isterseniz bunu bir irdeleyin.

• 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Rezalet!

Haiti'de kurtarilacak Kanadali bulamayinca ülkelerine döndüler

Engin AKGÜRBÜZ / DHA

170120101447241545639.jpg

HAITI'ye yardima gelen Kanadali ekip, kurtarilacak Kanadali bulamayinca geldikleri kurtarma ekipmanlari ile birlikte Kanada’ya döndü.

Tam teçhizatli olarak Tahiti'ye gelen Kanadali kurtarma ekibi, yikintilarin altinda oldukça fazla kazazede olmasina ragmen kazazedelerin arasinda Kanada vatandasi olmadigini ögrenir- ögrenmez, tüm teçhizatlari ile birlikte Kanada’ya döndü.

Gitmeden önce kazazedelere “Yardim istiyorsaniz gelen yabanci ekiplere yikintilarin altinda yabanci uyruklu insanlarin oldugunu söyleyin” diyen Kanadali ekip, depremden sag çikan Haitililer'in saskin bakislari arasinda bölgeyi terk etti.

Kanadali irkci kurtaricilarin rezaletine birde bizim "vatansever" sanatcimiz Serdar Ortac katilmis. Her zaman söyledigim bir söz vardir. Irkcilik belirli ülkeler icin gecerli degildir. Bizimde irkcilarimiz bayagi var, ama önemli olan kendi irkcilarimizi görüp teshir edebilmemizdir.

Bakin bir dönemler Ahmet Kaya icin olur olmadik sözler söyleyen ve yillar sonra syölediklerinin yanlis oldugunu itiraf eden "vatansever" sanatcimiz Serdar Ortac Haiti'ye ve Fillistin'e yardim icin neler demis.

Serdar Ortaç'tan tartışılacak sözler

3 milyon kişinin etkilendiği deprem için Türkiye ile beraber birçok ülke Haiti'ye yardım için seferber olurken bu durum ünlü popçu Serdar Ortaç'ı rahatsız etti.

BANANE HAİTİ'DEN

Kendisini Haiti'ye yardım etmediği konusunda eleştirenlere sert bir şekilde çıkışan Ortaç: ''Haiti mi, Hakkari'mi...Ben bu yardım işini anlamıyorum. Abuk subuk yerlere yardım etme hevesi başladı. Banane Haiti'den, kendi insanım teneke çatının altında ölüyor. Açlıktan ağzı kokuyor. Adam Haiti'ye yardım ediyor.'' sözleriyle yanıt verdi.

Filistin'e yardım konusunda da bu ülkenin yalnız kaldığına değinen Ortaç: '' Filistin yalnız kalmıştı. Bir tek biz yardım ettik. Filistine yardım kezaki doğrudur kendi dinimden adam'' şeklinde karşılık verdi.

Kaynak: -http://www.milliyet.com.tr/serdar-ortac-tan-tartisilacak-sozler/turkiye/sondakika/15.03.2010/1211653/default.htm?ver=75-

Gönderi tarihi:

Kurtarma ekipi ile herhangi biryere yardim edecek kisiyi ayni konuma sokmak birkere olmaz..

Serdar Ortac veya herhangi bir sanatci sürekli sorgulanmaz burayada yardim edecekmisin orayada yardim edecekmisin tabiiki bu baski sonunda cicim konusmalarinin disina tasabilir..En sonunda diyebilir baska arzunuz varmi !!!

Serdar Ortac da onu yapmistir dogrudur..Herkes yapacagi yardimi zamanini kosullari kendisi belirler..Örnek verecek olursak Diyarbakirlisindir iyi bir tutucu bir sehirlide olabilirsin bakarsin ABD deprem olur yardim edersin..zaman gecer deprem diyarbakirda olur yardim etmezsin denk gelmemistir..

Bir örnek verecek daha olursak Saddamdan kacan pesmergeleri kucak acan Türkiye milyonlara kucak acarken fransa üctane secmece almistir..O gün belkide onun cicim günü degildir olamaz mi.

Gönderi tarihi:

Kurtarma ekipi ile herhangi biryere yardim edecek kisiyi ayni konuma sokmak birkere olmaz..

Serdar Ortac veya herhangi bir sanatci sürekli sorgulanmaz burayada yardim edecekmisin orayada yardim edecekmisin tabiiki bu baski sonunda cicim konusmalarinin disina tasabilir..En sonunda diyebilir baska arzunuz varmi !!!

Serdar Ortac da onu yapmistir dogrudur..Herkes yapacagi yardimi zamanini kosullari kendisi belirler..Örnek verecek olursak Diyarbakirlisindir iyi bir tutucu bir sehirlide olabilirsin bakarsin ABD deprem olur yardim edersin..zaman gecer deprem diyarbakirda olur yardim etmezsin denk gelmemistir..

Bir örnek verecek daha olursak Saddamdan kacan pesmergeleri kucak acan Türkiye milyonlara kucak acarken fransa üctane secmece almistir..O gün belkide onun cicim günü degildir olamaz mi.

Isinize gelmedi sanirim. Serdar Ortac sade bir vatandas degil, sanatci olarak söyledikelri önem tasir. Serdar Ortac ayni olayda Filistin icin ise daha degisik yorumlar yapabiliyor. Onlar din kardesimizmis ve yardim gerekliymis. Ehh Kanadali lar da din kardeslerini degilde soydaslarini aramislar. Her ikiside irkciligi danikasidir. Ama nedense kendi irkciligimizi her daim koruma altina aliyoruz. Bu tür davranista tabiiki diktaleri cekiyor.

Serdar Ortac gibi "vatansever" vev müslüman bir sanatcidanda zaten hiristiyan Haitili'ler icin yardim etmesiibekleyemeyiz.

Serdar Ortac hakliymis, baski altindaymis, falan filan. Hepsi hikaye. Resmen irkcilik yaptigi. Ilk degil bu adamin irkci söylemleri malesef. Birde kalkiyoruz sununbunu irkciligini masaya yatiriyoruz, ama kendimizinkileride jkoruma altina aliyoruz.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.