Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Başbakan Erdoğan bu sene Davos Zirvesi’ne katılmayacağını belirterek, “Söz ağızdan bir kere çıkar” dedi.

Geçtiğimiz sene Davos Zirvesi sırasında “şov” yaparak İsrail Başbakanı Şimon Peres’e “one minute” diyen, toplantıdan çıkar çıkmaz da Peres’ten özür dileyerek “Tepkim size değildi” diye konuşan Erdoğan, bu sene zirveye katılmayacağını açıkladı.

Erdoğan, Davos toplantılarını kendisi için bittiğini belirti ve "Bizim ağzımızdan söz bir kere çıkar. Biz dedik ki, tabii bunu ben şahsım için söyledim. 'Ben bir daha gelmeyeceğim' dedim. Bitmiştir o iş" diye konuştu.

Lübnan Başbakanı Saad Hariri’yle yaptığı görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, IMF’yle görüşmelere dair gelen soru üzerine "IMF ile olan görüşmeler büyük ölçüde, şu anda aşılmış noktada. Bu konuyla ilgili olarak, artık 'Herhalde gün, hafta. Bu iş burada çözülecektir' diye düşünüyorum ve arkadaşlardan da haberleri bekliyorum" yanıtı verdi.

Kaynak: haber.sol.org_11.01.2010

Gönderi tarihi:

Önceden…

"... Cumhuriyet ilkesinin de zayıfladığı ve işlevini kaybettiğini görüyoruz. Cumhuriyet kavramının aslında artık bizim için çok fazla bir mana ifade etmediğini söylememiz de mümkündür. Cumhuriyet ilkesinin yerini katılımcı bir yönetime devretmesi gerektiği ve nihayet laiklik ilkesinin yerinin İslam ile bütünleşmesinin gerekli olduğu kanaatini taşıyorum. Böylece Türkiye Cumhuriyeti'nin başlangıçta ortaya koyduğu bütün temel ilkelerin, laiklik, cumhuriyet ve milliyetçilik gibi birçok temel ilkenin yerine daha çok katılımcı, daha adem-i merkezi, daha Müslüman bir yapıya devretmesi sorumluluğu ve artık bunun zamanının geldiği düşüncesini taşıyorum…."

Sonradan…

Bu devlet, bu ay yıldızlı bayrak, bu Cumhuriyet bizim hepimizin.

Önceden

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir lafı koskoca bir yalan. Egemenlik kayıtsız şartsız Allah’ındır.

Sonradan

Benim çiftçim, köylüm, Hatçem, Fatmam, demokrasinin önüne takoz koyanları, 'Milli egemenlik hakkı halkın olamaz' diyenleri 22 Temmuzda evvelallah tasfiye edecek.

Önceden

Ben değiştim, toplumsal uzlaşma gerekir, bazı konuları zamana bırakmalıyız

Sonradan

Dün neysem, bugün de oyum…Değişmedim, değişemem! Siyasete girerken farklı, siyasetten sonra farklı bir yaşam tarzı mı uygulayacağım.

Yukarıdakilerin üstüne birde "Bizim ağzımızdan söz bir kere çıkar.” sözü verdik mi, yemede yanında yat. Tam anlamıyla "İçi peynirli bir çeşit tatarböreği." (bakınız google)

Fakat yiğidin hakkını yiğide vermek lazım derler. Tayyip beyin ağzından Davos sözü bir kere çıktı ve bu sene Davos’a bir daha katılmadı. Gerçekten takdir ettim. Alkışlanacak hareketler arada geliyor da iş garip noktalara da gidiyor. Şimdi bizim Başbakanımız yalan söz konuşmaz, sözü ağzından bir kere çıkar, ondan sonra da aksini söylemez. Demek ki yukarıdaki sözleri Tayip bey ağzı ile söylemedi. Yoksa ağzı ile söylese kendisinin de belirttiği gibi söz ağızdan bir kere çıkardı ve tam tersini bir daha konuşmazdı.

Şimdi Tayip bey kendi söylediği sözü yalanlayacak değil ya. “Söz ağızdan bir kere çıkıyor”… :)

Gönderi tarihi:

Tabii, elbette... Söz ağızdan bir kere çıkar. Ama bir telefonla hemen geri yalanıp geri yutulmaz! Bunların işi gücü şov zamanı mangalda kül bırakmamak. Yandaş medyanın görevi de şovu pohpohlamak. Neymiş Peres telefon açıp özür dilemiş!

Özür dileyen kim bakalım telefonda: "Benim tepkim size değil moderatöreydi!" diyen kim?

Peki Peres'e: "Yaşını başını da almışsın" diyen, "öldürmeye gelince, iyi bilirsiniz" diyen kim? Bunlar kime söylendi? Moderatöre mi?

Kim lafını geri yalamış, midesine indirmiş? Geç efendi geç, bu sahte şovları yemiyoruz...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.