Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İran'dan Türkiye'ye nükleer öneri


İSTİHBARAT

Önerilen İletiler

İran’ın Ankara Büyükelçisi Firuz Devletabadi, nükleer zenginleştirme ve nükleer enerji yakıtı geliştirme projelerinin Türk topraklarında yapılması düşüncesini ortaya attı ve bunun İran için daha iyi olacağını iddia etti. Büyükelçi Devletabadi, pazartesi günü Tahran’a görüşmelerde bulunmak üzere hareket etmesinden önce The New Anatolian gazetesinden Ayhan Şimşek’in sorularını yanıtladı.

 

İran’ın nükleer programı hakkında uluslararası toplumda güven oluşturması için ne yapılması gerektiği ve Türkiye’nin bunda rolü olup olmayacağı yönündeki soruya Devletabadi şöyle dedi:

 

“Uluslararası anlaşmaların bir parçasıyız ve sorumluluklarımızı yerine getirmeye devam edeceğiz. Biz şu anda güven oluşturmak için getirilen bazı önerilerin daha sonra tartışılabileceğini düşünüyoruz. Türkiye’ye daha çok güveniyoruz. Bu önerileri bir paketin parçası olarak tartışabiliriz. Bildiğiniz gibi, tartışma nükleer zenginleştirme, nükleer yakıt geliştirmeyi içeriyor, ancak onunla sınırlı değil. Eğer bunlardan biri Türk topraklarında olursa, o bizim için daha iyi olur. Konunun teknik ve hukuki yönleri var ve ilerde uzmanlar tarafından ayrıntılarıyla tartışılabilir. Ancak biz Türkiye’nin bu sürece dahil olmasını tartışmaya hazırız. Aynı zamanda Türk tarafını ve firmalarını İran’daki nükleer projelerimize girmeye çağırıyoruz.”

 

Müttefiklerinin Türkiye’yi İran’ın nükleer programına “çok yumuşak tavır göstermekle” eleştirdiklerinin anımsatılması üzerine Devletabadi, “Türkiye’nin şu ana değin gösterdiği politika kabul edilebilir niteliktedir” yanıtını verdi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

devletimiz bekası için her gelen hükümet yapması gerekenleri yapmak zorumdadır.doğru bir teklif bizimde bence buna sıcak yaklaşmamız lazım ki amerika bize de vermesi gerekenleri versin diye.inşallah hayırlısı ve en güzeli olur bizler için

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.