Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Bu forumda Deniz gezmiş ve arkadalarının terörist olduğu ,askere kurşun sıkan devletin btünlüğünü bozmak için filistinde gerilla eğitimi alarak Rus silahları ile devlete krşı anrşi eylemlerde bulunduğunu söyleyen yanlız benim.

Yine konuyu saptırıyorsunuz....

Bakın sevgili politikanın geçmiş yazılarına deniz gezmiş hakkında ne demş diye. :=) onları söyleyen bendim sevgili dominik.

yine yanlış anladınız !!

• Cevaplar 57
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Ne çelişkisi anlamadım. İnsanları illa bir tarafa sütten çıkmış ak kaşıklar, diğer tarafa zifte batmış kömürler olarak sınıflandırmamı mı istiyorsunuz? Benim söylediklerim son derece açık ve hiç bir çelişki yok. Çelişki sizin zihninizde...

Bir cümleyi cimbizlayip yorum yapmaniz yanlis sonuca götürür. Ben sizin söylemleriniz arasindaki celiskiyi gösterdim. Bir taraftan "Türk Solu" gibi icerigi burum burum irkcilik kokan bir dergiyi iyi göstereceksiniz diger taraftanda irkciliga karsi oldugunuzu söyleyeceksiniz. Celiski burada. Kendi yorumlarinizi iyi takip edin lütfen.

Gönderi tarihi:

Bu forumda Deniz gezmiş ve arkadalarının terörist olduğu ,askere kurşun sıkan devletin btünlüğünü bozmak için filistinde gerilla eğitimi alarak Rus silahları ile devlete krşı anrşi eylemlerde bulunduğunu söyleyen yanlız benim.

Yine konuyu saptırıyorsunuz....

Bakın sevgili politikanın geçmiş yazılarına deniz gezmiş hakkında ne demş diye. :=) onları söyleyen bendim sevgili dominik.

yine yanlış anladınız !!

Benim o arkadasi kast ettigimi nereden cikartiyorsunuz? O arkadasin yorumuna cevap vermek demek derhal onu hedef almak anlaminami geliyor? O arkadasi kast etmis olsdaydim ismini veriridim. Ben yorumumu burada yorum yapan arkadaslarla sinirlandirmiyorumki? Ulusalciyim diyenleri iyi arastirirsaniz Deniz Gezmis ve diger devrmci önderler hakkinda gecmiste neler söylediklerini cok net göreceksiniz.

Ama yarin milliyetci gecinenlerinde aynen Ulusalci gecinenler gibi ayni görüsü paylasacaklarindan da süphem yok. Türkes'in yasaminin son dönemlerinde Nazim Hikmet'i gercek bir vatanperver yaptigi gibi, Deniz Gezmis ve arkadaslarinida en keskin Türk milliyetcisi yapacaklarindan süphem yok. Zaman gösterecek bize.

Gönderi tarihi:

Yukaridaki sözler bire bir "Türk Solu" dergisinden kopyalama. 2Türk Solu" dergisini aciktan savunamadigimiz icin dolayli yoldan bu düsünceye sahip yayin organlarini ve yapilanmayi gercek bir alternatif olarak göstermeye calisiyoruz. Ama kimse buna kanmaz.

Taraf'tan,Gündem'den,Evrensel'den kopyalama yazilari buraya tasimak normalde biz bir yerden alinti yapincami sorun oluyor sizin icin.Alinti bir yaziyi kopya olarak görmek ise zihniyet farkidir ve alinti olunca komprador solculugun rengimi degisiyor yoksa.Türk Solu dergisini savunmak baskadir oradan alinti yapmak baskadir.Türk Solu dergisindeki ULUSAL sol ile Komprador sol karsilastirmasinda yanlis olan bir taraf yoktur.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Taraf'tan,Gündem'den,Evrensel'den kopyalama yazilari buraya tasimak normalde biz bir yerden alinti yapincami sorun oluyor sizin icin.

Hayir asla sorun degil, öyle bir atiftada bulunmamisim. Herkes inandigi ve güvendigi kaynaktan bilgi sunar, ama en azindan kopyeledigim kaynagi veririm ve arkasinda dururum. Türk solu dergisi icerik ve siyasi olarak irkcilik icerir ve bunun aksini idaa ediyorsaniz buyurun söyleyin.

Gönderi tarihi:

Deniz Gezmişe gelince.. Kendisinin Kürtlerle ve ''Kürtçülükle'' zerre kadar alakası yoktur..

Ve kendisi ileri derecede de Kemalist-solu temsil etmiştir..

Bu beklenmedik yaklaşım için tebrik ediyorum sayın JAN. Doğrusu beklemiyordum, sürpriz oldu. Gezmiş hakkında söylediklerinize katıldığım için değil, ama artık iyice bayatlayan her konuya etnikçi açıdan yaklaşma saplantısına kapılmadığınız için kutluyorum.

Doğrusu şu ki eski Marksistler şimdi ikiye ayrıldı. Bir kısmı kendilerini tamamen inkar ederek AB sermayesinin kapitalizmine boyun eğip Marksizm gibi enternasyonal bir ideoloji ile hiç bağdaşmayan etnikçiliği dillerine doladılar. Nedeni, AB kapitalist efendilerinin buyruğunun böyle olması, paranın ucunu bunun için göstermesi.

Onurlu olanlar ise satın alınamadılar ve ulusalcılığı seçtiler. Enternasyonal davasının en azından şimdilik bir rüya olduğunun anlaşılması, sömürüye ancak halkın etnik söz konusu edilmeksizin ulus bilinci etrafında bütünleşmesi ile karşı konulabileceğini gösterdi. Bir gün belki gerçekten bir dünya ulusu kurulabilecek. O zamana kadar ulusların atomize olmadan, bütünlüklerini korumaları ve güçlerini birleştirmeleri gerekiyor. Belki de dünya ulusu bu aşamadan sonra gerçekleşecek. Bölünmemiş, kolay yönetilip sömürülemeyen bütünleşmiş ulusların eşitliği, dünyaya dengeyi getirecek.

Bunun yolu, etnisiteyi tamamen ve sadece bir kültürel renk olarak algılamak, folklorik düzeyde bir yaşam tarzı, yaşam tadı, kültürel çeşitlilik zenginliği olarak ele almak, hiç bir şekilde politikaya bulaştırmamak. Nitekim dini de böyle ele almak gerektiği gibi...

Gönderi tarihi:

Benim o arkadasi kast ettigimi nereden cikartiyorsunuz? O arkadasin yorumuna cevap vermek demek derhal onu hedef almak anlaminami geliyor? O arkadasi kast etmis olsdaydim ismini veriridim. Ben yorumumu burada yorum yapan arkadaslarla sinirlandirmiyorumki? Ulusalciyim diyenleri iyi arastirirsaniz Deniz Gezmis ve diger devrmci önderler hakkinda gecmiste neler söylediklerini cok net göreceksiniz.

Ama yarin milliyetci gecinenlerinde aynen Ulusalci gecinenler gibi ayni görüsü paylasacaklarindan da süphem yok. Türkes'in yasaminin son dönemlerinde Nazim Hikmet'i gercek bir vatanperver yaptigi gibi, Deniz Gezmis ve arkadaslarinida en keskin Türk milliyetcisi yapacaklarindan süphem yok. Zaman gösterecek bize.

Daha düne kadar Deniz gezmis'e devlet düsmani diyenler, askere silah cekti ve terörüst oldugunu idaa edenler baktilarki bu yalan tutmadi simdi kendi siyasi görüslerinin lideri olarak lanse etmeye calisiyorlar. Bu bana bir dönemler Kürt yoktu onlarin hepsi dag Türk'leridir diyenlerin simdi ise her söylemlerini inkar edip Kürt'lerin varligini kabul etmelerine benziyor.

Diyen siz değilmisiniz.

Önce Milliyetçilik ile ulusalcılığın tanımına bakın,arasındaki farkı görün.

Millyetçilik ile ulusalcılık elbetteki aynı görüşte olacaklar başka ne bekliyordunuz?

siz milliyetçilik ile ukusalcılığı partilerden ibaret görüyorsunuz anlaşılan.

Milliyetçilik+ulusalcılık

Gönderi tarihi:

Milliyetçi-ulusalcı ittifakını olumlu buluyorum. Bu bütünleşmenin zamanı geldi geçiyor. Bu ittifak her iki tarafın aşırılıklarını törpüler inancındayım. Yani örneğin bir bozkurt mitinin abartılmasını doğru bulmuyorum. Örneğin İtalyan milliyetçiler de Romulus'un bir kurt tarafından emzirildiği mitini öne çıkarırlar ama, ellerini kurt başı şeklinde havada filan sallamazlar. Eni konu bir canlı türüdür kurt yani, abartılması yersiz.

Nalına vurduğum kadar mıhına da vurmam gerekirse: Ulusalcıların da Atatürk dururken Marks, Engels ve Lenin gibi liderleri öne çıkarma davranışını tarihe gömmeleri gerekiyor. Atatürk hepsinden çok daha büyük bir liderdir. Ben kişisel olarak kıyaslamam bile...

Belki de başımıza gelen musibetler ayıkmamızı ve bu tarihi bütünleşmenin sağlanmasını sağlar...

Gönderi tarihi:

aksini idaa ediyorsaniz buyurun söyleyin.

Ben iddia ederim. Türk solu dergisini bu tartışma bahanesiyle inceledim, ırkçılık görmedim. Eğer ulusalcılık=ırkçılık gibi bir teziniz varsa ve etnikçiliği reddetmeyi ırkçılık kabul ediyorsanız, o zaman tabii ki gözünüze ırkçı görünür. Ama ulusalcılık tam tersine mikro ölçekte ve çok zararlı ve ilkel bir ırkçılık türü olan etnikçiliği reddetmektir. Etnik kültür olgusunun realitesini değil, etnikçi bölücülüğü...

Gönderi tarihi:

Milliyetçi-ulusalcı ittifakını olumlu buluyorum. Bu bütünleşmenin zamanı geldi geçiyor. Bu ittifak her iki tarafın aşırılıklarını törpüler inancındayım. Yani örneğin bir bozkurt mitinin abartılmasını doğru bulmuyorum. Örneğin İtalyan milliyetçiler de Romulus'un bir kurt tarafından emzirildiği mitini öne çıkarırlar ama, ellerini kurt başı şeklinde havada filan sallamazlar. Eni konu bir canlı türüdür kurt yani, abartılması yersiz.

Nalına vurduğum kadar mıhına da vurmam gerekirse: Ulusalcıların da Atatürk dururken Marks, Engels ve Lenin gibi liderleri öne çıkarma davranışını tarihe gömmeleri gerekiyor. Atatürk hepsinden çok daha büyük bir liderdir. Ben kişisel olarak kıyaslamam bile...

Belki de başımıza gelen musibetler ayıkmamızı ve bu tarihi bütünleşmenin sağlanmasını sağlar...

Yüreğine sağlık sevgili demir efe.

Onca yazdıklarımızın en güzel özeti işte budur.

Gönderi tarihi:

Teşekkür ederim sayın kaplan... Bu tarihi ittifak gerçekleşir ve karşılıklı aşırılıklar törpülenir, dogmalar etkisinden arınmış bir ulusalcılık doğarsa, tüm bu kaostan öyle kazançlı çıkarız ki, yaşadığımız bu karanlık kaos hiç gelir, ilaç gelir...

Bu yakın zamanda başlamış olmayan, aslında şortlu denetçi döneminde başlatılan, Uğur Mumcu'dan Eşref Bitlis'e bir dizi suikastlerin tertiplenmesine kadar kapsamı olan karanlık kaos ve ihanet döneminin uyanışımıza neden olmasını canı gönülden diliyorum...

Gönderi tarihi:

Ben iddia ederim. Türk solu dergisini bu tartışma bahanesiyle inceledim, ırkçılık görmedim. Eğer ulusalcılık=ırkçılık gibi bir teziniz varsa ve etnikçiliği reddetmeyi ırkçılık kabul ediyorsanız, o zaman tabii ki gözünüze ırkçı görünür. Ama ulusalcılık tam tersine mikro ölçekte ve çok zararlı ve ilkel bir ırkçılık türü olan etnikçiliği reddetmektir. Etnik kültür olgusunun realitesini değil, etnikçi bölücülüğü...

Bu aynen günümüz Nazilerini Hitleri arastirdik ve asla irkci degildi, o sadece Alman irkini korumak icin düsmana karsi savasti demesine benziyor.

Naziler döneminde hic bir Yahudi'den alis veris yapilmaz diyorlardi ve iktifdara geldiklerinde bu söylemlerini yahudi dükkanlarini isaretleyerek gerceklestirdiler. Sizin arastirip irkci icerik bulamadiginiz Türk Solu "hic bir Türk bir Kürt'ten alis veris yapmaz, evlenmez" yazilarini görememissiniz galiba ve bundan daha beterleri de var ama burada yazamiyorum cünki, gercekten igrenc yazilar. Isteyen herkes googleden Türk Solu yazdigi zaman bu bilgilere sahip olabilir. Forum kurallari geregi bahsettigim igrenc, irkci yazilari burada yayinlayamiyorum.

Gercekten irkciliga karsi oldugunuz hakkinda büyük süphem var.

Gönderi tarihi:

Bölücülük ve ayirimciligin, ideoloji haline getirildigi Türkiye'de buna karsi olan herkese "Irkci"denmesi bir moda oldu. Demokrasiyi bölmek ve ayristirmak sananlar icin birlik ve bütünlükten bahseden kim varsa irkcidir.

"Tek Vatan" "Tek Bayrak" söylemleri, bölmeye calisanlar daha dogrusu sömürgeci yandaslari tarafindan irkci bir yaklasim olarak tanimlanmaktadir. Bu anlamda "Tek Bayrak Tek Vatan"söylemlerine karsi olmak bölücülügü savunmaktir.

"Türk Solu"dergisine karsi olanlar yukarida degindigim nedenlerden ötürü karsidirlar. Türk Solu dergisi, birlik ve bütünlügü savunuyor ülkenin bagimsizligini savunuyor. Bu nedenle onlarin gözünde irkcidir. Eger bölücülügü savunmus olsaydi yeminle söyleyebilirim ki bugün o dergiden sikayet edenler, o derginin yazilarini kendilerine referans olarak alacaktilar. Cünkü onlarin kimlerin yazilarini, söylemlerini referans aldiklarini bu forumlarda bolca görmekteyiz. Kendi yazdiklari ile referans aldiklari isimlerin ayni görüste olmalari herhalde tesadüf degildir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Bölücülük ve ayirimciligin, ideoloji haline getirildigi Türkiye'de buna karsi olan herkese "Irkci"denmesi bir moda oldu. Demokrasiyi bölmek ve ayristirmak sananlar icin birlik ve bütünlükten bahseden kim varsa irkcidir.

"Tek Vatan" "Tek Bayrak" söylemleri, bölmeye calisanlar daha dogrusu sömürgeci yandaslari tarafindan irkci bir yaklasim olarak tanimlanmaktadir. Bu anlamda "Tek Bayrak Tek Vatan"söylemlerine karsi olmak bölücülügü savunmaktir.

"Türk Solu"dergisine karsi olanlar yukarida degindigim nedenlerden ötürü karsidirlar. Türk Solu dergisi, birlik ve bütünlügü savunuyor ülkenin bagimsizligini savunuyor. Bu nedenle onlarin gözünde irkcidir. Eger bölücülügü savunmus olsaydi yeminle söyleyebilirim ki bugün o dergiden sikayet edenler, o derginin yazilarini kendilerine referans olarak alacaktilar. Cünkü onlarin kimlerin yazilarini, söylemlerini referans aldiklarini bu forumlarda bolca görmekteyiz. Kendi yazdiklari ile referans aldiklari isimlerin ayni görüste olmalari herhalde tesadüf degildir.

saygilarla

"Tek vatan" "tek Bayrak" söylemleri kimse asla irkci söylemleri söylemesini ve bize burada sunmasini hakli cikartmaz.

Ben burada Türk Solu dergisinin kendi söylemlerinden bahsediyorum ve irkcilik icerdiginiden. Siz söylemler hakkinda yorum yapmiyorsunuz cünki, sizde biliyorsunuzki Türk solu dergisinin söylmeleri asla masum degil ve irkciligin alasi. Türk solu dergisinin irkci söylemlerine katiliyor musunuz? Bunun cevabi önemli, yoksa devamli ayni bildik ajitasyonlarla bir yere varamayiz.

Gönderi tarihi:

Türk Solu irkci olmadigi gibi,birlik ve bütünlüktende yanadir.Bölücülüge karsi olmasi o'nu irkci yapmaz.Irkciligin ne oldugunu,tarihini bilmeden burada irkciliktan bahsetmek biraz yavan kaciyor.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Türk Solu irkci olmadigi gibi,birlik ve bütünlüktende yanadir.Bölücülüge karsi olmasi o'nu irkci yapmaz.Irkciligin ne oldugunu,tarihini bilmeden burada irkciliktan bahsetmek biraz yavan kaciyor.

saygilarla

Kimse Türk solu'nu "bölücülüge" karsi ciktigi icin irkci olarak ilan etmiyor. Herhalde yazilanlari okumadan cevap veriyorsunuz. Bahsettiginiz sekilde bir tane bir yorum gösterin görelim.

Türk Solu'nun irkciligini kendi dergilerinden alintilarla, yani kendi söylemleriyle özdestirerek isbat ediyoruz.

"Irkciligin ne oldugunu,tarihini bilmeden burada irkciliktan bahsetmek biraz yavan kaciyor." söylediginize göre bizi umarim bu konuda geregince aydinlatirsiniz.

Evet irkciligin tarifini bekliyoruz. Bizde o tarifinize göre Türk Solu'nu degerlendiririz.

Gönderi tarihi:

Doğru gördüğüme eğri diyememek ve eğri gördüğüme doğru diyememek karakterimdir. Bu konuda da da istemesem bile söylemek zorundayım ki gördüğüm bazı aşırılıklar gerçekten de var. Ama olacak artık, bazı insanlar kendilerini uçlarda ifade etmeyi seviyorlar. Her yerde ve her kesimde aşırı uçlar bulunmaktadır. Ben ulusal sol kesimden başka uç söylemler de duymamış değilim. "Ben militarist devrimciyim" ve "bana demokrat denmesini hakaret sayarım" gibi. Hatta bir yandan Kürt etnikçiliği beslenirken, bölünme süreci hızlandırılmak için Türk ırkçılığına da gaz veriliyor da olabilir.

Yani... Bu kadar dünyanın tüm güçlerinin seferber olduğu ve uygulama alanındakilerin gaflet içinde olduğu, din ile uyutulduğu bir amaç için harekete geçirmedik mekanizma bırakmayacaklardır, emin olun... Sevr'in bu kez gerçekleşmesi için her ama her yolu deneyeceklerdir...

Gönderi tarihi:

Kimse Türk solu'nu "bölücülüge" karsi ciktigi icin irkci olarak ilan etmiyor. Herhalde yazilanlari okumadan cevap veriyorsunuz. Bahsettiginiz sekilde bir tane bir yorum gösterin görelim.

Türk Solu'nun irkciligini kendi dergilerinden alintilarla, yani kendi söylemleriyle özdestirerek isbat ediyoruz.

"Irkciligin ne oldugunu,tarihini bilmeden burada irkciliktan bahsetmek biraz yavan kaciyor." söylediginize göre bizi umarim bu konuda geregince aydinlatirsiniz.

Evet irkciligin tarifini bekliyoruz. Bizde o tarifinize göre Türk Solu'nu degerlendiririz.

Okudugunu anlamama gibi bir durum yoksa,o zaman gerceklerin saptirilmasi durumu cikiyor ortaya.Anladigim kadariyla siz Türk Solu'na ilgi duyuyorsunuz,cünkü yazilmis olanlardan bahsediyorsunuz,bende söyle bir göz gecirdim.Sizin irkci söylem dediginiz hicbir kanit yok ortada.Buradan yola cikarak Irkciligin ne oldugunu tarihini bilmeden yazilanlari yavan olarak tanimladim ve de öyledir.

Irkciligin tarihi 150 yil öncesine dayanir ve mucidide bir Fransiz'dir.Aslinda her önüne gelene irkci damgasi vuranlarin irkciligin ne oldugunu nasil dogdugunu hangi kriterleri icerdigini bilmemeleri fakat buna ragmen irkciliktan bahsetmeleri gercekten cok aci bir sey.

Irkcilik, üstün irk, düsük yani asagi irk tezine dayanan bir ideoloji,siyasi bir kavramdir.Avrupa'dan dogmus ve Afrika,Latin Amerika gibi cografyalarda hüküm sürmüs ve en kanli tarihini Almanya'da yazmistir.6 Milyon Yahudi'nin hayatina malolan irkcilik.en son örnegini,Güney Afrika'da "APARTHEIT"rejimi olarak sürdürmüstür.

Simdi Türk Solu'nun irkciligindan bahsederken somut örneklerde vermeniz gerekirdi.Kürtlerle ilgili yazdiklarini 'irkci yaklasim'olarak nitelerseniz,o zaman Türk ulusunun yarisindan fazlasinida irkci görüyorsunuz demektir bu.Asil irkciligi yapanlar Kürtcülerdir.Bakin 30 yildir devam eden PKK terörü ve onu mesrulastirmak icin calisanlar acik acik irkcilik yapmaktadirlar.Buna karsi yazilan yazilari irkci olarak nitelemek gerceklerden sapmaktir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Okudugunu anlamama gibi bir durum yoksa,o zaman gerceklerin saptirilmasi durumu cikiyor ortaya.Anladigim kadariyla siz Türk Solu'na ilgi duyuyorsunuz,cünkü yazilmis olanlardan bahsediyorsunuz,bende söyle bir göz gecirdim.Sizin irkci söylem dediginiz hicbir kanit yok ortada.Buradan yola cikarak Irkciligin ne oldugunu tarihini bilmeden yazilanlari yavan olarak tanimladim ve de öyledir.

Irkciligin tarihi 150 yil öncesine dayanir ve mucidide bir Fransiz'dir.Aslinda her önüne gelene irkci damgasi vuranlarin irkciligin ne oldugunu nasil dogdugunu hangi kriterleri icerdigini bilmemeleri fakat buna ragmen irkciliktan bahsetmeleri gercekten cok aci bir sey.

Irkcilik, üstün irk, düsük yani asagi irk tezine dayanan bir ideoloji,siyasi bir kavramdir.Avrupa'dan dogmus ve Afrika,Latin Amerika gibi cografyalarda hüküm sürmüs ve en kanli tarihini Almanya'da yazmistir.6 Milyon Yahudi'nin hayatina malolan irkcilik.en son örnegini,Güney Afrika'da "APARTHEIT"rejimi olarak sürdürmüstür.

Simdi Türk Solu'nun irkciligindan bahsederken somut örneklerde vermeniz gerekirdi.Kürtlerle ilgili yazdiklarini 'irkci yaklasim'olarak nitelerseniz,o zaman Türk ulusunun yarisindan fazlasinida irkci görüyorsunuz demektir bu.Asil irkciligi yapanlar Kürtcülerdir.Bakin 30 yildir devam eden PKK terörü ve onu mesrulastirmak icin calisanlar acik acik irkcilik yapmaktadirlar.Buna karsi yazilan yazilari irkci olarak nitelemek gerceklerden sapmaktir.

saygilarla

Kapitalizme karşı sosyalizm mücadelesinin tarihi aynı zamanda soysal şovenizme karşı da bir mücadele tarihidir.

TÜRK SOLU DERGİSİ VE ÇEVRESİNDE BİR OLUŞUM VAR..

SOVEN, MİLİTARİST VE IRKÇI SÖYLEMLERİ İLE NASYONAL'SOSYALİZMİN EN ŞİDDETLİ ÖGELERİNİ İÇİNDE BARINDIRIP SOLCULUK/DEVRİMCİLİK DIŞINDA NE YAPTIĞI BELLİ OLAN...BU GRUH'UN...

kampanyalarının bazı ana başlıkları:

KÜRT VARSA,SORUN VAR !

KÜRT SORUNU YOK,KÜRT YAYILMASI VAR!

ALIŞVERİŞİMİ KÜRT'ten YAPMIYORUM PARAM PKK'ya GİTMİYOR

TÜRKİYE BİR DÜŞMANINI KAYBETTİ.(HRANT DİNK CINAYETINDEN SONRA)

TürkSolu faşizmi!

Türkiye'de yükselen ırkçılığın en ilginci 'Türk Solu' olmalı. Türksolunun ırkçı ve faşizan önerileri!

Nasyonal sosyalizmin Türkçesi!

Siyaset kulvarının sağından tam gaz ilerlemeye devam eden Türk Solu, Türkçülülük adına Ülkücüleri bile solladı geçti. İşte Türk Solu'ndan Hitler'i aratmayan öneriler..

Garip bir sol dergi;

Ankara'da, geçen yıllarda, rektörlerin mitinginde; "ordu göreve" pankartı açan Türk Solu Dergisi, "Kürt sorunu"çözümü için yaptırdığı önerilerde Hitler'i aratmayan çözümler sundu okurlarına: Türk Solu Dergisi, okurlarına 'Kürtçe konuluşan minibüse bile binme' diyecek kadar 'nasyonal sosyalist' bir tutum sergiledi:

"Kürt sorunu yok, Kürt istilası var!"denilen derginin son sayısında: Türk oğlu, Türk kızı, Türklüğünü koru" diye çağrı yapılıyor;

İşte Türk solu dergisinden, çatışma ortamını artıracak öneriler;

1- Her Türk, alışverişini mutlaka Türkten yapmalıdır. Kürde aktarılan para ***’ya maddi destek demektir. Türk, bu maddi desteği kesmezse, hem Türklerin mali gücü olmayacaktır, hem de Kürdün altında ezilecektir.

2- Her Türk, Türkçe konuşmalıdır. Bunu da İstanbul şivesi ile konuşmalıdır. Dil varsa millet vardır. Ancak şehri istila eden Kürtler kendi dillerini hakim kılmaktadır. Bunlarla temas içinde Türkler de şivelerini bozmakta, Türkçe konuşsa bile adeta Kürt şivesiyle Türkçe konuşmaktadır.

TV’lerdeki Kürt dizilerinin, Kürt müziğinin, her adım başı Kürtçe müzik çalan barların, kasetçilerin, minibüslerin ortasına düşen Türk ister istemez lisanını yitirmektedir.

Buna direnmek için: Türk, Kürt dizisi izlemez. Kürtçe müzik dinlemez. Kürtçe müzik çalan barlara gitmez. Kürtçe konuşulan minibüse binmez. Kürtçe kaset satan dükkandan alışveriş yapmaz.

3- Türk, ancak modern şehir hayatında kendini ifade edebilir. Türk medeniyeti, köyden gelen etkilere kapatılmalıdır. Köy, her halükarda Kürtçülüğün yaşam alanıdır. köylü kafası, bugün şehirleri Kürt kültürüne teslim etmiştir.

4- Türkler, yemeklerine sahip çıkmalıdır. Türk’ün damak tadı, Kürt yemekleri ile yer değiştirmektedir. Türk’ü kebaba, lahmacuna mahkum eden anlayışla mücadele edilmelidir. Yemek, kültür savaşının bir parçasıdır. Mc Donaldslar ne kadar tehlikeli ise Kürt mutfağı da o kadar tehlikelidir. Başka kültürlerin yemeklerini yiyen kültürler asimile olur. O nedenle Türk, Türk mutfağına sahip çıkmalı, başka şeyler yememelidir.

5- Her şeyden önce Türk üremelidir. Artan her bir Türk bebesi, bizi Ergenokan’dan çıkartacak bir kurtarıcıdır.

Derginin başayazarı Gökçe Fırat'ta, başyazısında ilginç bir çağrıda bulunuyor;

İşte Fırat'ın yazısı;

"Bizce de bir Kürt sorunu vardır, o da Türklerin Kürtleşmesi sorunudur. cumhuriyet’in ilanından bugüne, bir dönem ivme kaybetse de, Türkler Kürtleştirilmektedir. Gerçekten de 1927 yılından 1935’e gelindiğinde Güneydoğu’da 206 bin olan Türk nüfus, 228 bine çıkmış, buna karşın 543 bin olan Kürt nüfus 765 bine çıkmıştır. Bu doğum oranları arasındaki farkla açıklanamayacak bir olgudur. Kürtler Türklerin 10 katı artmıştır. Bununsa tek bir sebebi vardır, Türkçe konuşanlar dillerini yitirmekte, Kürtçe konuşmaya başlamakta ve yavaş yavaş Kürtleşmektedir. İşte devlet, Atatürk’ün başında olduğu devlet sorunu böyle ortaya koymuştur.

Bugün Türkiye’nin hem köyleri, hem şehirleri, hem de geçiş bölgeleri Kürtleştirilmiştir. Böyle bir noktada ortada bir Kürt sorunu, hele hele demokratikleşme sorunu olmadığı açıktır. Sorun, Türk nüfusun baskı altına alınması ve eritilmesidir. O halde çözüm, Türk’ün Türklüğünü koruması olmalıdır. Bugün PKK terörü ile mücadelede en önemli nokta budur. PKK, Kürtleşmeden güç almaktadır. Türkler Türklüğünü korursa PKK zayıf düşecektir. Bu ise askeri değil toplumsal bir çözümü gerektirir. Türk, kendi sorununu kendisi çözecektir. Her şeyden önce Türk üremelidir. Artan her bir Türk bebesi, bizi Ergenokan’dan çıkartacak bir kurtarıcıdır. "

Türk solu dergisinde ayrıca Kürtlerin istila haritasını içeren ilginç bir 'yayılma komplosu' da dikkat çekiyor. Söz konusu haritada hangi illerin yüzde kaç 'Kürt içerdiğini' gösteren bir istatistik dahi var.

Yani kısacası, iş bir Hitler bulup, iktidarı ele geçirme noktasına kadar gelmiş...

Siz yukaridaki aciklamalara karsin hala Türk Solu "irkcilik icermiyor" diyorsaniz kusura bakmayin ama ben sizin isrkilik anlayisinizi sorgularim ve asla inandirici bir irkcilik karsiti oldugunuza inanmam.

Irkciligin tarihini, olusumunu ve sürecini iyi bildiginizi söylüyorsunuz ama diger taraftan acikca irkcilik yapan bir dergiyi irkcilik yapmiyor diye savunuyorsunuz.

Gönderi tarihi:

.

.

.

Size Türk Solu dergisinden bazi alintilar. Herhalde siz arastirmanizda bu söylemlere rastlamamisinizki cok masumane görüyorsunuz o dergiyi.

TÜRKLÜGÜNÜ KORU

Dergi, içerigindeki akil almaz taleplerle saskinlik yaratti. Sayfalarinda Atatürk, Deniz Gezmis ve Nazim Hikmet fotograflarina yer veren derginin agustos sayisindaki ‘Türk Oglu Türk Kizi Türklügünü Koru’ baslikli yazida, Türklerin Kürtlestirildigi iddia edilmisti. Gökçe Firat imzali yazida söyle denilmisti:

TÜRK ÜREMELIDIR

‘Türk, Kürt dizisi izlemez. Kürtçe müzik dinlemez. Kürtçe müzik çalan barlara gitmez. Kürtçe konusulan minibüse binmez. Kürtçe kaset satan dükkandan alisveris yapmaz. Türk’ün damak tadi, Kürt yemekleri ile yer degistirmektedir. Türk’ü kebaba, lahmacuna mahkum eden anlayisla mücadele edilmelidir. McDonalds’lar ne kadar tehlikeli ise Kürt mutfagi da o kadar tehlikelidir. O nedenle Türk, Türk mutfagina sahip çikmali, baska seyler yememelidir. Her seyden önce Türk üremelidir. Artan her bir Türk bebesi, bizi Ergenekon’dan çikartacak bir kurtaricidir.’

Daha cok var ama öncede söylemistim buraya tasinacak sözler yok iceriginde. Hitler onlarin yaninda demokrat dahi kalir.

Gönderi tarihi:

Türk Solu dergisinde tüm bu söylemleri araştırıp gördüğüm için eğriye eğri doğruya doğru söyleminde bulundum zaten. :)

Fakat önemli bir konu var ki bu söylemlerde suç unsuru yok. Fikir özgürlüğü kapsamında birilerinden alışveriş yapmamak ve onlarla evlenmemek gerektiği suç unsuru taşımayan görüşlerdir. İfade özgürlüğü kapsamında dile getirilmelerine engel konamaz.

Ha, doğru bulmayız, o ayrı. Ayrıca bu söylemlerin tırmanmasından endişe ederiz. Yani terörize çağrılara dönüşmesi olasılığını gözardı etmez ve bu olasılıktan da endişe ederiz. Ama bu endişelerin hiç biri bu söylemlerin ifade özgürlüğünü engelleyemez.

Fizik kuralıdır, her etki tepkiye neden olur. Bu tepkilerin azalması PKK terörünün sona ermesine bağlıdır... O sona ermezse bunun da sona ermesini beklemek safdillik olur. Ayrıca haksızlık olur. Öbür yanda binlerce cana kıyan ve halen de kasteden bir terör var, beri yanda hiç bir his, hareket, tepki yok. Böyle bir şey umamaz ve bekleyemezsiniz.

Diyeceksiniz ki "PKK ile Kürtler özdeşleştirilemez." Haklısınız, özdeşleştirilemez. Ama yasal çerçevede kalan ve suç unsuru taşımayan tepkilere de kota koyamayız. Bu, düşünce ve düşüncelerini serbestçe ifade etme özgürlüğü kapsamına girmektedir.

Dolayısıyla Hitler ile kıyaslama yapmak dahi yersiz ve haksızdır...

Gönderi tarihi:

Daha cok var ama öncede söylemistim buraya tasinacak sözler yok iceriginde. Hitler onlarin yaninda demokrat dahi kalir.

Sayin Dominik En fantazi Irkcilik yapan bir Türk.. en demokrat Avrupalidan daha demokrattir..

Türk Irkci olamaz olsa olsa fantaziler kurulur..

Bakin Avrupada avrupa vatandasligini almis ol orda dogmus ol yurt disinda bir olaydan dolayi en masum olayda olabilir.. yurt disinda hapise gir veya basin belaya girsin.. O avrupa sana sahip cikmaz?

Biliyorsun Avrupa vatandasiysan eyer kan bagiyla o zaman tecavüzcüde olsan uyusturucu kacakcisida olsan seni ordan cikarip ülkelerine götürürler..

Avrupada kan bagi vardir.. Türklükte vatandaslik bagi vardir gerisi fantaziiii..

Bu vatandasligi bozmaya kalkanlara tabii ki yeri gelince Türk solunda bir cevabi olacaktir.

Müsade edelimde o kadar olsun vatandasligin asaleti var..

Gönderi tarihi:

Ben burada Türk Solu'nun avukatligini yapacak degilim,muhakkak ki Türk Solu'nu gerektiginde savunacak avukatlar yeterince vardir veya olacaktir.Bir PKK'liyi onlarca avukat savunabiliyorsa Türk'lük icin mücadele edenleride muhakkak ki birileri savunacaktir ama konu bu degil...

30 yildir bu ülkede,bölücü güclerin ve onlarin degisik alanlardaki yandaslarinin vermis oldugu bir kirli savas var.30 bin insanin hayatina malolan bu bölücü calismalarin tek amaci,emperyalist odaklarin kucaginda Türkiye'nin üniter yapisinin bozulmasi ve bölünmesidir.90 yil önce bu bölücü ayaklanmalari ülkemiz fazlasiyla yasadi.Bunlarin toplami 38'dir.Dinci ve bölücü güruhlarin,din adami adi altinda ayaklanmalara öncülük eden yobaz seyhlerin ve asiret aglarinin pesinden kosarak devlete baskaldiranlarin verdigi savasi unutmadik.Türkiye'de Türkiye'ye karsi calisan tek etnisite Kürt etnisitesidir.Kendilerini yabnacilari kucagina sorgusuz atanlar sadece Kürtcülerdir,yani Kürt irkcilaridir.Simdi bunlar kalkmislar "Türkler irkcilik yapiyor"diye Türk ulusuna hakaret ediyorlar.

Gelelim,"Kürt varsa sorun vardir"söylemine:Her nekadar Kürtcülükle Kürtleri ayni kefeye koymasakta,vicdani olan herkes kabul eder ki;Türkiye'de Kürtlerin disinda ülkede huzursuzluk cikaran baska bir toplum yok.Devlet,"gelin teslim olun,pismanlik yasasindan faydalanin"dedi,bir avuc terörist dagdan dönüp geldi."Kendilerini Baris grubu"olarak tanimlayip,devlete sanki baris anlasmasi sartlari dayatirmis gibi,sartlar siralayip,bunlar olmazsa dagdan inmeyiz diye sartlar dayattilar.Belli ki bunlarin amaclari hak hukuk degil resmen bölünmedir.Simdi Türk solu,"Kürt varsa sorun var"yazdi diye adina irkci diyorlar.

"Kürt istilasi"na gelince:100 yila yakin bir süredir,hep ayni sözler ayni sloganlar söyleniyor."Kürtler eziliyor,Kürtlerin hakki gasp ediliyor,Kürtler insan yerine konulmuyor ,bu nedenle,biz Kürt kimligi istiyoruz"diye terör yapiliyor.Kürtlerin ezildigini,haklarinin gasp edildigini,adam yerine konulmadigini söyleyenlere bakiyoruz,Türkiye'nin en zengin köselerinde,zevk sefa sürmekteler.Kiyi seritlerindeki,Restaurant,ve Aile cay bahceleri,Kürtler tarafindan elde edilmis.Is yerleri PKK'ya calisiyor,calismayanlarin listesi yok.Simdi haksizliktan hukuksuzluktan bahsedip ülkenin her kösesinde mevcut olmak istila anlamina gelmezmi.Ya hakkiniz hukukunuz vardir ya da istila ediyorsunuz,baska aciklamasi varmi bunun?

"Türk'lügün korunmasi"na gelince:Iktidar ve yandaslari,libos medya elbirligi ile Türk olmaya karsi bir savas acmislardir.Ben Türk'üm demenin suc oldugu bir ülkede,bir derginin "Türk'lügünüzü koruyun "demesi,neden irkcilik olmaktadir.Bunun mantigi nerededir.

"Hrant Dink"olayina gelelim:Hrant Dink bir gazeteciydi,muhakkak ki özgürce yazip konusma hakki vardi.Onun öldürülmesi yanlisti.Ama 70 milyon insanin Istikla Marsina hakaret,etme,Türk'leri soykirim gibi gercek disi bir sucla suclama hakkini ona kimse vermemisti.

Bence bu konu artik kapanmistir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Bence Türk solu dergisinin savunulacak bir tarafı yok.Aynen Nihat Atsızın Vasiyeti gibi !

Aynen, elbette ki... Her iki tarafın karşılıklı aşırılıklarının törpülenmesi gerektiğini söylemiştik, aynen geçerli...

Yani görüşlerde bu kadar zıt kaymalar kabul edilebilir değildir. Marksizmi savunmuş biri ergenekondan börtücenenin çıkışını mitleştiremez, bu aşırı bir kayma. Bu kadar uçlarda da gezilmez...

Atsız bağlıları da örneğin "ne Arap, ne Latin alfabesi, bizim alfabemiz Uygur alfabesidir" filan derler. Kabul edilemez aşırılıklardır gerçekten de, katılıyorum.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.