Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İSLAMİYET ZAMANLA BOZULDU... (Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fak. Dekanı Prf. Dr. EKREM SARIKOĞLU; Kadının başı açık namaz kılabileceğini ve.)

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

.

İlahiyat Fakültesi Dekanı, kadınların erkeklerle namaz kılabileceğini söyledi...

'İslamiyet zamanla bozuldu...'

___Hz. Muhammet döneminde kadınlarla erkeklerin birlikte namaz kıldığını belirten Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sarıkçıoğlu, "Bugün birlikte namazdan uzaklaşılmışsa, Peygamberimizin döneminden uzaklaşılmış demektir. Geriye gidildi demektir. Gönlümüz bunun çağdaşlaşmasıdır" diye konuştu. Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Sarıkçıoğlu kadınların başı açık namaz kılabileceğini ve erkeklerle birlikte saf tutabileceğini söyledi. Sarıkçıoğlu, İslamın zamanla bozulduğunu savundu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında Burdur Atatürk Kültür Merkezi'nde ''Kadının toplumdaki yeri'' konulu bir panel düzenlendi. Panele başkanlık eden Prof. Dr. Ekrem Sarıkçıoğlu çarpıcı açıklamalar yaptı. Kadın ve erkeklerin eşit yaratıldığını vurgulayan Sarıkçıoğlu, Hz. Muhammet' in kadın zabıta görevlendirdiğini ve ölüm anında kadın hekim tarafından muayene edildiğini belirtti.

Hz. Muhammet döneminde kadınlarla erkeklerin bir arada namaz kıldığını aktaran Sarıkçıoğlu, b]''İslamiyetin ilk zamanlarında kadınlar, erkekler gibi cuma ve cenaze namazına gelirdi. Bu konuda hiçbir sakınca yok. Birlikte namazdan uzaklaşılmışsa Peygamberimizin döneminden uzaklaşıldı demektir. Geriye gidildi demektir. Gönlümüz bunun daha iyiye gitmesi, çağdaşlaşmasıdır. Kadınlarla erkekler birlikte cuma namazı kılabilir, saf tutabilir'' [/b] diye konuştu. Ancak fiziki temastan çekinildiği için zamanla kadınların yan ve arka saflarda yer almaya başladığının altını çizen Sarıkçıoğlu, başı açık namaz kılma konusundaki tartışmalara da değindi. Kadınların başı açık namaz kılmalarında da herhangi bir sakınca olmadığına dikkat çeken Ekrem Sarıkçıoğlu, ''Bu mesele Allah ile kişinin kendi arasındaki bir husustur. Gelenek farklı düşünüyor. Ancak benim kanaatim nasıl rahat edilecekse ibadet öyle yapılmalıdır. Çünkü biz ibadeti Allah için yapıyoruz, başkaları için değil'' dedi.

Dekan Sarıkçıoğlu, dinleyicilerden birinin ''İslamiyet bozuldu mu'' sorusu üzerine şu yanıtı verdi: ''Toplumsal etkiler yüzünden İslamiyet orijinal halinden biraz farklılaştı. Bu farklılıklar içinde eski Hıristiyan Bizans kültürü ve eski Sasani kültürünün de etkileri bulunuyor. İslamın kökündeki ruhun biraz yozlaştığı ve istenilen seviyede gelişemediğini görüyor ve yaşıyoruz. Biz İslamın çağdaş şekliyle öğretilmesini istiyoruz. Zaman zaman ilahiyat kurumunu kurutmaya çalışmalarını doğru bulmuyoruz. Çünkü bu daha fazla cehalet doğurur.''

Haber: ___ SERGÜL CANIGÜR ___ 09 03 06 ___ C...

Gönderi tarihi:

İslam bozulmaz ancak insanlar ve anlayışları bozulur.

bunu da islama maledemessiniz.

Sevgili sardunyam...

Bunu ben söylemiyorum bunu söyleyen bir Profesör ve İlahiyat Fakültesi Dekanı...

Ben yazıyı yorumsuz olarak ve kaynak göstererek buraya taşıdım...

Sevgilerimle...

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Demokrasilerde herkes konuşur ama herkes doğruyu söylemez.Ayırt etmek bize kalmış ve böyle adamları kaale almıyorum.Rehberimiz ne Kuran.Kuran'a ters düşen birşeyi peygamber söyledi deseler inanmam,kaldıki böyle adamlara inanayım.Saygılar...

• 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

İslam bozulmaz ancak insanlar ve anlayışları bozulur.

bunu da islama maledemessiniz.

Sevgili sardunyam...

Bunu ben söylemiyorum bunu söyleyen bir Profesör ve İlahiyat Fakültesi Dekanı...

Ben yazıyı yorumsuz olarak ve kaynak göstererek buraya taşıdım...

Sevgilerimle...

Bu Ekrem Sarikcioglunun dinden diyanetten haberi yok. Zaten amacida zekeriya beyaz ve Yasar nuri öztürk gibi milletin islama bakis acisini degistirmek. Siz kimsinizde islamin kurallarini degistiriyorsunuz. Yazik size...

Peki ya bu araştırmacılara ne dersiniz sevgili arkadaşlar...

İlk Müslümanlar namazı kadın erkek karışık kılmışlardır. Fakir, vücutlarına saracak bez parçasını güçlükle bulan bu insanların secde halindeki durumları istenmeye istenmeye kadınların arka saflarda namaz kılmaları sonucunu doğurmuştur. İslamın tüm ibadet şekilleri gibi namaz da çağa ayak uydurmak için değişmek zorundadır. Aslında, günümüz yaşam koşullarının etkisiyle bir bakıma herkes kendi yorumunu yaparak değiştirmektedir de. İslam topluluklarında namaz kılanların oranına bakarsanız herkesin kedine göre kılmamak veya ara sıra kılmak tercihini yaptığını görürsünüz.

Hıristiyanlığın ilk devirlerinde ibadet şekilleri ve yerleri bugün uygulandığı gibi değildi. Kiliselerde, sıralarda müzik de yoktu. Rahipler insanları cehennemle korkutan, kiliseler insanların cehennemle korkutulduğu mekânlardı. Hıristiyanlıkta, bugünkü ibadet şekillerini çağa uyum belirlemiştir. İslam da var olabilmek için şeriat kurallarını değiştirmek, çağa uydurmak zorundadır. Bunu yapmaya çalışanlar tenkit edilmemeli, bilakis bu ortamda cesaretleri takdir edilmelidir. Medyada, kadın erkek birlikte namaz kılmayı İslamı Hıristiyanlaştırmak gibi görenler İslamı anlamayanlar, putlaştırdıkları şeriat kurallarına tapanlardır. İslamda baş örtüsünün zorunlu olduğu konusu ise tartışmaya açıktır (1)

Çin'deki Hıristiyan sayısı 300 milyona (nüfusun üçte biri) ulaşmış, bu ülkede sadece geçen yıl 2 milyon kişi Hıristiyanlığı seçmiştir. Çinlilerin yurttaşları Uygur Müslümanlarının dinini seçmeyip de Tanrı'nın bir oğlu olduğunu iddia eden bir dini tercih etmelerinin nedeni üzerinde düşünmek gerekir...

Şeriat (ibadet) kurallarının, amacı bulunulan çağın koşullarında en iyi gerçekleştirecek şekilde değişebilme yeteneğine bağlıdır. Hz. Ömer'in davranışı (2), Kuran'da içki ile ilgili emrin Kuran'ın tebliğ edildiği zaman diliminde bile değiştiği göz önüne alınarak, bu değişim denemelerini yapanlar, dini Hıristiyanlaştırma gibi akıl almaz suçlamalara maruz bırakılmamalıdır. İslam, kadın erkekle yan yana ibadet etti diye Hıristiyanlaşacak kadar basit bir inanış değildir. Müslümanlar için tehlikeli olanlar bunu yapan kişiler değil, bu basit kuralları İslam diye gösterip onun ahlak ve sevgi temelini göz ardı edenlerdir.

Hadisler peygamberin mescitte oyun (raks) oynayan Habeşileri ve Sudanlıları Hz. Ayşe ile birlikte seyrettiğini anlatmaktadır (3). Mescitte oyunu tenkit eden Hz. Ömer'e peygamberimiz ''Bizim dinimiz müsamaha dinidir, bizim mescitlerimiz kiliseler ve havralar gibi üzüntü yeri değil, neşe yeridir'' yanıtını vermiştir. Bu olay bile başlı başına İslamı nereden nereye getirdiğimizi göstermektedir.

(1) Din, Şeriat ve Örtünme / Nihat G. Kınıkoğlu

(2) Teberi Tefsiri 10. Cilt, 162-163)

(3) Süleyman Uludağ, İslam Açısından Musiki ve Sema, Uludağ yayınları, Bursa, 1979.

Gönderi tarihi:

Peki ya bu araştırmacılara ne dersiniz sevgili arkadaşlar...

İlk Müslümanlar namazı kadın erkek karışık kılmışlardır. Fakir, vücutlarına saracak bez parçasını güçlükle bulan bu insanların secde halindeki durumları istenmeye istenmeye kadınların arka saflarda namaz kılmaları sonucunu doğurmuştur. İslamın tüm ibadet şekilleri gibi namaz da çağa ayak uydurmak için değişmek zorundadır. Aslında, günümüz yaşam koşullarının etkisiyle bir bakıma herkes kendi yorumunu yaparak değiştirmektedir de. İslam topluluklarında namaz kılanların oranına bakarsanız herkesin kedine göre kılmamak veya ara sıra kılmak tercihini yaptığını görürsünüz.

Hıristiyanlığın ilk devirlerinde ibadet şekilleri ve yerleri bugün uygulandığı gibi değildi. Kiliselerde, sıralarda müzik de yoktu. Rahipler insanları cehennemle korkutan, kiliseler insanların cehennemle korkutulduğu mekânlardı. Hıristiyanlıkta, bugünkü ibadet şekillerini çağa uyum belirlemiştir. İslam da var olabilmek için şeriat kurallarını değiştirmek, çağa uydurmak zorundadır. Bunu yapmaya çalışanlar tenkit edilmemeli, bilakis bu ortamda cesaretleri takdir edilmelidir. Medyada, kadın erkek birlikte namaz kılmayı İslamı Hıristiyanlaştırmak gibi görenler İslamı anlamayanlar, putlaştırdıkları şeriat kurallarına tapanlardır. İslamda baş örtüsünün zorunlu olduğu konusu ise tartışmaya açıktır (1)

Çin'deki Hıristiyan sayısı 300 milyona (nüfusun üçte biri) ulaşmış, bu ülkede sadece geçen yıl 2 milyon kişi Hıristiyanlığı seçmiştir. Çinlilerin yurttaşları Uygur Müslümanlarının dinini seçmeyip de Tanrı'nın bir oğlu olduğunu iddia eden bir dini tercih etmelerinin nedeni üzerinde düşünmek gerekir...

Şeriat (ibadet) kurallarının, amacı bulunulan çağın koşullarında en iyi gerçekleştirecek şekilde değişebilme yeteneğine bağlıdır. Hz. Ömer'in davranışı (2), Kuran'da içki ile ilgili emrin Kuran'ın tebliğ edildiği zaman diliminde bile değiştiği göz önüne alınarak, bu değişim denemelerini yapanlar, dini Hıristiyanlaştırma gibi akıl almaz suçlamalara maruz bırakılmamalıdır. İslam, kadın erkekle yan yana ibadet etti diye Hıristiyanlaşacak kadar basit bir inanış değildir. Müslümanlar için tehlikeli olanlar bunu yapan kişiler değil, bu basit kuralları İslam diye gösterip onun ahlak ve sevgi temelini göz ardı edenlerdir.

Hadisler peygamberin mescitte oyun (raks) oynayan Habeşileri ve Sudanlıları Hz. Ayşe ile birlikte seyrettiğini anlatmaktadır (3). Mescitte oyunu tenkit eden Hz. Ömer'e peygamberimiz ''Bizim dinimiz müsamaha dinidir, bizim mescitlerimiz kiliseler ve havralar gibi üzüntü yeri değil, neşe yeridir'' yanıtını vermiştir. Bu olay bile başlı başına İslamı nereden nereye getirdiğimizi göstermektedir.

(1) Din, Şeriat ve Örtünme / Nihat G. Kınıkoğlu

(2) Teberi Tefsiri 10. Cilt, 162-163)

(3) Süleyman Uludağ, İslam Açısından Musiki ve Sema, Uludağ yayınları, Bursa, 1979.

Sevgili dipnot,

Yazı(n)dan da anlaşıldığı gibi şu an uygulanan islam ile, peygamber dönemindeki islam farklılaşmış...

İnançlı arkadaşlar yok öyle değildi dediğinde,

Peygamberden daha peygamberci olmuyorlarmı ?

Asıl referans Kur'an diyorlar ama, uygulayıcısı da Peygamber değil mi ?

Peygamber daha çağdaş galiba bizim arkadaşlardan (sardunya,feneriumx,taurusmutis)...

O halde peygamberin açtığı çağdaşlaşma yolunda,...

(''Bizim dinimiz müsamaha dinidir, bizim mescitlerimiz kiliseler ve havralar gibi üzüntü yeri değil, neşe yeridir'')

...daha da çağdaşlaşmak gerekmezmi ?...

Haydi inançlı arkadaşlar,

Peygambere uyarak daha aydın, daha çağdaş olma yolunda...

İyi dileklerimle...

Gönderi tarihi:

Sevgili dipnot,

Yazı(n)dan da anlaşıldığı gibi şu an uygulanan islam ile, peygamber dönemindeki islam farklılaşmış...

İnançlı arkadaşlar yok öyle değildi dediğinde,

Peygamberden daha peygamberci olmuyorlarmı ?

Asıl referans Kur'an diyorlar ama, uygulayıcısı da Peygamber değil mi ?

Peygamber daha çağdaş galiba bizim arkadaşlardan (sardunya,feneriumx,taurusmutis)...

O halde peygamberin açtığı çağdaşlaşma yolunda,...

(''Bizim dinimiz müsamaha dinidir, bizim mescitlerimiz kiliseler ve havralar gibi üzüntü yeri değil, neşe yeridir'')

...daha da çağdaşlaşmak gerekmezmi ?...

Haydi inançlı arkadaşlar,

Peygambere uyarak daha aydın, daha çağdaş olma yolunda...

İyi dileklerimle...

Teşekkürler sevgili bilimselci bu kampanyaya ben de katılıyorum... :)

Sevgiler...

.

Gönderi tarihi:

Sevgili arkadaşlarım,

Hz. Muhammed e inanmayıp, kendisine hakaret ve küfür savururken diğer taraftan kendisine uymaya çalışan insanları onun yoluna davet etmek pek samimi bir hareket değil diye düşünüyorum...

Yinede mesajınız için teşekkürler...

Gönderi tarihi:

Bizi çağdaşlaşmaya davet edenlere bakın. Dinimizi alay konusu yapın, inancımızı eğlence meselesi yapın sonra kalkıp bize çağdaşlaşma narası atın. :P

Siz bizim kadar çağdaş değilsiniz. Sizler çağdaşlaşın biz sizi bekliyoruz...

dipnot arkadaşım...

benim kopyaladığın yazımda gönderilmiş din İslam'ın bozulmayacağını, ancak yorumların ve insanların anlayışlarının bozulacağını yazmıştım. Hangi mantıkla kopyaladığını anlamadım.

Ayrıca Y. Nuri Öztürk hocamız çok değerlidir. Ve son derece bilimsel ve samimi bir niyetle kendisi KURAN'ın mealini yazmıştır. O'nun tüm Türkçe mealini okudum. hiç bir şekilde İslama ters düşecek bir mealini görmedim. Hatta kendisi KURAN'ı çevirirken daha önce dikkat edilmeyen indiriliş sırasına göre çeviri yapmış. Diğer mealler indiriliş sırasına göre değil, ilk toplanma sırasına göre yapılmış, oysa indiriliş sırasına göre okunursa ondaki (KURAN) yüksek enerji insana daha kolay ve doğru geçiyor. Ve kendisi günümüz Türkçe si ile yazdığı için anlaşılması daha kolay.

İnsanlara nacizhane tavsiyem şudur. Yeni bir söz işittiğinizde bu söze hemen kulak tıkamayın. Hemen tepki göstermeyin. Y.Nuri Öztürk'ü anlamaya çalışın adam ömrünü bu işe adamış 5 yaşında hafız olmuş değerli bir insan. İlla ki insan olarak hataları vardır ancak hata işlemeye müsait olan bizler birbirimizin kişisel hatalarına değil asıl yaptığımız güzelliklere bakmalıyız. Kimin hatası kiminkinden büyük bu belli olmaz.

Din babalarımızın uyguladığı değildir. Din bir deryadır içinden herkes nasibini alır.

:clover:

Gönderi tarihi:

Bizi çağdaşlaşmaya davet edenlere bakın. Dinimizi alay konusu yapın, inancımızı eğlence meselesi yapın sonra kalkıp bize çağdaşlaşma narası atın. :P

Siz bizim kadar çağdaş değilsiniz. Sizler çağdaşlaşın biz sizi bekliyoruz...

dipnot arkadaşım...

..........

hata işlemeye müsait olan bizler birbirimizin kişisel hatalarına değil asıl yaptığımız güzelliklere bakmalıyız. Kimin hatası kiminkinden büyük bu belli olmaz.

:clover:

Sayın çağdaş sardunya arkadaş,

"Siz bizim kadar çağdaş değilsiniz. Sizler çağdaşlaşın biz sizi bekliyoruz..."

Çağımızda,...

Hataların büyük ve küçük olanları belirleniyor...

Bilimsel metodlarla bunlar pek ala mümkün...

Kaldıki sosyal konularda bile...

İyi dileklerimle...

Gönderi tarihi:

sevgili pek çağdaş bilimselci :blushing:

hangi hataların tespitini yaptığınızı öğrenebilirmiyim. Bilimsel metodlarınıza dayanarak yaptığınız tespitleri öğrenmek isteriz.

Çağdaş olduğunu savunan insanlar kişilerin inanç, fikir ve kişisel hatalarına hoşgörü gösterebilmelidirler. Ancak bazı kişisel hatalar vardır bunlar topluma zarar verebilirler, işte bunların tespiti ve düzeltilmesi gerekli olabilir.

Toplumumuzda ne yazık ki pek çok konu istismara açıktır. Din, milliyetçilik, Atatürk'çülük ya da bunun gibi pek çok konu samimiyetsizlerin ellerinde dejenerasyona uğrayabilir. Bunları yapanları tespitte ve üzerine gidilmesinde sizinle birlikte hareket edebilirim. Ancak bazılarının kişisel hatalarını tümden bütüne maletmeyecekseniz.

Tüm samimilere ve dürüstçe fikirlerini beyan edenlere saygılarımla :clover::clover:

Gönderi tarihi:

sevgili pek çağdaş bilimselci :blushing:

hangi hataların tespitini yaptığınızı öğrenebilirmiyim. Bilimsel metodlarınıza dayanarak yaptığınız tespitleri öğrenmek isteriz.

Çağdaş olduğunu savunan insanlar kişilerin inanç, fikir ve kişisel hatalarına hoşgörü gösterebilmelidirler. Ancak bazı kişisel hatalar vardır bunlar topluma zarar verebilirler, işte bunların tespiti ve düzeltilmesi gerekli olabilir.

Toplumumuzda ne yazık ki pek çok konu istismara açıktır. Din, milliyetçilik, Atatürk'çülük ya da bunun gibi pek çok konu samimiyetsizlerin ellerinde dejenerasyona uğrayabilir. Bunları yapanları tespitte ve üzerine gidilmesinde sizinle birlikte hareket edebilirim. Ancak bazılarının kişisel hatalarını tümden bütüne maletmeyecekseniz.

Tüm samimilere ve dürüstçe fikirlerini beyan edenlere saygılarımla :clover::clover:

Sevgili sardunya hata çıktı veya çıkmadı tabiki önemli fakat bu hataların tespitlerini yıllarını dini konulara ve kur'ana hayırmış olan konularında uzman kişilerdir. Bunlardan sayıları da oldukça fazladır ve gerçekten de toplumumuza inançların yanlışlarını da güzel ifade edebilen ve dini insanlara sevdiren kişilirder...

Diğer taraftan ise dinimizi yozlaştıran ve bundan politik çıkar ve sosyal yaşamda psikolojik aidiyat ihtiyacı duyma sonucu ki bunları Rahmetli Uğur MUMCU'nun deyimiyle "TAHRİKAT, SİYASET VE TİCARET" mantığı güden ve bugün iktidar olan din tacirleridir. Mantık Tahrikatını kur, siyasete atıl ve ticaret yap. Bunların da sayısı bugün azımsanmayacak kadar çoktur... Bizlerin bir mücadelesi de bu oluşumlardan faydalan ve bunu bir sektör gibi kullanan kesimlerle olmalıdır ve bu mucadele dinimizi kendi cemaatleri kaybetmeme mantığı güden ve yıllardır dini çağdaş yorumlar ve anlatımlar sunamayan ve hala peygamberler dönemlerine ait sosya yaşam biçimlerini bugünle özdeşleştirip sosyal hayatımıza sokmaya çalışan kesimlerdir... Karanlıklardır, sözüm ona gericilerdir.

İşte sizlerin ve bizlerin de bunların farkına vararak uyanık ve hazırlıklı olmamız ülkemiz geleceği için kaçınılmaz bir gerçektir... Sorumluluktur, vatanseverliktir, aydınlanma haraketidir... Bölücülükten sonra 2. büyük tehlikede irticadir...

Sevgi ve saygılarımla...

Gönderi tarihi:

sevgili dipnot

yazını okudum ve sana katıldığımı belirtmek isterim. ben de en az senin kadar bu "din,siyaset, tarikat" ortaklarından rahatsızlık duyuyorum. bunlarla mücadele şart çünkü tehlike gün geçtikçe büyüyor. bize yanlışlıkları doğruymuş gibi gösterenlerin haddini bildirmek üzerimize farz kılınmıştır... :clover:

Gönderi tarihi:
Bölücülükten sonra 2. büyük tehlikede irticadir...

Evet arkadaşlar bende katılıyorum yalnız yukarıdaki cümlene katılmıyorum. Bölücülükten sonraki en büyük tehlike anlayışsız ve bencil ateistlerdir. Zaten kökende yaşam için güç ve iktidar, ezmek gibi kavramları barındıran ateistler birde anlayışsızlıkla buluşunca durum dahada vahimleşiyor.

Biz müslümanların din istismarcılarıyla mücadele etmemiz gerektiği kadar sizlerinde ateizmdeki maneviyat yoksunluğuna çözüm bulmanız gerekmektedir.

Gönderi tarihi:
Türk insanının gelişememisinde en büyük neden eğitimin yobazların elinde olması...

Bencede haklısın burda katılıyorum sana. Eğitim yök gibi bir yobazlar topluluğunun elinde olduğu müddetçe ve yobaz bir cumhurbaşkanına sahip olduğumuz müddetçe gelişmemizde imkan yok...

Gönderi tarihi:

sevgili dipnot

yazını okudum ve sana katıldığımı belirtmek isterim. ben de en az senin kadar bu "din,siyaset, tarikat" ortaklarından rahatsızlık duyuyorum. bunlarla mücadele şart çünkü tehlike gün geçtikçe büyüyor. bize yanlışlıkları doğruymuş gibi gösterenlerin haddini bildirmek üzerimize farz kılınmıştır... :clover:

Aslında farklı şeyler düşünülmüyor ve gerçekten dinini sevgi dolu, aşk dolu ve insanı değerleri mükemel yaşayan insanlar var ve sözümüz onlara değil tabiki...

Ortak bir paylaşım yakalamış olmak mutluluk verici sevgili sardunya...

Teşekkürler... :clover:

.

Gönderi tarihi:

Bencede haklısın burda katılıyorum sana. Eğitim yök gibi bir yobazlar topluluğunun elinde olduğu müddetçe ve yobaz bir cumhurbaşkanına sahip olduğumuz müddetçe gelişmemizde imkan yok...

kesinlikle katılıyorum :clover:

Nede olsa sürüler ya başka hocalarının trilyonları nasıl din adına çaldığını hatırlarlar....

Çalarlar kılıfınıda Allahın adının arkasına saklarlar......

Dedim ya yobaz ne yaparsa takiyeside beraber gelir....

Evet erdoğan haklısın.. zaten her bilinçli müslümanda Allahın adını ağzına alıp bunun yanısıra islamla alakası olmayan işlere girişenlerin(İslamı pis emellerine alet edenlerin) karsısındadır tıpkı Atatürkü ağzına alıpta pirim yapmaya çalışanların karsısında oldugumuz gibi...

selametle.....

Gönderi tarihi:

Ya adamın kalkıp biri islamiyet bozulmuş diyor!

Öncelikle o adam bozulmuştur, dinden çıkmıştır!

Ayrıca bunu getirip buraya yazıosunuz! Ona bakarsan sizin evrim teoremini hayatı booyunca savunanlar, sonunda çıkmaza girip teoremin geçersiz olduğunu Allahın varlığını kabul ettiklerini açıkladılar!

Niyemi yazdım bugün! herkes birgün inancını kaybedebilir veya kendinden bişeyler katabilir! neye inanıyorsa inansın!

Anlayana!........

Gönderi tarihi:
Bence Türkiyedeki en büyük tehlike yobazlardır, irticadır...

Türk insanının gelişememisinde en büyük neden eğitimin yobazların elinde olması...

Cahillikleri yetmiyormuş gibi onları küçük beyinlerede aşılamaya çalışan bu cahiller sürüsü ne olduğunu bilmedikleri inançları ve nereye gittiklerini görmeyen ufukları ile ülkeyi bu hale getiriyorlar...

Onun için irtica en büyük tehlikedir ve her zaman uyanık olmalıyız...

eğitimle inancı aynı kefeye koymanız ne kadar zihin bulandırıcı..o halde mantık olarak şuna varırız:

bir dindar eğitim alamaz

eğitim alan dindar olamaz

:D

söyleminize ancak gülebilirim, dünyadaki bütün bilim adamları inançsız çıkarımına varıyorsunuz..

eğer eğitiminize güvenıyorsanız çıkarımlarınızı yapmadan önce bırazcık Aristo mantığı okuyunuz ;)

Gönderi tarihi:
Doğru ne demiş Aristo gerçek acıdır biber de acıdır.

benim söylediğim gerçeklerin acı olması gibi mi :excl:

ayrıca Aristo öyle birşey mi demiş ha ha :D

Gönderi tarihi:

benim söylediğim gerçeklerin acı olması gibi mi :excl:

ayrıca Aristo öyle birşey mi demiş ha ha :D

Sen lena'yı tanıyamadın mı hala,aşkolsun..

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.