Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2009 Bende o nifak tohumlarını yaratan kültürün hangisi olduğundan çokça bahsettim... Sadece ilk sayfada ki iletilere bakabildim;sonrasına bakamadım.Bahsetmişseniz sorun yok dostum.Sizin bakışınızdır sonuçta. Sayın mavi, okuma derken aynen kelimenin anlamına uygun olarak "metinden okuma" yı kastettim. Bunları sizin üretip yazdığınızı iddia etmiyorum zaten. Ülkede çok yaygın ve etkin bir propaganda aygıtı harekete geçirilmiştir. Bu aygıtı çalıştırmak için yazarlar, sözde aydınlar, herkes ve her şey yardıma çağrılmış, tüm güçler seferber edilmiştir. Bu propaganda aygıtının yaydığı zehirli ezberler insanlarımıza zombi gibi tekrarlatılıyor. Amaç: Atatürk Cumhuriyetini yıkmak. Bu iki kere iki dörtten daha kesindir. Türkiye AB'nin gözüne yutamayacağı kadar büyük görünüyor. "Divide en İmperum" Roma'dan beri emperyalizmin temel ilkesidir. Yani böl ve yönet... Çekoslavakyalılaştırılmak isteniyoruz... Bugün Çekoslavakya kaldı mı? Kalmadı. Çek Cumhuriyeti ve Slovakya'ya bölündü. Bunu da böylece bilirseniz çok iyi edersiniz... Ha, biz bölüneceğiz diye mi korkuyoruz? Kesinlikle hayır... Kalbimizde korkudan zerre yoktur. Kesinlikle de izin vermeyiz, dimdik ve tüm cesaretimizle ayaktayız. Taşeronlar yetmez, feriştahları, ağaları gelsin bölmeye! Ama bu tartışmalarla zaman ve enerji yitiriyoruz. Endişemiz sadece budur. Ben propagandadan nefret ederim.Birilerinin yazdıklarını,söylediklerini tekrarlayanlardan değilim. Korku yada endişe;adı ne olursa olsun "bu ülkeyi bölecekler" demekle açıklanamayacak insani hak ihlallerini haklı bir yere oturtmaya kılıf olmaza. Ve tekrar edeyim;kimse benim ülkemde yaşananları sadece AKP ile açıklamasın. 2 Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2009 "bu ülkeyi bölecekler" demediğimi tekrarlayayım. Tersine "bu ülkeyi bölemeyecekler" diyorum. Çünkü biz bu ülkeyi sokakta yürürken "ana! O ne? Bir adet vatan!" deyip alıp cebimize koymadık. Bizim endişemiz ülkenin yapılacak çok fazla işi, alınacak çok fazla yolu varken, dayatmalarla boğuşurken enerji ve tartışmalarla zaman kaybediyor olması. Propaganda ise öyle sinsi ki, empozelerini ezberlediğinizin farkında bile olmayışınız bunun en canlı kanıtı. Hiç bir şeyi sadece AKP ile açıklamaya ise hiç çalışmıyoruz. AKP sürecin önemsiz bir piyonu... 1 Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2009 Demediğimi tekrarlayayım. Tersine "bu ülkeyi bölemeyecekler" diyorum. Çünkü biz bu ülkeyi sokakta yürürken "ana! O ne? Bir adet vatan!" deyip alıp cebimize koymadık. Bizim endişemiz ülkenin yapılacak çok fazla işi, alınacak çok fazla yolu varken, dayatmalarla boğuşurken enerji ve tartışmalarla zaman kaybediyor olması. Propaganda ise öyle sinsi ki, empozelerini ezberlediğinizin farkında bile olmayışınız bunun en canlı kanıtı. Hiç bir şeyi sadece AKP ile açıklamaya ise hiç çalışmıyoruz. AKP sürecin önemsiz bir piyonu... Bizim endişemiz ülkenin yapılacak çok fazla işi, alınacak çok fazla yolu varken, dayatmalarla boğuşurken enerji ve tartışmalarla zaman kaybediyor olması. Hiç bir şeyi sadece AKP ile açıklamaya çalışmıyoruz... "AKP" sürecin önemsiz bir piyonu... Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2009 demediğimi tekrarlayayım. Tersine "bu ülkeyi bölemeyecekler" diyorum. Çünkü biz bu ülkeyi sokakta yürürken "ana! O ne? Bir adet vatan!" deyip alıp cebimize koymadık. Bizim endişemiz ülkenin yapılacak çok fazla işi, alınacak çok fazla yolu varken, dayatmalarla boğuşurken enerji ve tartışmalarla zaman kaybediyor olması. Propaganda ise öyle sinsi ki, empozelerini ezberlediğinizin farkında bile olmayışınız bunun en canlı kanıtı. Hiç bir şeyi sadece AKP ile açıklamaya ise hiç çalışmıyoruz. AKP sürecin önemsiz bir piyonu... AKP sürecin önemsiz bir piyonu diyorsanız;AKP'den öncesini de yazın.Örneğin 1938'i yazarken öncesinde "Kürtler'i asimile edilecek raporlar dizinin"den örnekler verin.1960'ları yazın;albay ve generaller arasında ki "ülkeyi kim yönetmeli" kavgalarını yazın."Bizim iyi çocukları" yazın.Sivas'ı yazın.... Süreç budur;süreç seçilmişlerin ve atanmışların piyonluğudur.Elitlerin statökosudur.Sadece AKP değil. 1 Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2009 demediğimi tekrarlayayım. Tersine "bu ülkeyi bölemeyecekler" diyorum. Çünkü biz bu ülkeyi sokakta yürürken "ana! O ne? Bir adet vatan!" deyip alıp cebimize koymadık. "Bizi bölecekler veya bölemeecekler" senaryosu eskidi dostum, dikis tutmuyor artik. baska senaryolar üretsinler korku ile bizleri yönetmek isteyenler. Türkiye'de hic bir ciddi ayrilma potansiyeli olmamistir ve olmayacaktirda. Ha diyeceksinki baska devlet kurmak isteyenler yokmuydu veya yokmu? Tabiiki vardi ve varda, ama bu tip marjinal terörüst ve bölücü egilimdeki insanlar ve kuruluslar devamli olmustur ve olacaktirda, olamyan bir ülkede bana gösteremezsiniz. Bakin Almanya'ya kimisi hala tekrar duvar cekelim der, kimisi hatta bagimsiz Bavyera devleti ister. Ama bunlari ciddiye alipta vatandaslara korku salarak yönetmek isteyen olmadigi icin sadece konusmus oluyorlar. Buna benzer cok örnek gösterebilirm size. Hatta o cok övünülen Laz, Cerkez, Gürcü ve diger etnik kökenli vatandaslarimizin icinde dahi ciddiye alinmayacak azlikta insan var ve bunlar devamli Türkiye'den bagi,siz olarak yasamak istiyorlar. Ama söyledigim gibi bu tip olusumlar olacaktir, önemli olan bizim vatandaslarimizin cogunluguyla barisik yasamamiz. Bu sayede ortaligi karistirmak isteyenler devamli azinlikta kalacak ve cogunluktan soyutlanacaktir. Türkiye'de yasayan her tür azinligin ezici cogunlugunun böyle bir derdi de yok amacida. Bunlari ortaya atanlar sadece bu vatandaslarimizin esit vatandaslik haklarina gasp edenlerdir. onlarin amaci bu tip korku senaryolari ile onlari düsman gtermek ve bu sayede haklarina gasp etmektir. Kür'dü Türk'ten ancak ölüm ayirir bu dünyada. Gerisi sadece hikaye. Gaspcilar artik maske düstü bizleri rahat birakin. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2009 Biz her konuya değiniyoruz sayın mavi... Benim bu forumda "doğruya doğru" ilkesini baş prensip edindiğimi izleyen herkes bilir. Hiç bir konuyu tartışmaktan kaçınmadığımı da bilirler. Bir ülkede çok farklı eğilimler olabileceği konusuna gelince sayın dominik, elbette doğaldır. Başta Damat Ferit yoksa bir şeycik olmaz... Damat Ferit hükümeti olunca iş biraz ciddi... Bir parça... Çok da önemli değil ama, birazcık. Damat Ferit bir şey yapamadıydı, yine olmaz da... Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2009 Biz her konuya değiniyoruz sayın mavi... Benim bu forumda "doğruya doğru" ilkesini baş prensip edindiğimi izleyen herkes bilir. Hiç bir konuyu tartışmaktan kaçınmadığımı da bilirler. ... "doğruya doğru"dur Demirefe diyenlerdendim;ama bu aralar pek takip edemesemde,takip ettiklerimle aynı şeyi söyleyemiyorum. 1 Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2009 Bir ülkede çok farklı eğilimler olabileceği konusuna gelince sayın dominik, elbette doğaldır. Başta Damat Ferit yoksa bir şeycik olmaz... Damat Ferit hükümeti olunca iş biraz ciddi... Bir parça... Çok da önemli değil ama, birazcık. Damat Ferit bir şey yapamadıydı, yine olmaz da... Damat Ferit degil isterseniz Sultan Süleyman geri gelse bu ülke bölünmez cünki, bölünecek bir halk yok. Kürdü Türkten bu dünyada ölümden baska hic bir sey ayiramaz. Korku rejimi üzerinden bizleri yönetmek isteyenlerin senaryolarina kanipta rahatimizi bozmayalim. Türkiye'de islam taraflarinin seriat rejimi kurmasindan bahsediyorsaniz o baska bir konu ve bölünmekle alakasi yok. Seriatci akim 85 yildir caba harciyor ve usanmadanda yoluna devam ediyor. Tabii onlarin günümüzde bu kadar güclü olamsinin sebeblerinin en önemliside son 85 yildir bizleri gene sadece korku senaryolariyla yöneten antidemokratik bir rejim ve onun uygulayicilaridir, siysi partiler ve devletin diger birimleri. Seriatcilar emellerine erismek icin bazi yaralarimizi kasiyacaklardir, aynen dis güclerin yaptigi gibi. Buda gayet normal ve beklenilir bir tutum. Önemli olan bizlerin bu kasimalara karsi uyanik olmamiz gerekli ve kasiyacak yaralarimizi kasimamalari icin tedavi etmemiz gerekli, aslinda tedavisi coktan yapilmaliydi gecmiste ama, yapmadik ve halada yapmaya hazir degiliz. Yaramizi kasimak isteyenlere en iyi firsati gene bizim korkulu senaryocularimiz Izmir'deki irkci davranislariyla cok güzel firsat vermislerdir. Gecmisini irdelemeyen, hatasindan ders cikartmayan halk ve devlet devamli sorunlarla yasamak zorunda kalacaktir. Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2009 Bir ülkede çok farklı eğilimler olabileceği konusuna gelince sayın dominik, elbette doğaldır. Başta Damat Ferit yoksa bir şeycik olmaz... Damat Ferit hükümeti olunca iş biraz ciddi... Bir parça... Çok da önemli değil ama, birazcık. Damat Ferit bir şey yapamadıydı, yine olmaz da... Damat Ferit degil isterseniz Sultan Süleyman geri gelse bu ülke bölünmez cünki, bölünecek bir halk yok. Kürdü Türkten bu dünyada ölümden baska hic bir sey ayiramaz. Korku rejimi üzerinden bizleri yönetmek isteyenlerin senaryolarina kanipta rahatimizi bozmayalim. Türkiye'de islam taraflarinin seriat rejimi kurmasindan bahsediyorsaniz o baska bir konu ve bölünmekle alakasi yok. Seriatci akim 85 yildir caba harciyor ve usanmadanda yoluna devam ediyor. Tabii onlarin günümüzde bu kadar güclü olamsinin sebeblerinin en önemliside son 85 yildir bizleri gene sadece korku senaryolariyla yöneten antidemokratik bir rejim ve onun uygulayicilaridir, siysi partiler ve devletin diger birimleri. Seriatcilar emellerine erismek icin bazi yaralarimizi kasiyacaklardir, aynen dis güclerin yaptigi gibi. Buda gayet normal ve beklenilir bir tutum. Önemli olan bizlerin bu kasimalara karsi uyanik olmamiz gerekli ve kasiyacak yaralarimizi kasimamalari icin tedavi etmemiz gerekli, aslinda tedavisi coktan yapilmaliydi gecmiste ama, yapmadik ve halada yapmaya hazir degiliz. Yaramizi kasimak isteyenlere en iyi firsati gene bizim korkulu senaryocularimiz Izmir'deki irkci davranislariyla cok güzel firsat vermislerdir. Gecmisini irdelemeyen, hatasindan ders cikartmayan halk ve devlet devamli sorunlarla yasamak zorunda kalacaktir. Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 1 Aralık , 2009 Gönderi tarihi: 1 Aralık , 2009 demediğimi tekrarlayayım. Tersine "bu ülkeyi bölemeyecekler" diyorum. Çünkü biz bu ülkeyi sokakta yürürken "ana! O ne? Bir adet vatan!" deyip alıp cebimize koymadık. Bizim endişemiz ülkenin yapılacak çok fazla işi, alınacak çok fazla yolu varken, dayatmalarla boğuşurken enerji ve tartışmalarla zaman kaybediyor olması. Propaganda ise öyle sinsi ki, empozelerini ezberlediğinizin farkında bile olmayışınız bunun en canlı kanıtı. Hiç bir şeyi sadece AKP ile açıklamaya ise hiç çalışmıyoruz. AKP sürecin önemsiz bir piyonu... Gozlerimizle gorduklerimizi aktarmak nasil propaganda ezberlemek oluyor Allah askina aciklarsaniz seviniriz. Bizler maalesef sizin gibi Izmir'de, Tekirdag'da oturup Dogu'da gelen davul seslerini rahat koltuklarimizdan degerlendirmiyoruz. Tabii ki size hos geliyordur atesin rengi davulun da sesi. Bizler gozlerimizle gorduklerimiz aktariyoruz burada... Siz ise gazetelerden, TV ekranlarinizdan ve soven yazarlarinizdan okuyup izlediklerinle yola cikiyorsunuz her yorumunuzda! Ben kendi gozlerimle Kurtlere yapilan cirkinliklere sahit oldum, hatta ve hatta kurbani dahi oldum bu cirkin ve bagnaz siyasetin. O yuzden bir Bursalinin ya da Corumlunun kalkip bir sey bilmeden ileri geri beyanlarda bulunmasini hic ama hic onemsemem! Kusuruma bakmayin! Ates dustugu yeri yakar. Bizler yandik ve biliyoruz neler olup bittigini. Iste aramizdaki en buyuk fark sizinle sayin Demirefe! Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.