Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Lunes al sol, Los / Güneşli Pazartesiler

Los_Lunes_Al_Sol.jpg

Yönetmen: Fernando Leon de Aranoa.

Yıl: 2002.

Ülke: İspanya.

Oyuncular: Javier Bardem (Santa), Luis Tosar (José), José Ángel Egido (Lino), Nieve de Medina (Ana), Enrique Villen (Reina), Celso Bugallo (Amador), Joaquín Climent (Rico), Aida Folch (Nata ), Serge Riaboukine (Sergei), Laura Domínguez (Angela), Pepo Oliva (Samuel), Fernando Tejero (Lázaro).

Senaryo: Fernando Leon de Aranoa ve Ignacio del Moral.

Müzik: Lucio Godoy.

Gerçek bir hikaye değil ama binlerce kişinin hayatını anlatıyor. Sürekli pazar gününü yaşayan insanların hikayesi.İspanya kıyılarında 5 işsiz tersane işçisinin Santa, Jose, Lino, Riko ve Amador'un hayatlarının konu edildiği bu film bazen sert, bazen dokunaklı bazende çok gerçekçi... Bir bardaki ölü saatlerinde hayal kırıklıklarını ve umutlarını paylaşıyorlar.Açıkçası işsiz erkek kimliğinin çok iyi anlatıldığını düşünüyorum ben bu filmde.

Filmin sanki kendisi işsiz gibi...

Sergei diye bir karakter var filmde ve onun anlattığı şu fıkrayıda yazmadan geçmemeliyim diye düşünüyorum .

Sovyet Rusya dağılmış, yıllar sonra iki eski komunist partili arkadaş bir araya gelmiş konuşmakta:

1.adam :Dostum, çok kötü bir şey farkettim, bize komunizmle ilgili anlatılan herşey yalanmış.

2.adam: Ben daha kötüsünü farkettim, bize kapitalizmle ilgili anlatılan herşey doğruymuş.

• 4 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Bu filmi çok seviyorum, izninizle afişin geçtiği sahnedeki diyaloğu paylaşmak istiyorum..

Niye antipodes dediklerini biliyor musun? çünkü bu "karşı" demek..buranın karşısı

Orada çalışabilirsin burada değil. Orada ***** ama burada değil..  

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.