Φ Radya Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2009 Dün okulda anasınıfları için Atamızı anma töreni yoktu...Sadece bu hafta onunla ilgili etkinlikler yapıyorlar sınıflarında..Ama ben yine de dün oğlumu okula giderken her zamankinden daha güzel giydirdim...Siyah üzerine beyaz çıtırları olan bir gömlek ve yine siyahın hakim olduğu bir kravat taktım ona.Kendimde siyah güzel bir kıyafet giyerek okula götürdüm çocuğumu..Sahi unutmadan..!Okula girmeden okulun yanında ki kırtasiyeye uğrayıp iki tane Atatürk rozeti aldım..Birini oğlumun yakasına birini kendi yakama taktım. Hatta Alp onunla yetinmeyip birde göğsüne yapıştırdığımız Atatürk çıkartması aldı.Tam okulun kapısından girdik kapıda bir veli...Türbanlı bir veli, ALpin başını okşayarak "ne kadar şıksın sen böyle" dedi..Çok şey söylemek gerekiyordu o anda belki....Ben sadece "Atamız için giyindi" demekle yetindim..Oğlum evde anlamıştı beni o bayan için ise iş işten çoktan geçmişti.. -"Niçin bugün daha güzel giyiniyoruz anne?" -"Atamız için giyiniyoruz" -"Neden peki...?" Bak Alpcim biliyorsun Atatürk sadece yurdumuzu düşmanlardan kurtarmadı.Ülkemize çok güzel değişikliklerde getirdi...Eskiden kadınlar kara çarşaflar içinde gezerdi örneğin...O kara çarşaflardan kurtardı bizi...Yani annecim şu anda böyle güzel giyisiler giyebiliyorsak onun sayesinde..İşte bugün güzel giyinmek ona teşekkür etmenin en güzel yolu.. "-O olmasaydı ben kravatta takamayacakmıydım yaniiii." -"Evet takamayacaktın... Saygılar 1 Alıntı
Φ Ufuk_efe Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2009 . Ama ben yine de dün oğlumu okula giderken her zamankinden daha güzel giydirdim... . . -"Niçin bugün daha güzel giyiniyoruz anne?" -"Atamız için giyiniyoruz" Dünyada hiçbir milletin kadını "Ben Anadolu kadınından fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar emek verdim." diyemez. Mustafa Kemal Atatürk Paylaşım için Teşekkürler Radya Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2009 Dünyada hiçbir milletin kadını "Ben Anadolu kadınından fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar emek verdim." diyemez. Mustafa Kemal Atatürk Paylaşım için Teşekkürler Radya Ben tesekkür ederim Ufuk_efe Fakat şimdi bir endişem var...Alp biraz daha büyüyüp aklı erdiğinde bana ya şöyle bir soru sorarsa ; -Anne hani Atatürk modern kıyafetler giymemizi sağlamıştı...Peki şimdi niçin kadınların bir çoğu böyle örtülü...? !!! Alıntı
Φ AED Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2009 görmek isteyen için 82 yıl önce çekilmiş bu resim herşeyi anlatır.. yani, 1-kadının toplumdaki yeri, 2-kadının kılık kıyafeti,tüm toplumum çağdaş görünümü 3-kadın-erkek eşitliği 4-halkla lider ilişkisi, liderin halkla bütünleşmesi 5-devrim ve reformların ancak halkla berber yapılabileceği 6-toplumsal olayların dinsel etkilerden kurtarılması(laisizm) 7-ordunun halktan kopuk olmaması Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2009 . . . 7-ordunun halktan kopuk olmaması Evet kesinlikle...kesinlikle görmek istediğimiz ve laik olduğumuz tablo bu işte... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.