Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

BU NE CÜRETTİR


Misafir gun.dem

Önerilen İletiler

Cumhuriyet Resepsiyonu'nda pastadan Atatürk çıktı

 

Taner YENER-Hasan ÖRNEKOĞLU/İSTANBUL,(DHA) 30 Ekim 2009

 

 

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 86. yılı dolayısıyla Dolmabahçe Sarayı’nda resepsiyon verildi. Resepsiyonda 6 metre boyunca ve 4 metre eninde dev boyutlu “Cumhuriyet Pastası” kesildi. 3 katlı pastanın içinden, bal mumundan yapılmış ve halkı selamlayan Atatürk heykeli çıktı.

 

 

İstanbul Valisi Muammer Güler, Cumhuriyet'in 86. yıl dönümü nedeniyle Dolmabahçe Sarayı Hasbahçe’de resepsiyon verdi.

 

Resepsiyona, İstanbul Valisi Muammer Güler eşi Neval Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız eşi Ayşe Iğsız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, eski 1. Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Ergin Saygun, Şahin Özer, Murat Aksu, Ali Ağaoğlu, Adnan Şenses, Zuhal Topal’ın yanı sıra çok sayıda bürokrat, iş adamı, sanatçı ve gazeteci katıldı. Başörtülü davetlilerin de katıldığı törene, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılarından Zekeriya Öz eşi ve kızıyla katıldı. İstanbul Valisi Muammer Güler ile eşi Neval Güler, konukları Dolmabahçe Sarayı girişinde karşıladı.

 

BU GÜZELLİKLER TÜM DÜNYAYA YANSISIN

 

Resepsiyonda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Cumhuriyetin 86. kuruluş yıl dönümünü İstanbul’dan sevgi ve coşkuyla kutladıklarını belirtti. Topbaş, Alpastan’dan Fatih’e, Fatih’ten Atatürk’e ve günümüze kadar bu topraklarda canını veren şehit ve gazileri rahmet ve şükranla andıklarını söyledi. Topbaş, Cumhuriyet’i birlikte kurduklarını tek yumruk ve tek bayrak olduklarını belirterek, “Bu bayrağın altında geleceğe ve muassır medeniyetler seviyesine ulaşıyoruz. İstanbul’un bu güzelliklerinin tüm dünyaya yansımasını diliyoruz” dedi. Topbaş, konuşmasının ardından butona basarak Boğaziçi Köprüsü ile Kız Kulesi arasında ayrı noktalardan kurulan müzikli havai fişek gösterisini başlattı. Ellerindeki Türk bayraklarıyla 10. Yıl Marşı’nı söyleyen Vali Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Iğsız, Topbaş ve diğer davetliler, gösteriyi coşkuyla izlediler. Gösterilerde "fişek", "kuyruklu yıldız", "renk şelalesi", "çoklu atış" ve "şamandıra"dan oluşan binlerce atış yapıldı.

 

ATATÜRK FİGÜRLÜ DEV CUMHURİYET PASTASI

 

İstanbul Valisi Güler, daha sonra eşi Neval Güler, Kadir Topbaş ve 1.Ordu Komutanı Hasan Iğsız eşi ve Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Nusret Taşdelen ile birlikte Dolmabahçe Sarayı’nın bahçesinde Atatürk heykeli çıkan 6 metre boyunda, 4 metre enindeki 3 katlı dev Cumhuriyet pastasını kesti. Vali Güler, konuşmasından önce birlikte pastayı kestiği 10 kişilik ekiple pastayı yapan Pelit Pastanelerinin sahibi Selahattin Ayan ve Atatürk figürünü hazırlayan modacı Faruk Saraç’a teşekkür etti. TBMM açılışında giydiği pelerin ve şapkasıyla milletvekillerini selamlayan Atatürk figürünü bir haftada yapan modacı Faruk Saraç, önümüzdeki yıl denizden havayi fişekler eşliğinde yüzeye çıkan bir Atatürk figürü yapma projesini düşündüğünü söyledi. Vali Güler, Büyük Atatürk’ün bize emanet olan Türkiye Cumhuriyeti’ni laik, demokratik ve sosyal ve hukuk bir olarak sonsuza kadar yaşatmak için azimli ve kararlı oldukları belirterek, “Nice ve güzel bayramlara milletçe, birlik ve beraberlik içinde sağlık huzur içinde geçirmenizi diliyorum. Cumhuriyet bayramınız kutlu olsun” dedi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

tüm halkın gözleri önünde Mustafa Kemal ve Cumhuriyetle dalga geçiliyor, oyun oynanıyor.. ve bizim halkımız buna seyirci kalıyor.. alkışlar eşliğinde pasta kesiliyor.. ne yazıktır ki 1.Ordu Komutanı Hasan Iğsız eşi ve Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Nusret Taşdelen de bu oyuna alet oluyor..

 

çok acı..

 

derhal terk edilmesi gerekilen bir ortamda hatıra fotoğrafı çektirebiliyorlar..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Her üc lafimizdan birisi Atatürk olursa neden pastanin icinden de Atatürk cikmasinki? Biraz düsünmemiz gerekli. Atatürk'ü artik kendi siyasi emellerimize alet etmekten vazgecelim. Savcinin biriside makam odasina en az 20 tane Atatürk fotograflari astigini söylüyor, ama bu savci görevi basinda mafya iliskileri olan insanlarla bir araya gelebiliyor ve onlara is konusunda yardimci oluyor. Savcida Atatürk'ü seviyor, 20 resmini asarak sevgisini gösteriyor, Istanbul valiside Atatürk'e karsi sevgisini onu pastaya koyarak gösteriyor. Bizim Atatürk ve cumhuriyet sevgimiz böyle. Ha unutmadan Kenan Evren'i de gecmeyeyim. O da hatirlarsiniz Atatürk'e ve laiklige bagliligini cuntacilik döneminde ülkede dincileri yüceltzerek (komünist ve vatanhaini nesiller yerine vatana ve dinine bagli nesiller yetistirecegiz demisti ve basardida saoglsun), okullara din derslerini mecbur kosarak gösterdi. Simdi ise hepimiz bu halimize sasiyoruz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tepki olmaması düşündürücü... İlla ki ve mutlaka tepkiler olmalıydı. Yapanlar, organize edenler, fikri üretenler beni hiç ilgilendirmiyor. Onların ne düşündüklerini, ne yaptıklarını ve ne yapmak istediklerini artık ezbere biliyoruz. O önemli değil, hiç değil de, tepki olmaması, orada olaya tanık olan herkesin sineye çekmesi çok düşündürücü.

 

Demek ki sindirme susturma harekatları etkili olmuş. Bir süre daha sesimizi çıkarmayalım bakalım, iş nereye gidecek düşüncesi egemen olmuş.

 

Öyle olsun, bekleyelim, görelim bakalım...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

tepki verilmemesi düşündürücü evet.. bir o kadar da korkutucu, üzücü..

 

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında böyle bir densizliğin yaşanması ve buna seyirci kalınması kabul edilir bir durum değil..

 

haberi okuduğumda inanılmaz sinrlendim. ve eklenen fotoğraflar.. keyifle, yüzlerde pişkin bir gülümsemeyle hatıra fotoğrafı çektiriliyor..

 

tüm bu yaşanılan olumsuzluklara, çirkinliklere sessiz kalınmasına tahammül edemiyorum..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

eleştiriler olunca savunma yolu olmasın bu haberdeki ifadeler..

 

Sayın valinin dediklerini doğru kabul edelim bi an, pastanın arkasındaki platformdan çıkmış maket.. benim bildiğim maket ve heykeller özel olarak hazırlanmış bir örtü ile örtülür.. açılışı yapılırken örtü açılıverir.. pastanın içi ya da arkası hiç farketmez, objektiflere yanısıyan görüntü çok açık.. pastanın içine yerleştiremedik bari arkasından çıkaralım da içinden çıkmış gibi görünsün.. dimi? maket öyle çıkarılmamalıydı..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Olayda yansıtılan bir şey yok, dolayısıyla yansıtıldığı gibi değil diye bir şey söz konusu değil. Gözün gördüğü olay apaçık: Çin malı oyuncak adiliğinde bir uyduruk heykel mi kukla mı ne saçmalıksa pastanın içinden çıkıyor görüntüsüyle her nereden çıkıyorsa, kimin hasta, sakat zihninden çıkıyorsa çıkıyor. Olay hafiflik, olay pişkinlik, olay ciddiyetsizlik, olay saygısızlık...

 

Olay tam gaz bu cumhuriyetin kurucu unsurlarını hafife alma stratejisinin bir devamı... Sanmayın ki bir düşüncesiz zihnin kötü ve yersiz bir buluşu. Aksine planlı, düşünülmüş, kasıtlı bir olay.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Muhallebici İstanbul B.Ş.Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve protokol valisinin düzenlediği Cumhuriyet Bayramı kutlaması böyle olur...şaşılacak birşey yok...

 

Daha beterlerine hazır olalım....

 

Gerçek anlamından soyutlanarak kutlanan bir yapay baloda Atatürk'ün... şapkadan tavşan çıkarma...ya da bekarlığa veda partisinde striptizci kıza yapıldığı gibi gayrimilli ambalajla pastadan çıkarılması...bir anlamda...neo-osmanlıcıların laik cumhuriyetçileri ti ye almasından başka birşey değildir...

 

Orada Onuncu Yıl Marşıyla her seferinde gazı alınan asker-sivil Atatürkçülerden...Kemalistlerin gösterebileceği tepkiyi beklemek...idare-i maslahatçılardan devrim beklemekle eş anlamlıdır...

 

Bugün dünyada hiçbir ülkeye uygulanmayan korkunç bir psikolojik savaş oyunu... küresel güç ve yerli işbirlikçileri tarafından ülkemizde oynanıyor.

 

Cumhuriyetin maddi-manevi tüm kazanımları bir bir elden çıkarılıyor...Satılmadık hiçbir şey bırakmamaya karar vermişler...

 

Tüm değer yargılarımızın algılama kodları...yeni ve likidite edilmiş kof kodlarla takas ediliyor...

 

Bu gidişe kararlı bir karşıkoyuşu halk kitleleri sandıkta gösteremezse...korkarım ne Mustafa Kemal...ne TSK...ne de Laik Cumhuriyet kalacaktır...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Gösteriş yapmakla bi yere varılmaz.Görsel yönden etkilemeye çalışmaktan ziyade daha gerçekçi daha samimi adımlar atmaya çalışsınlar biraz.Boğazda havai fişek gösterisi yapmakla yada resepsiyonlarda yapılan çeşitli gösterilerle herşey hallolmuyor maalesef.Atatürk ü dillerinden düşürmezler ama bu sadece sözde kalır tabiki.Önce kendilerine sormalılar Atatürk'ün hedeflediği cumhuriyet bu muydu?Verilen o kadar emek,verilen Şehitler şu andaki Türkiye için miydi?Hedeflenilen değerler uğruna tek bi adım atmaya üşenen zihniyet sözkonusu kutlama olduğu zaman gösterişten geri kalmıyor.Önce samimi olunmalı,önce mücadele edilmeli.Nelerle ve kimlerle mücadele edilmesi gerektiğini söylememe gerek yok sanırım.Cumhuriyetin kuruluşunu kutlamaya hakkımız olmalı önce.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Muhallebici İstanbul B.Ş.Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve protokol valisinin düzenlediği Cumhuriyet Bayramı kutlaması böyle olur...şaşılacak birşey yok...

 

Daha beterlerine hazır olalım....

 

Gerçek anlamından soyutlanarak kutlanan bir yapay baloda Atatürk'ün... şapkadan tavşan çıkarma...ya da bekarlığa veda partisinde striptizci kıza yapıldığı gibi gayrimilli ambalajla pastadan çıkarılması...bir anlamda...neo-osmanlıcıların laik cumhuriyetçileri ti ye almasından başka birşey değildir...

 

Orada Onuncu Yıl Marşıyla her seferinde gazı alınan asker-sivil Atatürkçülerden...Kemalistlerin gösterebileceği tepkiyi beklemek...idare-i maslahatçılardan devrim beklemekle eş anlamlıdır...

 

Bugün dünyada hiçbir ülkeye uygulanmayan korkunç bir psikolojik savaş oyunu... küresel güç ve yerli işbirlikçileri tarafından ülkemizde oynanıyor.

 

Cumhuriyetin maddi-manevi tüm kazanımları bir bir elden çıkarılıyor...Satılmadık hiçbir şey bırakmamaya karar vermişler...

 

Tüm değer yargılarımızın algılama kodları...yeni ve likidite edilmiş kof kodlarla takas ediliyor...

 

Bu gidişe kararlı bir karşıkoyuşu halk kitleleri sandıkta gösteremezse...korkarım ne Mustafa Kemal...ne TSK...ne de Laik Cumhuriyet kalacaktır...

 

 

çok güzel açıklamışsınız.. olayın özü bu işte..

 

halk uyanmalı ve tepkisini sandıklarda göstermeli.. ülkenin durumu hiç de iç açıcı değil.. giderek yozlaşan, yoksullaşan, tüm değer yargılarını kaybeden bir toplum oluyoruz.. Cumhuriyetin kazanımlarının yok olduğu ve hiçe sayıldığı bu ülkede bir şeyler yapmanın zamanı geldi de geçiyor bile..

 

Demokratik hakkımız olan ve en güzel tepki gösterme aracı olan seçimlerde verilecek oylarla bu karar gösterilmelidir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Gösteriş yapmakla bi yere varılmaz.Görsel yönden etkilemeye çalışmaktan ziyade daha gerçekçi daha samimi adımlar atmaya çalışsınlar biraz.Boğazda havai fişek gösterisi yapmakla yada resepsiyonlarda yapılan çeşitli gösterilerle herşey hallolmuyor maalesef.Atatürk ü dillerinden düşürmezler ama bu sadece sözde kalır tabiki.Önce kendilerine sormalılar Atatürk'ün hedeflediği cumhuriyet bu muydu?Verilen o kadar emek,verilen Şehitler şu andaki Türkiye için miydi?Hedeflenilen değerler uğruna tek bi adım atmaya üşenen zihniyet sözkonusu kutlama olduğu zaman gösterişten geri kalmıyor.Önce samimi olunmalı,önce mücadele edilmeli.Nelerle ve kimlerle mücadele edilmesi gerektiğini söylememe gerek yok sanırım.Cumhuriyetin kuruluşunu kutlamaya hakkımız olmalı önce.

 

tespitleriniz çok yerinde.. evet , ben de katılıyorum.. Cumhuriyetin nasıl bir mücadeleden sonra kurulduğu hafızalarımızda.. Tarih ders notları olarak kalmamalı bu bilgiler.. cunhuriyete ve kazanımlarına sahip çıkmalıyız..

 

özüyle sözüyle tüm varlık olarak gerçekleştirmeliyiz hedeflerimizi..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.