Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

SELAM ARMAN DOST! İSLAMDA MÜBAH-MEKRUH DİYE BİŞEY YOKTUR. HELAL ve HARAM VARDIR, GÜNAH ve SEVAP VARDIR. MÜBAH ve MEKRUH, KURAN AHKAMLARININ KİŞİLERCE YUMUŞATILMIŞ HALİDİR. BU BAĞLAMDA, "EVLİLİK DIŞI CİNSEL İLİŞKİ ZİNADIR"..

.

.

EVLİ OLMADIKLARI HALDE ZİNA EDEN İKİ KİŞİ BÜYÜK BİR GÜNAH İŞLEMİŞTİR. 25/68'DE BU İŞİ YAPAN, AYNI ADAM ÖLDÜRMÜŞ YADA ŞİRK KOŞMUŞ GİBİ GÜNAHA GİRER. KURAN'DA HELAL OLAN EVLİLİKTİR. BUNDAN DOLAYI ZİNA YASAK EDİLMİŞTİR. KURAN DER Kİ "ZİNA EDEN HER ERKEK VE KADINA 100'ER DEĞNEK VURUN". BU CEZA HALKI ZİNADAN SOĞUTMAK İÇİN (YİNE HALKIN İÇİNDE) UYGULANIR. AMA MALESEF 90%I MÜSLÜMAN OLDUĞU İDDİA EDİLEN ÜLKEMİZDE BU HÜKÜM, GERİCİLİK DİYE UYGULANMIYOR. ELBETTE BU BAŞKALDIRININ CEZASINI ÇEKECEĞİZ MİLLETÇE!

ne kadar okumuşluğun var ki islam da mübah ve mekruh diye birşeyin olmadığını iddia edebiliyorsun cık cık

Şimdi ben bu yazıya ne diyeyim? Gericilik diye (hem de) maalesef uygulanmıyormuş. Arkadaş üzülüyor sokak ortasında değneklenenleri göremediği için. Yoksa en ön sırada yer alacak hazret... Medeni hukuk kurallarını tanrıya başkaldırı olarak görüp, helak edilmekten korkuyor.. Ne olur ha? Yıldırımlarla mı çarpar? Depremlerle mi yok eder? Tufan mı çıkarır? Ad ve Semûd kavmi gibi bizi de mi helak eder? Sonra bağnaz deyince de kızıyorlar... Bu ülkeden o yobazlıklar kaldırılalı çok oldu arkadaş...Helak edilmekten korkuyorsan İran orada, Suudi Arabistan orada... Kimi istiyorsan değnekle, kimi istiyorsan taşla..

Ul.. i. kuran ayetlerini uygulamaya yobazlık diyen ***** yo.... mearak etme "İnnallahe azizün züntikam" ikinci olarak bir daha kimseyi kendi vatanından bir yere göndermek ****** kalkışma bu vatan babanın malı değil haddini bil...

İngilizce sex=cinsellik (türkcesi)

Yani sex üzerine bir konu (topic) açılmış.

Açanlar teist.

Şaşmadım. Kafaları başkada şeye çalışmaz zaten.

Akılları şeylerinde...

Örnekmi:

Bakın bu da benim istatistiğim.

Hiç bir konu üç gün içerisinde ikinci sahifeye geçmemiş.

Hiç bir konuya aynı gün içerisinde 22 adet ileti yazılmamış.

Hiç bir konu bu kadar ilgi görmemiş.

Yaw azdınızmı siz (Yaşar nuri ÖZTÜRK) teist arkadaşlar.

Bu ne hız bu ne eğilim.

Ağzınızdan sular sarkıyor.

Memleketin tüm sorunları bitti.

Tek eksiğimiz sex.

Hangisi helal:

Analmı ?

Oralmı ?

Homoseksüellik.

Lezbiyenlik.

Yorganlı, Yorgansız.

Işıklı, Işıksız.

Bütün bayanlar bitti.

Birde cariyeler.

Savaş esirleri.

Pes doğrusu sizlere söyleyecek hiç bir kelime bulamıyorum.

Atam kalkta bak memleketi emanet ettiğin gençliğe.

Memleketi kalkındırıyorlar.

Nelerle....

Tozuttular bunlar...

doğru sizinkilerede bakmak lazım rock festivalinde su gibi akan içkiler ve satılan binlerce prezervatif söyle birde o taraf baksınlar eğlence altında işlenen pislikleri bi görüversinler ki bu vatan hangi geçliğe kalmış anlasınlar...

şunuda söyleyeyim zina eden kişi bekar ise 100 değnek vurulur yok eğer evli ise recm edilir dikkatinize...

• Cevaplar 106
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

şunuda söyleyeyim zina eden kişi bekar ise 100 değnek vurulur yok eğer evli ise recm edilir dikkatinize...

evet tepitlerin güzel. ama kuran'da ve dinimizde recm diye bir olay yok. sonradan ortaya çıkmış muaviye şeriatından gelen uygulamalar bunlar. dinimiz hiç bir zaman insan öldürerek ceza verecek bir din değildir. hele hele allahın affı söz konusu olan zina konusunda. allah bile üç suçu affetmiyor. şirk, kul hakkı, katl. allah bunlar haricinde bütün günahları affedecektir.

Gönderi tarihi:

evet tepitlerin güzel. ama kuran'da ve dinimizde recm diye bir olay yok. sonradan ortaya çıkmış muaviye şeriatından gelen uygulamalar bunlar. dinimiz hiç bir zaman insan öldürerek ceza verecek bir din değildir. hele hele allahın affı söz konusu olan zina konusunda. allah bile üç suçu affetmiyor. şirk, kul hakkı, katl. allah bunlar haricinde bütün günahları affedecektir.

eğer "saadet devrini" araştırma gereği duyarsan bulursun..

Gönderi tarihi:

Allahın selamı üzerinize olsun;

merhaba

formda yazdıklarınızı okudum aslında böyle bir konunun tartışılması gerekli dinimiz öğrenmek üzerine kurulmuş bir dindir.bilmediklerimizi bize bildirecek olansa başta kuranı kerimve sünnetlerdir eğer bir konu hakkında ayet veya hadis yoksa icmaa ümmet dediğimiz ama sakın karıştırılmasın dinen olgun bir mücdehit kişinin yorum yapması gerekir.bu konu altında tartışılırken genel hatamız bizlerin kuran ı kerimi yorumlamaya kalkışmasıdır bizler bir ayatten faydalancaksak o atyetin geniş acıklamaları olan tefsirine bakmalıyız. yoksa büyük hatalar yapa biliriz.şu an düştüğümüz durumlar gibi.sonrda en cok üzüldüğümnokta bu konuda yeryer tartışmalar sataşmalar olması böle ilmi bir konuda tartısırken lütfen saygılı olalım bilmiyorsak soralım öğrenmeye calışalım böyle tartısarak laf atarak tartıştığımız da konuyu bile rencide ettiğimize dağıttığımıza inanıyorum.BİLMEMEK AYIP DEĞİL ÖGRENMEMEK AYIPTIR...

Gönderi tarihi:

Allahın selamı üzerinize olsun;

merhaba

formda yazdıklarınızı okudum aslında böyle bir konunun tartışılması gerekli dinimiz öğrenmek üzerine kurulmuş bir dindir.bilmediklerimizi bize bildirecek olansa başta kuranı kerimve sünnetlerdir eğer bir konu hakkında ayet veya hadis yoksa icmaa ümmet dediğimiz ama sakın karıştırılmasın dinen olgun bir mücdehit kişinin yorum yapması gerekir.bu konu altında tartışılırken genel hatamız bizlerin kuran ı kerimi yorumlamaya kalkışmasıdır bizler bir ayatten faydalancaksak o atyetin geniş acıklamaları olan tefsirine bakmalıyız. yoksa büyük hatalar yapa biliriz.şu an düştüğümüz durumlar gibi.sonrda en cok üzüldüğümnokta bu konuda yeryer tartışmalar sataşmalar olması böle ilmi bir konuda tartısırken lütfen saygılı olalım bilmiyorsak soralım öğrenmeye calışalım böyle tartısarak laf atarak tartıştığımız da konuyu bile rencide ettiğimize dağıttığımıza inanıyorum.BİLMEMEK AYIP DEĞİL ÖGRENMEMEK AYIPTIR...

v.a.s. kardeş bunların amacı üzüm yemek değil bunların ciğerini biliyoruz.. :)

Misafir €L€KTRO_777
Gönderi tarihi:

HERKESE MERHABA

arkadaşlar kafanıza takılan bunlarla ilgili tüm soruları yanıtlayabileceğiniz çok güzel bir kitap var.....

hepinizin sorularına eminim cevap vardır...

YENİ AİLE İLMİHALİ yazarı AHMET ŞAHİN

çok faydalı bir kitap hapinize tavsiye ederim aradığınız tüm cevaplar var ben okudum. :sweatingbullets:

Gönderi tarihi:

Ya bu mantığa göre Er kişi istedi diye kadın kocasının her istediği fanteziyi yapmak zorundamıdır ve birde şu soruma cevap verin .. Oral ilişkiye girmek günahmıdır ?

merhaba arkadaşım bir soru sormuşsun oral ilişkiye girmek günah mı diye okuduklarımdan edindiğim bilgiye dayanarak şunu söyleyebilirim kadın ve erkek cinsel ilişkiye girecekleri zaman sınır yoktur ve hatta kadının bir özür durumu yok ise yapmaması günahtır .bir tek tersten ilişki çok günahtır yani bir günah durumu yok.

hoşçakal

Gönderi tarihi:

Yüzde yüz doğru katılıyorum ahkam..
Dinimize göre anal ilişki hariç, her türlü cinsel fantesi serbest..
Temiz ve bakımlı olmak, hem sağlığımız, hemde cinsel serüvenimizin hezayanla bitmemesi açısından zaten şart..

Gönderi tarihi:

Yüzde yüz doğru katılıyorum ahkam..

Dinimize göre anal ilişki hariç, her türlü cinsel fantesi serbest..

Temiz ve bakımlı olmak, hem sağlığımız, hemde cinsel serüvenimizin hezayanla bitmemesi açısından zaten şart..

herşey tamam da sanırım ilişki anında örtünme hadisini pas geçiyorsunuz hatırlatim dedim kardeşler

Gönderi tarihi:
herşey tamam da sanırım ilişki anında örtünme hadisini pas geçiyorsunuz hatırlatim dedim kardeşler

Arkadaşım senin dediğin, işin takvası..

Biz fetfasını yazdık..:)

Öyle yaparsan daha güzel tabi...

Sünnete uyma açısından..

Gönderi tarihi:

Ul.. i. kuran ayetlerini uygulamaya yobazlık diyen ****** yo.... mearak etme "İnnallahe azizün züntikam" ikinci olarak bir daha kimseyi kendi vatanından bir yere göndermek ******* kalkışma bu vatan babanın malı değil haddini bil...

Birileri yine fena kızmış, ******* saldırıyor. Şuraya küfür yazacağına fikir yazsaydın da bir işe yarasaydın *******..

Gönderi tarihi:

Birileri yine fena kızmış, ******* saldırıyor. Şuraya küfür yazacağına fikir yazsaydın da bir işe yarasaydın *******..

birincisi ben küfürlü konuşmam küfürlü konuşsak zaten uyarıyı yerdik yazdıklarım sadece biraz kaba olmakla beraber seninde kızmış olduğunu yazındaki yıldızlardan anlıyoruz :P ikincisi sen bizlere inancımızı yaşamak için vatanımdan başka vatan gösterirsen bizlerde sana afrikanın ormanlarını gösteririz yam yam efendi e bilirsin kısasa kısas :lol:

Gönderi tarihi:

birincisi ben küfürlü konuşmam küfürlü konuşsak zaten uyarıyı yerdik yazdıklarım sadece biraz kaba olmakla beraber seninde kızmış olduğunu yazındaki yıldızlardan anlıyoruz :P ikincisi sen bizlere inancımızı yaşamak için vatanımdan başka vatan gösterirsen bizlerde sana afrikanın ormanlarını gösteririz yam yam efendi e bilirsin kısasa kısas :lol:

Hey yarabbim ölücem gülmekten yahu afrikanın ormanları ha ilahi Halil :D:D

• 4 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Normal olarak, dindar kişilerin kesinlikle zina yapmaması gerekir. Evlenene kadar tam bir cinsel birleşme islamdaki en büyük günahlardan biridir. Ve bu günah bile bile işlendiğinde vebali dahada büyük olur. Tam bir birleşmeyide bir kenara bırakırsak; öpüşmede dahil olmak üzere her türlü sevişme ve hatta cinsel bölgelere bakmak bile haramdır. Bakınız zina vikipedia'da nasıl açıklanmış.

Wikipedia'dan alıntı: http://tr.wikipedia.org/wiki/Zina

Arapça'da "evlilik dışı cinsel ilişki" anlamına gelir.İlahi dinlerce yasak kabul edilir. En büyük günahlardan biri sayılır.Toplumumuzun çoğunluğunda da hoş karşılanmayan bir davranıştır.

Dinen ve kanunen cezayı gerektiren,meşru olmayan cinsi münasebet.Aralarında bir nikah bağı bulunmayan mükellef yani cezâî ehliyete sahip bir erkekle,kadın arasındaki gayri meşru ilişki.

İslamiyet'e Göre Zina [değiştir]1. Zina büyük günahlardandır.

2. Fiiller, sebep oldukları sonuçlara göre hüküm alırlar. Harama aracı olan her fiil haram, vâcibe vesile olan fiiller de vâciptir.

3. Nâmahreme bakma, dokunma, tutma, öpme ve haram işlemek için bir yere gitme gibi gayr-i meşrû fiillerin hepsi yasaklanmıştır ve bunların her birine mecâzen zina denilebilir.

Zinanın haram ve suç olduğu Kur’an-ı Kerim’de çeşitli ayetlerde bildirilmiştir.

İsra suresinde; “Zinaya yaklaşmayın,çünkü o,şüphesiz bir hayasızlıktır,kötü bir yoldur.” buyurdu.

Nur suresinde; “Mü’min erkeklere söyle!Yabancı kadınlara bakmasınlar ve zina etmesinler! Ve mü’min kadınlara söyle!Onlar da yabancı erkeklere bakmasınlar ve zina etmesinler.” buyrulmaktadır.

Merak ettiğim şey şu: dini konularda iletiler yazan dindar arkadaşlardan "ben zina yapıyorum" diyebilecek varmı acaba?

Kimse yapıyorum demezse o halde özellikle erkek dindarlara başka sorularım olacak.

1- Bir bayanla öpüşmenin nasıl birşey olduğunu merak ediyormusunuz? Bu konudaki hisleriniz nedir?

2- Kitaplardan değilde, gerçek olarak bir bayanın cinsel bölgelerini merak ediyormusunuz? sizin hiç görmemiş olmanız gerekir çünkü.

3- Hayatınızda hiç cinsel birleşme yaşamadığınız için, ruhsal bunalımlara girdiğiniz oluyormu?

Ben dindar arkadaşların bu konuya cevap yazmaktan kaçacaklarını sanıyorum ama umarım en azından birkaç kişi yanıt vermekten çekinmez.

Gönderi tarihi:

İki insan(akrabalık harici) karşılıklı olarak birbirini cinsi anlamda severse ve sevişmeye

karar verirse din dahil hiçbir başka kural yada yasaklar silsilesi buna karışamaz,

karışmamalıdır da zaten.Erkekli-bayanlı ''dinibütün''arkadaşların konuya

korkunç ilgisi ise bastırılmışlığın insan ruhunda yarattığı azabın dışavurumudur.

(Bayan arkadaşların tercih ettikleri profil resimlerinden de bu açıkça anlaşılmaktadır.)

Sevgilerle...

Gönderi tarihi:

Tahmin ettiğim gibi, dindar arkadaşlardan hiçbiri cevap vermeye cesaret edememiş. Tekrar soruyorum arkadaşlar yokmu aranızda bir cesur? bu sorulara cevap vermek için? :

1- Bir bayanla öpüşmenin nasıl birşey olduğunu merak ediyormusunuz? Bu konudaki hisleriniz nedir?

2- Kitaplardan değilde, gerçek olarak bir bayanın cinsel bölgelerini merak ediyormusunuz? sizin hiç görmemiş olmanız gerekir çünkü.

3- Hayatınızda hiç cinsel birleşme yaşamadığınız için, ruhsal bunalımlara girdiğiniz oluyormu?

Sorularım özellikle bekar dindar arkadaşlaradır ama dileyen başkalarıda yanıtlarsa memnun olurum. Cevap veren olacakmı?

Merakla bekliyorum.

Gönderi tarihi:
İngilizce sex=cinsellik (türkcesi)

Yani sex üzerine bir konu (topic) açılmış.

Açanlar teist.

Şaşmadım. Kafaları başkada şeye çalışmaz zaten.

Gerçekten "Evrensel Ahlaka" uygun bir tavır... Üzerinizde hiç durmamış Sayın Bilimselci... Her zaman "herkesin aynı kefeye konmasına" karşı olmaktayım ve bu tavrınız bunun en keskin örneği... Ve bunu "Bilimsellik" adına yapmanız... Çağdaş Hukuk der ki: Hiç bir kimse(ler) bir diğerinin eyleminden sorumlu tutulamaz... Sanırım asıl Bilimsel olan tavır budur...

.................

1- Eşcinsel İlişki yani Livata yasaktır... Erkeğin erkekle, kadının kadınla cinsel ilişkiye girmesi yasaktır. Ama mesela Bülent Ersoy gibi "Cinsiyet Değiştirilmesi" suretiyle o insan artık "Kadın" olur... Zannımca bunda bi yasaklık olmaz. Çünkü kişi kendisini "Kadın" olarak görmekte ve o cinsiyeti seçmekte... Zorla "Erkek"liğini yaşatamazsınız. Doğasında bu yok çünkü...

2- Kadınların arkasından cinsel ilişki yasaktır. Çünkü "Pis"tir... Sağlıklı değildir. İnsan Dışkısının bir çok "Zararlı Bakteri" içerdiği tespit edilmiştir. Ha Hz. Muhammed böyle bilimsel bir tespitle mi o vahyi tebliğ etti bilemem ancak en cahil insana bile sorsanız Dışkı'nın sağlıksız olduğunu söyleyecektir...

3- Karınızın "Sağlıksız" olduğu durumlarda da ilişkiye giremezsiniz. Eşinize zarar verebilirsiniz çünkü... Yada hassas dönemlerinde olumsuz bir etki bırakabilirsiniz üzerinde. Zira zaten doktorlar ilişkilere ne zaman girilmemesi/girilmemesi konusunda yardımcı olabilmektedir.

4- Bunlardan başka bir kimsenin Karısıyla herhangi bir ilişkiye girmesinde sakınca yoktur. Eşininde kocasından isteklerde bulunmasında sakınca yoktur.

Gönderi tarihi:
Zaten eger bu olayi yapsalar bile dedikleri en basit sey..."Seytana uydum"olucaktir....

Zina yapip sucu atmakda klasik bir inancli davranisi....

Bu avatar olayi fena bir ornek degil;Neden inancli kadinlarin hepsi o tarz resimler koyuyor????

Bilemiycemm,,,NEYSEE!!!!!!!!!!!!!

Sayın la boheme size katılıyorum fakat benim bildiğim şeytana uymak bir kere hadi bilemediğin 5 kere olur. Devamlıda şeytana uyulmazki. Devamlı allaha uymak varken devamlı şeytana uymak şeytana tapmaktan farksız birşey değilmidir? Düşünün bir kere; forumda 20-25-30 yaşlarında dindar arkadaşlar var. Normal olarak ergenlikten sonra yıllar geçtiği halde hayatlarında bir kez bile karşı cinse dokunmamış, öpüşmemiş olmaları gerekiyor. Acaba biri çıkıpda ben bu yaşa geldim ve hayatımda bir kez bile karşı cinsle hiçbir cinsi yakınlaşma kurmadım hatta öpüşmek nasıl birşey onu bile bilmiyorum diyebilecekmi? Bunu hiç kimse söyleyemeyecekse o halde bütün dindarlardamı şeytana uyuyorlar? Bir tane bile uymayan yokmu? Hadi diyelimki hepsi şeytana uyuyor. Peki öyleyse bir kişi çıkıp "ben pişmanım bir daha yapmayacağım" diyebilecekmi?

Avatar olayında da size hak veriyorum her nasıl oluyorsa; dindar bayanların avatarları diğerlerinden daha da cazibeli. Saygı ve sevgilerimle

Gönderi tarihi:
Desenize butun dinciler ZINA anlamina gore gunah yapiyorlar....Yazik sizee!!!!!!!!!! :(

Özür dilerim sayın la boheme, neden yazık bana onu anlayamadım? yanlış birşey söylediysem affedin. saygılarımla.

Gönderi tarihi:
Tahmin ettiğim gibi, dindar arkadaşlardan hiçbiri cevap vermeye cesaret edememiş. Tekrar soruyorum arkadaşlar yokmu aranızda bir cesur? bu sorulara cevap vermek için? :

Sorularım özellikle bekar dindar arkadaşlaradır ama dileyen başkalarıda yanıtlarsa memnun olurum. Cevap veren olacakmı?

Merakla bekliyorum.

Bekar ve İnançlı bir forumdaşınızım sayın Forsa ve ben cevap vereyim isterseniz...

1- Herhangibir Canlı'nın karşı cinsine ilgi duyması kadar doğal bir güdü daha olamaz. Yani inançlı/inançsız gibi bir ayrım yok bu konuda. Her erkek ve bayan karşı cinsi merak eder. Buna sizde dahilsiniz... Bu merak ergenliğin daha başlarında başlar ve içgüdüseldir. Bilinçli değildir. Kaldı ki böyle bir Merakın olmaması zaten "Psikolojik Bir Sorun" teşkil eder... Ergenlikle beraber gelen "Hormonal değişiklikler" bunu tetiklemektedir. Ve sonucunda Psikolojik bir süreç başlar. Bu duyguların tatmin edilme sürecidir bu. Eksik kalınırsa bu duygular 40-50li yaşlarınızda hala yalnız bir birey olarak kalırsanız ve kişiliğiniz oturmadıysa eğer Psikolojik bir dengesizlik yaşayabilirsiniz ve karşı cinse farklı yada yanlış yaklaşımlarda bulunabilirsiniz... Yani en basitinden "Öpüşme" güdüsü, gerekli olduğu dönemde tatmin edilmezse eğer ileride karmaşık bir Psikolojik Dengesizlik yaşarsınız. Her ihtiyaç "Uygun" olan ve "Karşılanması Gereken" dönemde karşılanmalıdır. Bu yüzden gençler Arap Yarımadasında "Erinliği" yani Ergenliğin erken dönemini geçtiklerinde ve bu ihtiyaçları yoğun olarak yaşadıkları dönemde "Evlendirilmeye" başlamışlardır.

2- "Cinsel Bölgenin Merak Edilmesi" utanılacak yada günah addedilecek bir şey değildir Sayın Forsa... Dediğim gibi bu bir "Gelişim"dir. Siz hormonal olarak olgunlaştıkça bir çok ihtiyacınız belirecektir ve bunu uygulamaya koymak isteyeceksinizdir. "Erinlik" döneminin sonu 14tür ve "Genç Ergenliğin" yani Buluğa Erme döneminin yasal çizgisi 18 olarak koyulmuştur. Gerçektende 18 yaşındaki bir birey Erinlik dönemini aşar ve bu cinsel ihtiyaçları daha olgun bir şekilde karşılayabilecek Genç Olgunluğa hemen hemen erişir. Evlenme yaşı da bu yüzden 18'dir... Bu Cinsel İhtiyaçların "Tatmin Edilme"sinin ideal yaşı da 18-21 yaş arasıdır. Daha erken yaşlardaki Cinsel Birleşmeler Erin'de psikolojik bozukluklara yol açabilmektedir. Kısaca 18 yaşından sonraki bir inançlı, karşı cinse ait hisler duyabilir ve bu gayet normaldir. Ha "Cinsel Birleşme" yada "O Organı Görme" olayının yaşanmasının "Dini Boyutu" nedir? Ben inanıyorum ki, kişinin içinde bir kötülük yoksa ve eğer ciddi bir ilişki ise yani taraflar "Masum" ise sakıncalı olmadığını düşünüyorum. Sonuçta Etik olarak bireyler "Birbirlerine Aidiyet" hissetmekte ve hayatlarını paylaşmak, birlikte idame ettirmek ve yaşamak istemektedirler, yani Evlillik meydana gelecektir... Ancak yine aynı yaşlarda bile olsa "Ulan şu zevkimi tatmin edeyimde, ne olursa olsun..." gibi bir yaklaşımın etik olmadığını, "Hayvanlara" has bir özellik olduğunu ve dini açıdan da uygun olmadığını düşünüyorum.

3- Cinsel Birleşmenin olmamasının "Ruhsal Bunalıma Yol Açacak Kadar" ciddi bir olay olduğunu düşünmüyorum. Cinselliğe Bağlı Ruhsal Bozukluklar, Cinsel Hazzın Yaşanmamasından kaynaklanmaz. Cinsel Birlikteliğin ne kadar önemsenip önemsenmediğine bağlıdır bu gençlerde... Gençlerdeki "Ruhsal Bozukluklar" bu duygunun abartılmasından ileri gelmektedir. Yani şöyle düşünün; hiç cinsel ilişkiye girmemiş bir bireysiniz ve cinsel birlikteliklerin konuşulduğu, bahsedildiği yani revaçta olduğu bir ortama giriyorsunuz. Burada ortaya çıkan Psikolojik Bozukluk "Cinsel Münasebetin Yaşanmamasından" kaynaklanmamaktadır. Kişinin bu ortamda "Kendisini Yetersiz" hissetmesinden kaynaklanmaktadır. Yani "Cinsel Hazzın" tatmin edilmemesinden değildir. Sizin önemsediğiniz kadar da bozukluğa yol açacak bir şey değildir. Ancak şöyle 30lu yaşlardaysanız ve hala bekarsanız... Ve hala bu açıdan tatmin edilecek bir yaşantınız yoksa (Evlilik) eğer, mutlaka ve mutlaka "Psikolojik Sorunlar" yaşamanız olasıdır. "Cinsel Hazdan Dolayı Yaşanan Ruhsal Bozukluklar ise ileriki yaşlarda ve evlilik döneminde görülürüz.

Dediğim gibi, Cinsel Münasebetin tatmin edilmesi gerektiği yaş vardır. Şöyle söyleyeyim; Erinlik dönemi, Ergenliğin ilk dönemidir ve cinsel bölgeler olgunlaşmaya başlar. Ortalama olarak 14lü yaşlarda sonra erer ve Ergenlik dönemine girilir. 18 yaşı dolaylarında her iki cinste Cinsel Birleşmeye hazır ve Anne-Baba olmaya hazır hale gelir... İşte bu yüzden 18 yaşındaki bireylere Evlenme hakkı gibi haklar tanınır. İşte sizin tahmininizden öte "Cinsel Hazzın Yaşanmaması" değil, "Yaşanması" "Psikolojik Sorun" yaratmaktadır bu dönemde. Daha Cinsel Organları "Olgunluğa" erişememiş olan birey doğaldır ki başarısız olacaktır büyük ihtimalle... Yada kişisel olarak ne kadar başarılı olsada karşısındakini tatmin edemeyecektir. Bu başarısızlığı kaçınılmaz olarak önemseyecek olan ergen "Eşcinselliğe" kadar gidebilecek olan bir ruhsal sorun ile karşılaşır. Yada bu kişi kendisini "Masturbasyon"a yöneltir ve tekrar o başarısızlığı yaşamamak için Cinsel Münasebetlerden kaçar ve sonuçta bunu bir tatmin yöntemi olarak yeterli görür... Toplumdan ve karşı cinsten soyutlar kendisini... Sonra haberlerde çokça çıktığı üzere "Masturbasyon Yaparken Ölen 25 Yaşındaki Genç" haberlerini okursunuz... Yani "Ruhsal Bozukluğun" lafı getirmek istediğiniz yer gibi "İnançlı Olmakla" bir alakası yoktur... Bu tamamen "Yönlendirmeler"le, Bireyin konuya "Kişisel Yaklaşımı" ile alakalıdır.

Sayın la boheme size katılıyorum fakat benim bildiğim şeytana uymak bir kere hadi bilemediğin 5 kere olur. Devamlıda şeytana uyulmazki. Devamlı allaha uymak varken devamlı şeytana uymak şeytana tapmaktan farksız birşey değilmidir? Düşünün bir kere; forumda 20-25-30 yaşlarında dindar arkadaşlar var. Normal olarak ergenlikten sonra yıllar geçtiği halde hayatlarında bir kez bile karşı cinse dokunmamış, öpüşmemiş olmaları gerekiyor. Acaba biri çıkıpda ben bu yaşa geldim ve hayatımda bir kez bile karşı cinsle hiçbir cinsi yakınlaşma kurmadım hatta öpüşmek nasıl birşey onu bile bilmiyorum diyebilecekmi? Bunu hiç kimse söyleyemeyecekse o halde bütün dindarlardamı şeytana uyuyorlar? Bir tane bile uymayan yokmu? Hadi diyelimki hepsi şeytana uyuyor. Peki öyleyse bir kişi çıkıp "ben pişmanım bir daha yapmayacağım" diyebilecekmi?

Bakın, yaklaşımınız çok mantıksız... Birincisi hep diyoruz ki "İnanç Kişiseldir/Bireyseldir"... Bundan başka "Cinsellik"te "Bireysel"dir... Kimsenin size "Cinsel Münasebetinden" bahsetme gibi bir kaygısı yok... Sizin öğrenme merakınız neye dayanıyor bunu anlamıyorum, ki bu merakınız "Ruhsal Bozukluk"lara gebe bir yaklaşım değildir umarım, zira bunu bu kadar önemsediğinize göre :excl: . Yine kişinin Günahı/Sevabı yine kendinisi ilgilendirir. Tanrı'ya inanıyorsa, onun hesabını soracak olan bir tek Tanrıdır ve size inancıyla ilgili hesap verme gibi bir kaygısı yoktur kimsenin... Siz de onları Şeytana Uymalarıyla yada Tanrıya Uymalarıyla "Yargılayamazsınız"... Asıl "Ruhsal Bozukluk" nedir biliyor musunuz Sayın Forsa? "Kişisel Değerlere Saldırıdır"... Umarım farkına varabilmişsinizdir.

Saygılarımla Sayın Forsa...

------------------------------------------------------------------

Bunda yanlislik nerede....Ahlak dersi veren inanclilar.....

Sevgili la-bohéme, Her inançlının aklı şeyinde değildir. Herkesi aynı kefeye koyamazsınız. Eğer öyle yaparsanız kimi inançlılarda, yukarıda "Rock'n Coke" örneğinin verildiği gibi bu sefer de "İnançsızlar için Cinselliğin önemli olmadığını", "İnançsızlar için sıradan bir şey olduğunu" iddia edebilirler... Ve buna bağlı olarak "İnançsızları" Ahlaksız olarak niteleyebilirler... Hem de topyekün... Kimse böyle bir zan altında kalmak istemez... Ben "İnançlı olupta aklı şeyinde olan kimse yoktur" demiyorum, ancak "İnançsızlar için Cinsellik sıradandır, önemsizdir"de diyemem... Sonuçta "Cinsellik" kişinin eşine karşı aidiyetidir. İki kişinin birbirine özel bir yaşantısıdır... Neyse, bunun felsefesini yapacak değilim ancak arkadaşımızın ve bu tavrı destekleyen arkadaşlarımızın yaptıkları bu ithamlar çok haksız ve etik dışıdır. Zira ben bir inançlıyım ve bu konuya "İnançsız" arkadaşlardan sonra cevap yazdım... Buna dikkat edersek, demek ki ben İnançsız arkadaşlardan da daha bir ahlaklıyım mı oluyor? Yapılan tek şey şu; "illa ki sizden olmayan herkesi (inançlıları) aynı kefeye koyacaksınız..." Bu yanlıştır Sevgili La-Bohéme...

Sayin bosig ben sizi cok iyi anladim siz bunu dinden cikarip biraz sonrada psikolojiye baglarsiniz bence.............

E O kadar tanı artık Sevgili La-Bohéme... Di mi yani... :wub::clover:

Desenize butun dinciler ZINA anlamina gore gunah yapiyorlar....Yazik sizee!!!!!!!!!! :(

Sevgili La-bohéme, "Cinsel Birliktelik" zannımca "İki Birey Arasındaki Aidiyeti" ifade eder... Yani bir çift "Eş"ten bahsediyoruz... Gerek Dine göre olsun, gerek yasalara göre olsun, gerek Psikolojik süreçlere göre olsun Kişinin "Eş Seçimine Karar Verebilme Yaşı" ortalama(hemen hemen) 18(Erinilik Döneminin sonu)dir. Ve bu yaş "Cinsel Birlikteliğin" gerektiği "Olgunlukta" yaşanabileceği yaştır. Yani taraflar ilişkilerinde "Masum" iseler, "Samimi" iseler, Evlenecek kadar "Ciddi" iseler, Birbirlerine sadece "Cinsel Bir Obje" olarak bakmıyorlarsa, İlişkileri Ailelere, taraflara ve bireylere zarar vermiyorsa zararı yoktur... Birde buradaki "Dinciler" tanımınızı "Kınıyorum"... Hala herkesi "Aynı Kefeye Koyma" çabasında gördüm sizi...

Sevgilerimle Sevgili La-Bohéme...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.