Φ Dayı Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2009 Hayat ve sonrasında ölüm..buraya kadar güzel..Ölümden sonraki Hayat.. biraz tuhaf bir ifade değilmi.. Dünya ve Ahıretin..yani fena ile bekanın birleştiği Nokta İNSAN noktasıdır..bu iki ifade beka ile fena, aslında bir tek noktadır..Hayat ikiye bölünmüş değildir..İç alemimiz Bekamız,Dış alem dünyamız..yada görünen dünya görünmeyen beka,da diyebiliriz.. Allah bir bütündür..fenası ve bekası ile..bizler bunu idrak edemediğimiz için ikiye bölüyoruz..dünya beka diye..oysa İNSAN idrakı ile her iki ifadeyide(bekayıda fenayıda)bir noktada toplayabilirse ve bu idrak ile yaşayabilirse Ölüm işini halletmiş olur..çünki artık onun için burası yada ÖTE,si diye bir şey kalmamıştır..yiyen,içen ve yürüyen ÖLÜDÜR.. 1 Alıntı
Φ arayüz Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2009 ölümden sonra yaşamak: ne kadar sürecek? tekrar tekrar dünyaya gelmek demek mi yoksa? Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2009 ölümden sonra yaşamak: ne kadar sürecek? tekrar tekrar dünyaya gelmek demek mi yoksa? Nerde o bolluk.. tekrar tekrar bu gezegene gelmek.. Aslında ne gelen var ne giden..görüntüdeki biçimler suretler değişiyor.. Bu gezegendeki yaşamı tümüyle anladık,hayatın sırlarını çözdük, şimdi sıra geldi ÖTE,ye.. ya hu acelemiz ne..gidince görecek herkes işte.. 1 Alıntı
Φ YARASA Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2009 Sürekli gelip gidenler var ama Gerçi onlar mı gelip gidiyor yoksa akılları mı bilemem Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2009 Gelen gitmek istemiyor..gidende asla geri dönmüyor.. Hadi buyurun..cennet garanti..ölelim..yooooookkkkk.. daha bi sürü yapılacak iş var..cennet kaçmıyor ya.. sn.Yarasa.. ÖTEyi bilmem..gitsem herhalde diğerleri gibi gelmem.. dayının işi BERİ ile,bu gezegen ve bu gezegendeki yaşam ile..55 yıldır bilmeye çalışıyorum bulmaya çalışıyorum..neyimi arıyorum..bu gezegendeki İNSANı..var çünki.. duydum..dünya gezegeninde İNSAN var,dendiğini.. 1 Alıntı
Φ gezginamca Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2009 Gelen gitmek istemiyor..gidende asla geri dönmüyor.. Hadi buyurun..cennet garanti..ölelim..yooooookkkkk.. daha bi sürü yapılacak iş var..cennet kaçmıyor ya.. sn.Yarasa.. ÖTEyi bilmem..gitsem herhalde diğerleri gibi gelmem.. dayının işi BERİ ile,bu gezegen ve bu gezegendeki yaşam ile..55 yıldır bilmeye çalışıyorum bulmaya çalışıyorum..neyimi arıyorum..bu gezegendeki İNSANı..var çünki.. duydum..dünya gezegeninde İNSAN var,dendiğini.. Artık demir almak günü gelmişse zamandan, Meçhûle giden bir gemi kalkar bu limandan. Hiç yolcusu yokmuş gibi sessizce alır yol; Sallanmaz o kalkışta ne mendil ne de bir kol. Rıhtımda kalanlar bu seyâhatten elemli, Günlerce siyâh ufka bakar gözleri nemli. Bîçâre gönüller! Ne giden son gemidir bu! Hicranlı hayâtın ne de son mâtemidir bu! Dünyâda sevilmiş ve seven nâfile bekler; Bilmez ki giden sevgililer dönmeyecekler. Bir çok gidenin her biri memnun ki yerinden, Bir çok seneler geçti; dönen yok seferinden. Ölüm gemiye sessizce bir biniş. dayım yine açmışsın örtüyü Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2009 Hayattan önce ölüm, ölümden sonra hayat. Ya hayat ölümse belki öldük farkında değiliz olamaz mı bu minvalde bir düşünce, bir mantık? MUHABBETLE... Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2009 Hayattan önce ölüm, ölümden sonra hayat. Ya hayat ölümse belki öldük farkında değiliz olamaz mı bu minvalde bir düşünce, bir mantık? MUHABBETLE... Farkında olmadan ölüm ölüm değil Sn.FUZULİ.. Farkına varmadan farkında olmadan YAŞAMAK gibi.. En güzeli FARK ehli olarak yaşayabilmek..kimsenin Farkedemediğini Farkedebilmek.. Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2009 Kimsenin fark edemediğini fark etmek ne ile mümkün? Neyin farkına varabiliriz Sn. Dayı? Muhabbetle... Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2009 Sevgili Dayı ; Müthiş Bir İkna Kabiliyetin Var. Biliyormusun ? Sohbetinse Zaten Cabası. İşte Buradayım. Dini Konular Ana Başlığında, ve Dayı nın Ev Sahipliğinde. (Bak Beni Kollayacaksın Ama, Öyle Anlaştık, Unutma. Kuşkum Yok Zaten Eminim de, Hani Olur Ya Diye.) Her Ne İse. Farklar, Farklılar ve Farklılıklar mı Tartışılıyor Yoksa Burada ? Ömrümün İlk Yirmi Senesini Bunu Aramaya Harcadım Desem İnanırmıydınız ? Farklı Olmak Nedir ? Farklı Olan Kimdir ? Nasıl Gerçekten Farklı Olunur ? Pekiyi Buldum mu Aradığımı ? Evet. Buldum. Ama Aradığımı Değil, Hakikat i. Gerçek Nedir ? İşte Bunu Keşfettim. Aslında İtiraf Etmeliyim ; Hala Keşfediyor, Hala Öğreniyorum... Kesin Olan Şu ki ; Artık Nereye Bakacağımı Biliyorum. Evet Belki Hala Kimseye Hakikat ı Gösteremem, Yinede , Nerede Arayacağını Gösterebilirim. Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2009 Adem babamız henüz oniki onüç yaşlarındayken FARKINA varıyor ''O''nun güzel sıfatlarının..o güzel sıfatlara kaptırıyor kendini..Allahın ZATını unutuyor..Allahta çık cennetimden diyor.. kovulma falan yok.. çünki Adem babamızın tav olduğu o güzel sıfatlar(kadın,kadının estetik güzelliği..vs..vs..)yine ''O''na ait..Adem ne etsin ne eylesin,yok başka bakılacak Güzellik.. şimdi bu anlatımı güncelleyelim..bu güne ve kendimize uyarlayalım..mı.. Oniki onüç yaşlarımızda cinselliği Fark ettik..farkeder etmezde Cennetten biletimiz elimize verildi.. Ayşeyi sevdik ayşe yüz vermedi..yandık tutuştuk..bir sivilce yüzünden ne azaplar çektik..ne alsalar giyerdik,marka aramaya başladık,para lazım oldu hadi çalışmaya başladık..parfüme jöleye ojeye kuaföre paramı yetişir..hadi daha fazla çalış dayı..azaptan başka ne ki.. diye devam eder Adem babamızın öyküsü.. bu öykü hiç bitmeyecek bir öykü üstelik.. Doğan abi.. Her sorunun mutlaka bir cevabı vardır..çünki her soru hayatın içinden sorulur, soran hayatın içindedir, cevap için tecrübesi yeterli değildir..cevap verecek olanda hayatın içinde olduğuna göre soru ve cevap hayatın içinden olacaktır.. Burada her soruya cevap verilir.. Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2009 Adem babamız henüz oniki onüç yaşlarındayken FARKINA varıyor ''O''nun güzel sıfatlarının..o güzel sıfatlara kaptırıyor kendini..Allahın ZATını unutuyor..Allahta çık cennetimden diyor.. kovulma falan yok.. çünki Adem babamızın tav olduğu o güzel sıfatlar(kadın,kadının estetik güzelliği..vs..vs..)yine ''O''na ait..Adem ne etsin ne eylesin,yok başka bakılacak Güzellik.. şimdi bu anlatımı güncelleyelim..bu güne ve kendimize uyarlayalım..mı.. Oniki onüç yaşlarımızda cinselliği Fark ettik..farkeder etmezde Cennetten biletimiz elimize verildi.. Ayşeyi sevdik ayşe yüz vermedi..yandık tutuştuk..bir sivilce yüzünden ne azaplar çektik..ne alsalar giyerdik,marka aramaya başladık,para lazım oldu hadi çalışmaya başladık..parfüme jöleye ojeye kuaföre paramı yetişir..hadi daha fazla çalış dayı..azaptan başka ne ki.. diye devam eder Adem babamızın öyküsü.. bu öykü hiç bitmeyecek bir öykü üstelik.. Doğan abi.. Her sorunun mutlaka bir cevabı vardır..çünki her soru hayatın içinden sorulur, soran hayatın içindedir, cevap için tecrübesi yeterli değildir..cevap verecek olanda hayatın içinde olduğuna göre soru ve cevap hayatın içinden olacaktır.. Burada her soruya cevap verilir.. Sevgili Dayı ; Yahu Zaten Dini Konular Ana Başlığında İken Evhamlı Oluyorum. Birde Böyle Manalı Manalı Sözler Söyleme Şimdi. Yoksa Sevgili Dayı, Hafiften (Çaktırmadan) Eğleniyor mu sun Bizimle Ne ? Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2009 Sevgili Dayı ; Yahu Zaten Dini Konular Ana Başlığında İken Evhamlı Oluyorum. Birde Böyle Manalı Manalı Sözler Söyleme Şimdi. Yoksa Sevgili Dayı, Hafiften (Çaktırmadan) Eğleniyor mu sun Bizimle Ne ? Saygılarımla. Doğan Gülbudak Bak foruma..anlamsız MANASIZ sözü varmı dayının.. Elbette eğleniyorum.. siz ızdırapmı çekiyorsunuz sanki yazışırken,paylaşırken.. sizlerde eğleniyorsunuz..değilmi Doğan abi.. Korku,şüphe ve EVHAM(ZANETMEK)larından kurtulmadan huzurlu ve mutlu olmak neredeyse imkansız be Doğan abi.. Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2009 Bak foruma..anlamsız MANASIZ sözü varmı dayının.. Elbette eğleniyorum.. siz ızdırapmı çekiyorsunuz sanki yazışırken,paylaşırken.. sizlerde eğleniyorsunuz..değilmi Doğan abi.. Korku,şüphe ve EVHAM(ZANETMEK)larından kurtulmadan huzurlu ve mutlu olmak neredeyse imkansız be Doğan abi.. Sevgili Dayı ; Neyi Anladım Biliyormusun ? Tilkinin Dönüp Dolaşıp Varacağı Yer Kürkçü Dükkanı İmiş. Yahu Bir Haftadır Uğraşıyorum, Hayatı Biraz Günübirlik Yaşayayım, Sohbet ve Muhabbet Tarzı İlişkilerin Ötesine Geçmeyeyim. Hele Hele Kimseyle Tartışmayayım Diye, Ama Nafile, Olmuyor, Olmuyor, Olmuyor. İzzeti Nefsimi Koruyayım Derken, Aslımı İnkar Ediyormuşum Bilmeden. Kediye Kükremek, Arslan a Mırlamak Yakışmıyor, Anladım. Korkunun Ecele Faydası Yokmuş. Öğrendim. Benim Yerim Burası. Anladım. Ama Buralarda Eskisi Değil Aslında, Ne Demek ? mi İstiyorum, Forumda Son İleti Gönderilen Başlıkları Kastediyorum, Dikkat Buyurunuz ; • Aşkta illa ki seks olmalı mı..? • askta yas onemlı mı • İyi erkek nereden bulunur? Ne Diyeyim Bilmem ki, Çok Değişmiş Buralar Çook. Eee. Bizide Kıyıdan Köşeden Az Çok Tanırsın Dayı, Vasat a Düşmeyecek Kadar Seçiciyizdir. Her Çiçekten Bal Alınmaz, Hercai Bir Menekşe yi Yabani Bir Güle Tercih Etmeli Bazen İnsan. Her Ne İse. Dedim Ya İşte ; Anladım, Benim Yerim Burası. Ve Sözü Sultan ı Şuara ya Bırakıyor ve Susuyorum, Anladım İşi, Sanat Allah ı Aramakmış. Marifet Bu, Gerisi Yalnız Çelik Çomakmış. Necip Fazıl Kısakürek. Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ alkanaga Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2009 Ol- Öl. O'nun üstüne iki nokta saçıvermişler.Gözleri şaşı edivermişler. Ya hu ne kadar güzel şu kelimeler birbirinin aynası gibidirler.Ana rahminden ölen bu Alemde doğuvermiş,bu Alemden ölen ise bakalım ne güzelliklere doğacak.. Şu fani Alemde Büyüklerimizde kim neler konuştular. Kimbilir nice Ateşle ,nice soğukla oynadılar.Kime kaldı ki şu Dünya tahtı.Sonunda bak hepsi birer hayal oldular... Sıfatlar Aleminde ,Alem sıfatlanıyor işte.Kimi vehimde kalmış,kimi susmuş işte.Ne kadar yazarsak yazalım.Yazılan sır olmaz işte... Kimi,Seyredecek,Kimi İlla itiraz edecek,Varsın aransın işte, eninde sonunda sopa yiyecek.O da yerinde Hak olmuş.Dengede Alem herşey güzel işte... 1 Alıntı
Φ birkumtanesi Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2009 Sevgili dayı keyifle okuyorum yazılarınızı....Çok da düşündürüyor....Lütfen bizi bekletmeyin.. Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2009 Arkadaşlar neyi buldunuz,neyin farkına vardınız açıkca yazın da farkına varmayanlar da nasiplensin bu farkındalıktan? Ne gerekiyor sizin bulduğunuzu bulmak için tarih bilgisi mi,fizik,kimya bilgisi mi,dil bilgisi mi,din bilgisi mi bilmem kaç üzerinden bilmem kaç zeka düzeyi mi hangisi,hangileri? Yolu ,yordamı, yöntemi, öğretisi,felsefesi var mı bulduğunuzun; hangi yolla, bu yolu gösteren hangi kitapla,kiminle nereye çıkacağız açıklar mısınız? Muhabbetle... Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2009 Arkadaşlar neyi buldunuz,neyin farkına vardınız açıkca yazın da farkına varmayanlar da nasiplensin bu farkındalıktan? Ne gerekiyor sizin bulduğunuzu bulmak için tarih bilgisi mi,fizik,kimya bilgisi mi,dil bilgisi mi,din bilgisi mi bilmem kaç üzerinden bilmem kaç zeka düzeyi mi hangisi,hangileri? Yolu ,yordamı, yöntemi, öğretisi,felsefesi var mı bulduğunuzun; hangi yolla, bu yolu gösteren hangi kitapla,kiminle nereye çıkacağız açıklar mısınız? Muhabbetle... Sevgili Fuzuli ; Aynen Alıntılıyorum ; Ve Sözü Sultan ı Şuara ya Bırakıyor ve Susuyorum, Anladım İşi, Sanat Allah ı Aramakmış. Marifet Bu, Gerisi Yalnız Çelik Çomakmış. Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2009 Sevgili Dostlar ; Hiç Düşünmeden, Şeksiz Şüphesiz Söyleyebileceğim Bir Gerçek Var ki , Yaşamımdaki Tüm Ayrıcalıkların Farkına Vardığım, Özel Olduğumu, ve Farklı Olduğumu Hissettiğim Bir Tek Hakikat ı Buldum ; RİSALE İ NUR Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2009 Arkadaşlar neyi buldunuz,neyin farkına vardınız açıkca yazın da farkına varmayanlar da nasiplensin bu farkındalıktan? Ne gerekiyor sizin bulduğunuzu bulmak için tarih bilgisi mi,fizik,kimya bilgisi mi,dil bilgisi mi,din bilgisi mi bilmem kaç üzerinden bilmem kaç zeka düzeyi mi hangisi,hangileri? Yolu ,yordamı, yöntemi, öğretisi,felsefesi var mı bulduğunuzun; hangi yolla, bu yolu gösteren hangi kitapla,kiminle nereye çıkacağız açıklar mısınız? Muhabbetle... Sn.FUZULİ.. Kendi Hakikati Olan Allah,ı bulacak..kendinde bulacak..dağda ağaçta denizde balıkta çiçekte böcekte istisnasız her yarda VAR olan, en Kemalatlı en İDRAK edilmiş hali ile İNSAN,da VAR..bu İNSAN çok uzaktada değil..sana senden yakın.. yoluda Senden Sana doğru.. bu yol SANA varacak sonundada.. çok uzaklarda aranıyorsa,Kendine dönmek bir ömürlük zamana sığmayabilir..ona göre.. Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2009 Sn.FUZULİ.. Kendi Hakikati Olan Allah,ı bulacak..kendinde bulacak..dağda ağaçta denizde balıkta çiçekte böcekte istisnasız her yarda VAR olan, en Kemalatlı en İDRAK edilmiş hali ile İNSAN,da VAR..bu İNSAN çok uzaktada değil..sana senden yakın.. yoluda Senden Sana doğru.. bu yol SANA varacak sonundada.. çok uzaklarda aranıyorsa,Kendine dönmek bir ömürlük zamana sığmayabilir..ona göre.. Sn. Dayı ben Allah'a,Kuran'a, Hz. Muhammed'e inanıyorum.Bunlar hakikat değil mi size göre?Siz neye inanıyorsunuz ve nasıl buldunuz?Sizin bulduğunuz hakikatin de bir düşünce disiplini olmalı değil mi?Aramak,bulmak ve anlamak bilgi gerektirir,kılavuz gerektirir,izan gerektirir.İnsan kendisine öğretilenle,öğretilenlerden, öğrendiklerinden hareketle kendi olan,kendini tanımlayan veya sorularına cevap arayan, bulduğunu yorumlayandır. Siz bana insan diyorsunuz başka bir şey demiyorsunuz.İnsan demekle hakikat tecelli ediyorsa insan olana ben de insan diyorum. Aranılan hakikat ne,nerde ve nasıl bulunurun kavram olarak tanımlarını yapmazsanız kendi bulduğunuzu başkasına nasıl anlatıp ona da bulduracaksınız?Amacınız tek başına bulduğunuzu yaşamaksa ona da eyvallah. MUHABBETLE... Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2009 Neden yanlız ben yaşıyayım..bak paylaşıyorum işte.. Belki çok basit gelecek..fakat ilk ders şu.. En miniğinden,en pembesinden,de olsa HİÇ bir şekilde YALAN söylemeden Yaşanacak.. Herkese yalan söyleyebilirsin..fakat kendine asla..buradan başla,dayı dedilerdi banada.. 1 Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2009 Ben bu dersi aldım Sn. Dayı Bence önce bir seviye tesbit sınavı yapıp sonra derse başlarsanız anlatacaklarınız da zayi olmaz.... MUHABBETLE... Alıntı
Φ çelikbilek Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2009 Sn.Fuzuli dinler ve felsefelerin özü insanı anlatır. Hakikat yada gerçeklik insandan başka bir şey değil. Ama bu anlatılar suretlerden bahsetmiyor. Korkusuz,şüphesiz,mutlu ve huzurlu yaşaması gereken İnsandan bahsediyor. Yazıya döküldüğünde bu kadarcık yer tutuyor. Ama "O" İnsanı bir bedenle beraber sıfatlar aleminde yaşatmayı öğrenmek süre istiyor. Hele ki birde "O" dışarda aranırsa , bir ömür bile yetmiyor... 1 Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2009 Sn.Fuzuli dinler ve felsefelerin özü insanı anlatır. Hakikat yada gerçeklik insandan başka bir şey değil. Ama bu anlatılar suretlerden bahsetmiyor. Korkusuz,şüphesiz,mutlu ve huzurlu yaşaması gereken İnsandan bahsediyor. Yazıya döküldüğünde bu kadarcık yer tutuyor. Ama "O" İnsanı bir bedenle beraber sıfatlar aleminde yaşatmayı öğrenmek süre istiyor. Hele ki birde "O" dışarda aranırsa , bir ömür bile yetmiyor... Sevgili Çelikbilek ; Sizi Tebrik Ediyorum. İşte, Düşünmeden Altına İmzamızı Atabileceğimiz Ender paylaşımlardan Biri Daha. Herşeyi Çok Güzel Özetleyen Bu Düşünceleriniz Adına, Sizi Yürekten Alkışlıyorum. Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.