Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

'Ne Mutlu Türk'üm' dedirtmeyin


Radya

Önerilen İletiler

 

Avrupa İnsan Hakları Komiserliği'nden, "Ne Mutlu Türk'üm Diyene" sözüne itiraz geldi. Komiserliğe göre, okullarda söylenen "andımız" etnik ayrımcılık içeriyor.

 

Türkiye'de azınlıkların ve sığınmacıların insan hakları konularında Strasbourg'da iki rapor birden açıklandı. Avrupa İnsan Hakları Komiseri Thomas Hammer-Berg'in, 3 büyük ildeki gözlemlerini kapsayan raporlarda andımızın dışında Türkiye'nin Rum, Ermeni ve Yahudiler dışındakileri azınlık saymaması da eleştirildi.

 

Ankara, bir Avrupa Konseyi organı olan Avrupa İnsan Hakları Komiserliği'nin azınlık haklarıyla ilgili raporunda, Lozan Antlaşması'nı dar bir çerçevede yorumlamak ve Rum, Ermeni ve Yahudiler dışındaki etnik ve dini grupları azınlık olarak tanımamakta direnmekle eleştiriliyor.

 

Raporda, Türkiye'de her bireyin kendini etnik olarak tanımlayabilme özgürlüğünün yaratılması, anadilde eğitim ve azınlık dillerinin üniversitelerde öğretiminin sağlanması, azınlık gruplarının ifade özgürlüğü ve mülkiyet haklarının önündeki engellerin kaldırılması ve dini azınlık kurum ve topluluklarının tüzel kişiliklerinin tanınması için önlemler alınması isteniyor.

 

 

 

Doğu ve Güneydoğu'da yerlerinden edilen şahısların durumuna da değinilen raporda, koruculuk sisteminin ve anti-personel mayınların kaldırılması isteniyor. Ankara'ya Ulusal İnsan Hakları Kurumu kurması çağrısında bulunulan raporda, okullarda söyletilen ve "Ne Mutlu Türk'üm Diyene" sözleriyle biten anda yönelik eleştiriler de var.

 

Türk hükümeti, rapora verdiği yanıtta, evrensel planda kabul görmüş bir azınlık tanımı olmadığını, Türkiye'de bireylerin etnik, dini, milli veya kültürel kimliklerini özgürce ifade edebildiklerini, ancak bireylere azınlık statüsü tanınmasının devletlerin takdirine bağlı olduğunu bildirdi.

 

"Ne Mutlu Türk'üm Diyene" sözleriyle biten andın spesifik bir etnik grubu yüceltici nitelikte olmadığını belirten Ankara, Doğu ve Güneydoğu'da yerlerinden edilmiş kişiler ve anti-personel mayın sorunlarının ise PKK teröründen kaynaklandığına vurgu yaptı.

 

Avrupa İnsan Hakları Komiserliği'nin sığınmacılarla ilgili raporunda ise Ankara'nın Birleşmiş Milletler'in mültecilerle ilgili sözleşmesine koyduğu coğrafi çekince ön plana çıkarıldı. Ankara'dan bu çekinceyi kaldırmasını isteyen Avrupa İnsan Hakları Komiserliği, mülteciler ve sığınmacılar konusunda uluslararası standartlara uyumlu düzenlemeler istiyor.

 

Ankara bu rapora gönderdiği yanıtta, mülteci politikası konusundaki coğrafi sınırlamayı, gerekli yasal ve altyapı çalışmalarının tamamlanması ve Avrupa Birliği'nin de "maliyete ortak olması" şartıyla kaldıracağı mesajı verdi.

 

ntvmsnbc

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu raporu disarda düzenleyenler ve icerde de her firsatta bu raporda yer alan elestirileri dile getirenlere aslinda tesekkür etmeliyiz.Cünkü onlar bütün bu gerceklere ragmen,"Güneydogu ve PKK olaylarinda dis güclerin parmagini aramayin"diyenlerdir.Yani yüzlerce bilim adaminin,arastirmacinin bu olaylarda dis güclerin parmagi var demeleri yalan oluyordu ama bir avuc satilmis aydinin söyledikleri dogru oluyordu.Ne oldu simdi AB raporunda bizim iddialarimizin gercek oldugunu yukradaki raporla belgelemedimi?

Icimizde birtakim libos aydin takimi LOZAN'la kafayi bozmus degiller mi?Ayni kafa bozuklugu AB'nin raporunda ortaya atilmiyormu,demek ki asil ciban basi disardadir ve icimizdekilerde bölücülük yapmaktadir resmen.Yani AB-ABD-AKP-DTP ve libos takimi isbirligi icindedir."NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE"sözünden kim gocunur ki bölücüler ve Türk ulusu disinda;TÜRKÜM DOGRUYUM andindan kim gocunur ayni kesim disinda.Kürtleri azinlik yapmak icin kim cirpiniyor yillar boyu.Kimler Kürtlerin bölünmesini kiskirtiyor.Kimler Atatürk'e despot,Cumhuriyete tepeden inme diyor.

Koruculuk sisteminin kaldirilmasi demek,Güneydogudaki köylerin teröristlere teslim edilmesi demektir.Kim bunun gerceklesmesi icin ugrasiyorsa pkk yandasidir.Koruculuk sistemi islah edilebilir ama kaldirilmasi bugünkü sartlarda PKK'ya boyun egmektir.

Yani "NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE"sözü kaldirildiginda insanlar artik bu sözü unutacaklarmi tabii ki hayir.Peki ben "NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE"dedigim zaman sucmu islemis olacagim.Eger Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri böyle bir yanlisin icine sirf AB-ABD hatiri icin düserlerse bu millet bu yanlisi asla affetmez.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Her ülkenin irkci ve ayrimci söylemlerden kacinmasi gerekli. Belirli cevreler ve kuruluslar kendi emelleri icin böyle söylemlerde bulunabiliyor ama demokratik bir devletin söylememesi gerekli.

 

"Ne mutlu Türküm diyene" yoruma acik bir söylem. Resmi cevre ve bazi arkadaslar bunun irk bazinda degil vatandaslik bazinda söylendigini iddaa etselerde, en azindan degisik yorumlayanlarda var. Dogru her zaman resmi cevrenin söylemleri olmayabilir. Madem irkcikik nalaminda söylenmiyorsa "ne mutlu Türküm diyene" yanlis anlasilmamara son vermek icin bu söylemden vaz gecilebilir.

 

Ben sahsen buna benzer söylemlerin baglayivi ve birlestirici özelligi olmadigina, bilhassa ayrimci oldugu görüsündeyim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ne Mutlu Türküm Diyene sözü için bu bir etnik ayrımdır diyen kişiler çünkü bence diyorum; sadece ve sadece arkadaş bir malzeme bulmamız lazım bir şeyler bulmamız lazım... diye diye kurcalayıp hah bu adamların önceden en civcivli noktası ne idi din idi sonra sağ sol oldu şimdide Türklük Kürtlük saldırın abisi dediler...

 

Atatürkün bu sözü söylemsinde kurulmuş bir ülke ve bu ülkenin vatandaşlarına Türk denir diyerek ve nasıl bir almanyalı ben almanım , yada amerikalının ben amerikanım dediği gibi göğsünü gere gere BEN TÜRKÜM diyebilmesi içindir.Kurtuluş savaşı bittikten sonra özellikle fransız ve İngiliz tarihçiler Türkiye ye gelmiştir bu Türkler kimdir biz nasıl yenemedik bu milleti diyerek araştırmaya gelmiştir.Yani ülke millet ulus olarak başarınız ortada ve artık dikkat çekiyorsunuz ... kürt asıllı olan birisine avusturyada sennin menşein nedir deseler ben Kürdüm dediğinde karşıdaki kalacaktır çünkü o bir ulus değil ...sen bir etnik grupsun .Bende bir etnik grubum ..laz da çerkezde ...Topladığında Türk vatandaşı oluyorsun.Ha bunu hazmetmemek yada bununla ilgili bir eziklik olduğu değildir sorun.Sorun bu söz söylendiğinde bu ülkede kürtler vardı ve o insanlarda bu sözü tekrar ediyorlardı etmesini geçtim taaaa savaş döneminde kürt aşiretleri lozanda kürtlerin bir ikili şeklinde grup halinde gitme taleplerinde bizi sadece TBMM temsil etmektedir demektedir.Bunu bütün tarih kitapları yazmaktadır.ne bilim Atatürkün özerklik sözü verdiği denmektedir ama ne meclis tutanaklarında nede tarih araştırmalarında böyle bir ifadeye rastlanmamış ve zaten tarihçilerde bu iddiadır gerçeği ispatlanamamıştır demiştir.

Yani kalkıpta siz Ne Mutlu Türküm Diyene sözü etnik bir ayrımdır bilmem nedir derseniz birincisi bu iddiada bulunan o Avrupa bilmem nesinin yetkilisi kaç kere Türkiyeye geldi ...Türkiyedeki ortamı tv den izlediği ile görüyorsa işimiz var demektir:)

 

Büyük imparatorluklar saldırı ile yıkılmaz temeli sağlam bir büyüklüğü siz ancak içten parçalayarak yıkabilirsiniz.Bnu sağlamak isteyen insanların işine yereyan 3-5 maşa mutlaka çıkacaktır

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.