Φ deniz_kizi Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2009 Neler oluyor bunlara?.. BEN anladım aslında: Türkler ne olduğunu bilmedikleri şeyleri konuşmayı seviyorlar. Sezen Aksu da Başbakan’ı aradı... “Destekliyorum” dedi diyorlar... Ama “Neyi desteklediniz?” diye sorsanız, bence kendisi de bilmiyordur... Çünkü açılımın kapalı hali sürüyor, biliyorsunuz... Türkiye’de kimse ne olduğunu henüz bilmiyor bu açılımın. Sezen Aksu da öbür işgüzarlar gibi açtı telefonu, ne olduğunu bilmediği konuda Başbakan’a “destekliyorum” deyiverdi. Başbakan, içini açıkladığı ve ne olduğu bilinen konularda dahi bu denli aydın-sanatçı desteği almamıştı. Bu açılımın ne olduğu belli değil, Sezen Aksu telefona koşuyor: “Tayyip Bey orda mı?..” “...!” “Destekliyorum...” Neyi?.. Belli değil... * Neler oluyor bunlara?.. “İyi bir şey” olduğunu mu hissetti sanatçı duyarlılığı?.. O zaman “kötü bir şey” olduğunu neden hissetmedi duyarlılık: Türkiye AB’den uzaklaşırken, toplumumuz inanan-laik diye parçalanırken, “şüpheli” birisi cumhurbaşkanı olurken, Deniz Feneri’nden oğulların-dünürlerin inanılmaz yükselişine kadar vurgun yapılırken, iktidar partisi irticanın merkezi olurken, insanların yatak odalarına girip telefonları dinlenirken ve gizli faşizm korku salarken, eline ömründe silah almamış gerçek aydınlar hapishanelerde kendi canlarına kıyarken ya da canları alınırken... Nerdeydin a duyarlılık?.. Neler oluyor size?.. Bekir Coşkun... 3 Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2009 Neler oluyor bunlara?.. . . . Bekir Coşkun... Karşı-devrimin varlık nedeni kardır.Açlığa dayanmaz. Bundan dolayı anasını beş pula satar, yavrusunu bile yer.. Demek ki ac kalmis Sezen.. oturacak yer ariyor. Alıntı
Φ deniz_kizi Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2009 Sorma be Efendim, sanatçılar beni her geçen gün şaşırtyor... Dün Zülfü Livaneli'nin AKP'ye desteğiyle sanki en yakın arkadşım tarafından ihanete uğraşmış gibi hissettim...Söylediğim karlı kayın ormanları geldi aklıma birden,burukluk oldu içimde... Bugünde Sezen Aksu yanılttı bizi... Haberin doğru olmamasını tüm içtenliliğimle isterdim. 1 Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2009 Sorma be Efendim, sanatçılar beni her geçen gün şaşırtyor... Dün Zülfü Livaneli'nin AKP'ye desteğiyle sanki en yakın arkadşım tarafından ihanete uğraşmış gibi hissettim...Söylediğim karlı kayın ormanları geldi aklıma birden,burukluk oldu içimde... Bugünde Sezen Aksu yanılttı bizi... Haberin doğru olmamasını tüm içtenliliğimle isterdim. Zülfü Livaneli'nin böyle oldugunu biliyordum.. Sezen Aksu´un yillardir durup dururken darbe yokken bile darbelere karsi oldugunu da bilirim hepimizin belli dönem oldugu gibi fakat burda bu noktada amaci ortaya cikma nedeni Türkiye´ye karsi olmak Türkiye´nin bölünme degil yok olma adimlari var, topraklarimizda böyle giderse kazanan haclilar olacak. Belki kimbilir sezenin rüyasida budur.. kimse hissetmez mi bunun sonucunda Irak halkinin yasadigi acilari, Türkiye bütün etniksel yapisiyla bir bütün olarak yasayacak.. iyi günler beklemiyor bizleri.. Kimse durup dururken iki kürt´e toprak vermez israil dururken. Nasrettin hoca ne diyor parasi olan düdügü calar.. Alıntı
Φ deniz_kizi Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2009 Bizi iyi günlerin beklemediği kesin Efendim; Erdoğan diyor ki: "Milletimiz önüne çekilen bütün setleri aşacak, bir gün o engin sulara kendi yatağında akarak ulaşacaktır."... "Engin suların" yerine "İslam cumhuriyeti"ni "Kendi yatağı" yerine "din" koyanlar denklemi çözmüştür... Olay bu işte...! 2 Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2009 Bizi iyi günlerin beklemediği kesin Efendim; Erdoğan diyor ki: "Milletimiz önüne çekilen bütün setleri aşacak, bir gün o engin sulara kendi yatağında akarak ulaşacaktır."... "Engin suların" yerine "İslam cumhuriyeti"ni "Kendi yatağı" yerine "din" koyanlar denklemi çözmüştür... Olay bu işte...! Erdogan bütün Dinlere kötülük yapiyor.. ama ilk önce Dinle halkini biterecek ben sadece bukadar kisa yazayim. Alıntı
Φ deniz_kizi Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2009 Din amaçlara ulaşmak için en güzel araç ... 1 Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2009 Türkiye AB’den uzaklaşırken, toplumumuz inanan-laik diye parçalanırken, “şüpheli” birisi cumhurbaşkanı olurken, Deniz Feneri’nden oğulların-dünürlerin inanılmaz yükselişine kadar vurgun yapılırken, iktidar partisi irticanın merkezi olurken, insanların yatak odalarına girip telefonları dinlenirken ve gizli faşizm korku salarken, eline ömründe silah almamış gerçek aydınlar hapishanelerde kendi canlarına kıyarken ya da canları alınırken... Yanlis anlasilmamak icin önce bastan ben AKP hükümetini asla desteklemedigimi söyleyeyim. Simdi gelelim konuya. Bu günkü hükümet hakkinda yazilanlar öncekiler hakinnda yazilamazmi, bazi noktalari degisikte olsa. Bakin Susurluk olayindan sonraki gelismelere yeter bize aslinda. Detaylarina girmeye gerek yok, tarafsiz bakan herkesin görebilecegi olaylar. Söyle de ifade edebiliriz Türkiye siyasetini ve iktidarlari: Yok aslinda birbirimizden farkimiz ama biz Osmanli bankasiyiz reklamina benzetebiliriz. Sorun A veya B partisinde degil, sisitem de ve devletin yapilanmasinda. Evet simdi bende sorayim, nerede duyarlilik???? 1 Alıntı
Φ deniz_kizi Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2009 Yanlis anlasilmamak icin önce bastan ben AKP hükümetini asla desteklemedigimi söyleyeyim. Simdi gelelim konuya. Bu günkü hükümet hakkinda yazilanlar öncekiler hakinnda yazilamazmi, bazi noktalari degisikte olsa. Bakin Susurluk olayindan sonraki gelismelere yeter bize aslinda. Detaylarina girmeye gerek yok, tarafsiz bakan herkesin görebilecegi olaylar. Söyle de ifade edebiliriz Türkiye siyasetini ve iktidarlari: Yok aslinda birbirimizden farkimiz ama biz Osmanli bankasiyiz reklamina benzetebiliriz. Sorun A veya B partisinde degil, sisitem de ve devletin yapilanmasinda. Evet simdi bende sorayim, nerede duyarlilik???? Sayın Dünyahepimizin, Desteklemediğiniz halde ne zaman akp hükümetiyle ilgili bir yazı olsa siz hemen muhalif durumdasınız.Yani destekleseniz ne olurdu onu düşünmüyor değilim... Bİr de önceki hükümetleri eleştirmekten söz etmişsiniz.Benim için önemli olan şuan yani bugündür.Dün geçmişte yaşanmış bitmiştir, değiştirme şansınız var mıdır? Zamanı geri çevirme şansınız var mı? Hayır elbette ki yok...Geçmiş hükümetlerin ülkeyi dört dörtlük yönettiğini savunmuyorum ama sanırım akp hükümeti kadar eleştiri almadılar. 1 Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2009 Sayın Dünyahepimizin, Desteklemediğiniz halde ne zaman akp hükümetiyle ilgili bir yazı olsa siz hemen muhalif durumdasınız.Yani destekleseniz ne olurdu onu düşünmüyor değilim... Bİr de önceki hükümetleri eleştirmekten söz etmişsiniz.Benim için önemli olan şuan yani bugündür.Dün geçmişte yaşanmış bitmiştir, değiştirme şansınız var mıdır? Zamanı geri çevirme şansınız var mı? Hayır elbette ki yok...Geçmiş hükümetlerin ülkeyi dört dörtlük yönettiğini savunmuyorum ama sanırım akp hükümeti kadar eleştiri almadılar. Sayin deniz_kizi, beni tanimadiginiz cok acik ve net. Demekki yorumlarima bakmamissiniz. Ama neyse o kadar da önemli degil. Ben olayi sadece AKP bazina indirilmesine karsiyim, aramizdaki fark bu kadar net. Sizin icin gecmis gecmiste kaliyor, yani söz misali gelecek secimlerde AKP yerine baskasi iktidara gelse ve birileri AKP gecmiste bunu yapmisti dese demekki ayni görüsü bildirip, gecmiste kaldi deyip gecistireceksiniz. Hayir sayin deniz_kizi, günümüzde yasadiklarimizin gecmisle cok iliskisi var, siz ve bizler hepimiz gecmiste ne kadar duyarli olduysak bu günde o kadar duyarli oluyoruz. Gecmisteki kötü yönetimler ile simdiki kötü yönetim arasinda dahi secim yapmak bizim ne kadar duyarli toplum oldugumuzun bir göstergesi. Tansu Ciller ve etrafindakilerin ülkeyi soymasi ile akp yandaslarinin soymasi arasinda ne fark varda digerleri akp kadar elestiri almaz diyrsunuz? Gümrük birligini akp mi yaptida eskiler akp kadar elestiri almaz diyorsunuz? Susurluk cetesinin mensuplarini ve 17 bin faili mechullerin sorumlularini vatanperver gösteriyordu. 1 Alıntı
Φ deniz_kizi Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2009 Sayin deniz_kizi, beni tanimadiginiz cok acik ve net. Demekki yorumlarima bakmamissiniz. Ama neyse o kadar da önemli degil. Ben olayi sadece AKP bazina indirilmesine karsiyim, aramizdaki fark bu kadar net. Sizin icin gecmis gecmiste kaliyor, yani söz misali gelecek secimlerde AKP yerine baskasi iktidara gelse ve birileri AKP gecmiste bunu yapmisti dese demekki ayni görüsü bildirip, gecmiste kaldi deyip gecistireceksiniz. Hayir sayin deniz_kizi, günümüzde yasadiklarimizin gecmisle cok iliskisi var, siz ve bizler hepimiz gecmiste ne kadar duyarli olduysak bu günde o kadar duyarli oluyoruz. Gecmisteki kötü yönetimler ile simdiki kötü yönetim arasinda dahi secim yapmak bizim ne kadar duyarli toplum oldugumuzun bir göstergesi. Tansu Ciller ve etrafindakilerin ülkeyi soymasi ile akp yandaslarinin soymasi arasinda ne fark varda digerleri akp kadar elestiri almaz diyrsunuz? Gümrük birligini akp mi yaptida eskiler akp kadar elestiri almaz diyorsunuz? Susurluk cetesinin mensuplarini ve 17 bin faili mechullerin sorumlularini vatanperver gösteriyordu. Sayın Dünyahepimizin, İlgimi geçen konuların altındaki iletileri okumaya çalışıyorum vaktim oldukça; sizin de birçok konudaki yorumlarınızı okudum.Okuduğum kadarıyla fikirlerinizi tahmin etmeye çalışıyorum. Sizi daha fazla tanıma gibi şansım da olamaz. Eski hükümetlerin yanlışlarını konuşunca AKP hükümeti en iyisi mi demeliyiz? Ya da onların yanlışları çok fazla da akp hükümetinin yanlışları mı az? Karşılaştırınca elinize ne geçebilir ki, söz konusu olan şu anki gündemdeki hükümet değil midir? TAnsu Çiller'den bahsetmişsiniz yaptıklarını doğru bulmadım onun ama Akp hükümetiyle karşılaştıramıyorum bile onu. 1 Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2009 Sayın Dünyahepimizin, İlgimi geçen konuların altındaki iletileri okumaya çalışıyorum vaktim oldukça; sizin de birçok konudaki yorumlarınızı okudum.Okuduğum kadarıyla fikirlerinizi tahmin etmeye çalışıyorum. Sizi daha fazla tanıma gibi şansım da olamaz. Eski hükümetlerin yanlışlarını konuşunca AKP hükümeti en iyisi mi demeliyiz? Ya da onların yanlışları çok fazla da akp hükümetinin yanlışları mı az? Karşılaştırınca elinize ne geçebilir ki, söz konusu olan şu anki gündemdeki hükümet değil midir? TAnsu Çiller'den bahsetmişsiniz yaptıklarını doğru bulmadım onun ama Akp hükümetiyle karşılaştıramıyorum bile onu. Sayin deniz_kizi, hic kizmayin ama siz benim yorumlarimi okumusa benzemiyorsunuz. Nedenide sorunuzdan belli oluyor. Ben asla karsilastirma yaparken birininki digerininkinden az falan demedim ve demiyorumda, ama siz mesela böyle bir iddaada bulunabiliyorsunuz. Eskilerinin akp kadar kötü olmadigina dair yorumunuzda oldugu gibi. Eski hükümetlerin yanlisini konusunca AKP hükümetininkisi en iyisi mi demeliyiz gibi bir soru sormussunuz. Bu sorunuzla beni ne kadar az okudugunuz cok acik ve net. Ben asla böyle bir iddaada bulunmam. Sadece AKP hükümetine suc bulmanin ne kadar yanlis olduguna dikkat cekmek istiyorum ve aslinda hic birinin digerinden farkli olmadigini ifade etmek istiyorum. Günümüzde yasadiklarimiz ne acidan bakarsaniz bakin sadece AKP hükümetini yaptiklarindan dolayi degil digerlerininde gecmiste yaptiklarininda etkisini unutmamak gerekli diyorum ve birisinin deniz feneri var ama digerinin de baska bir örgtü var demek istiyorum. Bunlari konusmak size göre AKP'yi aklama gibi bir anlama geliyorsa sizin bileceginiz bir konu. Ama benim niyetim ülkemizde bizi gelmis gecmis tüm siyasilerin ve hükümetlerin hic iyi yönetmemeis olmasi ve bunun aynen günümüzde devam etmesi. Cözüm bu kötüler arasinda secenek yaparak degil, top yekün hepsine karsi gelerek olur. Tansu Ciller'in yaptiklarini AKP ile karsilastiramiyorsaniz daha ne yapabilirimki? Mafya ve ceteleri vatanperver ilan eden kim? Adi, esinin adi her türlü rüsvet ve öldürme olaylarina karisan basbakanin ismi Tansu Ciller degilmi? 17 faili mechullerin yolunu acan basbakanin ismi ne dersiniz? Isterseniz örnekleri cogaltabiliriz. Benim icin hic biri arasinda en ufak bir fark yok. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2009 TAnsu Çiller'den bahsetmişsiniz yaptıklarını doğru bulmadım onun ama Akp hükümetiyle karşılaştıramıyorum bile onu. Bumu sizin duyarliliginiz? Kötüler arasinda iyisini secmek ve desteklemek duyarlilik ise kalsi derim. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2009 Sayın Bekir Coşkun, Siz de çok iyi biliyorsunuz ki,bize vesayetin imparatorluğundan kalan en büyük miras "ya sev ya terk et" oldu.Siyah beyaz filmlere olan düşkünlüğümüzün hayata yansımasımıydı bizi o mirasa mecbur bırakan yoksa bize işlemeyen hukuksuzluğa olan aldırmazlığımız mı...? Birileri size o mirasın verdiği gururla kibarca "ya sev ya terk et" derken,biz "dur be arkadaşım,kim kimi kovuyor yine..." demiştik.Siz Sayın Gül'e "benim Cumhurbaşkanım değil" derken,biz sizin ifadelerinizle sizi yargılayanlara "olmanız gereken yeri bilin!" diye sizinle beraber düşüncelerimizin özgürlüğüne,seçimlerimizin inacına sahip çıkmıştık. Şimdi... Sevgili Deniz'in buraya taşıdığı yazınızı okuyunca,bir daha döndüm aynaya...önce kendime baktım,sonra bende anlam bulan ülkeme... Demek ki dedim,zulüm kolaçan ediyorsa sokakları rahatça nedeni bizleriz.Demek ki hukuk dedikleri,sadece bizim olan hukuktu.Diğerine ait olan herşeyin adı "olması gerekendi" Sizi okumyorum,yazdıklarınızı takip etmiyorum... Bu yazdıklarınızı okuyunca forumdaşım aracılığıyla "iyi ki de okumamışım" diyorum. Çünkü siz hala A veya B partisine takılı kalmış,yapılanları vicdanıyla değil ideolojisiyle şekillendirmiş bir bakışı dayatıyorsunuz. Çünkü siz hala(Ergenekon'u kastettiğiniz galiba)işkencelerde ölüme susarken,Ergenekon'u sadece aydınların ölümüyle açıklıyorsunuz. Siz hiç Cemil Meriç okudunuz mu...? Entellektüel dediğiniz ne diye sorar,felsefenin gözüyle aydını sorgular ve şunu ekler;"Entellektüel yada aydın dediğiniz işçiler için alanlarda kaybeden değil,işçinin mücadalesinde sadece sendikaların yolunu arşılayan oldu" Dünyanın entelektüellerinin "ne yaptıklarını" çok iyi bilmiyorumn;ama bizim entellektüellerimizin "ne yapamadıklarını" çok iyi biliyorum. ... BU ÜLKEDE YAŞANAN ONCA HUKUKSUZLUĞA TEPKİNİZ ÖĞRENEBİLİR MİYİM SAYIN COŞKUN...SİZ FAİLLER OLURKEN NEREDEYDİNİZ,TUZLA'DA İŞÇİLER HALA ÖLÜYORKEN NE DİYORDUNUZ...İŞSİZLİK HAD SAFHADA İKEN SİZİN ÇÖZÜMÜNÜZ NEYDİ...? Hiçbir yerde değil mi!Çünkü siz hala sizin olanların tarafındasınız! Ve SEZEN AKSU... Sizi tüm yüreğimle alkışlıyorum..."demokratik açılım diyerek kalsak da,altı doldurulmaya çalışılan barışa olan katkınız için" Bugün Ece Temelkuran'da size aklından geçenleri yazmıştı;ben de Temelkuran ile "teşekkür ederim Sezenim diyorum" ve şu cümleleri bir daha bir daha "barış" için tekrarlıyorum.Yargılanan Diyarbakır çocuklarına,yarınımıza sahip çıkabilecek tüm vicdanlara...ONLAR BUGÜN ÇOCUK,AMA YARIN NE OLACAKLARINA SİZ KARAR VERİYORSUNUZ! "Bu çocuklar, biliyorsun sen de, 20 yıldan fazla cezaya çarptırılıyorlar. Neden? Polise taş attıkları için. Orada başka bir militan kuşak yetişecek bu iş böyle devam ederse. Kızlı oğlanlı çocuklar, yaşları minnacık Sezen’im, hapishane damlarında büyüyorlar. Ve nasıl hızlı büyüyorlar bilemezsin. Şimdi bu meseleyi ‘hı hı hı’layabilirler, çok rica ediyorum, üstüne git. Zira Diyarbakırlı çocuklar, Kürt meselesinin vicdanıdır. Foto muhabirlerine karşı el sıkışma pozlarının verildiği mühim toplantılarda kimse onlardan bahsetmiyor. Oysa bu hükümet çocukları ‘terörist’ adı altında ve yetişkinler olarak yargılayan yasasını doğru düzgün düzeltmezse, bak yazıyorum buraya, bu hükümet İmralı ile görüşse bile boş. İnan bana. Çünkü o çocuklar hızla büyüyorlar. Öcalan gider, ama çocukların laneti kalır. Söylüyorum. “Biz o yasayı değiştirdik, hallettik” filan derlerse sakın bocalama. Değiştirdiler evet, ama aslında hiçbir şey değişmedi. Çocuklar yine yargılanacak ‘çocuk terörist’ olarak.(Ece Temelkuran.Milliyet)" Alıntı
Φ godzilla Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2009 fularımı bulayım yakında bende iki cift laf edeceğim yoksa açılımın anlamı kalmaz ne güzel takılıyoruz kelimelereee nerde benim fularımmmm yazacağım pek yakındaaa !!! 2 Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2009 Sevgili Godzilla, Biz sadece kelimelere takılmıyoruz,kendimize takılı kalıyoruz ayrıca.Açılım, sizin kendi bakışınızdır;nasıl görmek isterseniz öyle bir surete bürünür tüm olaylar... Ben düne bakarak...umut diyorum yine,değişecek elbet herşey!Sevgiler. Alıntı
Φ godzilla Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2009 Bir elma üzerine görüşlerin ayrımı: Masadaki elmayı görebilmek için zorla boynunu uzatan küçük çocuğun görüşü ve elmayı alıp, içtenlikle masa arkadaşına uzatan ev sahibinin görüşü. KAFKA ben bi fularımı bulayım helee 1 Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2009 Bir elma üzerine görüşlerin ayrımı: Masadaki elmayı görebilmek için zorla boynunu uzatan küçük çocuğun görüşü ve elmayı alıp, içtenlikle masa arkadaşına uzatan ev sahibinin görüşü. KAFKA Üzerinde kafa yorulması gereken bir ayrım 1 Alıntı
Φ deniz_kizi Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2009 Sayin deniz_kizi, hic kizmayin ama siz benim yorumlarimi okumusa benzemiyorsunuz. Nedenide sorunuzdan belli oluyor. Ben asla karsilastirma yaparken birininki digerininkinden az falan demedim ve demiyorumda, ama siz mesela böyle bir iddaada bulunabiliyorsunuz. Eskilerinin akp kadar kötü olmadigina dair yorumunuzda oldugu gibi. Sayın dünyahepimizin, sizi kızmam için bir neden olduğnu dşünmüyorum. Ve yorumlarınızın hepsini okumam mümkün değil bunu sizde kabul edersiniz.Dikkatimi çeken başlıklardaki yorumlarınızı elbette okuyorum. Eski hükümetlerin yanlisini konusunca AKP hükümetininkisi en iyisi mi demeliyiz gibi bir soru sormussunuz. Bu sorunuzla beni ne kadar az okudugunuz cok acik ve net. Ben asla böyle bir iddaada bulunmam. Böyle bir iddiada bulunduğunuzu yazmadım ki ben zaten. Sadece karşılaştırma yapınca düşünüyorum diğer hükümetler Akp hükümetine göre daha mı fazla yanlış yaptılar?Söyler misiniz hangi hükümet zamanında eğitimi bu kadar geriye iten durumlar oldu? Bir bakın şu durumlara ; 1-MEB, yaptığı yönetmelik değişikliğiyle ‘Atatürk Köşesi’ zorunluluğunu kaldırdı, kılık - kıyafete esneklik getirdi 2-Atatürk ilkeleri eğitimden çıkarılıyor 3-Din dersinde kabus(Gaziantep Hasan Ali Yücel Lisesi’nde, öğrencilere "namaz kılmayan bir gencin başına geleceklerin anlatıldığı, Azrail ve ölüm konulu" şiddet içeren VCD izletildi. Arapça seslendirmeli Türkçe alt yazılı "Rabbim Geri Döndür" adlı VCD’yi izleyen öğrencilerden bazılarında davranış bozukluğu görülürken velilerin şikáyeti üzerine soruşturma başlatıldı) 4-Kıyafetleri açık bulan müdür, gösteriyi kesti 5-Lise çatısında toplu namaz 6-Nutuk'un basımını manasız buluyor 7-Okul müdüründen bacaklarınızı açmayın uyarısı 8-Okulda türbana izin vermeyen öğretmene dayak iddiası Eğitim bir ülkenin gelişmesi için en önemli faktör,şimdi hangi hükümet döneminde yaşandı bunlar? Sadece AKP hükümetine suc bulmanin ne kadar yanlis olduguna dikkat cekmek istiyorum ve aslinda hic birinin digerinden farkli olmadigini ifade etmek istiyorum. Günümüzde yasadiklarimiz ne acidan bakarsaniz bakin sadece AKP hükümetini yaptiklarindan dolayi degil digerlerininde gecmiste yaptiklarininda etkisini unutmamak gerekli diyorum ve birisinin deniz feneri var ama digerinin de baska bir örgtü var demek istiyorum. Bunlari konusmak size göre AKP'yi aklama gibi bir anlama geliyorsa sizin bileceginiz bir konu. Ama benim niyetim ülkemizde bizi gelmis gecmis tüm siyasilerin ve hükümetlerin hic iyi yönetmemeis olmasi ve bunun aynen günümüzde devam etmesi. Cözüm bu kötüler arasinda secenek yaparak degil, top yekün hepsine karsi gelerek olur. Tansu Ciller'in yaptiklarini AKP ile karsilastiramiyorsaniz daha ne yapabilirimki? Mafya ve ceteleri vatanperver ilan eden kim? Adi, esinin adi her türlü rüsvet ve öldürme olaylarina karisan basbakanin ismi Tansu Ciller degilmi? 17 faili mechullerin yolunu acan basbakanin ismi ne dersiniz? Isterseniz örnekleri cogaltabiliriz. Benim icin hic biri arasinda en ufak bir fark yok. Size Akp hükümetini aklıyorsunuz demedim.Elbette geçmişteki hükümetlerinde hataları var ama şuandaki hükümeti düşünmemiz gerekmiyor mu? Halkı uyandırmak için birşey söylememiz gerekmiyor mu? MAdem akp hükümetini desteklemiyorsunuz,neden akpnin yaptığı yanlışlardan bahsetmiyorsunuz?Sayın dünyahepimizin söyleyin hangi hükümetin insanların en zayıf olduğu konuyu bu kadar sömürdü amaçları için? Hangi hükümet zamanında bir gecede kararlar alındı birden bire birçok yasa değişti? Hükümetlerin yanlışları yok demiyorum size, evet yanlış politikalar var .Ama şuan gündemde akp hükümetini ele almamız gerek.Neden mi; çünkü birşeyleri değiştirmemiz, birilerinin uyanmasını sağlamamız gerek. Saygılar... 1 Alıntı
Φ deniz_kizi Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2009 Sanatçı... DEMEK ki peşinden Başbakan Sezen Aksu’yu aradı. Başbakan konuşur telefonda. Aranan ne dediğini duymaz ve asla anlamaz. Arada bir “Doğru...”, “Haklısınız...”, “Hakikaten öyle...”, “Tabii ki...”, “Hımmm...”, “Yaa...” gibi sesler çıkartır. “Gulk...” sesini çıkarttığında, kendisi de iki laf etmek istiyor demektir... Ne diyecek kimsenin bir şey bilmediği konuda?.. Şöyle der: “Yani hakikaten çok iyi şeyler yapıyorsunuz... Bu açılım ne kadar da güzel bir şey...” Ama ne?.. * Sanatçılar; onlar toplum önderleridir. Büyük ulusların önünü her zaman önce sanatçılar açtılar. Anadolu’da ilk adımları atanlar kılıçları olanlar değil, 13’üncü yüzyılda sazı olanlardı; Yunus Emre, Hacı Bektaş Veli, Mevlânâ, köy köy elinde sazı ile dolaşan onlarca ozan... Tümünün ilk istediği şeydi: Aydınlık... Sanatçı; çağdışılığı savunamaz... Medeni yaşama karşı duramaz sanatçı... Ve sanatçılar zeki insanlardır; toplumuna ortaçağ yaşamını öneren, modern hayata karşı çıkan, laikliği bir kenara itip dinciliği referans alanların “iyi bir şey” yapamayacaklarını bilir... (.........) Ya Başbakan Sezen Aksu’ya “Açılımın en çok neresini beğendiniz?” diye sorsaydı?... (.........) Sanatçılar; iktidarların yalakası olmazlar.. Karanlığa onay vermez sanatçı... Bekir Coşkun 2 Alıntı
Φ gugukcuk Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2009 Ehhh kolay değil kelimeler arasındaki sırları yakalayabilmek,içine bakabilmek,korkulacaklardan korkmak,korkulmayacaklardan cesaretlenmek. Tabii bu arada godzillanın fularını beklemekten de başka bir yol yokmuş gibi gelsede. Yerel seçim arefesinde sevgili Başbakanımız durup dururken bir cümle çaktı gündeme ama kimse altında ne var diye araştırmadı bile. "Dikkat! Nisanda demokrasi gelebilir" Bir dönem Mesut yılmaz tv de aynen şu ifadeyi kullandı. Tansu -Necmettin ERBAKAN koalisyonunun bittiği meşhur süreçte muhtıra' üzerine Hoca'nın destek arayışına istinaden; "Demokrasi uğruna olsa bile hocamızı destekleyemeyiz" Merhum Bülent ECEVİT'in MHP ile koalisyonunu yaratan seçim arifesindeki sözü; "Şimdiye kadar hiçbir seçimde tahminde bulunmadım.Ama bu seçimde biz birinci parti cıkacağız" Hakikatende birinci parti oldu. Aslında birşeyleri önceden haber veriyorlar.Belki bilerek belki de bilmeyerek. Geçmişte güzel günler geçirmedik ama bu gidişle onların ne güzel günler olduğunu düşüneceğiz galiba, Sevgilerimle Alıntı
Φ deniz_kizi Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2009 Aslında birşeyleri önceden haber veriyorlar.Belki bilerek belki de bilmeyerek. Geçmişte güzel günler geçirmedik ama bu gidişle onların ne güzel günler olduğunu düşüneceğiz galiba, Sevgilerimle Kesinlikle Sayın gugukcuk Bende aynı fikirdeyim...Zor bir dönem bekliyoruz bizleri... 1 Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2009 Demek ki "NISAN DA GELECEK DEDIKLERI DEMOKRASI"ülkeyi bölünmenin esigine getirmekmis.E o zaman biz hakliyiz,biz her zaman aynisini dedik;Türkiye de Kürt sorunu diye bir sorun yoktur.Birileri illede var desede,birileri etnik kökenini öne cikarip biz demokrasi istiyoruz diyerek bu ülkenin üniter yapisina dinamit koyuyorsa bu ülkede Kürt sorunu degil bu ülkede bir bölücülük sorunu vardir.Kim bu soruna arka cikiyorsa o da benim gözümde bölücüdür. Sark sorunu Türkiyede hep vardi,bu Bati ülkelerinin siyasi oyunlarinin hedeflendigi noktaydi.Sark sorununu Türkiye de taseron olarak görev yapan Kürtcülerle cözmek kadar kolay ve bedava bir hizmet olamaz,Kurtulus savasi döneminde yine ayni Kürtcüler vardi taseronluk görevini üstlenmis.Bugünde var.Bu görevi üstlenebilecek baska bir etnisite yoktur Türkiye de,cünkü bu bir yapi meselesidir,bu yapi sadece Kürtcülerde mevcuttur.Gidin sorun,en ücra kösede ki Laz kardesime bakin size ne cevap verir,Türkiye dendiginde.. Sezen Aksu,ben vatandas Aksu olarak telefon actim diyor.Ha demek ki sarki cigirtan Sezen olarak acsaydi daha bir oturakli olacakti ki vatandas olarak acmis.Hülya Avsar'i günahim kadar sevmem ama alkisliyorum.Ayni sekilde yillarin eskitemedigi YOL filminin usta oyuncusu Tarik Akan'i ve üstad Müjdat Gezen'i alkisliyorum.Sezen Aksu vatandas olarak telefon acmis,yukarda verdigim isimler de sanatci kimlikleriyle konustular,iste arada ki kalite farki. Eminim ki Sezen Aksu'nun Semmamesi yok satacaktir gelecekte! saygilarla Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2009 Söyler misiniz hangi hükümet zamanında eğitimi bu kadar geriye iten durumlar oldu? Bir bakın şu durumlara ; 1-MEB, yaptığı yönetmelik değişikliğiyle ‘Atatürk Köşesi’ zorunluluğunu kaldırdı, kılık - kıyafete esneklik getirdi 2-Atatürk ilkeleri eğitimden çıkarılıyor 3-Din dersinde kabus(Gaziantep Hasan Ali Yücel Lisesi’nde, öğrencilere "namaz kılmayan bir gencin başına geleceklerin anlatıldığı, Azrail ve ölüm konulu" şiddet içeren VCD izletildi. Arapça seslendirmeli Türkçe alt yazılı "Rabbim Geri Döndür" adlı VCD’yi izleyen öğrencilerden bazılarında davranış bozukluğu görülürken velilerin şikáyeti üzerine soruşturma başlatıldı) 4-Kıyafetleri açık bulan müdür, gösteriyi kesti 5-Lise çatısında toplu namaz 6-Nutuk'un basımını manasız buluyor 7-Okul müdüründen bacaklarınızı açmayın uyarısı 8-Okulda türbana izin vermeyen öğretmene dayak iddiası Eğitim bir ülkenin gelişmesi için en önemli faktör,şimdi hangi hükümet döneminde yaşandı bunlar? Size Akp hükümetini aklıyorsunuz demedim.Elbette geçmişteki hükümetlerinde hataları var ama şuandaki hükümeti düşünmemiz gerekmiyor mu? Halkı uyandırmak için birşey söylememiz gerekmiyor mu? MAdem akp hükümetini desteklemiyorsunuz,neden akpnin yaptığı yanlışlardan bahsetmiyorsunuz?Sayın dünyahepimizin söyleyin hangi hükümetin insanların en zayıf olduğu konuyu bu kadar sömürdü amaçları için? Hangi hükümet zamanında bir gecede kararlar alındı birden bire birçok yasa değişti? Hükümetlerin yanlışları yok demiyorum size, evet yanlış politikalar var .Ama şuan gündemde akp hükümetini ele almamız gerek.Neden mi; çünkü birşeyleri değiştirmemiz, birilerinin uyanmasını sağlamamız gerek. Saygılar... "Söyler misiniz hangi hükümet zamanında eğitimi bu kadar geriye iten durumlar oldu?" Sorunuzun cevabi aynen söyle, Biliyormusunuz Imamhatip okularri acilislarinda hangi hükümet ve partiler yaristaydi? Biliyormusunuz Imamahatip mezunlarina yüksek okulun önünü acan hükümetler ve siyasiler kimdi? Olaylara genelde bakmak gerek. Tabiiki yapilan kötülüklerin hepsi ayni degil eskiler böyle yapraken AKP de baska türlü yapiyor, fark bu olabilir, ama sonucta kim geldiyse egitim konusnda olsun diger konularda olsun iyi seyle yapmadilar. Gecmisteki hükümetlerin egitim politikalarini gecmisteki elestirilerden anlayabiliriz. tabiiki halkimizi uyandirmak gerekli ama bunu yaparken günlük politikalara bakarak olamz. Halki AKP'nin yanlislarini anlatirken digerlerinin yanlislarini gsötermezsek bu aydinlatma olmaz. Vatandas diegrlerini iyi görürü ve bu cok yanlis. Benim AKP'yi elestiren bir cok yorumum var, arstirirsaniz göreceksiniz. 1 Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2009 1950 yilindan bugüne kadar gelmis gecmis bugünkü de dahil tüm iktidarlar,hem laikligi hem Cumhuriyeti hemde Atatürk devrimlerini yontmuslardir.Hepsi ayni siyasi görüste olan IKTIDARLARDIR,bunu dünkü iktidarlar söyle yapti böyle yapti demenin bir alemi olamaz.Ayni siyasi görüsün farkli versiyonlari 60 yildir ülkeyi yönetmektedir.AKP'nin desteklenmesinde ki nedenlerden birisi dincilik ve Kürtcülüge acik olusu digeride halkin artik digerlerini denedik bunu da deneyelim tercihidir. AKP'yi degerlerinden farkli yapan özellik,digerlerine bakarak daha sinsi ve daha cüretkar olmasidir.Sinsidir cünkü ilk iktidar yillarinda AKP bugün evet dediklerinin hepsini reddetmisti.Ikinci iktidar döneminde yani 2007 Genel secimlerinden sonra AKP gercek yüzünü ve niyetinide göstermistir.Söz verdigi hicbir icraati yerine getirmemis tam aksine ülkeyi bir kaosun icine sürüklemistir.Hicbir Cumhuriyet hükümeti ülkeyi bölünme noktasina tasimamistir AKP kadar.Ülke icinde faaliyet gösteren ve kendilerine ikinci Cumhuriyetciler diye ad takan 1970'li yillarin devrimci artiklarini da yanina alarak Türkiye de bir demontaj hareketi baslatmistir.Ülkenin kapilarini kapitülasyonlari andiracak sekilde yabanci sermayeye kosulsuz acmak ve ülkede ki sicak para dönüsümünü baslatmakla kalmamis ayni zamanda ülkenin tüm yeralti kaynaklarini zenginliklerini,Türk halkinin alinteri vergileri ile kurulmus olan kuruluslarida yabancilara özellestirme kapsaminda yok fiyatina elden cikarmistir.Zaten bagimli olan Türkiye AKP ile daha bagimli olmanin yanisira daha riskli bir döneme girmistir. Bugün Demokratik acilim diye insanlari kandirip Kürt acilimina kollari sivayan AKP ve Cankaya etrafindaki yandas medya ve yandas destekciler ile tam bir uyum icersindedir. Bugüne kadar olup bitenlere hicbir duyarlilik göstermeyip sadece nekadar CD satildinin hesaplarini yapanlar vatandas olarak bu acilimi kutluyorlar,acaba gercekten vatandas olupta basbakana seslerini duyuramayan ve Kürt acilimi hakkinda görüslerini ifade edemeyen milyonlarca vatandas hakkinda ne düsünüyorlar acaba BU DESTEKCILER?? saygilarla 1 Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.