Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

17 Agustos Depremi

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Bugun 17 Agustos ... Turkiyeyi yasa bogan o buyuk depremin ardindan tam 10 yil gecti ve binlerce ev ve aile o depremle yok oldu ve depremde hayatlarini kaybedenleri rahmetle aniyor yakinlarina sabir ve bassagligi diliyorum....

Gönderi tarihi:

Bugun 17 Agustos ... Turkiyeyi yasa bogan o buyuk depremin ardindan tam 10 yil gecti ve binlerce ev ve aile o depremle yok oldu ve depremde hayatlarini kaybedenleri rahmetle aniyor yakinlarina sabir ve bassagligi diliyorum....

:clover:

Gönderi tarihi:

Bir daha böyle bir acı yaşamamak dileğiyle...:boynubukuk:

Gönderi tarihi:

Hala bana bir şey olmaz mantığı ile hareket eden ve evlerinde gerekli güçlendirmeleri yapmayan binlerce kişi için bu acının yaşanması kaçınılmaz gibi ama, dilerim şansları yaver gider gelecek depremde...

Gönderi tarihi:

Devlet ve toplum olarak daha cok yol katletmemiz gerekli diye düsünüyorum. Benzeri ve hatta daha büyük bir depremin tekrar olacagi bilim adamlarinca dogrulaniyor. Doganin geregi ülkemiz bir deprem bölgesi, ama malesef insana verilen degeri her alanda görüyoruz. Para ve rant neredeyse her seyden üstün görülüyor.

Tek dilegim depremden önce insanlarimizin daha duyarli hale gelmis olmasi.

Gönderi tarihi:

benim merak ettiğim bir şey var... gazetelere yansıyanlara göre bu zamana kadar vergiler dış yardımlar ve bedelli askerlikten gelen paralarla toplam 20 milyar dolar toplanmış ancak bunun yalnızca yaklaşık 6 milyar doları deprem için harcanmış yine gazetelere göre acilen onarılması ve yeniden yapılması gereken çok sayıda kamu binası varmış.

peki bu 14 milyar dolar nereye gitti? vergilerimiz nerede....

Gönderi tarihi:

17 agustos depremi bölge halki icin halaa bir ölüm kalim savasina benziyor. Depremden sonra birde devlet yetkilileri vatandaslara darbe üstüne darbe yapiyor ve üzerlerine polisi yolluyor. Asagidaki haber bunun bir göstergesi.

20/08/2009

Utanın!

Kocaeli Irak arızlı konutları’nda yaşayanlar, gece yarısından sonra polis saldırısına uğradı

Konutları Türkiye Cumhuriyeti devleti değil, Saddam Hüseyin yaptırdı. Binlerce kişinin öldüğü büyük Marmara depreminde yakınlarını kaybedenler, evsiz kalanlar için bir sığınak haline geldi zamanla bu konutlar.

Ama depremzedelerin acılarının bir nebze de olsa hafiflemesini sağlayan bu konutlara, devlet göz dikti. Deprem mağdurlarının görece rahat bir ortamda yaşamasına izin vermediler ve ceplerinden tek kuruş çıkmamasına rağmen bürokratları konutlara yerleştirmeye başladılar. İş lafa gelince acıların paylaşıldığını, depremzedelere yardım edildiğini söyleyenler, deniz manzaralı bir ortamda yaşamanın dayanılmaz ağırlığını depremzedelerin acılarına yeğ tuttular. Sadece bu olayda bile devletin kendi vatandaşına neyi reva gördüğü bir kez daha ortaya çıktı.

DEVLET KARARLI!

Depremzedelerin dışında kentteki yöneticilerin deprem konutlarına yerleştirilmesi üzerine, 6 aydan bu yana başlayan huzursuzluk tırmandı. Depremin ardından kalıcı konutlardan hak sahibi olamayan, ancak ailelerinden birden fazla kişiyi kaybetmiş depremzedelerin yerleştirildiği konutlar, ilerleyen yıllarda depremzedelere, “Buraya 5 yıllığına yerleştirildiniz. Bu binalar devlet memurları için lojman olarak kullanılacak” denilerek, boşalttırılmaya başlandı. Yaklaşık 80 daire boşalttırılırken, buralara birçok kamu kuruluşunun yöneticisi yerleştirildi.

6 KİŞİ YARALANDI

Buna tepki gösterenlerin payına da polis saldırısı düştü. Tıpkı dün sabaha karşı olduğu gibi...

Irak Arızlı Konutları’nda barınma mücadelesi veren depremzedeler, dün saat 02.00 sularında resmi plakalı bir kamyonun mahallelerine gelmesiyle gergin anlar yaşadı. Sabaha kadar eylem yapan vatandaşlara depremin olduğu saatte, 03.00’da polis müdahale edince, 6 kişi yaralandı. Polis saldırısı sonucu çıkan arbedede Erkan Saraç başından yaralandı. Murat Ünal şeker komasına girdi, Zübeyde Yenilmez kalbinden sorun yaşadı, Emine Yılmaz ile Meryem Kavşut adlı vatandaşlar da sinir krizi geçirdi. Öte yandan, Mustafa Temel adlı depremzede polislerin tekmelerine maruz kaldığını iddia etti. Ateş yakıp tepkilerini gösteren depremzedeler sabaha kadar uyumadı.

Çevik Kuvvet’in geniş güvenlik çemberinde sabah saat 09.00 sıralarında eşyalar konuta yerleştirildi.

Arızlı sakinleri de evlerinden çıkan vali yardımcıları ve Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli’yi yuhaladı. Çöp bidonlarını devirerek barikat kuran depremzedeler, mücadele etmeye devam edeceklerini söylediler.

Alinti: -http://www.evrensel.net/haber.php?haber_id=56410-

Gönderi tarihi:

Olasi bir Istanbul depreminde ölen sansliymis.

"Ağaoğlu: 'Depremde ölen şanslıdır'

Türk inşaat sektörünün önde gelen gruplarından Ağaoğlu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, "1970'li yıllarda İstanbul'un Anadolu yakasında yapılan yapıların büyük bir kısmına inşaat malzemesini ben sattım. Kumları Marmara Denizi'nden demirleri hurdadan çektik. O zamanın şartlarında en iyi malzeme buydu. Sadece biz değil tüm firmalar aynı şeyi yapıyordu. Deprem olursa İstanbul'a ordu bile giremez, ölen şanslıdır" itirafında bulundu.

Referans gazetesinde Ayten Güvenkaya imzasıyla yayımlanan haber şöyle:

17 Ağustos depreminin 10. yıldönümü ertesinde İstanbul konut yapısına ilişkin şok açıklamalar yaptı. Olası bir depremde uzmanların açıkladığı 50 bin binadan çok daha fazlasının yıkılacağını, can kaybının ise milyonları bulabileceğini belirten Ağaoğlu, "Avazım çıktığı kadar bağırıyorum. İstanbul konut inşaat sektörünü en iyi bilen isimlerden biri olarak söylüyorum ki; mevcut yapı stoğunun yüzde 70'i deprem açısından güvenli değil" dedi.

Ağaoğlu sözlerine, "1970'li yıllarda İstanbul'un Anadolu yakasında yapılan yapıların büyük bir kısmına inşaat malzemesini ben sattım. Kumları Marmara Denizi'nden demirleri hurdadan çektik. O zamanın şartlarında en iyi malzeme buydu. Sadece biz değil tüm firmalar aynı şeyi yapıyordu. Deprem olursa İstanbul'a ordu bile giremez, ölen şanslıdır" diye devam etti.

"Herkes böyle çalışıyordu" O dönem Anadolu yakasında Bağdat Caddesi dahil olmak üzere çok sayıda inşaat yaptıklarını belirten Ağaoğlu, malzeme ve işçiliğin kaliteli olmadığına dikkat çekti.

Ağaoğlu, şöyle devam etti: "En lüks semtlerdeki o süslü püslü binalar için konuşuyorum; çoğu sadece tuğla üstünde duruyor, içleri gitmiş. 1970'li yıllar, sanayağ ve benzinin karneyle alındığı zamanlardı. İbrahim Tatlıses'in dediği gibi, Urfa'da Oxford vardı da okumadık mı? Yani o dönemde en iyi malzeme onlardı. Teknoloji yoktu, betonlar kürekle karıştırıldı. Sağdan sola en az beş kere karıştırılması gerekirdi. Beton işleri de Doğulu ekiplerin elindeydi. İşçilere laf da anlatamazdık. Bir kere çevirip bırakırlardı.

Yani kısaca kum kötü, malzeme kötü, işçilik kötü. Tüm firmalar böyle çalışıyordu. Belki karamsar bir tablo çiziyorum ama ilkokuldan bu yana işin içindeyim. İşin mutfağında yetişen biri olarak söylüyorum ki; mevcut yapı stoğunun yüzde 70'i deprem açısından güvenli değil. Binalar resmen iman kuvveti ile ayakta duruyor. Binaların 17 Ağustos'ta nasıl karton gibi yıkıldığını unutmamak lazım." "Belediyelere yetki verilmeli" Deprem yüzünden büyük bir kayba uğramadan 15 senelik zaman diliminde binaların Kentsel Dönüşüm Yasası ile yeniden yapılandırılabileceğini vurgulayan Ağaoğlu, bununla birlikte yasanın ek düzenlemelere ihtiyacı olduğunu ifade etti. Kentsel Dönüşüm'ün işler durumda olmadığını, planlama yetkisindeki belirsizliğin halen sürdüğünü kaydeden Ağaoğlu, belediyelere daha aktif yetkiler verilmesi gerektiğini açıkladı."

Alinti:-http://www.milliyet.com.tr/Ekonomi/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1130283&Date=20.08.2009&b=Agaoglu:%20Depremde%20olen%20sanslidir&KategoriID=11&ver=88-

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.