Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Peki pkkli olanın annesinin yüreği yanmaya devam mı etsin?

Böyle birşey düşünülebilir mi?

Hayır diyoruz. Artık öyle bir ortam oluşsunki kavgasız, çatışmasız pkklinin annesi de ağlamasın.

Çünkü anne annedir.

Şunun annesi ağlasın, bunu ağlamasın deme hak ve lüksümüz yoktur.

Yapacağımız tek şey PKK dağdan silahını bırakacak ve annelerine kavuşacaklar.

Bundan böyle ebediyyen kardeşlik şarkıları söylensin ülkemizde.

Bunun neresi kötü?..

Herkesin bilmesi gerekir artık.

Hiç kimse bir şehit ile teröristi aynı kefeye koyamaz...Terörist insan değildir.Terörist insan kılığına girmiş bir canavardır bir canavar ile vatanı milleti için canını feda etmiş bir şehidi kimsa aynı göremez,gösteremez.

Anaların acısıymış o analar önce çocuklarının bir hiç uğruna oldüğüne inansınar,terörü kınasınlar ondan sonra barış istesinler.

Aldıkları 3-5 kuruş için çocuklarının kanından nemalanmasınlar.

Eğer gerçekten barış ve kardeşlik istiyorsa önce terörü lanetlesin,kınasın.o zaman görelim samimiyetlerini.

Böyle ucuz kardeşlik bolitikalara karnımız tok.Barış,barış deyip sanki bir pkk zihniyeti barıştan yana gibi gösterilmeye çalışılıyor.

Barış,kardeşlik diyenin terörist zihniyetinden vaz geçmesi gerekir.

O zihniyetten vaz geçerse o zaman kardeşlikde olur barışta...Sizce varmı bunlarda bu samimiyet ve bu cesaret !

Gönderi tarihi:

Peki pkkli olanın annesinin yüreği yanmaya devam mı etsin?

Böyle birşey düşünülebilir mi?

Hayır diyoruz. Artık öyle bir ortam oluşsunki kavgasız, çatışmasız pkklinin annesi de ağlamasın.

Çünkü anne annedir.

Şunun annesi ağlasın, bunu ağlamasın deme hak ve lüksümüz yoktur.

Yapacağımız tek şey PKK dağdan silahını bırakacak ve annelerine kavuşacaklar.

Bundan böyle ebediyyen kardeşlik şarkıları söylensin ülkemizde.

Bunun neresi kötü?..

evet yıllardan berı gozyası akıyor ve sehıtler verıyoruz

sehıtler bızım onurumuzdur ve bız bu onurumuzdan asla vazgecmedık ve vazgecmıyecegızde

yakalanan bır pkk lının acıklamasını dınlemıstım.dıyodu kı

ben 20 yasındaydım karsımda 2o yasında ınnsan vardı

ben 25 yasına geldım karsımda yıne 20 yasında ınsanlar vardı

ben 30 yasıma geldım karsımda yıne 20 yasında ınsanlar var

ben 35-40 yasına geldım karsımda yıne 20 yasında ınsanlar vardı

bu ne demek bılıyomusun turkıyenın terorle olan mucadelede ne kadar kararlı oldugunu asla vazgecmeyecegını gostergesıdır

bızım kurt annelerle kurtlerle kurt vatandaslarımızla hıc bır derdımız sorunumuz yok

bızım derdımız pkklılarla. ve bu mucadelede bız asla tavız vermıyecegız

ama sen ısrarla pkk yı kurt vatandaslarımıza mal etmeye calısıyorsun

Gönderi tarihi:

Herkesin bilmesi gerekir artık.

Hiç kimse bir şehit ile teröristi aynı kefeye koyamaz...Terörist insan değildir.Terörist insan kılığına girmiş bir canavardır bir canavar ile vatanı milleti için canını feda etmiş bir şehidi kimsa aynı göremez,gösteremez.

Anaların acısıymış o analar önce çocuklarının bir hiç uğruna oldüğüne inansınar,terörü kınasınlar ondan sonra barış istesinler.

Aldıkları 3-5 kuruş için çocuklarının kanından nemalanmasınlar.

Eğer gerçekten barış ve kardeşlik istiyorsa önce terörü lanetlesin,kınasın.o zaman görelim samimiyetlerini.

Böyle ucuz kardeşlik bolitikalara karnımız tok.Barış,barış deyip sanki bir pkk zihniyeti barıştan yana gibi gösterilmeye çalışılıyor.

Barış,kardeşlik diyenin terörist zihniyetinden vaz geçmesi gerekir.

O zihniyetten vaz geçerse o zaman kardeşlikde olur barışta...Sizce varmı bunlarda bu samimiyet ve bu cesaret !

Sizin gibi düsünenler agirlikta oldugu sürece kan akmaya devam edecek malesef. Nedir bu kin ve nefret? Kim burada terörüstü iyi göstermeye calisiyor? Akan kani durdurmak demek teröre son vermek degilmiki karsi geliyorsunuz? Nasil olsa ölenler biz degiliz, gözleri yasli annelerde biz degiliz, ama onlari hice sayarak konusmak ve onlari para aliyorlar diye suclamak ne kadar etik acisindan dogrudur bunuda herkesin kendi vijdanina birakiyorum.

Hic bir anne evladina git terörüst ol ve devlete karsi savas demez. dolayisiyla dagdakinin annesi ile askerin annesinin hic bir düsmanligi yoktur birbiriyle ve öyle oldugu icinde bir araya gelebiliyorlar ve beraberce bu kanin durmasi icin caba harciyorlar. Bizler ne yapiyoruz? Sadece savasin devami icin kin dolu sözler sarfediyoruz.

Gönderi tarihi:

Sizin gibi düsünenler agirlikta oldugu sürece kan akmaya devam edecek malesef. Nedir bu kin ve nefret? Kim burada terörüstü iyi göstermeye calisiyor? Akan kani durdurmak demek teröre son vermek degilmiki karsi geliyorsunuz? Nasil olsa ölenler biz degiliz, gözleri yasli annelerde biz degiliz, ama onlari hice sayarak konusmak ve onlari para aliyorlar diye suclamak ne kadar etik acisindan dogrudur bunuda herkesin kendi vijdanina birakiyorum.

Hic bir anne evladina git terörüst ol ve devlete karsi savas demez. dolayisiyla dagdakinin annesi ile askerin annesinin hic bir düsmanligi yoktur birbiriyle ve öyle oldugu icinde bir araya gelebiliyorlar ve beraberce bu kanin durmasi icin caba harciyorlar. Bizler ne yapiyoruz? Sadece savasin devami icin kin dolu sözler sarfediyoruz.

Sevgili dünyahepimizin bu kin ve nefretin sebebi 4 arkadaşımın şehit olması 6 arkadaşımında gazi olmasındandır.

Bu insanların tek suçu vatanın bölünmezliği ve güney doğu halkının namusunu korumak içindi...Onlar canlarıyla bedenleriyle bunu öderken teröre destek veren her fırsatta ölümlere sebep olanlara çanak tutarken kimse kardeşlikten bahsedemez.Çünkü samimi değiller.

Sizlerde barış adı adı altında şehit ile teröristin ölüsünü aynı kefeye koymaya çalışıyorsunuz.İşte aramızdaki farkta burada siz şehitle beraber teröristi insan olarak görüyorsunuz ben ise vatanı milleti için canını verenle suçsuz insanları kahbece oldüren teröristi insan olarak görmüyorum.

Buna rağmen öldürülen teröristin annesi bunu istemiyordur diyorsanız o annenin pkk teröünü kınaması gerekir ve bunu dile getirdikten sonra insanımızda bunun acısına ortak olur.

Barışmış ne barışı ?Öldürülen zaten terörist,Annesi masum ise şehit ailesinden neden küs olsun !anlaya bildinizmi yoksa gene çelişkimi gördünüz !

Gönderi tarihi:

Sevgili Kaplan-200; Aslında kimsenin bir şehit ile teröristi aynı kefeye koyduğu yok bence.Şunu artık görmek lazım üzerinde yaşadığımız kınanması gereken olgudur. Yeni acıların yaşanmaması ve göz yaşlarının akmaması adına gelin kardeşlik duygusunu geliştirelim. Bunun için bir ve beraber olalım. Hep bereber bir koro halinde, tek ses tek yürek olarak Mahsun Kırmızıgül'ün "Hepimiz Kardeşiz" adlı parçasını dosta düşmana karşı haykıralım. Anadolu insanı hem kültürüyle hem tarihiyle hem de diniyle bunu başaracak güçtedir. Sayın Ahmet Ay'a güzel ve anlamlı yazısından dolayı teşekkür eder, saygılar sunarım.

Sevgili fatih beraber olmak için önce o zihniyetten arınmak gerek.

Her önüne gelen barıştan kardeşlikten bahsediyor.Fakat bu zihniyetten hiç söz eden yok.Teröre çanak tutan bu zihniyetler olduğu sürece barışın ve kardeşliğin olabileceğine inanabiliyormusunuz?

Bu zihniyetten arındıktan sonra hep beraber o şarkıyı söyleriz....Bu gün yapılan dtp'ye pirim vermek için düzenlenen senaryodan başka birşey değildir.

Gönderi tarihi:

Sevgili dünyahepimizin bu kin ve nefretin sebebi 4 arkadaşımın şehit olması 6 arkadaşımında gazi olmasındandır.

Bu insanların tek suçu vatanın bölünmezliği ve güney doğu halkının namusunu korumak içindi...Onlar canlarıyla bedenleriyle bunu öderken teröre destek veren her fırsatta ölümlere sebep olanlara çanak tutarken kimse kardeşlikten bahsedemez.Çünkü samimi değiller.

Sizlerde barış adı adı altında şehit ile teröristin ölüsünü aynı kefeye koymaya çalışıyorsunuz.İşte aramızdaki farkta burada siz şehitle beraber teröristi insan olarak görüyorsunuz ben ise vatanı milleti için canını verenle suçsuz insanları kahbece oldüren teröristi insan olarak görmüyorum.

Buna rağmen öldürülen teröristin annesi bunu istemiyordur diyorsanız o annenin pkk teröünü kınaması gerekir ve bunu dile getirdikten sonra insanımızda bunun acısına ortak olur.

Barışmış ne barışı ?Öldürülen zaten terörist,Annesi masum ise şehit ailesinden neden küs olsun !anlaya bildinizmi yoksa gene çelişkimi gördünüz !

Sizin 4 arkadasinizin ölüm sebebi asla Kürt insanlarina nefret duymanizi saglamamanizi gerektirir. Teröre karsi nefret duymak icinde illada 4 arkadasimin sehit olmasi gerekmez. Ben her zaman söylemisimdir ve tekrarliyorum, terör kimden gelirse gelsin nalet bir pisliktir, ister PKK terörü olsun, ister devlet terörü olsun ister devlet adina yapilan terör olsun, ister baska bir terörö gurubundan gelsin fark etmez. Ben ve benim gibi düsünenler hic bir ayrim yapmadan her türlü teröre karsiyiz ve lanetliyoruz, siz ise sayin kaplan-200, bir cok yorumlarinizda acikca devlet terörünü ve hatta devlet adina yapilan terörüst eylemleri "vatan kurtarmak" adina desteklediniz ve halada desteklediginize inaniyorum. Aramizdaki fark bu. Tabii sizin benim PKK terörünü lanetledigime inanmadiginizida biliyorum ama olsun, herkes kendinde sorumlu.

Lütfen artik anlayalim. Ne ben ne de benim gibi düsünenler terörün beynini insan olarak veya hakli göstermiyoruz ve göstermeyecegizde. Ama benim ve diger arkadaslarin amaci ve arzusu genclerin terörüst olmamasi icin gerekli tedbirlerin alinmasi. Bu tedbirler 30 yillik uygulamadakiler olamaz, cünki iflas etmistir. 30 yilda kac nesil cocugumuzu kolayca terörün kucagina attik bir bilseniz.

Dagda ölenlerin annelerinin terörü kinamadiklarini nereden biliyorsunuz?

Sehit anneleriyle dagda ölen genclerin annelerinin küs oldugunuda kim söyledi? Kendi kendinize yorum yapiyorsunuz sonrada genemi celisiyorum diye soruyorsunuz.

Gönderi tarihi:

Ülkede barisin saglanmasi icin herkes üzerine düsen görevi yapmali. En azindan kadinlarimiz bugünlerde ön saflarda barsi icin mücadele ediyorlar. Bir 46 bin ölüm daha yasamak istemiyoruz, faili mechulleri yasamak istemiyoruz, genclerimizin terörüstlerin kucagina atilmasini istemiyoruz, daha fazla askerimizin sehit olmasini istemiyoruz.

"BARIŞA YOL AÇTILAR

12:45 10 Ağustos 2009

Kadınlar ‘barışa yol açmak’ için Hakkari Berçelan yaylasındaydı. Hepsinin tek bir dileği vardı: Silahlar sussun; anneler ağlamasın; çocuklar ölmesin. Kadınlar eşzamanlı olarak Taksim’de de sabahladı

HERKESİN YÜREĞİ BARIŞ İÇİN ATTI

Barış İçin Kadın İnisiyatifi’nin çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, Hakkari’nin yasaklı yaylası Berçelan’ı barış türküleri ve halaylarla inletti. Sabaha kadar ‘barış nöbeti’ tutan kadınlar barış yolunun açılması için çağrıda bulundu. Kadınlar, Berçelan Yaylası’yla eşzamanlı olarak İstanbul Taksim Meydanı’nda da barış nöbeti tuttu. Sıfır noktasındaki yaylada nöbet tutan arkadaşlarını selamlayan kadınlar, bir ağızdan barış istediklerini haykırdı.

Şimdi barış zamanı

»Yıldız Aktaş: Özgür dağlara barış çığlıklarınızı haykırmaya geldiniz. Boşa çıkmayacak.

»Şebnem Sönmez: Barış için çalışmaya siz kadınlarla birlikte devam edeceğim.

»İlkay Akkaya: Yıllardır yüreğiniz kanıyor. Ancak biz bunu uzaktan izledik, şimdi acıları paylaşma, barışı birlikte getirmenin zamanı.

»Yasemin Göksu: Özgürlük uğruna bu topraklarda düşenler şimdi yukarlardan bizi izliyorlar.

»Bilge Contepe: Size bu gün için bir fidan getirdim Berçelan’a dikmek için ama bir gün bu savaşı bitirdiğimizde ve barış geldiğinde bu dağları hep beraber ormana döndüreceğiz.

»Aysel Doğan: Barış için bir on yıl daha yatarım.

»Zeynep Tanbay: Örgütlenmekten, bir araya gelmekten, yan yana olmaktan vazgeçmeyeceğiz.

»Esmeray: Biz ülkemiz ve tüm dünya için hiç yaşayamadığımız barışı istiyoruz. Edi bese.

»Esra Çifçi: Çocuklarımızı kör kurşunlara kurban gitsin diye doğurmadık. Berçelan’da, Türkiye’deki anaların çığlığını duyması gerekiyor.

»Gülseren Yoleri: Biz kadınlar olarak artık ölüm, gözyaşı, yoksulluk, açlık, eğitimsizlik istemiyoruz. Bu sebeple öncellikle barış istiyoruz.

»Zelide İnce: Kanlı katliamlara, zulümlere dur demek için, Kürt sorununun barış ve demokratik çözümü için buradayız ve barış istiyoruz.

»Jiyan Aydın: Bu bir barış çığlığıdır, artık devlet bu çığlığı duymalıdır. Artık bu gidişata dur deme zamanı geldi de geçti bile.

»Saadet Yılmaz: Barış, özgürlük için buradayız. Yıllarca barış çığlığımız duyulmadı ama artık duyulmasını istiyoruz.

»Meryem Peçe: Ne gerillanın ne de askerin ölmesini istemiyoruz artık, bu topraklara barışın egemen olmasını istiyoruz. Bu kanın durması için sonuna kadar mücadele edeceğiz.

SEVGİM DENİZALTI - ZEYNEP KURAY

Barış İçin Kadın İnisiyatifi'nin çağrısıyla biraraya gelen kadınlar, “Operasyonlar durdurulsun, barışın yolu açılsın” sloganıyla Berçelan Yaylası’yla eşzamanlı olarak İstanbul Taksim Meydanı’nda da barış nöbeti tuttu. Sıfır noktasındaki yaylada nöbet tutan arkadaşlarını selamlayan kadınlar, hep bir ağızdan barış istediklerini haykırdı.

Taksim Meydanı’nda bir araya gelen 200 kadın, “İstanbul Taksim’den Hakkâri Berçelan’a Barış İçin Sabahlıyoruz” pankartı açtı. “Jin jiyan azadi”, “Yaşasın kadın dayanışması”, “Kadınlar savaş istemiyor” sloganları atan kadınlar, savaşın en çok kadınları vurduğunu, artık son bulması gerektiğini dile getirdi.

‘YAN YANA OLMAKTAN VAZGEÇMEYECEĞİZ’

Barış İçin Kadın İnisiyatifi adına konuşan Sanatçı Zeynep Tanbay, bu ülkede yaşayan kadınların söylenmeyeni söyleme cesareti olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Bu ülkede yaşayan Kürtler, Ermeniler, Çerkezler, Lazlar, Süryaniler, Araplar, Aleviler vardır ve bu halkların hakları gasp edilmiştir. Yıllarca görmezden gelinip varlıkları inkâr edilmiştir. Savaş dolu 25 yılda on binlerce insanımızı kaybettik. Bitip tükenmek bilmeyen şiddet ortamı üretilip binlerce insan katledildi, binlercesi cezaevlerinde ölüme terk edildi, sürgün yiyip olağandışı koşullarda kimliksiz yaşamak zorunda bırakıldı.”

Savaştan ve şiddetten en çok kadınların zarar gördüğünü söyleyen Tanbay, şöyle devam etti:

“Hep karanlıklar içerisinde, yüreğimizde bir korkuyla yaşamak zorunda bırakıldık. Taciz, tecavüz, göç, işkence ile bedenlerimize, düşüncelerimize saldırılarak irademiz kırılmak istendi. Ama örgütlenmekten, bir araya gelmekten, yan yana olmaktan hiç vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz de.”

Eyleme katılan kadınlar, barış taleplerini BirGün’e anlattı:

İHD İstanbul Şubesi Başkanı

Gülseren Yoleri: Biz kadınlar olarak artık ölüm, gözyaşı, yoksulluk, açlık, eğitimsizlik istemiyoruz.Bu sebeple öncellikle barış istiyoruz. Sesimizi tüm devlet yöneticilerine ve tüm duyarlı insanlara duyurmak için buradayız. Kürt sorununa barışçıl bir çözüm istiyoruz. Devletin operasyonları durdurmasını istiyoruz. Demokrasi ve insan hakları ilkelerinin gerektirdiği gibi düzenlenmesini istiyoruz. Genel bir affın çıkarılmasını ve ekonominin savaş için değil barış için düzenlenmesini istiyoruz.

Zelide İnce: Senelerdir yapılan kanlı katliamlara, zulümlere dur demek için bugün burada sabahlıyoruz. Gözaltında kaybolan failleri belli olan faili meçhul cinayetlerin sorumlularının cezalandırılması için buradayız.Yakılan köylerin,ormanların, tecavüze uğrayan kadınların, katledilen çocuklarımızın katillerini bulmak için buradayız. Kimlik ve kültürüne sahip çıktıkları ve düşündükleri için zindanlara atılan ve ağır işkencelere maruz kalan tutsakların serbest bırakılması için buradayız. Ve en önemlisi Kürt sorununun barış ve demokratik çözümü için buradayız ve artık barış istiyoruz.

Jiyan Aydın: Barış istediği için hapishanelerde ömürlerini geçiren tutuklular için genel bir af istiyorum. Ama ilk önce hasta olan tutukluların serbest bırakılmasını istiyorum. Bu bir barış çığlığıdır, artık devlet bu çığlığı duymalıdır.Yıllarca bölge kana bulandı, insanlar köylerinden oldu, faili meçhul cinayetlere kurban gitti, artık bu gidişata dur deme zamanı geldi de geçti bile.

Saadet Yılmaz: Barış, özgürlük için buradayız. Kanların bir daha dökülmemesi için herkesin özgürce yaşayabilmesi için buradayız. Yıllarca barış çığlığımız duyulmadı ama artık duyulmasını istiyoruz.

Meryem Peçe: Kürtlerin üzerindeki kimlik baskısının kalkmasını istediğimiz için burada sabahlıyoruz. Herkes kendi dilinde ve kültüründe yaşamalı. Bunu yasaklamak bir halkı inkâr etmektir."

Alinti: -http://www.birgun.net/life_index.php?news_code=1249897551&day=10&month=08&year=2009-

Gönderi tarihi:

bakın yıne aynı seyı yapıyosunuz

anlasamadıgımız nokta burası

turk ve kurt annelerı karsı karsıya getırerek taraf olusturuyosunuz

bende ısrarla bız zaten aynı tarafdayız dıyorum

yanı mehmetcık annesınden kastınız turk ordusu

kurt cocukların annelerınden kastınız pkk

yapmayın lutfen

ben kurt annelerı ve kurt vatandaslarımızı pkk gıbı ve pkk tarafında gormuyorum

gercekten barıstan bahsetmek ıstıyosanız once ınsanları karsı karsıya getırıp taraf halıne sokmayın

bu ayrımcılıgı korukler barısı degıl

clover.gif Son derece haklısınız Sayın jön... Bu söylemlerinin, polisle soyguncular çatıştığında "polis anneleri de, soyguncu anneleri de ağlamasın" demekten bir farkı yoktur. İnsanların emeğine, alın terine el koymak isteyenlere dur demek polisin görevi. Kimsenin anası ağlamasın isteniyorsa, herkes gibi çalışıp alınteri emek ürünü kazançlarını yiyecekler, aksi halde anaları ağlayacak, çare var mı? Bu örnekte polisin ölmemesini dileriz, ama soyguncuların ölmemesini dileyemeyiz. Ölmek istemiyorlarsa soyguna kalkışmasınlar. İsteriz ki polisin burnu kanamasın, soyguncular diri olmazsa ölü ele geçsin. Türk Kürt diye bir şey yok, terörist ve güvenlik güçleri var...

Gönderi tarihi:

:clover: Son derece haklısınız Sayın jön... Bu söylemlerinin, polisle soyguncular çatıştığında "polis anneleri de, soyguncu anneleri de ağlamasın" demekten bir farkı yoktur. İnsanların emeğine, alın terine el koymak isteyenlere dur demek polisin görevi. Kimsenin anası ağlamasın isteniyorsa, herkes gibi çalışıp alınteri emek ürünü kazançlarını yiyecekler, aksi halde anaları ağlayacak, çare var mı? Bu örnekte polisin ölmemesini dileriz, ama soyguncuların ölmemesini dileyemeyiz. Ölmek istemiyorlarsa soyguna kalkışmasınlar. İsteriz ki polisin burnu kanamasın, soyguncular diri olmazsa ölü ele geçsin. Türk Kürt diye bir şey yok, terörist ve güvenlik güçleri var...

Oldu sayin demirefe, terörö eylemleri devam etsin, karsilikli insanlar öldürülmeye devam etsin. nasil olsa aglayan anneler ne sizin anneniz ne de benim annem. Amac ne bu barsi eylemlerinin ve siz konuyu nereye getirmissiniz. Kiyasladiginiz olaya bakiyorumda ne diyecegime sasiyorum dogrusu.

Gönderi tarihi:

Sizin 4 arkadasinizin ölüm sebebi asla Kürt insanlarina nefret duymanizi saglamamanizi gerektirir.

Sn Dünyahepimizin lütfen ne yazdığınıza dikkat edin!

Ben kürtler ile pkk'yı hiç bir zaman bir görmedim,pkk sözcülüğü yapıpta kürtlerin adına konuşanlarıda şiddetle uyardım.

Çünkü benim çevrem kürt kökenli insanlarla dolu bu insanlar ne pkk'ya nede dtpye çanak tutuyorlar.

Bizim bu insanlarla bir sorunumuz yok.Sizde, pkk'ya olan nefretimi kürtlereymiş gibi göstererek nifak sokuyor, ucuz politika yapıyorsunuz....

Oysa defalarca bu konu hakkında yazdım en iyi dostlarım kürt kökenlidir diye.Tabi duymak isteyene.

Ayrıca pkk terörüne yapılan mücadeleyede devlet terörü diyorsunuz.

Sn dünyahepimizin bakın,terörle mücadele aklın akılla mücadelesidir...O nedenle terörle mücadele edenlerde terörist gibi düşünüp terörist gibi davranır.

Hiçbir Allahın kuluda terörle mücadelede hukuktan, İnsan hakkından bahs edemez...Ayrıca.

Sehit anneleriyle dagda ölen genclerin(''teröristlerin'' demek istediniz sanırım) annelerinin küs oldugunuda kim söyledi?

Sevgili dunyahebimizin gerçekten siz alemsiniz,hiç güleceğim yoktu :D konunun başlığına bak bakalım ne yazıyor. :D ve yorumları oku.

Gönderi tarihi:

Ayrıca bu söylemlerin "yılardır polis hırsızları içeri attı da hırsızlık mı önlendi? Katilleri yakaladı da cinayetler mi önlendi? Artık suçluların anaları da, polislerin anaları da ağlamasın, bırakalım hırsızlar çalsın, katiller öldürsün" demekten ne farkı var?

Soruyorum, ne farkı var? Analar ağlamasın diye bunlarla mücadele etmeyelim mi? Düşman saldırdığında, "analar ağlar sonra, en iyisi teslim olalım, ne işgalcilerin, ne bizim analarımız ağlamasın" diyebilir miyiz?

30 Ağustos'ta kuvvetlerimiz Yunan mevzilerine atılırken "Yunanlıların anaları da, bizim analarımız da ağlayacak, vazgeçelim bu yurdu kurtarma sevdasından" mı demeliydik?

Nedir bu söylemler yahu? Ağızlardan çıkanı kulaklar gerçekten duyuyor mu? Bunlar terörist yahu! Kürt mürt değil. Onlarla çarpışanlar da güvenlik güçlerimiz. Kürt Türk diye bir şey mi var?

Gönderi tarihi:

Sehit anneleriyle dagda ölen genclerin(''teröristlerin'' demek istediniz sanırım) annelerinin küs oldugunuda kim söyledi?

:clover: Sayın kaplan, literatüre "karnından konuşma" deyiminin yanına bir de "karnından düşünme" eklenecek bu gidişle. Nerden çıkarıyorlar bu uydurmaları, inanan hangi akılla inanıyor anlamak güç.

Terörün tüm kurbanları mağdurdur, elbette... Kandırılmış, dağa çıkarılmış, piyon olarak kullanılmış zavallılardır dağlarda ölenler. Eğer o asker genç ile PKK lı genç başka ortamda karşılaşsalar hiç bir sorun olmayacaktı, normal iki vatandaş olacaklardı. Niye düşman olsunlar? Suçlu onları dağa çıkarıp ellerine silah verenler. Bunlar askere silah veren ordu ile bir tutulamazlar. Bu, şahin ile sivrisineği bir tutmak olur. Asker zaten silahlıdır. Vatanını savunmakla görevlidir. Yeryüzünde silahsız asker nerde görülmüş? Yok, varsa böyle silahsız, okuyup üfleyip düşmanın silahını tutukluk yaptıran, sonra güçlü bir büyü etkisiyle bir bakışla düşmanını bayıltan asker, gidelim orada staj yapıp işin sırrını öğrenelim...

Gönderi tarihi:

Ayrıca bu söylemlerin "yılardır polis hırsızları içeri attı da hırsızlık mı önlendi? Katilleri yakaladı da cinayetler mi önlendi? Artık suçluların anaları da, polislerin anaları da ağlamasın, bırakalım hırsızlar çalsın, katiller öldürsün" demekten ne farkı var?

Soruyorum, ne farkı var? Analar ağlamasın diye bunlarla mücadele etmeyelim mi? Düşman saldırdığında, "analar ağlar sonra, en iyisi teslim olalım, ne işgalcilerin, ne bizim analarımız ağlamasın" diyebilir miyiz?

30 Ağustos'ta kuvvetlerimiz Yunan mevzilerine atılırken "Yunanlıların anaları da, bizim analarımız da ağlayacak, vazgeçelim bu yurdu kurtarma sevdasından" mı demeliydik?

Nedir bu söylemler yahu? Ağızlardan çıkanı kulaklar gerçekten duyuyor mu? Bunlar terörist yahu! Kürt mürt değil. Onlarla çarpışanlar da güvenlik güçlerimiz. Kürt Türk diye bir şey mi var?

Bu başlığa yazdığımdan beri (yaklaşık 2 gündür) bunu söylemeye çalışıyordum.

Çok sağolasınız valla.

Hanı bu barış naralarında samimi olduklarına kannat getirsem bende onlarla aynı naraları atacam'da inanamıyorum.

Önce pkk ve dtp zihniyetinden uzaklaşsın terörü lanetlesin.

Bizde bu kardeşliğe katılalım...

Gönderi tarihi:

Sn Dünyahepimizin lütfen ne yazdığınıza dikkat edin!

Ben kürtler ile pkk'yı hiç bir zaman bir görmedim,pkk sözcülüğü yapıpta kürtlerin adına konuşanlarıda şiddetle uyardım.

Çünkü benim çevrem kürt kökenli insanlarla dolu bu insanlar ne pkk'ya nede dtpye çanak tutuyorlar.

Bizim bu insanlarla bir sorunumuz yok.Sizde, pkk'ya olan nefretimi kürtlereymiş gibi göstererek nifak sokuyor, ucuz politika yapıyorsunuz....

Oysa defalarca bu konu hakkında yazdım en iyi dostlarım kürt kökenlidir diye.Tabi duymak isteyene.

Ayrıca pkk terörüne yapılan mücadeleyede devlet terörü diyorsunuz.

Sn dünyahepimizin bakın,terörle mücadele aklın akılla mücadelesidir...O nedenle terörle mücadele edenlerde terörist gibi düşünüp terörist gibi davranır.

Hiçbir Allahın kuluda terörle mücadelede hukuktan, İnsan hakkından bahs edemez...Ayrıca.

Sevgili dunyahebimizin gerçekten siz alemsiniz,hiç güleceğim yoktu :D konunun başlığına bak bakalım ne yazıyor. :D ve yorumları oku.

Siz sadece PKK ya nefret duyuyorsaniz, sorun yok ve ben sizinleyim. Ama bazi ince söylemler var ve her Kürt vatandasinin talebinide dogrudan PKK gibi göstermek ne derece Kürt'lere nefret duymuyorum deyimini dogrular bu da ayri bir konu.

Benim PKK'ya karsi verilen mücadeleyi asla devlet terörü dememisimdir, ama devlete yakismayan ve terör estirilen bazi olaylarada göz yummuyorum, bu hukuk disi olaylari baska kulvarda yeterince konusuyoruz. Hic bir neden devletin terörö estirmesini hakli cikartamaz.

baris istiyoruz diyen sehit anneleri ve dagda ölen genclerin anneleri kendileri icinmi baris istiyorlarda olayi onlarin birbirleriyle küs veya küs olmadiklarini konu yapiyorsunuz? Demekki siz bu eylemin özünü hala anlamamissiniz. Ama siz ona ragmen gülebiliyormussunuz, ne yapayim gülmeye devam edin derim.

Gönderi tarihi:

Siz sadece PKK ya nefret duyuyorsaniz, sorun yok ve ben sizinleyim. Ama bazi ince söylemler var ve her Kürt vatandasinin talebinide dogrudan PKK gibi göstermek ne derece Kürt'lere nefret duymuyorum deyimini dogrular bu da ayri bir konu.

Benim PKK'ya karsi verilen mücadeleyi asla devlet terörü dememisimdir, ama devlete yakismayan ve terör estirilen bazi olaylarada göz yummuyorum, bu hukuk disi olaylari baska kulvarda yeterince konusuyoruz. Hic bir neden devletin terörö estirmesini hakli cikartamaz.

baris istiyoruz diyen sehit anneleri ve dagda ölen genclerin anneleri kendileri icinmi baris istiyorlarda olayi onlarin birbirleriyle küs veya küs olmadiklarini konu yapiyorsunuz? Demekki siz bu eylemin özünü hala anlamamissiniz. Ama siz ona ragmen gülebiliyormussunuz, ne yapayim gülmeye devam edin derim.

Ya vallahi siz sağolasınız.Bu anlayınışınıza bakış açımıza hayran oluyorum inanın? smile.gif

Gönderi tarihi:

Önce pkk ve dtp zihniyetinden uzaklaşsın terörü lanetlesin. Bizde bu kardeşliğe katılalım...

İlk şart budur. DTP bunu yapsa, terörü lanetlese, terörü ve teröristi övmeyi bıraksa, çözüm çoktan gelmiş olurdu. Onlarla görüşen kimseyi de kınamaz, desteklerdik. Terörü övmek, sürüye saldıran, koyunları parçalayan kurdu okşamakla eşdeğerdir. Onun saldırısını bu şekilde durdurabilir misiniz? Durdurmak bir yana, sizin okşayan elinizi de kapar.

Muhatap terör olduğunda, bu hiç bir şekilde normalleştirilemez ve doğal gösterilemez!

Gönderi tarihi:

İlk şart budur. DTP bunu yapsa, terörü lanetlese, terörü ve teröristi övmeyi bıraksa, çözüm çoktan gelmiş olurdu. Onlarla görüşen kimseyi de kınamaz, desteklerdik. Terörü övmek, sürüye saldıran, koyunları parçalayan kurdu okşamakla eşdeğerdir. Onun saldırısını bu şekilde durdurabilir misiniz? Durdurmak bir yana, sizin okşayan elinizi de kapar.

Muhatap terör olduğunda, bu hiç bir şekilde normalleştirilemez ve doğal gösterilemez!

Once devlet elinden gelen ve Kurtleri bastirmaya yonelik teror sona ersin sonra PKK teroru de sona erir!

Gönderi tarihi:

Kendilerini ''Barış anneleri'' olarak niteleyen bir grup kadın, sessiz eylem yaptı. Van, Batman, Siirt, İzmir, İstanbul ve Yüksekova'dan geldikleri belirtilen kadınlar, sabah saatlerinde Güvenpark yakınında toplandı. Gruptakiler, ellerinde ''terör örgütü elebaşının muhatap alınması'' isteği de dahil, değişik içerikli dövizler taşıyrak sloganlar attı.

Kendileriyle görüşen emniyet yetkililerine Genelkurmay Başkanlığı'na yürümek istediklerini bildiren gruptakiler, buna izin verilmeyince bir süre ''sessiz oturma eylemi'' yaptı. Grupta bulunan kadınlar, daha sonra yapılan basın açıklamasının ardından bölgeden ayrıldı.

ALINTIDIR

Gönderi tarihi:

Kendilerini ''Barış anneleri'' olarak niteleyen bir grup kadın, sessiz eylem yaptı. Van, Batman, Siirt, İzmir, İstanbul ve Yüksekova'dan geldikleri belirtilen kadınlar, sabah saatlerinde Güvenpark yakınında toplandı. Gruptakiler, ellerinde ''terör örgütü elebaşının muhatap alınması'' isteği de dahil, değişik içerikli dövizler taşıyrak sloganlar attı.

Kendileriyle görüşen emniyet yetkililerine Genelkurmay Başkanlığı'na yürümek istediklerini bildiren gruptakiler, buna izin verilmeyince bir süre ''sessiz oturma eylemi'' yaptı. Grupta bulunan kadınlar, daha sonra yapılan basın açıklamasının ardından bölgeden ayrıldı.

ALINTIDIR

Barış Anneleri ! İşte bunu göremeyenlere hayret ediyorum.

Gönderi tarihi:

Annelerin Diyarbakır'da ki buluşması ne kadar da rahatsızlık verimiş!Gündemi takip edemediğim için,bu konu hakkında ki bildiklerim bu başlık altında verilenler ve geçen gün Edirnekapı şehitliğinde yaşanan gerginliğe dair bir haber ile sınırlı.

Terörist anneleri ile şehit annelerini aynı kefeye sokuyormuşuz,olur mu ya böyle;vurun,biçin olmadı diri diri gömün.

Ya arkadaşlar siz gerçekten akan kanın dinmesini istemiyor musunuz,siz insanların acı çekmesinden mutluluk mu duyuyorsunuz?Anne annedir arkadaşım,acı acıdır.Kimse size kalkın dağa çıkmışı evinize alın demiyor ki,sadece durdurun bu kanı.

Ama durun ya,kim birbirini kıracak...bu başlık altında yazılanları okudukça neden bu kadar çok karanlıkta kaldığımızı daha iyi anladım.Biz aydınlığı istemiyoruz,vurun dört nala!

Dediğim gibi konu hakkında bildiklerim sınırları,yorumlar korkutucu...ne demiş son ileti;"barış anneleri mi,nasıl bunu görmez kimse"

ben gördüm,buyrun.

Gönderi tarihi:

Annelerin Diyarbakır'da ki buluşması ne kadar da rahatsızlık verimiş!Gündemi takip edemediğim için,bu konu hakkında ki bildiklerim bu başlık altında verilenler ve geçen gün Edirnekapı şehitliğinde yaşanan gerginliğe dair bir haber ile sınırlı.

Terörist anneleri ile şehit annelerini aynı kefeye sokuyormuşuz,olur mu ya böyle;vurun,biçin olmadı diri diri gömün.

Ya arkadaşlar siz gerçekten akan kanın dinmesini istemiyor musunuz,siz insanların acı çekmesinden mutluluk mu duyuyorsunuz?Anne annedir arkadaşım,acı acıdır.Kimse size kalkın dağa çıkmışı evinize alın demiyor ki,sadece durdurun bu kanı.

Ama durun ya,kim birbirini kıracak...bu başlık altında yazılanları okudukça neden bu kadar çok karanlıkta kaldığımızı daha iyi anladım.Biz aydınlığı istemiyoruz,vurun dört nala!

Dediğim gibi konu hakkında bildiklerim sınırları,yorumlar korkutucu...ne demiş son ileti;"barış anneleri mi,nasıl bunu görmez kimse"

ben gördüm,buyrun.

Bu forumda hiç kimse barıştan yana sorun yaşamıyor sorun pkk zihniyetinin ölüler üzerinden terörist başının açıklama yapacağı süreçte gündeme getirilmesi.Ayrıca eğer gerçekten barış isteniyorsa terörü lanetlesinler.Bunda anlamayacak bir şey yok.

Bu kadar basit eğer barış istiyorlarsa terörü lanetlesinler,barış deyipte öcalana af,yada ilk pkk nın ilk eylemi diye ortalığa çıkmasınlar.

Anlaşılmayacak karmaşık bir durummu sizce ?

Tekrar söylüyorum sevgili mavi.

Barış isteyip bu kana son vermek istiyorlarsa pkk terörünü lanetlesinler.Her fırsatta teröist başını göstermesinler.

O zaman görün bakın türkiyenin dört bir yanı bu insanları nasıl kucaklıyor.

Sizin bu anlamazdan gelmelerinizi anlayamıyorum..gerçekten çok anlaşılmaz bir durummu bu?Sadece terörü lanetlesin ibirlik olalım desin,aynı bayrak altında aynı toprklarda kardeşçe yaşayalım desin.İyi niyetli barışçı insalar için çokmu zor bunu söylemek.

Gönderi tarihi:

Bu forumda hiç kimse barıştan yana sorun yaşamıyor sorun pkk zihniyetinin ölüler üzerinden terörist başının açıklama yapacağı süreçte gündeme getirilmesi.Ayrıca eğer gerçekten barış isteniyorsa terörü lanetlesinler.Bunda anlamayacak bir şey yok.

Bu kadar basit eğer barış istiyorlarsa terörü lanetlesinler,barış deyipte öcalana af,yada ilk pkk nın ilk eylemi diye ortalığa çıkmasınlar.

Anlaşılmayacak karmaşık bir durummu sizce ?

Tekrar söylüyorum sevgili mavi.

Barış isteyip bu kana son vermek istiyorlarsa pkk terörünü lanetlesinler.Her fırsatta teröist başını göstermesinler.

O zaman görün bakın türkiyenin dört bir yanı bu insanları nasıl kucaklıyor.

Sizin bu anlamazdan gelmelerinizi anlayamıyorum..gerçekten çok anlaşılmaz bir durummu bu?Sadece terörü lanetlesin ibirlik olalım desin,aynı bayrak altında aynı toprklarda kardeşçe yaşayalım desin.İyi niyetli barışçı insalar için çokmu zor bunu söylemek.

Lanet olsun teröre...........bu yeter mi barış için!

Gönderi tarihi:

Arkadaslar, hic kimse burada duygu sömürüsü yaparak sehitler üzerinden siyaset yapmasin. Olan ölene oluyor, ates düstügü yeri yakar derler. Bizlere masa basinda ve internetten ahkam kesmek cok kolay, bunu birde sehitlerin ailelerine sormak gerekli. Sehit aileleri ile dagda ölen genclerin aileleri bir araya gelebiliyorsa demekki her iki tarafta acinin ne oldugunu iyi biliyor ve böyle acilari diger annelerinde yasamamalari icin bir araya geliyorlar. 30 yili askin bizim siyasilerimiz, rantcilarimiz, derin devletcilereimiz, TSK ve daha öncesinde cuntaci Evren'imiz sehitler üzerinden politika yaptilar. Kim ne kazandi acaba? Türkiye hic bir sey kazanmadi, bilakis cok seyler kaybetti.

Gönderi tarihi:

Lanet olsun teröre...........bu yeter mi barış için!

Sn mavi elbette bu terörü hepimizin lanetlemesi gerekir.Yina anlamazdan geliyorsunuz bakın yukarıda ne deim ben ölülerin üzerinden barış adına öcalan propagandası yapılıyor diyorum.

Yani ,sizin ısrarla görmk istemediğiniz ölülerin üzerinden öcalana af,öcalanın haritası diyerek yapılan propagandalardır.

ölülerin gölgesindeki sözde barışçılırın terörü lanetlemesi gerekir diyorum

Bir taraftan ''bakın biz barış istiyoruz'' fakat ''ırkçılar bu barışı istemiyor'' deyip kendilerine bu seferde barışı kalkan yapıyorlar.

Eğer barış istiyorlarsa bebek katilinin propagandasını yapmasın,her fırsatta bebek katiline övgüler yağdıranların samimiyetine hangi zihniyet nasıl inanır!

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.