Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
bunlar ne tarz söylemler böyle?

Yabancısı değiliz. Ülkücü çetelerin, pardon vatan bekçilerimiz olan aslanlarımızın, kahramanlarımızın söylemleri...

Gönderi tarihi:
:D Neden zoruna gitti bilmeden yaranamı dokundum?

Özür dilerim..

Peki eleştiriler sizin neden zorunuza gitti?

İftira mı atıldı? Hayır...

Yalan mı söylendi? Hayır...

Abartı mı var? Hayır...

Çarpıtma? hayır...

Söylenenler ve yazılanlar gerçek haberlerden ve yaşamış gözlemlerden aktarılma...

Zorunuza giden ne ülkücüler eleştirildiğinde?

Bugün ayrıca ne öğrendik? Bir insanın bazı konularda bilgi sahibi olup mantıklı çıkarımlarda bulunması bile, o insanın sempatisinin haklı eleştirilmesi durumunda takındığı tavra göre değerlendirilmelidir...

Gönderi tarihi:
bunlar ne tarz söylemler böyle?

burada ülkücüler hakkında olumsuz görüş bildiren herkese şu tarz yazılarla, haklı olduklarını ortaya koyduğunun farkında değil misin?

Evet Rua ;) yanılmadığımızı bir kere daha görmüş olduk.

Ağır abilerin pardon vatanseverlerin! hakkında her zaman olumsuz düşüncelere sahibim.

Gönderi tarihi:
Peki eleştiriler sizin neden zorunuza gitti?

İftira mı atıldı? Hayır...

Yalan mı söylendi? Hayır...

Abartı mı var? Hayır...

Çarpıtma? hayır...

Söylenenler ve yazılanlar gerçek haberlerden ve yaşamış gözlemlerden aktarılma...

Ülkücüler hakkındaki düşüncelerim birebir gözlemlerim sonucunda oluştu. İşin komik yanı ise, "ülkücülük nedir?"sorusuna hiçbirisinin verebileceği mantıklı bir yanıt olmadı. Neden bir aralar, neden kendilerine yap denileni sormadan yapıyorlar, neden reis derler başkanlarına, kimdir o, ne öğretebilir? Bu insanlar bu kadar cahil olabilir mi? Hem ağır abi dediğiniz kişilerin bir bayanı dövmesi hoş mudur? Kültürleri bu mu?

Zorunuza giden ne ülkücüler eleştirildiğinde?

Söylediklerimizin kabul edilmemesi bence Yarasa. Tüm olumsuzluklarını bir araya getirdik ağır abilerin.

Bugün

ayrıca ne öğrendik? Bir insanın bazı konularda bilgi sahibi olup mantıklı çıkarımlarda bulunması bile, o insanın sempatisinin haklı eleştirilmesi durumunda takındığı tavra göre değerlendirilmelidir...

:clover: Harika bir tespit.

Gönderi tarihi:
Şimdi ülkücüler vardır ağır abiler,duruşları vakurdur delikanlıdırlar,gerçek dava adamları böyle "höööttt" dedilermi karşılarındakilerin dizleri titrer özellikle üniversitelerde sol görüşlü guruplarla mensup olanlar iyi bilirler onları..

Akilli, ne yaptigini bilen bir lider hayatta "höööttt" demez. Ülkücü ve irkci zihniyetin agirligini icinde olduklari cete ve mafya iliskilerine bagliyorsunuz galiba. Kendilerine itaat eden aldatilmis zavalli genclerden baska kim korkarki onlardan? "Sol" görüslü genclerin ellerine su dökemezler onlar. Polis, MIT ve cete destekli ellerinde döner bicagiyla, ceplerinde silahla dolasan bu gruba mensup insanlik düsmanlarinin gercek yüzünü ülkemizde bilmeyen yoktur. Ha bizim ülkücü gecinen varoslarin mafya ve ceteci irkcilari, ha Alman'larin dazlak kafali Nazi'leri, bunlarin yaptiklari sadece insanlara tuzak kurarak arkadan vurmaktir.

Gönderi tarihi:

Ülkücüleri, yada ülkücülüğü diyelim gördüğünüz gibi yorumlarsanız hiçbir zaman aslını bilemezsiniz..

Hiçkimse size şimdiki ocaklar harikadır, aman oralarda hiç kötü şeyler olmuyor demedi..

Konu başlığıyla ilgili fikrimizi söylüyoruz ve bende ülkü ocağında yaşanan bu dehşet verici durumun her kim için olursa olsun aynı şekilde değerlendirilmesi taraftarıyım..

Ama şunu da unutmamak lazım, bugün nice çapulcunun doldurduğu o ocaklar zamanında gerçekten gençlere yararlı olması için vardı..

Bizzat benim babam ocağa gidip öğrencilere ders verirdi, sakın yanlış anlaşılmasın bildiğiniz okul dersleri, öğrencilerin eksik olduğu konularda yardımcı olunurdu, kitaplar okutulurdu..

Bugün ocakların bu halde olması, ülkücülük kavramının yanlış yorumlanıyor olması birilerinin tekelinde olan bi durum değildir, bozulma bi şekilde başlamış ve devam etmektedir..

Ama nice ocak terbiyesi görmüş, gerçekten ülkücü olan insanların söz ettiğiniz şekilde değerlendirilmesi üzücü..

Gönderi tarihi:
Bak bu konuyu çok iyi bilmiyorum işte...

Forumda bir çok kez paylaşıldı. Mutlaka rastlamışsındır dostum ;

"Yağmur Oğlum, Bugün tam bir buçuk yaşındasın. Vasiyetnameyi bitirdim, kapatıyorum. Sana bir de resmimi yadigar olarak bırakıyorum. Öğütlerimi tut, iyi bir Türk ol. Komünizm bize düşman bir meslektir. Bunu iyi belle. Yahudiler bütün milletlerin gizli düşmanıdır. Ruslar, Çinliler, Acemler, Yunanlılar tarihi düşmanlarımızdır. Bulgarlar, Almanlar, İtalyanlar, İngilizler, Fransızlar, Araplar, Sırplar, Hırvatlar, İsponylollar, Portekizliler, Romanlar, yeni düşmanlarımızdır. Japonlar, Afganlılar, Amerikalılar yarınki düşmanlarımızdır. Ermeniler, Kürtler, Lazlar, Çerkezler, Abazalar, Boşnaklar, Arnavutlar, Pomaklar, Zazalar, Lezgiler, Gürcüler, Çeçenler, Çingeneler, içerideki düşmanlarımızdır. Bu kadar çok düşmanla çarpışmak için hazırlanmalı. Tanrı yardımcın olsun." (N. Atsız)

Bu fanatik ırkçı, faşist, Nazi hayranı adamın, bu propagandası yüzünden yargılandığı gün olan 3 Mayıs MHP'lilere göre "Dünya Türkçülük Bayramı" dır.

Gönderi tarihi:
Bu bakış erkeksi bir bakış mı, kadınsı mı çözemedim doğrusu B)

o bakış, boş bir bakış dostum.

dava adamıymış

höööööttt dermiş

karşısındakinin dizleri titrermiş

nasıl bir dava olduğunu da açıklasa bari.

ve neden hhöööttt dediğini

ve neden karşısındakinin dizlerini hhöööttt diye böğürerek titretmeye çalıştığını

Gönderi tarihi:
Forumda bir çok kez paylaşıldı. Mutlaka rastlamışsındır dostum ;

"Yağmur Oğlum, Bugün tam bir buçuk yaşındasın. Vasiyetnameyi bitirdim, kapatıyorum. Sana bir de resmimi yadigar olarak bırakıyorum. Öğütlerimi tut, iyi bir Türk ol. Komünizm bize düşman bir meslektir. Bunu iyi belle. Yahudiler bütün milletlerin gizli düşmanıdır. Ruslar, Çinliler, Acemler, Yunanlılar tarihi düşmanlarımızdır. Bulgarlar, Almanlar, İtalyanlar, İngilizler, Fransızlar, Araplar, Sırplar, Hırvatlar, İsponylollar, Portekizliler, Romanlar, yeni düşmanlarımızdır. Japonlar, Afganlılar, Amerikalılar yarınki düşmanlarımızdır. Ermeniler, Kürtler, Lazlar, Çerkezler, Abazalar, Boşnaklar, Arnavutlar, Pomaklar, Zazalar, Lezgiler, Gürcüler, Çeçenler, Çingeneler, içerideki düşmanlarımızdır. Bu kadar çok düşmanla çarpışmak için hazırlanmalı. Tanrı yardımcın olsun." (N. Atsız)

Bu fanatik ırkçı, faşist, Nazi hayranı adamın, bu propagandası yüzünden yargılandığı gün olan 3 Mayıs MHP'lilere göre "Dünya Türkçülük Bayramı" dır.

Nihal Atsız kalemiyle çarpıştı.. oğluna öğütlediği de onun dışında birşey değildir bence.. ayrıca sıra da gayet doğru gidiyor.. -_-

Gönderi tarihi:

dava adamıymış

höööööttt dermiş

ve neden karşısındakinin dizlerini hhöööttt diye böğürerek titretmeye çalıştığını

Zamanında, ABD ve onun destekçisi hükümetler, senin de sırtını sıvazlayıp salsaydı sokaklara sen de hhööööttt diyip, diz titretirdin. :)

Dava ne davası mı ? Tabii ki, hhöööött davası :D

Gönderi tarihi:
Nihal Atsız kalemiyle çarpıştı.. oğluna öğütlediği de onun dışında birşey değildir bence.. ayrıca sıra da gayet doğru gidiyor.. -_-

sen Nihat Atsız'ın bu yazdıklarıyla, Adolf Hitler'in yazdıkları arasında bir fark görüyor musun ?

art:

Ermeniler, Kürtler, Lazlar, Çerkezler, Abazalar, Boşnaklar, Arnavutlar, Pomaklar, Zazalar, Lezgiler, Gürcüler, Çeçenler, Çingeneler'in Türk'lerin savaşması gereken iç düşmanları olduğunu mu savunuyorsun ?

Gönderi tarihi:
Zamanında, ABD ve onun destekçisi hükümetler, senin de sırtını sıvazlayıp salsaydı sokaklara sen de hhööööttt diyip, diz titretirdin. :)

:lol:

evet zaman kötü kollamak lazım .......

Gönderi tarihi:

dava adamıymış

höööööttt dermiş

Fonda dönüşümlü olarak, kurtlar vadisi ve deliyürek dizilerinin müzikleri çalarken, rüzgarda pelerini savrulan bir "delikanlı" hööyyt diye bağırıyor :)

kendi fantazi dünyalarında ki karakterlerle politik tartışma yapmaya çalışanların düştüğü ironik durum sadece dostum.

Gönderi tarihi:

Türkçülüğün evrimi (!)

Atatürk'ün bir ulus olmayı kastettiği '' Ne mutlu Türküm diyene '' sözünü,

Türkçülüğün ilk döneminde Nihal Atsız düşüncesi, '' Ne mutlu Türk ırkından olana '' diye yorumlanmış, ayrıştırıcı ve bölücü olduğundan bu görüş yasaklanınca da,

Nihal Atsız'ın ölmeden önceki son dönemlerinde;

'' Ne mutlu kendini etnik Türk kültürüne ait sayana '' gibi, görünüşte dışlamayıcı, birleştirici bir anlama çekilmiştir.

Tabii, bunun da hoşgörülmesinin altında, soğuk savaş dönemi, Türkiye'de ABD'ci derin devlet/Gladyo/Kontrgerilla tarafından sola karşı Türkçülerin/Ülkücülerin kullanılması yatar.

Gönderi tarihi:

[quote name='Dogrucudavut' date='24-07-2009, 22:10' post='807946'

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz. -_-

Gönderi tarihi:
sen Nihat Atsız'ın bu yazdıklarıyla, Adolf Hitler'in yazdıkları arasında bir fark görüyor musun ?

art:

Ermeniler, Kürtler, Lazlar, Çerkezler, Abazalar, Boşnaklar, Arnavutlar, Pomaklar, Zazalar, Lezgiler, Gürcüler, Çeçenler, Çingeneler'in Türk'lerin savaşması gereken iç düşmanları olduğunu mu savunuyorsun ?

savaşması diyorsunuz.. savaşmaktan anladığımız şeyler farklı.. ki zaten yaptığınız alıntıda "çarpışmak" diyor.. bende kalemle yapılacak bi mücadeleyi kastettiğini düşündüğümü söyledim..

Gönderi tarihi:
Türkçülüğün evrimi (!)

Atatürk'ün bir ulus olmayı kastettiği '' Ne mutlu Türküm diyene '' sözünü,

Türkçülüğün ilk döneminde Nihal Atsız düşüncesi, '' Ne mutlu Türk ırkından olana '' diye yorumlanmış, ayrıştırıcı ve bölücü olduğundan bu görüş yasaklanınca da,

Nihal Atsız'ın ölmeden önceki son dönemlerinde;

'' Ne mutlu kendini etnik Türk kültürüne ait sayana '' gibi, görünüşte dışlamayıcı, birleştirici bir anlama çekilmiştir.

Tabii, bunun da hoşgörülmesinin altında, soğuk savaş dönemi, Türkiye'de ABD'ci derin devlet/Gladyo/Kontrgerilla tarafından sola karşı Türkçülerin/Ülkücülerin kullanılması yatar.

neden görünüşte? Türk olmayı üstünlük saymak başka milletleri aşağılamayı gerektirmiyor, kimsede bunu yapmamış, düşman olarak görmenin nedenini de ben geçmişte yaşananlar olarak görüyorum.. eğer burda sizin kastettiğiniz gibi çarpışmak savaşmak cenk etmek manasında birşey kastediliyor olsa bunu bende savunmam.. kardeşce yaşamayı atalarımızdan öğrendiğimizi düşünüyorum.. sıra gayet doğru gidiyor dedim çünkü, ermeni ve kürt meselelerini açıklamaya gerek bile duymuyorum.. ve ayrıca maşa olarak kullanıldığını düşündüğünüz ülkücüler neden bu kadar konuşturuyor sizi?

Gönderi tarihi:
savaşması diyorsunuz.. savaşmaktan anladığımız şeyler farklı.. ki zaten yaptığınız alıntıda "çarpışmak" diyor.. bende kalemle yapılacak bi mücadeleyi kastettiğini düşündüğümü söyledim..

onu bir geçicez şimdi :) "İç düşmanlara karşı" kalemle "çarpışılmaz" Nihal Atsız, Naziler Türkiye'yi işgal ettiğinde kimlerin idam edileceğinin listesini yapan bir adamdır.

Onuda boşverelim ;

Sen

Ermeniler, Kürtler, Lazlar, Çerkezler, Abazalar, Boşnaklar, Arnavutlar, Pomaklar, Zazalar, Lezgiler, Gürcüler, Çeçenler, Çingeneler'in Türk'lerin "kalemle çarpışması" gereken iç düşmanları olduğunu mu savunuyorsun ?

Gönderi tarihi:
Ülkücüleri, yada ülkücülüğü diyelim gördüğünüz gibi yorumlarsanız hiçbir zaman aslını bilemezsiniz..

Hiçkimse size şimdiki ocaklar harikadır, aman oralarda hiç kötü şeyler olmuyor demedi..

Konu başlığıyla ilgili fikrimizi söylüyoruz ve bende ülkü ocağında yaşanan bu dehşet verici durumun her kim için olursa olsun aynı şekilde değerlendirilmesi taraftarıyım..

Ama şunu da unutmamak lazım, bugün nice çapulcunun doldurduğu o ocaklar zamanında gerçekten gençlere yararlı olması için vardı..

Bizzat benim babam ocağa gidip öğrencilere ders verirdi, sakın yanlış anlaşılmasın bildiğiniz okul dersleri, öğrencilerin eksik olduğu konularda yardımcı olunurdu, kitaplar okutulurdu..

Bugün ocakların bu halde olması, ülkücülük kavramının yanlış yorumlanıyor olması birilerinin tekelinde olan bi durum değildir, bozulma bi şekilde başlamış ve devam etmektedir..

Ama nice ocak terbiyesi görmüş, gerçekten ülkücü olan insanların söz ettiğiniz şekilde değerlendirilmesi üzücü..

sevgili dostum. baban içtenlikle insanlara faydalı olmak amacıyla birşeyler yapmış olabilir. bu saygıdeğer babanın şahsi tutumudur. ve asıl bu tutum ülkü ocaklarına mal edilemez. çünkü ülkü ocakları insanlara yardımcı olmak ve bilinçli nesiller yetiştirmek için kurulmadı tam tersine bilinçsiz insanlardan bir sürü oluşturup onları sağda solda karışıklık yaratmak için kullandılar.

yukarıda dönen konuşmaları görmüyor musun? "höött"ler falan havada uçuşuyor millettin dizleri titretiliyor. bunlar mafya sevdalısı vurdu kırdı kargaşa meraklısı adamlar yahu!

yapma allah aşkına ne terbiyesi, ne bilinci,ne birikimi? hangi birikimden bilinçten bahsediyorsun?

sonuçta ortaya CYRANO'nun dediği gibi kendi fantazi dünyalarında ki karakterlerle politik tartışma yapmaya çalışanların düştüğü ironik durum çıkıyor sadece. ama ben kendi adıma şu trajik halleri gördüğümde ülke adına üzüntü duyuyorum. bu nasıl bir rezillik?

Gönderi tarihi:
neden görünüşte? Türk olmayı üstünlük saymak başka milletleri aşağılamayı gerektirmiyor, kimsede bunu yapmamış, düşman olarak görmenin nedenini de ben geçmişte yaşananlar olarak görüyorum.. eğer burda sizin kastettiğiniz gibi çarpışmak savaşmak cenk etmek manasında birşey kastediliyor olsa bunu bende savunmam.. kardeşce yaşamayı atalarımızdan öğrendiğimizi düşünüyorum.. sıra gayet doğru gidiyor dedim çünkü, ermeni ve kürt meselelerini açıklamaya gerek bile duymuyorum..

Bu dediklerinizin doğru olup olmadığı, Türk mlleti tanımını ne olarak gördüğünüze bağlıdır. Nihal Atsız'ın millet tanımı, kana, soya, ırka dayalı Alman millet anlayışı ile aynıdır. Siz bunu kabul ediyor musunuz ?

ve ayrıca maşa olarak kullanıldığını düşündüğünüz ülkücüler neden bu kadar konuşturuyor sizi?

80 öncesinden bahsetmiştim.

Ayrıcaa, Ülkücülerin beni konuşturup konuşturmamasını hangi anlamda sordunuz ?

Höt deyip, dizimi titretmeyip tahammül etmeleri anlamında mı ?

Yoksa, bir kuyruk acım olduğunu düşünerek mi ?

Ya da en vahimi Türk ırkından başka bir ırktan olduğumu mu düşündünüz ?

Gönderi tarihi:
onu bir geçicez şimdi :) "İç düşmanlara karşı" kalemle "çarpışılmaz" Nihal Atsız, Naziler Türkiye'yi işgal ettiğinde kimlerin idam edileceğinin listesini yapan bir adamdır.

Onuda boşverelim ;

Sen

Ermeniler, Kürtler, Lazlar, Çerkezler, Abazalar, Boşnaklar, Arnavutlar, Pomaklar, Zazalar, Lezgiler, Gürcüler, Çeçenler, Çingeneler'in Türk'lerin "kalemle çarpışması" gereken iç düşmanları olduğunu mu savunuyorsun ?

cevap yetiştirmekte zorlanıyorum, daha doğrusu biraz yavaş hareket ediyorum kusuruma bakılmasın :clover:

Az öncede dile getirdim, Ermeni ve Kürt meselesinden bahsetme gereği bile duymuyorum dedim, şu an için kabul edilmiş yada edilmemiş bir sürü gerçeğin olduğu iki konu.. burda bahsedilen diğer toplumların da Türkiye'de aynı sorunları yaşamayacağının garantisini veremeyiz.. E bunun üzerinede birşey söylemiyim.. Kimseyi düşman olarak görmüyorum.. Bu raddeye gelinmesini hoş bulmuyorum.. Ben Nihal Atsız'ın söylediklerini sizin gibi yorumlamıyorum.. Özetle bu..

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.