Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Kumandaların önündeki LED lambaları bilirsiniz. Bunlar kızılötesi ışıklar yayarak alıcıya sinyal verir ve uzaktan kumanda etmemizi sağlar. Ben bu sistemleri hep merak etmişimdir...

Geçen gün bir tesadüf eseri kumandadan çıkan ışığı görme fırsatım oldu.

Bunun yöntemini söylemeden önce tahminlerde bulunmanızı ve mantık yürütmenizi istiyorum.

(bilemedim belki bu konu bilimsel konulara taşınabilir :) )

Gönderi tarihi:

Google dan arayınca cevap bulunuyormuş :D

Ben de yeni bir şey keşfettim sanmıştım :D

Gönderi tarihi:

Telefonuzun Kamerası İle Kızılötesi Işıkları Görmek

--------------------------------------------------------------------------------

Arkadaşlar Deneyimiz İçin Gerekenler;

1 Adet TV Kumandası

1 Adet Kameralı Cep Telefonu

Pişirilişi

Telefonunuzun Kamerasını Açıyorsunuz ve Kumandanızın Sinyal Gönderen Tarafını İzliye Duruyorsunuz.

Kumandada Herhangi Bi Tuşa Basıyorsunuz ve Çıplak Gözle Göremediğiniz Kızılötesi Işınları Görmüş Oluyorsunuz

Gönderi tarihi:
Telefonuzun Kamerası İle Kızılötesi Işıkları Görmek

--------------------------------------------------------------------------------

Arkadaşlar Deneyimiz İçin Gerekenler;

1 Adet TV Kumandası

1 Adet Kameralı Cep Telefonu

Pişirilişi

Telefonunuzun Kamerasını Açıyorsunuz ve Kumandanızın Sinyal Gönderen Tarafını İzliye Duruyorsunuz.

Kumandada Herhangi Bi Tuşa Basıyorsunuz ve Çıplak Gözle Göremediğiniz Kızılötesi Işınları Görmüş Oluyorsunuz

Ahh bu google :D Kopyayı vermeseydim keşke :D

Ben bunu bilgisayarın kamerası ile pişirmiştim...

Bunun sebebi, sanırım kameraya görüntü alınırken ışığın dalgaboyunda meydana gelen değişiklik.

Gönderi tarihi:

gerçekten ilginç. Ama sanırım gördüğümüz kızılötesi ışının görüntüsü değil yine.

Gönderi tarihi:
gerçekten ilginç. Ama sanırım gördüğümüz kızılötesi ışının görüntüsü değil yine.

Elbette... Onun bozunuma uğramış, modifiye hali olsa gerek... Ayrıca ötesini geç, kızıl mızıl da değil hani :)

Benim gözümle seçtiğim, daha çok yanıp sönen beyazımsı bir ışıktı. Bu durumda, bozunmuş halinde tek renkten de (dalga boyundan) söz edilemez. Öyleyse, olsa olsa kızılötesi değil, ama kızılötesi dalganın kamera üzerindeki etkisidir belki de...

Gönderi tarihi:
Elbette... Onun bozunuma uğramış, modifiye hali olsa gerek... Ayrıca ötesini geç, kızıl mızıl da değil hani :)

Benim gözümle seçtiğim, daha çok yanıp sönen beyazımsı bir ışıktı. Bu durumda, bozunmuş halinde tek renkten de (dalga boyundan) söz edilemez. Öyleyse, olsa olsa kızılötesi değil, ama kızılötesi dalganın kamera üzerindeki etkisidir belki de...

:)

Şey gibidir ya. Cep telefonu kamerasını florasana yakından tutunca ya da sinema kamerası televizyon ekranını çekerken oluşan görüntü gibi. ama lightsaber efekti çıkar bundan :)

Gönderi tarihi:

bunlar kılavuzlanmamış küresel dalgalar olduğundan, kaynak yakınında şiddeti daha fazladır. dolayısıyla, daha yoğun görünür. tabii ki kameranın sensörünün iç yapısından kaynaklanan bir renk aldatması olacak. :)

Gönderi tarihi:

Şey gibidir ya. Cep telefonu kamerasını florasana yakından tutunca ya da sinema kamerası televizyon ekranını çekerken oluşan görüntü gibi. ama lightsaber efekti çıkar bundan :)

Evet mantıklı bir yaklaşım.

Mesela televizyonlarda, bilgisayar ekranlarının görüntülerinde sürekli beyaz bir dalga kırpışır. Sanırım bu da aynı etki ve dalgaboyları ya da çözünürlükler arasındaki farktan meydana gelmekte...

:) Bu arada, sayın instantkarma'nın uyarısı doğrultusunda, "kızılötesi" demenin yerine "kızılaltı" kelimesinin daha uygun olduğunu belirtmek isterim...

Gönderi tarihi:
bunlar kılavuzlanmamış küresel dalgalar olduğundan, kaynak yakınında şiddeti daha fazladır. dolayısıyla, daha yoğun görünür. tabii ki kameranın sensörünün iç yapısından kaynaklanan bir renk aldatması olacak. :)

aslında görünür ışık da pek farklı değil. yanan bir ampüle bakamayız bile. :)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.