Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

merak ediyorum, hiç köfteyi eldivenle yaptın mı acaba ;)

buda öyle bişey bildiğin şeker yapışacak nasıl yapacaksın yok :D

ayrıca merak ettiğim bir hususta kaç aylık olduğun hususunda :w00t:

Gönderi tarihi:

Pes yani orada ki 5-6 tane adamla beni karşılaştırıyorsun :unsure:

Kaç aylık olduğuma gelince 4,5 aylık doğmuşum :w00t: artık gerisini sen anla..

Merak ediyorum o şekerli şey oradaki erkeklerin kollarına yapışınca kol kılları kopuyormu? :sick:

Gönderi tarihi:

Merak ediyorum neden tanımadığımız birinin cenazesinde iyi bilirdik diye bağırıyoruz :unsure:

• 1 ay sonra...
  • 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

küçükken babannem bize yapardı ekmek banardık öyle bir kaçamak mı? unsure.gifstuart.gif

Hı hı evet ondan... :)

yazmakacamak2.jpg

Kaçamak

Bazı yörelerde sadece yazma ya da yazma kaçamak diye adlandırılan bu özgün Rumeli yemeği, bakır tencere içinde kaynatılan tuzlu suya mısır unu eklenip karıştırılarak pişirilir. Hamur kıvamına getirilen bulamaç, düz bir siniye yayılır. Kaşıkla inceltilir. Üzerine mübadillerin “nor” dedikleri çökelek peyniri bolca serpilir. İnce bir iple küçük dilimlere ayrılır. Daha sonra üzerine bolca kızgın kırmızı biberli tereyağı gezdirilir. Bazen kaçamak üzerine yağlı et de dökülebilir. Sıcak servis edilen kaçamağın yanında ayran ve turşu tercih edilir.

Meraklısına bir not, yapılışı çok kolay gibi görülen ve ismini de belki kolay yapılmasından alan kaçamağın gerçek tadını bulmak için tecrübeli aşçı olmak gerekir ve bulaşığını çıkartmak biraz zordur. Eskiden köylerde küçük gelin, büyük geline “ganga, gel bir kaçamak yapalım bugün” dermiş, büyük gelin de küçüğüne “bulaşığını sen yıkarsan yapalım” diye cevap verirmiş. Böylece büyük gelinle küçük gelin arasında bir usta-çırak ilişkisi ile kaçamak yapmanın incelikleri öğretilirmiş.

• 2 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Kaç gün yemek yememeye dayanabilirim...:unsure:

Gönderi tarihi:

merak ediyorum yalnız, tek başına yaşanabilir mi?

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.