Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Ayetleri git oku sanırım ben Kur'an mucizeleri başlığına yazdım...Allah insanların bileceğini biliyordu geleceği gördüğü kesin ayetler ona göre inmiştir...Diğer uydurma masalları okudun hiç bunlar gibi mi bak..

Senin tahmin edemeyeceğin kadar okudum. İnan ki filozofların bilgileri Kuran'dan daha fazla. Kuran onlardan almış, özetlemiş.
Gönderi tarihi:

Omar ne geldi basina ? biggrin.png

Ne gelmediki...Benim başıma gelenlerin aslında hepsi inanmayan arkadaşlarımızın gelmesi lazımdı..İnşallah gelir(Beddua etmiyorum sadece öğrenmeni isterdim)...O zaman belki düşüncelerinde gelişme olur inşallah...Durugörüyü araştırdın mı sen hiç dennise...Görülen şeyler çok iyi içacıcı değil benden sana söylemesi...Gaibteki sesleri hiç yazmıyorum bile...

Gönderi tarihi:

Omar ne geldi basina ? biggrin.png

Zaten bu işlerin sonu kafayı yiyip cinlerle mesaiye kalmaktır. smile.png

Pardon kalb'i yiyip demem mi lazım dı? smile.png

Gönderi tarihi:

Senin tahmin edemeyeceğin kadar okudum. İnan ki filozofların bilgileri Kurandan daha fazla. Kuran onlardan almış, özetlemiş.

Kur'an bilim kitabı olarak gelmediki..Öyle gelseydi Din olmazdı. Bu düşücne mantıklı gelmiyor bana...Allah hiçbirşeyi eksik bırakmamış bilim kısas emir vs gibi şeylerden belli bir sınırla inmiştir..Hiçbirşey eksik değil Kur'anda...

Gönderi tarihi:

Zaten bu işlerin sonu kafayı yiyip cinlerle mesaiye kalmaktır. smile.png

Pardon kalb'i yiyip demem mi lazımdı? smile.png

Kafayı nasıl yeriz..Dalga geçmek gibi olmasında senin kurduğun cümleye nesnel baktım..Yiyenler tuzla mı yemişler...Umarım bu mesajda kalbin neyi anlatmak istediğini anlamışsındır..

Gönderi tarihi:

Kafayı nasıl yeriz..Dalga geçmek gibi olmasında senin kurduğun cümleye nesnel baktım..Yiyenler tuzla mı yemişler...Umarım bu mesajda kalbin neyi anlatmak istediğini anlamışsındır..

Omar'ım, Kalp gözlerim kapalı olduğu için ben bunları anlamam. Ama beynimle şunu anlayabilirim. "İspatsız her şey boştur".

Bugünlük bu kadar. Tadında bırakalım.

Gönderi tarihi:

Omar'ım, ben Kalp gözlerim kapalı olduğu için anlamam.

Doğru söze ne hacet..Sana son birşey daha söyleyeyim..Tanrıya şu an dua et..Şu an kabul eder...Ona dua etde gerçek mi yalan mı olduğunu gör...Çünkü bu sende Tanrı ile süpermenin birbirini ayırmasına neden olacak...

Saygılar..

Gönderi tarihi:

biggrin.png

hmm Allah neden kalp yerine beyin demedi diye biggrin.png

iyi al bakalim :

biz hakki batilin ustune firlatiriz o da onun beynini darmadagin eder (Ayet)

beyin ayeti biggrin.png

kontrolunu kaybettiririz diyor Allah .. beyinlere bir cesit travma etkisi yaratiriz diyor smile.png

tabi bu birikimli alimlerle konusulunca olur smile.png biz sadece durumu idare etmeye calisiyoruz o kadar biggrin.png

Herkese merhaba

yahu yazmayım diyorum kaşıntım tutuyor :)

Bel nakzifu bil hakkı alel bâtıli fe yedmeguhu fe izâ huve zâhik(zâhikun), ve lekumul veylu mimmâ tasıfûn(tasıfûne).

1. bel : hayır 2. nakzifu : atarız 3. bi el hakkı : hakkı 4. alel bâtıli (alâ el bâtıli) : bâtılın üzerine 5. fe yedmegu-hu : o zaman onu mahveder 6. fe izâ : böylece o zaman 7. huve : o 8. zâhikun : zail olanlar (olmuştur), yok olanlar (olur) 9. ve lekum el veylu : ve size yazıklar olsun 10. mimmâ (min mâ) : şeylerden 11. tasıfûne : sizin vasfettiğiniz (isnat ettiğiniz)

Şimcik ayet yukarda altta da ayetteki kelimelerin tek tek anlamlarını vermiş. Burda beyin kelimesi var mı yooooooooooooook. E ozaman nerden çıkıyor bu beyin.

Bu islamcıların sorunu nedir biliyormusun

adamın biri salim kafayla kuranı okur ama bir takım eksiklikler tezatlıklar yanlış bilgiler görür ve bunu ORTAYA döker.

Mesala derki

Kuranda beyin kelimesi geçmiyor beyin yerine düşünme organı olarak kalbi veriyor adam araştırır aslında kuran doğru söylüyordur çünkü kuranın yazıldığı dönemde eski mısırdan kalma bir inanç olduğu ve bunu bu şekilde aktardığını ortaya koyar

FAKAT islamcı hemen panikler ve atılır olaya yok öyle değil baaaaaaaaaaak işte burde embiya 18 de beyin var der zorlama bir ifadeyle ama farkında değildir kuranı değiştirdiğinin doğruyu yapayım derken allahın kitabındaki bir kelimeyi değiştirmiştir.

SONRA o adam kuranda dünyanın düz olarak anlatıldığını fark eder ve araştırır yine kuranın yazıldığı o dönemde dünyanın düz olarak bilindiğini bu inanışn eskiden beri var olduğunu dünyayı hiç kimsenin küre şeklinde olduğunu bilmediğini fark eder ve kurana da bu şekilde geçer

FAKAT islamci yine iş başındadır bu yanlış algılamayı kelime oyunlarıyla ayetleri eyerek bükerek kelimelere yeni anlamlar yükleyerek ört bas etmeye kalkar mesala Nazirat 30 suresindeki DEHA-HA kelimesini deve kuşu yumurtası olduğnu fakat tefsircilerin bu detayı gözden kaçırdığını çocukların cevizleri bir çukura attığıı, misketleri yine bir çukura attağın söyler halbuki burda anlatılmak istene çukur taaaaaaaaaa kendisidir ve yeni bir ÇIĞIR AÇAR kendince ama kuranı değiştirdiğinin farkında değildir

bazı günümüz mealcileri küre kelimesini kullanır takke düşmüş kel görünmüştür.

bu misaller böyleeeee uzaaaaaaaaaaar gider

kalın sağlıcakla

Gönderi tarihi:

Araştırda bilimin kesin birşey söyleyemediği şeyleri oku...Durugörü,gaibteki sesler,telekinezi gibi...Ben iman ettim başıma geldi...Benim çektiğimi senin çekmen lazım o sesleri o görüntüleri senin görmen lazım hak eden sendin ben değil..Ama şu işe bak benim başıma geldi...Acaba neden..

sevgili omar123

dostum ben seni anlıyorum sen yavaş yavaaaaaaaaaaaaaş hazırlıklara başlamışsın

gaipten sesler duyuyorsan allahın sana cebraille vahiy gönderme zamanı yakındır.

Bak mihr imam iskendere o adamada vahiy gelmiş peygamberliğini ilan etmiş seninkide yakındır.

Muhammedin söylediği hadisleri inkar ettiğne göre doğruyu insanlara sen tebliğ edeceksin

öyle bir şey olursa ilk bana söyle tamam mı vallahı sana itaat ederim ilk inananın ben olurum :)

Kal sağlıcakla.

Gönderi tarihi:

sevgili omar123

dostum ben seni anlıyorum sen yavaş yavaaaaaaaaaaaaaş hazırlıklara başlamışsın

gaipten sesler duyuyorsan allahın sana cebraille vahiy gönderme zamanı yakındır.

Bak mihr imam iskendere o adamada vahiy gelmiş peygamberliğini ilan etmiş seninkide yakındır.

Muhammedin söylediği hadisleri inkar ettiğne göre doğruyu insanlara sen tebliğ edeceksin

öyle bir şey olursa ilk bana söyle tamam mı vallahı sana itaat ederim ilk inananın ben olurum smile.png

Kal sağlıcakla.

İlk önce

Ateist forumlardan duyduğunu gelip buradamı yazıyorsunuz...Yalan haber...kelimelerin anlamlarını buraya yazın görelim...

Bana bir dostum şöyle derdi"Dürüst olup insanları sevdiğim için Allah bana dokunmayacaktır" Dürüstlük nede insan sevgisi yok,sadece gönlün isteği duygular bunlar...Son haftalarda iyice soğudum bu dostumdan...

Şimdi gaibten sesleri duyduk dedik,durugörüyüde gördük dedik ama sen bunların ne olduğunu hiç araştırdın mı? Nereden geliyor bu sesler hangi maddeden :)

Durugörü uykudan önce tam uykuya dalmadan gelir..Bir gelir tam gelir..Gözlerin kapalı iken birebir gerçekmiş gibi görürsün..Bunu sana başına gelen Ömer yazıyor...

Peygamberlik falan yok,Hadisleri red ettim çünkü Allah'ın sözü ile bir tutmadım..Benim için ilk önce Allah sonra onun Peygamberi gelir...Sen Allah'ın sözünü hadisle eşit tuttun...Benimle daha iyi dalga geçmen için sana birşey daha yazayım...Tanrı beni ilk başta çocuğu gibi severdi ama şimdi böylemi hiç bilmiyorum...Nerden anladın bunu dersen..Onunla konuştuğum için anlıyorum...Sadece bana özel birşey değil dennise ve hatta sende Onunla konuşabilirsin...Sana nasıl konuşacağını öğretebilirim de...

Gönderi tarihi:

İlave

Şöyle birşey daha var..Ben yalan söyleseydim buraya birkaç profil daha açarak görüşümü "çoklaştırmak" imajı çizebilirdim...Günümüzde görüldüğü gibi...Ama yapmadım...Çünkü benim ispatım benim yaşantım...Başka sitelerde okduğum bilgileri burada direk paylaşmıyorum...Direk kendi bulduklarımı başıma gelenleri söylüyorum...Her türlü konuya açığımdır...Bilimsel,yaşam tarzı psikoloji gaib...Kur'anda hiçbirşey eksik değildir...Birisi eksiklik görürse bu eksiklik ondadır...

Gönderi tarihi:

.

Bana bir dostum şöyle derdi"Dürüst olup insanları sevdiğim için Allah bana dokunmayacaktır" Dürüstlük nede insan sevgisi yok,sadece gönlün isteği duygular bunlar...Son haftalarda iyice soğudum bu dostumdan...

Senin o dostundan soğuman, onun dürüstlüğüne veya insan sevgisine en ufak bir zarar vermez. Onun dürüstlüğünün veya insan sevgisinin ölçüsü sen değilsin. Ölçemez, not veremezsin.

Darwin'i de okurlar, anlamadıkça ondan soğurlar. Ama o, düşünen, araştıran, değerli bir insandır. Onu anlamak gerek..

Gönderi tarihi:

Kişisel şeylere cevap vermemeye tercih ettim..Zaten "dürüstlük" ve "İnsan sevgisi" kavramları aslında o dostta yok..Keyfi duygu bunlar...Bir adamdan şunu öğrenmiştim "kendine dışarıdan bakmayı dene"..Çünkü o zaman gerçekleri görürsün...

Nitekim çok doğru bir davranış...Sanada tavsiye ederim insan kendini daha iyi geliştiriyor yaşamın sorunlarına karşı...

Darwin düşünürden öteye geçmez...Darwini sorgulamak düşünceyi sorgulamaktır,Darwine inanmak onun düşüncesine inanmaktır...

Gönderi tarihi:

Senin o dostundan soğuman, onun dürüstlüğüne veya insan sevgisine en ufak bir zarar vermez. Onun dürüstlüğünün veya insan sevgisinin ölçüsü sen değilsin. Ölçemez, not veremezsin.

Darwin'i de okurlar, anlamadıkça ondan soğurlar. Ama o, düşünen, araştıran, değerli bir insandır. Onu anlamak gerek..

TEŞEKKÜRLER DOSTUM.

Gönderi tarihi:
1. bel : hayır 2. nakzifu : atarız 3. bi el hakkı : hakkı 4. alel bâtıli (alâ el bâtıli) : bâtılın üzerine 5. fe yedmegu-hu : o zaman onu mahveder 6. fe izâ : böylece o zaman 7. huve : o 8. zâhikun : zail olanlar (olmuştur), yok olanlar (olur) 9. ve lekum el veylu : ve size yazıklar olsun 10. mimmâ (min mâ) : şeylerden 11. tasıfûne : sizin vasfettiğiniz (isnat ettiğiniz)

Şimcik ayet yukarda altta da ayetteki kelimelerin tek tek anlamlarını vermiş. Burda beyin kelimesi var mı yooooooooooooook. E ozaman nerden çıkıyor bu beyin.

'beynini darmadagin eder' diye cevrilmis bir ayeti vermistim , altina beyin ayeti yazmistim ..

arapcasinda beyin kelimesi gecmiyor olabilir smile.png ama gecse idi bile anlam ve verilen mesaj degismezdi smile.png

cunku beynini iki taraftan ezerek degil ; batila dayali fikir sistemini cikmazlara ugratarak bu ayetin tecelli ettigini goruyoruz ...

beyin konusu defalarca aciklanmasina rahmen; biyolojideki tanimi ile israrla vurgulaniyor ...

Kuran bilimin gelismedigi bir donemde inmistir ve edebi ve sembolik anlatimlarla tamamlanmistir ..

bilim ve teknoloji ne kadar gelisirse gelissin ; devir hangi sartlar altinda olursa olsun, Kuranin gecerli olmasinin sebebi ; insanin tutkularini, hirslarini, nefsinin herseye meyledebilecegini, zamanin hizla gecmis olabilecegini, donulemiyecek pismanliklari, olum ve otesini detayli tarif etmesindendir ...

beyin konusu oyle bir detay ki israrla takmaya devam ediyorsunuz smile.png

Gönderi tarihi:

Sevgili cooldelta...Kur'an-ı benden 1000 kez fazla okuyun bu hiçbirşeyi değiştirmez...Ben okudum anladım Kitabı test ettim..Şimdi Ayette erkekler yazıyor mu bakın bi..Bilimsel olarakda biz erkekler kadından üstünüz..Ama insan hakkı ikimiz içinde eşittir..O zamanın kadınlarına göre Allah'ın yaptığı tabiki çok doğru bir davranış...Kadınlar zaten ikinci plandaydı,devir o devir...Dolayısıyla Allah kime yeteceği yükü kadar yük vermiştir...Tabiki kadın erkeğe eş olsun arkadaş olsun diye yaratıldı...

kur-an da söz konusu hurilerin geçtiği yerler

İşte böyle! Onları iri gözlü hurilerle de eşleştirmişizdir.(Duhan-54)

Ve biz onları parlak,iri gözlü hurilerle eşleştirmişizdir.(Tur-20)

Cibinliklerde gizlenip duran huriler.. (Rahman-72)

Göğüsleri tomurcuklanmış yaşıt kızlar-Nebe-33

Böylece onları, ashab-ı yemin için bakire kızlar, kocalarına âşık yaşıtlar kıldık.Vakıa-36/38

İri gözlü hurile Titizlikle korunan inciler misali;yaptıklarına karşılık olarak. (Vakıa-22-24)

sayın omar123 yukarıda kuran da geçen hurilerle ilgili ayetleri verdim burada takva sahibi erkeklerden mi yoksa kadnlardan mı yada her iki cinsten de mi söz edilmektedir

şayet kadınlardan söz ediliyorsa bu kadınlar lezbiyen ilişki içine mi gireceklerdir

son zamanlar da benden hoşlanmamanızı anlayışla karşılarım zira ben kuran daki çelişki ve yanlış bilgileri vermekteyim sizlerde bunları açıklamakta güçlük çekmektesiniz ve işinize gelmemekte.

lütfen artık daha fazla zorlama yapmayın, olay açıktır kuran nın ne demek istediği ne anlattğı yaz mevsimi havanın açık olduğu gündüzün görünen güneş gibi ortadadır.

kalın sağlıcakla.

Gönderi tarihi:

Sevgili cooldelta...Bu tür yoldan vazgeçin böyle birşey yok...Başka bir ayette tertemiz eşler vardır yazar...Bunuda geçtim huri sadece kadın demek değildir...Eş demektir...Doğru ve temel anlamı budur...

Sen sadece kendine göre anlıyorsun...Senden hoşlanmamam bu yazdığın ayetlerle ilgili değil...Kendi sözünü doğru bulman karşındakini dinlememendir...İnanınki çok sıkıcı olmaya başladı bu olay...Kur'an hiç okumadığınızı düşünüyorum...Çünkü çok abes şeyleri yazıyorsunuz...Bu tarzla siz neyi okursanız okuyun hiçbirşey değişmez...

Gönderi tarihi:

İlk önce

Ateist forumlardan duyduğunu gelip buradamı yazıyorsunuz...Yalan haber...kelimelerin anlamlarını buraya yazın görelim...

Şimdi gaibten sesleri duyduk dedik,durugörüyüde gördük dedik ama sen bunların ne olduğunu hiç araştırdın mı? Nereden geliyor bu sesler hangi maddeden smile.png

Durugörü uykudan önce tam uykuya dalmadan gelir..Bir gelir tam gelir..Gözlerin kapalı iken birebir gerçekmiş gibi görürsün..Bunu sana başına gelen Ömer yazıyor...

Peygamberlik falan yok,Hadisleri red ettim çünkü Allah'ın sözü ile bir tutmadım..Benim için ilk önce Allah sonra onun Peygamberi gelir...Sen Allah'ın sözünü hadisle eşit tuttun...Benimle daha iyi dalga geçmen için sana birşey daha yazayım...Tanrı beni ilk başta çocuğu gibi severdi ama şimdi böylemi hiç bilmiyorum...Nerden anladın bunu dersen..Onunla konuştuğum için anlıyorum...Sadece bana özel birşey değil dennise ve hatta sende Onunla konuşabilirsin...Sana nasıl konuşacağını öğretebilirim de...

Sayın omar123

1. Ben ateist forumlara bakarak inançsız olmadım bakınız inançsız diyorum ateistim demiyorum ikisinin arasında dağlar kadar fark var ben kuran ı okuduğumda bir takım tezatlıklar eksik ve yanlış bilgiler gördüm ve araştırmaya başladım ben ateist bir forumu takip etsem oradan kopyalar buraya yapıştırırm benim yazdıklarm bu konudaki yapmış olduğum araştırmaların birikimidir.

2. Yalan haberdeki kastınzın ne demek olduğunu anlayamadım açıklarsanız sevinirim.

3. İnan bana şu forumda ben senden daha dürüstümdür herşeyi tüm açıklığla yazarım sağa sola eğilmem kelimelere yeni anlamlar yüklemem neyse o.

4. Gaipten gelen sesler psikolojiktir antideprasan alınırsa geçer bir pisikoloji doktoruna görünmek gerekebilir.

5. Durugörü olayı benimde başıma gelir arasıra eşref saati deriz biz uyuklama ile derin uyku arası zamanında olur bir şeyler yada bir mekan görürüm aaaa o da ne bir zaman sonra o mekan yada gördüğüm şeylerin gerçek hayatta tekrar karşıma çıktığını fark ederim. Hatta tayinimin çıktığı ili rüyamda görmüştüm 2001 yılında etrafımdaki arkadaşlarıma anlattım 3 ay sonra söylediğim yere tayın oldum.

6. Ben allahın sözünü hadisle eş tutmadım dünyanın yuvarlak olmadığını belirten çok sahih olan ve kaynağının da çok sağlam din adamlarından olduğunu belirtiğim bir hadisi paylaştım şu kadar sayfadır yazışıyoruz ve ben 1 tane hadis paylaştım zekat konusunu paylaştım ve ardında namazı sordum namaz konusunda iki sorum vardı 1 cisi 3 vakitmi 5 vakit mi zira tartışmalıdır dedim diğer sorumda kuran da namazın nasıl kılınacağı hakkında bilgi vermez siz namazınızı nasıl kılıyorsunuz dedim fakat bunu es geçtiniz cevap vermediniz.

7. Allah la herkes konuşabılır ama sadece konuşur cevap alamaz bende konuşurum herhangi bir hayvanla da konuşurum kayayla da konuşurum arabamla da konuşurum ama sadece ben konuşurum o bana cevap veremez.

Dua edersin, sadece dua karşılığını alamazsın taki o dua ettğin konuda kendin birşeyler yapmalısın yapmazsan duan yerine gelmez.

ÖRNEK üniversite sınavına gireceksin

1 durum: Sadece dua ediyorsun ama sınav için çalışmıyorsun ( Kazanamazsın )

2 durum: Hem dua ediyor hemde çok çalışıyorsun ( Kazanırsın )

3 durum: Hiç dua etmiyorsun ama çok çalışıyorsun ( Kazanırsın )

Kalın Sağlıcakla.

Gönderi tarihi:

Teker teker cevaplıyorum elimden geldiği kadar net olacağım...

1.Olabilir..Zira araştırmaların birikimi olsa idi benim dediğime mutabık kururdun..Arapçada düz kelimesinin anlamı yazdığım gibi..Oysa sende bunu es geçtin ne doğru söylüyorsun dedin ne de inkar ettin...Araştırmaların amacı Din'i red etmek üzere çalışıldığını görmüş olduk..

2.Boşver yalan haberi es geçelim..Yalan haber falan yok..

3.Orada dur işte..Dürüstlük göreceli ise göstermen gerekir :) Aksi takdirde benide çok iyi tanımıyorsun o yüzden hayatında birkere olsada karşındaki insanın senden düşük olduğu yanılgısına kapılma..Benden söylemesi...

4.Psikolojiktir diyelim...Ben hangi maddeden geldiğini söyledim..Bilinmiyor hangi maddeden eğer dediğin gibi kolay geçse idi intihar vakaları olmaması gerekir idi..Zira bu seslere çok alışık olanlarda var..Adam o kadar alışmışki Trenin sesini duyuyor ama hiç aldırmıyor..Şahsen okuduklarımda bunlarda var..Bu tür sesler uykusuzluktan meydana gelir...Buda şunu gösterir..Uykusuzken bu tür şeylere daha yaklaşmış oluyoruz demektir...

5.Hala neyi tartışıyoruz o zaman..Bak sendede yaşanmış bir şey bu..Durugörü test edilebilir..Dahada geliştirilebilir..Özellikle hayaller kuran insanlarda meydana gelir...Üçüncü göz olarak tanımlanır..Çoğu kişinin hayatına yön verebilir..Nikola Tesla bu adam bilim adamı..Birçok patenti vardır..Adamın bir açıklaması var okursan sevinirim..Durugörüyü anlatıyor ve bu görüntülerin hayatına yön verdiğini söylüyor...Dediğim gibidir Durugörü kullanışlıdır...

6.Din adamının benden hiçbir farkı yok..Heleki Ayetlerle konuşmuyorsa ben ondan çok daha fazla şeyi biliyorumdur :) Namaz secde etmek ve dua etmekten oluşmaz mı? Ne diyoruz biz eskidende namaz vardı..Musevilerde secde ederler dua ederler..Hristiyanlarda secde ederler dua ederler..Müslümanların namazında bunlar vardır..Ayrıntılı yazdım..Namazın vakitleri evet tartışılmalıdır ama sabah öğle ve akşam olarak 3 vaktin kesin olduğu söylenebilir..Allah ayette yazmıştır..Seher vaktinde iyilikler kötülükleri götürür..Yani bu vakitte pozitiflik daha yaygındır..Bu vakitte namaz kılmak iyilikle namaz kılınmış olur...Peygambere bu vakitte namaz kılmasını söylemiştir..Bak sadece Peygambere diyor bunu bütün müminlere demiyor...Bana bakarsan u günümzdeki namaz uygundur derim..Çünkü namaz bir nur kaynağıdır..İnsanı düşüncesini değiştirir bir tür psikolojik ilaçtır...

7.İnanki Allah'ın konuşmasını sen anlayamazsın..Ben anlarım çünkü çok üstünde durdum..Sen gaibten sesler olarak algıladın sanırım..Öyle değil :) Diyelimki Allah'la konuşmayı biliyorsun ona dua ettin...Duan ne olsun diyelim..Atıyorum kızlar konusunda çekingen bir insansın (hoş sezgilerim hiç öyle demiyor :) ) Allah'a dua ederken dedinki Ne olur bir sevgilim olsun...Allah duanı kabul etti diyelim..Bir gün sonra kızların hmen senin yanına geleceğini zannedersin değil mi ? Öyle değil..Sen her zamanki gibi otobüste giderken yolda giderken duanı unutursun ama birşeyin farkına varırsın..Kızların sana baktığını fark edersin..Şu meşhur kesişme olayları gibi bilirsin..Ve Allah seninle konuşmuştur..Buradan şu sonuçlara varabiliriz..

1)Kızlar tarafından tercih edilmeyecek bir erkek olmadığın sana gösterilmiştir..

2)Aslında yakışıklı olduğun ama bunun senin farkında olmadığın bunun ise psikolojik bunalım olduğu sana gösterilmiştir..

3)Artık sıra sendedir..Allah bunları görmende yardımcı olmuştur gerisi artık senin cesaretindir..Eğer çekingen insan isen Allah sana tanışma olaylarını güzel ve zevkli gösterir..Negatifliği üzerinden atar..Şahıs Allah'a şükreder...

Sonuç:Günlerden bir gün artık Tanrıyı unutursun..Ona şükretmezsin..Ve kazandığın herşey birgün elinden gider :)

Verdiğin örneğe cevap

1)Eğer Allah'a dua ediyorsan sınavı kazanmak için dua edersin..Allah seni sınavına çalışmak için bilgisayar yada başka herhangi şeylerden soğutmaya çalışır psikolojik olarak..Ki ders çalışasın..

2)Eğer Allah'a çalışmak için dua ediyorsan çalışmana engel koymayacağından eminim..Burada Tanrı senin formunu korur..Öyleki çocuk çalışmayı istikrarla sürdürsün zaten bu şekilde banko kazanıcaktır..

3)Allah çalışan herkesin karşılığını verir..Başarılı olan ateist insanlarda var..Bu hakkının verilmesidir..İnançsız adam çalışıyor ama inançsız adam çalışmıyor..Burada adaletsizlik yoktur..Çünkü inançlı adam şunu bilirki Tanrı tembelliği sevmez..Ayetlerden bu sonuca varırsın..Dolayısıyla bu Tanrı ile ilgili değil şahısla ilgili sonucuna varıyoruz..

Şöyle birşey daha var..Tanrı her duayı kabul etmiyor..Bu bir gerçektir..Kabul ettiğini sen kendi yaşamınla anlarsın..

Allah ile konuşmak konusunda şöyle birşey daha var..Ben Tanrıyla konuşurum..Heyecanlanma olur ve şöyle bir duygu..Sevgi :) O zaman ben anlarımki o mtsuz halimdeyken birden böyle psikolojimin değişmesinde Tanrı nın beni sevdiği sonucuna varırım..Bu öyle birşeyki Allah kelimesini duyduğun an bir samimiyetlik geliyor..Allah'a karşı şöyle birşey hissediyorsun..Annen veya Baban olurda onlara karşı bir sıcaklık hissedersin ya işte aynı bunun gibi..Sanki ezelden beri tanıştığını düşünürsün Onun seni çok iyi bildiğini hissedersin...

Saygılar...

Gönderi tarihi:
ÖRNEK üniversite sınavına gireceksin

1 durum: Sadece dua ediyorsun ama sınav için çalışmıyorsun ( Kazanamazsın )

2 durum: Hem dua ediyor hemde çok çalışıyorsun ( Kazanırsın )

3 durum: Hiç dua etmiyorsun ama çok çalışıyorsun ( Kazanırsın )

sadece dua ediyorsan kazanamazsin

cok calisiyorsan , sinavda ya heyecanlanirsin, ya hatra biseyler gelmez vs ... cok calisanlarin korkusu budur

ama hem cok calisip hem cok dua ediyorsan Allah bilinc altini da, on benligini de felah tutar ...

cunku duada tevekkul vardir; bazi seylerin kendi yoluna kendilerinin girmesi icin teslimiyet gerekmektedir

ruhunu sonuna kadar rahat birakamayan kisiler herseyi kendilerine yuk edinebilirler ve hayattaki bicok seyin stresini yasarlar .. sinava cok calisan bir insan butun bilgileri ile Allaha teslim olamiyorsa elbette panikleyebilir ..

Gönderi tarihi:

[/b][/i]

sadece dua ediyorsan kazanamazsin

cok calisiyorsan , sinavda ya heyecanlanirsin, ya hatra biseyler gelmez vs ... cok calisanlarin korkusu budur

ama hem cok calisip hem cok dua ediyorsan Allah bilinc altini da, on benligini de felah tutar ...

cunku duada tevekkul vardir; bazi seylerin kendi yoluna kendilerinin girmesi icin teslimiyet gerekmektedir

ruhunu sonuna kadar rahat birakamayan kisiler herseyi kendilerine yuk edinebilirler ve hayattaki bicok seyin stresini yasarlar .. sinava cok calisan bir insan butun bilgileri ile Allaha teslim olamiyorsa elbette panikleyebilir ..

Siz bu işi Allah a inanma tevekkül etme , güvenmek, vekil tutmak anlamlarına getirerek ele alıyorsunuz sadece allaha inanarak dayanarak kazanılabıleceğini düşünüyorsunuz.

Ben ise bu konuyu EVRENSEL olarak ele alıyorum şu dünyada milyarlarca insan yaşıyor milyarlarcasıda öldü bu insanların tamamı allaha inanarak mı birşeylerede başarılıı olabildiler.

İnnaçsız olup hiç birşeyi kendisine vekil kılmayan Allah a inanyayan ve teslim olmayan insanlar bu sınavlardan başaralı olabilmektedir. Sınavda başarlı olabilmek için Allaha tesilmiyet şart değildir.

Stresten kurtulmanın bir çok yöntemleri vardır bunu allaha mal etmek doğru değildir.

Kalın sağlıcakla.

Gönderi tarihi:

1.Olabilir..Zira araştırmaların birikimi olsa idi benim dediğime mutabık kururdun..Arapçada düz kelimesinin anlamı yazdığım gibi..Oysa sende bunu es geçtin ne doğru söylüyorsun dedin ne de inkar ettin...Araştırmaların amacı Din'i red etmek üzere çalışıldığını görmüş olduk..

Muabbedun kelimesini kullanmaları gerikir demiştin ve düz anlamda olduğunu söylemiştim ve ben bu konuyu ES geçmedim benim ne demek istediğimi sizin de anladığız fakat polemik yaptığınzı söylemiştim ve demeştim ki düz anlamından masa gibi düz olduğunu kastedmediğimi gayet iyi bildiğini söylemiştim. Dönüp yazdığım mesajlara bakabilirsiniz.

Şu muabbedun kelimesinin ne olduğunu kaynak vererek açıklamanı istiyorum zira ben bulamadım bulabildiklerimin linkini aşağıya veriyoru google amca söyledi bana .

Buyrun Linki okuyun bakalım muabbedun kelimesi ile ne anlaşılıyor:

-http://egitim.tevhiddersleri.com/ikinci-bolum-uyari-99-

-http://www.darulkitap.com/oku/kuran/tefsirler/ibnikesir/001.htm-

Yine yazıyorum artık bu işten bana gına geldi

Daha önce paylaşıtığım video da,

Kuran'da Dünya'nın yuvarlak olduğuna dair bir ayet olmadığını söylüyor. Bu amca kör olabilir, dolayısıyla onun gözüyle görüp anlattığı olaylara itibar edilmeyebilir, ama gerçekten de Kuran'da Dünya'nın yuvarlak olduğuna dair bir tek ayet yoktur ve gösteremezsiniz. Fakat hayatı boyunca Kuran okumuş bu amcamız tamamen kör değil ya! O hayatı boyunca Kuran okudu ve Kuran'ı ezbere bilir. Ona ve hepimize göre, Kuran'da Dünya'nın yuvarlak olduğuna dair bir tek ayet yoktur.

lütfen bu da başka bir videoyu izleyin

Kuran'daki ayetlerde Dünya'nın düz olduğu söyleniyor.

Kuran'ın kozmik yaklaşımı ortadadır. Biruni'nin yaklaşımı ise Kuran'a rağmendir muhtemelen. Sonrasında ise Uluğ bey, Ali Kuşçu vs. gibiler de astronomi ile ilgilenmişlerdir. Rasathanelerle falan yapmışlardır hatta. Lakin bunların genele yayıldığını, belli bir zamanın ve belli mekanların ötesine geçemedikleri aşikardır.

16. yy.ın sonuna gidelim. Osmanlı'nın en parlak çağları. Osmanlı ise İslam medeniyetinin o dönemdeki doruğu. Rasathane kapatılıyor, neden mi?

Ödev olsun mu o da sana? Hadi bi zahmet araştırda bura da paylaş kaynakları ile birlikte istiyorum.

Bu kafa dünyanın yuvarlak olduğu bilgisiyle ve Kopernik'in evren modeliyle karşılaştığında nasıl bir tepki vermiş olabilir sence? Buradakinin benzerinden başkası olabilir mi?

Ayetlerde Dünya'nın düz olduğuna ilişkin doğrudan bir kelime yoktur. Yani Kuran'da "Dünya düzdür" anlamını veren bir ayet göremezsiniz ama, konuyla ilgili ayetler biraraya getirilir ve "düz" anlamına karşılık gelen ayet kelimelerini (örneğin "döşek") diğer ayetlerde incelediğinizde, hakikaten de bu kelimelerin düz anlamında kullanılmış olduğunu görürsünüz. Örneğin bir ayette "Maddah" kelimesinin geçmesiyle gölgenin sabit kılınması yerine düz bir şekilde uzatılmasındaki gibi.

Bu şekilde konuşmak ancak bir 7. y.y. Arabı için geçerlidir. Açıkçası, bu 7.y.y. Arabı söylemek istediği şeyleri açıkça söylemiyor ya da söyleyemiyor ve karşısındaki insanları kandırabilmek için kelime oyunlarına başvuruyor. Videodaki araştırmacı bu durumu tespit edebilmek için Kuran'ın tamamını araştırmış ve bu 7 y.y. Arabı'nın Dünya'nın düz olarak düşündüğünü ama bunu ayet olarak konuşurken belki de içinde bulunduğu toplumdan kaynaklanıyor olsa gerek, açıkça "düz" diyeceğine, buna karşılık yakın anlamlı "döşek" gibi kelimeleri kullandığı tespit edilmiştir.

Örneğin, bu 7 y.y. Arabı, birkaç ayette Dünya ile birlikte uzayın bir kağıt gibi dürüleceğini söyler. Oysa kağıt düzdür ve bu 7 y.y. Arabı, Dünya'nın düz olduğunu söylemek yerine, onun bir kağıt gibi dürüleceğini söyler. Tabii ki o sırada bu ayetleri söylerken, orada "Dünya düzdür" dese, ne olurdu? Ne olacaktı ki, tabii ki kızılca bir kıyamet kopardı orada.

İkinci örnek olarak, bir ayette "Allah, doğuların ve batıların ve ikisi arasında bulunanların Rabbi'dir" geçer. Bu da, Dünya'nın düz olduğunu gösteren başka bir örnektir. Çünkü bu 7 y.y. Arabı, Dünya'yı kağıt gibi düz olarak düşündüğüne göre, Dünya'nın en uç noktalarını doğu ve batı'nın en uç noktaları olarak düşünecek ve bu şekilde bir ayet söyleyecektir.

Bu örnekler, videodaki araştırmacı tarafından tespit edilmiş örneklerdir. İsteyen bu araştırmacının açtığı yoldan ilerleyerek Kuran'da Dünya'nın düz olduğuna ilişkin çeşitli örnekler bulabilir.

Özetle, Dünya'nın düz olduğuna ilişkin (Aristarchos ve Eratosthenes'e rağmen) çıkarım Hristiyanlıktan önce Yunanlılar tarafından benimsenen bir görüştü ve bu görüş önce Hristiyanlara, daha sonra Müslümanlara geçti. O dönemde Hristiyan din adamlarına göre, İsa Mesih Güneş'e sabit durması için emir vermişti ve Güneş de sabit durmaktaydı. Yine genel inanca göre, Dünya düz tepsi gibiydi. Aksini düşünenler ise cehennemlikti. O dönemde, kiliseye karşı çıkan insanların ateşte yakılmasına hükmedilirdi!

Bu konuda Kopernik, ölümünün yaklaştığı yıllarda Papa'ya şu mektubu yazar:

"Aziz peder, kitapta yazılanları okuyanların hemen reddedeceklerini biliyorum. Ben ömrüm boyunca çevremin düşüncelerine aldırmayan, fikirlerini savunan biri olamamışımdır. Etrafın tepkisinden, başladığım hususlardan vazgeçmeye niyetlendiğim olmuştur. Fakat çekingenliği üzerimden atarak çalışmalara devam ettim. Yazdıklarımı tenkit edenler olursa onlara aldırmayacağım ve saçma kabul edeceğim..."

Kalın Sağlıcakla.

Gönderi tarihi:
Siz bu işi Allah a inanma tevekkül etme , güvenmek, vekil tutmak anlamlarına getirerek ele alıyorsunuz sadece allaha inanarak dayanarak kazanılabıleceğini düşünüyorsunuz.

ama bi sorun var burda ; benim inandigim Allah ile ; senin tarifini kendine gore yaptigin en sonunda da bi turlu de inanamadigin Allah bir degil ..

Ben ise bu konuyu EVRENSEL olarak ele alıyorum şu dünyada milyarlarca insan yaşıyor milyarlarcasıda öldü bu insanların tamamı allaha inanarak mı birşeylerede başarılıı olabildiler.

sen bu konuyu evrensel degerlendirebilirsin tabi cnm ..

halbuki evreni Allah yaratti ve insani evrenin yasalarina meyilli kildi .. tevekkul arapcadan gelen bi kelime diye niye kabile dini olarak ele aliyorsun ki smile.png (hataliysam sole bule bi izlenim uyandiriyorsun)

sana bi ornek ;

100 kiloluk bi yukun var ; tasidin tasidin ve asansore bindin ; 20 kat cikicaksin

simdi sen yukunu yere birakmaz misin asansordeyken ? tevekkul buna benzer

sen nereye cikarsan tasidigin yuk te oraya gitmiyor mu ?

o yuku yere birakamamak asansorde cikarken sana daha da yuk olmaz mi ? bazen elinden geleni yapip gerisine karismaman gerekir smile.png basarinin sirri tevekkul etmektir beklemesini bilmektir

beklemesinin bilenin hersey ayagina gelir smile.png evrensel bir yasa bu smile.png

İnnaçsız olup hiç birşeyi kendisine vekil kılmayan Allah a inanyayan ve teslim olmayan insanlar bu sınavlardan başaralı olabilmektedir. Sınavda başarlı olabilmek için Allaha tesilmiyet şart değildir.

tabi ki sart degil .. Allah illa butun insanlari o sinavda yakalicak diye bisey yok .. belki o sinavi kazanicak ama baska bir is icin cabalarken paniklemeye ve kontrolunu kaybetmeye baslicak hem de herseyden emin oldugu halde ...

Stresten kurtulmanın bir çok yöntemleri vardır bunu allaha mal etmek doğru değildir.

butun yontemler serum etkisindedir smile.png gecici bir dinlence saglar ..

nefsini sarip orten yikima ugramistir (ayet) pskoloji bilimine yol acan bir ayet bu

bastirilmis duygularini sorgulamayan stresten kurtulamaz .. bi sure sonra da problemin nerde oldugunu bulamicak hale gelir ...

Kuran en guzel tanimi yapmistir .. kisi samimi oldugu taktirde basina hicbisey gelmez .. hersey onun ihlasli halinden geri yansir : ))

Kalın sağlıcakla.

saol sen de

Gönderi tarihi:

sinava cok calisan bir insan butun bilgileri ile Allaha teslim olamiyorsa elbette panikleyebilir ..

Yok daha neler.. İnsanlık bu kadar çaresizlik içinde kalıp, görünmez bir put'a mahkum olduğunu sanmayın. Pisikolojik telkin denen birşey var. Anne, baba, rehber öğretmen, öğretmen, siyasi iktidarın öğrencileri rahatlatan önlemleri.. Bütün bunlar pozitif neticeler veren bilimsel tedbirler.

Kaldı ki görünmeyen puttan ümidini kesenler gerçek putlara, yatırlara gidip el yüz sürüp yalvarıyorlar.

Arkadaşım da aynı şeyi söylemiş.

Gönderi tarihi:

Yok daha neler.. İnsanlık bu kadar çaresizlik içinde kalıp, görünmez bir put'a mahkum olduğunu sanmayın. Pisikolojik telkin denen birşey var. Anne, baba, rehber öğretmen, öğretmen, siyasi iktidarın öğrencileri rahatlatan önlemleri.. Bütün bunlar pozitif neticeler veren bilimsel tedbirler.

Kaldı ki görünmeyen puttan ümidini kesenler gerçek putlara, yatırlara gidip el yüz sürüp yalvarıyorlar.

tamam iste pskolojik telkindeki gizli etki, gizli bir iman gucu potansiyelini kullaniyor .. Allan insanin asil kudretini derin imanla aciga cikacagi sekilde saklamis ..

adama iki ayak parmagi uzerinde durabilir mi diye soruyorlar

duramam diyor

hipnoz ediliyor adam ve pinokyo gibi tahtadan ve hafif olduguna inandiriliyor

sonra saatlerce iki ayak parmaginin uzerinde duruyor , hatta yuruyor : ))

kisi icindeki gucu kullandi ama neler yapabileceginin farkinda degil .

Allah batil olan herseyi zaten vurgulamisken, butun is ve olus hali ile onun bilgisi dahilindedir

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.