Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2009 Terminatör: Salvation Çok güzel... Abi, eğer sıkı bir Terminatör hayranıysanız ve eğer "Arnold yoksa izlemem ben abi!" diyorsanız; gidin izleyin derim... Crano'nun spoiler vermeme kızmasına karşın yine de söylemek istiyorum ki; bu filmde Arnold yani T800 var be abi... Zaten T800;'ün olmadığı bir Terminatör filmini düşünmek bile istemiyorum... Ha belki kısacık bir süre için var; ama var... Tüm filmi heyecanla izlerken, öyle bir sahnede çıkıveriyor ki; Yüzünüze bir tebessüm geliyor ve başlıyorsunuz içinizden "Dıı-rıı-rıııımmm dı. rı. rımmmmmm..." diye Terminatör'ün o efsane track'ini mırıldanmaya... Bu sefer John Conner'ı Christian Bale canlandırıyor. Açıkçası artık her filmde kendisini görmekten sıkılmaya başlasam bile Hakkını vermelidir ki; adam altına girdiği her rolü kaldırıyor ya hu! Diğer rollerde Spider Man 3'te Gwen Stacy rolünde oynayan Bryce Dallas Howard; John Conner'ın karısı rolünde: Açıkçası sarı saçlarla da çok sevmiştik onu ama kızıl saç kendi asıl rengine yakın ve daha da yakışmış... PathFinder'da oynayan açıkçası o filmde de kendisini sevdiren Kızılderili melezi Moon Bloodgood ise sağlam rollerden Blair Williams rolünde ve John Conner'ı eşini gölgede bırakıyor... Açıkçası kendisini izlemeye değer... Markus rolünde de birisi birisi oynuyor işte of aman yaaa; filmleri böyle tanıtmaktan nefret ediyorum... Salla... Abi gidin izleyin... Daha önce alıştığınızdan daha sağlam bir filmle karşılaşacaksınız... T600 ile T800 arasındaki fark; birisinin cildinin olması ve diğerinin olmaması... T800 dediğin zaten arnold abimiz ki; onu üretim aşamasındayken görüyoruz birde... Boşuna heveslenmeyin hala T1000 yani Sıvı Terminatör'ün ve TX (Terminatrix)'in üretilişlerini görmüyoruz; Kaç senedir özlettirdiler kendilerini... Terminatör: Sarah Conner'ın Günlükleri'nde de T1000 ve TX'i göremedikdi zaten... Gerçi Summer Glau onları pek aratmadı... O dizideki Cromartine'i de göremiyoruz ama zaten kendisi pek bir gerekli değil Arnold hepsini bir kaç saniyede silip atıyor... Neyse; T800'ün neler yaptığını ve hangi özelliklerini konuşturduğunu söylemeyeyim... Ama aklınızda olsun: T600 ile T800'ü tank gibi düşünün. Zaten Terminatör 3: Makinelerin Yükselişi'nde de söylemişti: Daha çok savunma ve saldırıya yönelik... Yani zırhı kalın ve çok sağlam... O yüzden en zorlayan makineler bunlar; ne kadar ilkel olsalarda. Daha önce bildiğimiz T1000 ve TX ise suikast ve sızma için üretilmiş makineler... Bu filmde Sızma ve Suikast için üretilmiş özel bir makineye daha rastlıyoruz; Eğer makine diyebilirseniz... Abi "Filmin Felsefesi" denirse, buna denir... İnsan olmanın ve bir kalbe sahip olmanın değerini anlıyorsunuz... Arnold bu sefer "Yeniden karşılaşacağız" demiyor ve bu, diğer filmde Arnold'un olmayacağının garantisi... Bale bakalım Arnold olmadan o nostaljiyi verebilecek mi ama T800 olmadan Terminatör filmi olmaz be abi... Tadı tuzu Arnold yaa... İyisiyle kötüsüyle seviyoruz biz onu... Aileden birisi gibiydi valla; benimsemiştik... Ama pardon; Terminatör 3'te John Conner'ı gelecekte öldüren kişi T800 değil miydi yaa? Devam filminde demek ki John Conner'ın öldürüleceğini göreceksek; T800'ün öldürmesini, esir alınışını ve yeniden programlanmasını da göreceğiz... Heeyooo heee yoooo... Süper oldu be bu! Hem Conner'ın eşi hamileydi; belki işi o yürütür Conner'dan sonra... Zaten bir ara ölür gibi olduydu Conner, anladımdı ben onu... 3ncü filme çok gönderme var yaa; süper bir zevk verdi doğrusu... Bu filmde de yeni Terminatörler yok değil: MotoTerminatörler süper; motosiklet hayranları için birebir... Dev gibi toplayıcı Terminatörler var... Avcılar var ki süper... İzciler var... Var da var... Terminatör hayranları mutlaka izlemeli; özellikle Bilim-Kurgu hayranı DemirEfe kesinlikle izlemeli... 1 Alıntı
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2009 Admin Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2009 T1 fena değildi ama T2 ve T3 fazlaca ilgilimi çekmemişti ama dediğini gibi son zamanlarda Christian Bale elini neye atsa beceriyor ve bu rol içince biçilmiş kaftan gibi görünüyordu ve dediğine göre becermiş... En yakın zamanda izlemeye çalışacağım... Alıntı
Φ LaRsiE_ Gönderi tarihi: 28 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 28 Haziran , 2009 dün izledim mototerminatörler çok iyi olmus güzel bir filmdi izlemeye değer Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 28 Haziran , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 28 Haziran , 2009 dün izledim mototerminatörler çok iyi olmus güzel bir filmdi izlemeye değer Bence de çok iyiydi... O koca terminatörün bir parçası olduklarını hiç düşünmezdim... Transformers'ı andırdı ama tabii ki çok başkaydı... Alıntı
Φ harent Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2009 Gecen gun Transformers 2'ye gittim biraz oncede Terminatorden ciktim. Ve sunu anladimki bilim kurgu benim alanim degilmis... Filmi izlediysem bunun tek sebebi Sam WORTHINGTON ve Christian BALE'in varligidir.... Yani o kadar tatlilarki, insan onlar karsida oylece dururken salondan cikamiyor.... Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 1 Temmuz , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 1 Temmuz , 2009 T1 fena değildi ama T2 ve T3 fazlaca ilgilimi çekmemişti ama dediğini gibi son zamanlarda Christian Bale elini neye atsa beceriyor ve bu rol içince biçilmiş kaftan gibi görünüyordu ve dediğine göre becermiş... En yakın zamanda izlemeye çalışacağım... Bale'i (diğer filmleri ile birlikte) "Prestige"de de izlemiştim birde; Hugh Jackman ile birlikte. Onu da izlemeni öneririm... Bale'in oyunculuğu gerçekten çok güzel. Artık sık sık her filmde görmemize rağmen yüzünü bir türlü eskitmiyor. Gerçi ben her filmde aynı adamı görmeyi sevmem ama bu eleman hakkını veriyor rolünün be. Ama birde Terminatör çocukluğumuzun filmi be abi. Gerçi sizin gençliğinize denk geliyordur ama neyse... Hatırlıyorum da Arnold ilk filmde kötü roldeyken, ikinci filmde iyi role girmesine nasıl alışıvermiştik. İlk filmde kötü makineyi oynaması; ikinci ve sonrası filmlerde iyi makineyi oynamasına karşın Hep bir soru işareti ile yaklaşmamıza ve zevk almamıza neden olmuştu. Zaten John Conner'ın amcası, Sarah Conner'ın Günlükleri'nde, insan tarafından programlanmış bile olsa Yine de hiç bir terminatöre güvenmiyor... Bu da ne olursa olsun terminatörlerin güvenilemez olduğunu anımsatıyor ve her filme soru işareti ile başlıyorsunuz. Nitekim son filmde de Arnold abiyi yine kötü bir Term. olarak gördük... Bence bilim-Kurgu sineması açısından Robocop ile birlikte (ki Robocop bu kadar meşhur olmadı) sinemanın yapı taşlarından birisidir. İsaac Asimov'un "I Robot" adlı eseri belki daha erken sinemaya aktarılsaydı, Onların yerini alabilirdi ama bugün İnsansı-robot/Cyborg dendiğinde aklımıza gelen tipolojiyi Terminatöre borçluyuz... Bu hafta sonu da Transformers'ı izleyeceğim büyük olasılıkla. O da çocukluğumuzun çizgi-filmidir ve robotları birşeylere dönüştürme fikrinin ilkidir... Terminatörü bile etkilemiş görüldüğü kadarıyla; MotoTerm.ler, HunterTerm.ler vs... O değil; Megan Fox var yani filmde... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.