Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2009 16 yıl Haberin girisi: İzmir'in Alsancak semti Gündoğdu Meydanı'nda "Cumhuriyet Mitingi" düzenlendi. Çevre il ve ilçelerden gelenlerle birlikte mitinge yaklaşık 6 bin kişi katıldı. Miting, çeşitli marşların okunmasıyla başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından miting alanını dolduran kalabalık çeşitli sloganlar attı. Once Seriat'i kahretmesi icin Allah'a dua ettiler. Allah'tan islerine karismamasini, Laiklikten taviz veremeyeceklerini hatirlattilar. Sonra topluca ayin duzenlediler. Ama bu cagdas ve laikci genlerinden hicbir sey eksiltmedi. Miting Düzenleme Kurulu adına konuşan Erdoğan Özer, Amasya Tamimi'nin 90. yıldönümünün kutlandığını hatırlatarak, "Amasya Tamimi, emperyalizme karşı bir meydan okumadır. Ekonomik kriz teğet geçecek dediler. Bir kısım insanları teğet geçmiş olabilir ama Türk milletini delerek geçmiştir. Buna ilişkin olarak tepkimizi göstermeye geldik. Ülkemizin bir bölümünde emperyalistlerin desteklediği bir bölücü hareket tehlikesi var, buna karşı tepkimizi göstermeye geldik" dedi. Simdi Cumhuriyet mitingi idi ama daha cok 10. Ekonomi kurultayini hatirlatiyordu. Kriz ve daralma konusunda cesitli bilimsel gorusler aktarildi ve insanlar buna Turkiye Laiktir Laik Kalacak, diye yanit verdi. Turkiye'nin krizden cikisinin ancak Laiklikle mumkun olacagina karar verildi. Mitinge katılan ressam Bedri Baykam da kimsenin halkın gücünü küçümsememesi gerektiğini söyledi. Baykam, "Kendine yapılmasını istemediğin şeyleri başkasına yapma derler. Ergenekon'un kasası dediler Kuddusi Okkır öldü. Tutuklananlar Levent Ersöz, Erol Manisalı, Şener Eruygur, Hurşit Tolon hepsi yaşam savaşı veriyor. Onlara bu muameleyi reva görenlere soruyorum, aynı muamele size reva görülseydi yakınlarınız ne hissederdi ? Nedir bu duyarsızlık" diye sordu. BB ergenekon saniklari icin herkesten 100 salavat istedi. Ama burada Allah'in adinin yerine Hegel, Peygamber'in adinin yerine Inkilap Tarihi ve Ataturkculuk kelimeleri konacakti. TS icin helva yapildi. Sonra bu kepcelerle fakir fukaraya ve Dogu'daki kiz ogrencilere dagitildi. Kaynak: Haber Vakti
Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2009 16 yıl Haberin girisi: Once Seriat'i kahretmesi icin Allah'a dua ettiler. Allah'tan islerine karismamasini, Laiklikten taviz veremeyeceklerini hatirlattilar. Sonra topluca ayin duzenlediler. Ama bu cagdas ve laikci genlerinden hicbir sey eksiltmedi. Şeriatı kahretmesi için kimse Allah'a dua etmiyor. Allah'a (Allah'tan değil) işlerine karışmaması laiklikten (başlarken "l" küçük yazılır; çünkü laiklik özel isim değildir) taviz verilemeyeceği gibi şeyler hatırlatılmadı; nitekim Allah' a hiçbir şey hatırlatılmadı. Bu hatırlatmalar senin gibi kullara yapılmıştır, bence Allah'a havale etmek yerine daha fazla üstüne alınmalısın Çağdaş ve laik genlerinden neden birşeyler eksilsin ki. Bak birileri miting yaptı diye senin de irticai ve karanlık genlerinden birşeyler eksilmiyor, değil mi? (Türk dilinde "laikçilik diye bir tanım yoktur, doğrusu "laik"tir onun) Toplu ayin mi? Demek ki insanlar gerçekten de, baktıklarında sadece kafalarındaki şeyi görüyorlar Simdi Cumhuriyet mitingi idi ama daha cok 10. Ekonomi kurultayini hatirlatiyordu. Kriz ve daralma konusunda cesitli bilimsel gorusler aktarildi ve insanlar buna Turkiye Laiktir Laik Kalacak, diye yanit verdi. Turkiye'nin krizden cikisinin ancak Laiklikle mumkun olacagina karar verildi. Böyle bir karar verilmediği gibi alınmadı da. Siz bilmezsiniz ama; "cumhuriyet", sosyal bir formasyondur. Ekonomi de sosyal bir bilimdir. Eh, miting de bir tepki mitingi olduğuna göre müsadenle kitleler toplumsal ve ekonomik meseleler hakkındaki düşüncelerini ortaya koyabilirler mi acaba örtmeniiimmm BB ergenekon saniklari icin herkesten 100 salavat istedi. Ama burada Allah'in adinin yerine Hegel, Peygamber'in adinin yerine Inkilap Tarihi ve Ataturkculuk kelimeleri konacakti. Hadi yaa! Ciddi misin? Bak bu kısmını gerçekten merak ettim. Bu haberi bize kaynak göstererek alıntılayabilir misin? Ancak O'nun adı BB değil! Bedri Baykam. Ressamdır kendisi. Saygı duyacaksın, tahammül göstereceksin! TS icin helva yapildi. Sonra bu kepcelerle fakir fukaraya ve Dogu'daki kiz ogrencilere dagitildi. Nasıl?
Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2009 16 yıl Iste irtica,iste her yere Allahi sokma cabasi.Iste Cumhuriyete duyulan kizginlik. 1918 yilindan bugüne kadar Türkiye bir avuc büyük adam sayesinde bugünlere kadar gelebildi,cok daha ilerilere gitmemiz mümkündü eger yatip kalkip rejim kavgasi veren adamlar cogunlukta ve iktidarda olmasaydi. saygilarla
Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2009 16 yıl Şeriatı kahretmesi için kimse Allah'a dua etmiyor.. . . Nasıl? Muhteşem bir yazı tebrikler... Elinize sağlık......
Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2009 16 yıl Yazar Şeriatı kahretmesi için kimse Allah'a dua etmiyor.Allah'a (Allah'tan değil) işlerine karışmaması laiklikten (başlarken "l" küçük yazılır; çünkü laiklik özel isim değildir) taviz verilemeyeceği gibi şeyler hatırlatılmadı; nitekim Allah' a hiçbir şey hatırlatılmadı. Bu hatırlatmalar senin gibi kullara yapılmıştır, bence Allah'a havale etmek yerine daha fazla üstüne alınmalısın Ediyorlar. Aslinda bu Seriat duasi Turkiye laikciliginin amentusudur. Onlar Tanri'yi isterler. Cunku lazim olabilir. Aynen patetes rendesinin de birgun lazim olabilecegi gibi. Ama onlar Tanri'nin islerine karismasini istemezler. Bunu da, hircin bir sekilde, Tanrim, senden, senin yasam tarzi olarak bize verdigin yolu, Seriati, kahretmeni istiyoruz, diye dua ederek dile getirirler. Tum CM'lerde bu sekilde pankartlar acilmis, sloganlar atilmistir. Nitekim, TS de, omrunun son gunlerinde, ne Seriat isteriz ne de darbe, diyerek bu genel gorusu dile getirmisti. Çağdaş ve laik genlerinden neden birşeyler eksilsin ki. Bak birileri miting yaptı diye senin de irticai ve karanlık genlerinden birşeyler eksilmiyor, değil mi?(Türk dilinde "laikçilik diye bir tanım yoktur, doğrusu "laik"tir onun) Ben de eksilmiyor dedim, degil mi? Ama teyid ettigin icin sagol. Laikciler genellikle taassup sahibi insanlardir. Kafalari monolitik devrin kurallarina gore isler. Aydinlik din ekseninde bulamadiklarini Pagan anlayis ve geleneklerde bulurlar. Allah'i sevmezler; onu okulda, mecliste ya da mahkemede gormek istemezler. Sonsuz derecede humanisttirler. Bu kocaman kalpleri bazen Tanrilarini bile kiskandirir. TS sirf kucuk kizlar buyuyup adam olabilsin diye ne Seriat ne darbe ister. Böyle bir karar verilmediği gibi alınmadı da.Siz bilmezsiniz ama; "cumhuriyet", sosyal bir formasyondur. Ekonomi de sosyal bir bilimdir. Eh, miting de bir tepki mitingi olduğuna göre müsadenle kitleler toplumsal ve ekonomik meseleler hakkındaki düşüncelerini ortaya koyabilirler mi acaba Koyamazlar, cunku onun adi Cumhuriyeti ve onun temel taslarini, yani yazar ve cizerlerini ve doktorlarini kurtarma mitingi. GATA nasil DPT degilse, CM'ler de 2. Ekonomi Kurultayi degildir. Hadi yaa! Ciddi misin? Bak bu kısmını gerçekten merak ettim. Bu haberi bize kaynak göstererek alıntılayabilir misin? Ancak O'nun adı BB değil! Bedri Baykam. Ressamdır kendisi. Saygı duyacaksın, tahammül göstereceksin! BB ayni zaman da yazardir da. Bir romani var ki dillere destan. BB'ye de saygi gosterecegimiz zaman gelecek. Endise etme. Ebu Lehep unutulmadi. BB de unutulmaz. TS de. Sadece, artik bu ikisi hakkinda bir ayet inmeyecek. Kaynak: Haber Vakti
Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2009 16 yıl Yazar Iste irtica,iste her yere Allahi sokma cabasi.Iste Cumhuriyete duyulan kizginlik. 1918 yilindan bugüne kadar Türkiye bir avuc büyük adam sayesinde bugünlere kadar gelebildi,cok daha ilerilere gitmemiz mümkündü eger yatip kalkip rejim kavgasi veren adamlar cogunlukta ve iktidarda olmasaydi.saygilarla Tamam, bak dogru nasil ortaya cikiyor. Ben de diyorum, problem her yere Allah'in kanunlarini koyma cabasi ile bazi yerlere ve durumlara Allah'i bulastirmama cabasi arasindaki kavgadan kaynaklaniyor. Bir avuc adam bu ulkeyi Allah'in bazi bolgelere (askeri bolgeler, egitim yuvalari, anaokullari vs.) sokulmadigi bir toprak haline getirdiler. Buyuk cogunluk ise bunun artik bir son bulmasini istiyor. Belki de bu yuzden IHL mezunu bir baskan sectiler. Simdi, cogunluk madem ki IHL sisteminin TC'ye yerlestirilmesini istiyor, neden buna karsi TS'leniyorsunuz? Birakin cogunluk karar versin; ne bizim basimiz agrisin, ne sizlerin.
Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2009 16 yıl Tamam, bak dogru nasil ortaya cikiyor. Ben de diyorum, problem her yere Allah'in kanunlarini koyma cabasi ile bazi yerlere ve durumlara Allah'i bulastirmama cabasi arasindaki kavgadan kaynaklaniyor. Bir avuc adam bu ulkeyi Allah'in bazi bolgelere (askeri bolgeler, egitim yuvalari, anaokullari vs.) sokulmadigi bir toprak haline getirdiler. Buyuk cogunluk ise bunun artik bir son bulmasini istiyor. Belki de bu yuzden IHL mezunu bir baskan sectiler. Simdi, cogunluk madem ki IHL sisteminin TC'ye yerlestirilmesini istiyor, neden buna karsi TS'leniyorsunuz? Birakin cogunluk karar versin; ne bizim basimiz agrisin, ne sizlerin. Pardon ya bir sorum olacak... Demokrasi ne zamandan beri çoğunluk oluyor? En son baktığımda GERÇEK demokrasi çoğulculuk demekti? Yani toplumdaki bütün herkesin ortak çıkarlarının gözetildiği ve hak hukuk barış kardeşlik demekti? O sizin bir avuç adam diye küçümsediğiniz zat-ı muhteremler Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları oluyor... Ha bir de demişsiniz ki eğitim yuvalarına Allah sokulmuyor... 11 yıllık ilköğretim- orta öğretim ve lise öğreniminiz boyunca hiç mi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi almadınız? Bildiğim kadarıyla yalnızca Müslüman olmayan öğrenciler bu dersten kendi talepleri üzerine muaf oluyorlar? Benim bu tip arkadaşlarım oldu örneğin... Din dersi saatlerinde onlar gider kütüphanede ders çalışırlardı... Daha ne bekliyorsunuz yani Medrese eğitimine geri mi dönelim? İlahiyat üzerine ihtisas yapmak isteyen zaten İmam Hatip Lisesi'ne gidebiliyor rahatlıkla... Kimsenin buna da engel olduğu yok? Ha siz eğer diyorsanız ki ben İHL mezunu olarak üniversitede hukuk vs okumak istiyorum ona da bir engel yok? Sadece puanın düşüyor çünkü alan dışı tercih yapıyorsun... Aynen bir Eşit Ağırlık öğrencisinin kendi alanı dışındaki Tıp fakültesini tercih etmesi halinde puanının düşmesi gibi... E bir zahmet müsade edin de o kadar olsun... Madem hukuk okuyacaksın be kardeşim niye İHL okudun o zaman? Düz liseye gideydin? Engel olan mı vardı? Askeri bölgelere de Allah'ın sokulmadığını iddia ediyorsunuz... Yahu ne kadar da enteresan... Askere "Mehmetcik" diye hitap edilmiyor mu? Muhammed'in askeri yani... Haydi onu bir kenara bırakalım... Kışlalarda yemek vakti "Allah" adına yemek duası okunmuyor mu? Onu da mı yasaklamışlar? Daha ne istiyorsunu ya Allah aşkına...
Gönderi tarihi: 28 Haziran , 2009 16 yıl Bu tiplerin demokrasi anlayışı matematikseldir. Bunlar 300 milletvekili aldım, 400 milletvekili aldım diyerek başlarlar konuşmaya. Aldıkları oyun, toplam oy oranına göre değerini bilmezler. Anayasa Mahkemesi kararlarında bile parlementodaki sandalye sayılarını argüman olarak kullanırlar. 11 sandalyeye karşılık, üçyüz bilmem kaç sandalyedeyiz derler. Bunların demokrasiden anladıkları bu işte. Sayı. Demokrasi çoğulculuktur. Bunların anladığı gibi çoğunluk değildir. Kimseye edebiyat yapmıyorum, neyin ne olduğu çok iyi analiz edilmeliyiz. Nisbi demokrasi, çoğunluğun mutlak hakimiyetini reddeden, azınlıktakilerin siyasal ve kültürel haklarının kabul edilmesi gerektiğini ve azınlığın da bir gün çoğunluk olabilme hakkının verilmesini savunan demokrasi anlayışıdır. Ama bunu anlayamazlar, bilmezler, bilmek istemezler. Anlatsanız anlamazlar, anlamak istemezler. 7000 kişi ile değil, 7 kişi bile olsa, hatta kalan o altı kişiyi de saymazsak tek başıma bile çıksam meydana; haklıyımdır belki de. Demokratlık zor iştir. Dünün şeriatçısını, bugün demorat yapmaya çalışırsan böyle olur işte. Onun da demokrasi anlayışı budur, bu kadardır.
Gönderi tarihi: 28 Haziran , 2009 16 yıl Ediyorlar. Aslinda bu Seriat duasi Turkiye laikciliginin amentusudur. Onlar Tanri'yi isterler. Cunku lazim olabilir. Aynen patetes rendesinin de birgun lazim olabilecegi gibi. Ama onlar Tanri'nin islerine karismasini istemezler. Bunu da, hircin bir sekilde, Tanrim, senden, senin yasam tarzi olarak bize verdigin yolu, Seriati, kahretmeni istiyoruz, diye dua ederek dile getirirler. Tum CM'lerde bu sekilde pankartlar acilmis, sloganlar atilmistir. Nitekim, TS de, omrunun son gunlerinde, ne Seriat isteriz ne de darbe, diyerek bu genel gorusu dile getirmisti. Ben de eksilmiyor dedim, degil mi? Ama teyid ettigin icin sagol. Laikciler genellikle taassup sahibi insanlardir. Kafalari monolitik devrin kurallarina gore isler. Aydinlik din ekseninde bulamadiklarini Pagan anlayis ve geleneklerde bulurlar. Allah'i sevmezler; onu okulda, mecliste ya da mahkemede gormek istemezler. Sonsuz derecede humanisttirler. Bu kocaman kalpleri bazen Tanrilarini bile kiskandirir. TS sirf kucuk kizlar buyuyup adam olabilsin diye ne Seriat ne darbe ister. Koyamazlar, cunku onun adi Cumhuriyeti ve onun temel taslarini, yani yazar ve cizerlerini ve doktorlarini kurtarma mitingi. GATA nasil DPT degilse, CM'ler de 2. Ekonomi Kurultayi degildir. BB ayni zaman da yazardir da. Bir romani var ki dillere destan. BB'ye de saygi gosterecegimiz zaman gelecek. Endise etme. Ebu Lehep unutulmadi. BB de unutulmaz. TS de. Sadece, artik bu ikisi hakkinda bir ayet inmeyecek. Kaynak: Haber Vakti Siz ve sizin gibiler ancak kinlerini dışa vurabilirler ve bu kinlerini dışa vurmakla da kalacaklar, çünkü laiklik konusunda taviz vermeyecek o kadar çok Allah'a, peygamberine ve kitabına inanan insan var ki bu ülkede. Sizin yaptığınız balon sorun, yani sorun olmayan şeyleri sorun yapma özelliği. Bu ülkede din'e yasak mı getirilmiş? Rahatlıkla camiye mi gidemiyorsunuz? Bayanların başından örtüleri mi çekip alınıyor? Oruç mu tutamıyorsunuz? Okullarda din dersi mi verilmiyor? Sizin sorununuz insanların Allah'ı sevmemeleri ile ilgili değil. Sizin sorununuz çağdışı emirlerin yerine getirilmemesi. Bu çağdışı emirler yerine getirilip kadınlarımız ulu orta taşlansınlar mı? Ya da eller, ayaklar ve kafalar mı koparılsın? Ya da miras konusunda haksızlık mı yapılsın? Ya da insanlar inanmıyor diye canlarına mı kıyılsın? Şeriatla yönetilen ülkeleri görüyoruz. Daha da söze gerek yok. Laik Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar koruyacak tüm vatandaşlara, arkadaşlarıma, dostlarıma teşekkür ederim.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.