Φ marti_name Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2006 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2006 *** 1980 adlı rembetikolarını hala istiklalde sıkca duyabileceginiz, dusler sokagi ve bilenler için can yucelin sevgi duvari adlı siiri yorumlamalarıyla da tanınırlar. ***hakan yılmaz'li zamanlarindan beri pek cok kez tarz ve solist degistirmis olan, genellikle siirleri besteleyen, 1982'den bu yana varligini koruyan muzik toplulugu. ayrica ask bitti en guzel sarkilaridir. ***Şarkılarını dinlerken benim için yazmışlar diyor insan...(en azından ben diyorum) birde nasıl oluyosa İstanbul kokuyo tüm şarkıları Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2006 GALATA KÖPRÜSÜNÜN ŞARKISI Değmeyin bana Göğsümde bin yara var Yeditepeli kent gibiyim Kafamda sarhoşluklar Açıktan geç be sandalcı Çek öte yana küreğini Kulaklarına sahip ol bayan Çizmesin şarkım yüreğini Bazen Omzumda ceket Her dokuz çekiliş Cebimde bilet Sabah martılara ekmek atarım Akşam göğsüme jilet Balıklarımız körpedir Derya kuzularıdır Her aşk biraz eksik Her tamam biraz yarıdır Her yıl biraz daha kısa Her ölüm erkendir Günler çoğaldıkça azalır Al gümüş tabakanı Kafana tokanı tak Şöyle kolkola girip Beyoğluna bir çıksak Lastikleri aynalı Keyifler gıcır Kardeşinin düşündüğü şeye bak Kunduralar aynalı Keyifler gıcır Kardeşinin düşündüğü şeye bak Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2006 orda duruyorsun terk edilmiş beyaz ve nazlı git diyorlar gidiyorsun kal diyorlar ne bir ses ne bir şarkı kırgınım saçılmış bir nar gibi sessiz akan bir ırmağım gecede git dersen giderim kalırım kal dersen söylenmemiş sahipsiz bir sarkıyım git dersen giderim kal dersen kalırım Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2006 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2006 amanda aman benim martı kardeşim ezginin günlüğü'ne başlık açmış bende en sevdiğim parçalarından birini yazayım hemen Ezginin Günlüğü / Vazgeçtim Vazgeçtim bu dünyadan Tek ölüm paklar beni Değmez bu yangın yeri Avuç açmaya değmez Değilmi ki çiğnenmiş inancın en seçkini Değilmi ki yoksullar mutluluktan habersiz Ezilmiş hor görülmüş el emği göz nuru Ödlekler geçmiş başa derken mertlik bozulmuş Değilmi ki korkudan dili bağlı sanatın Değilmi ki çılgınlık sahip çıkmış düzene Doğruya doğru derken eğriye çıkmış adın Değilmi ki kötüler kadı lmuş Yemen'e Vazgeçtim bu dünyadan Dünyamdan geçtim ama Seni yalnız komak var O koyuyor adama Alıntı
Φ alamet-i farika Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2006 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2006 ben de o zaman şu sıralar bana en uygun şarkılarını yazayım...içimden geldi... iner şafağın alacasında karıncalar ordusu şehre iner kenar mahallelerden yürüyerek ve trenlerle su satan çocuklarıyla kapılarında vagonların çamaşırcı kadınlarıyla iner şehre iner şehre sincandan,iner şehre mamaktan battal gazi destanı ve kan kalesi ve kılıcıyla alinin mızraklı ilmihaller... yok başka bir cehennem yaşıyorsunuz işte yok başka bir cehennem yaşıyorsunuz işte Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2006 YÜKSEK KALDIRIM galata’dan aşağı yol gider suya vurur, şu istanbul dediğin yavrum, koynumda uyur, asker dizilir asker, camlara sardunyayım, karavana içinde yavrum, kanasın canım... hani benim istanbulum, ben gül idim kurudum eller sevdaya düştü, sen benim yarim oldun aman aynam kırıldı aynam, yitirdim cemalini sırça kafes içinde sevsinler hayalini aman ben de küçücüğidim evlerin eğlencesi hayat bildiğin senin yavrum, el söylencesi pazar kurulur pazar çarşının arasına aşk dediğin satıldı yavrum, el parasına oooooo şewwal apla sende severmisin ezginin günlüğünü wallaha ben çok sewiyorum yaa adamlar harika.Dinlemek isteyen arkadaşlara duyurulur İstiklal caddesinde Bekarlar sokağında çalıyolar giriş 10YTL bira-cola 5 YTL gayet uygun 1 gün önceden yer ayırtın iyi olur.Cuma akşamları çalıyolar... Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2006 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2006 oooooo şewwal apla sende severmisin ezginin günlüğünü wallaha ben çok sewiyorum yaa adamlar harika.Dinlemek isteyen arkadaşlara duyurulur İstiklal caddesinde Bekarlar sokağında çalıyolar giriş 10YTL bira-cola 5 YTL gayet uygun 1 gün önceden yer ayırtın iyi olur.Cuma akşamları çalıyolar... bak sen martı kardeşime sen karadenizden kalk gel bide istanbulu keşfe çık walla ben istanbulu senin kadar bilmiyorumdur emin ol buna Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2006 yok şewal apla abartma yaaa nerde o günleeeeeeeer istediğim gibi gezemedim bi türlü istanbulu...netten takip ediyorum hatta bazen canım çekiyo canlı yol kameraları var onlardan taksimi seyrediyorum gözlerim kapalı Asmalı Mescit,Fransız sokağı,gir çiçek pasajına fiyatlarından kaçayım derken hooooooop Nevizade de al soluğu kışın sıcak şarap yazın soğuk biranı iç ucuza ahhhhhhh ahhhhhhhhhhh KARADENUZZZZZZZ ZALİM OLMAAAAAAAA AYIRMAAAA BENUUUUUUUU İSTANBULDAAAAAAAAAN Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2006 yarim gezer düşünde türkü dizer kışında ay dünyayı dolanır ben güneşin peşinde bir rüzgar eser uzaktan bir ışık vurur ocaktan yarin üstü açılsa öpsem çıplak ayaktan boşboşuna söylüyorum şarkımı kimseler duymaz ben boşuna seyrediyorum güzelliğine kimse doymaz su uyur, düşman uyur haste-i hicran uyumaz Alıntı
Φ UnHaPPY Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2006 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2006 Asmalı Mescit,Fransız sokağı,gir çiçek pasajına fiyatlarından kaçayım derken hooooooop Nevizade de al soluğu kışın sıcak şarap yazın soğuk biranı iç ucuza ahhhhhhh ahhhhhhhhhhh KARADENUZZZZZZZ ZALİM OLMAAAAAAAA AYIRMAAAA BENUUUUUUUU İSTANBULDAAAAAAAAAN Hımm nevizade beyoğlunun en güzel yerlerinden biridir.Beyoğluna çokta turist kalmamışsın hani çiz desek kroki çizmeye bile aday gibisin Baya biliyorsun buraları, çiçek pasajıda güzeldir fiyatlar evet kazıktır biraz ama tarihi dokusu güzeldir ayrıca günümüzde daracık alanları eylence mekanı haline getiren tıkış tıkış eylenmeyi marifet bilen bir kesimin de olması bana çiçek pasajı türünden yerleri mumla aratır hale geldi..Hele kendin çal kendin söyle fasılları ömre bedeldir Her zaman bekleriz hepinizi efendim Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2006 iki kulağından birini çalsam duymaz iki yakasından tutsam çeksem ne yorganı oyalı bir küçük mendil bilmez aşkı getirsem üstüne sersem ne yak bahçemi, ateşe at beni baharı bekliyor içimdeki deli aşktı, geçti içimizden duydun mu karanfiller açmış yakasında bu nasıl dünya, kaybedene sordun mu korku yazmaz aşkın kitabında yak bahçemi, ateşe at beni baharı bekliyor içimdeki deli kime dönsün bu yaralı turna hangi zaman, hangi yurda mansur'un canı uykuda, güle dönsün bir gün bir ışık düşer geceye bir papağan kanat açar canların canı uykuda, güle dönsün bir düş gördüm, hayra yoran kul yok mu aklımı koydum, kaybettim oyunda can pazarında kırk gül sattım, çok mu birini gördüm yarin yakasında yak bahçemi, ateşe at beni baharı bekliyor içimdeki deli Alıntı
Φ alamet-i farika Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2006 Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2006 gün döküldü yastığa,gölge bitti viran oldu düşler yine bi kapı, bi pencere,bi gökyüzü damdan düşmüş evin içine vay vay sevdin onu sevmesen ölürdün sevdin onu öldün sevmesen ölürdün ama sevdin gene öldün... ay ışığı gel dedim,gel peşimden inat olsun ele güne düştüm onun peşine rüzgar oldum sürdüm düşlerimi göğe vay vay sevdin onu sevmesen ölürdün sevdin onu öldün sevmesen ölürdün ama sevdin gene öldün... Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 3 Mart , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 3 Mart , 2006 KIIYISI DENİZ işte sana konuşan biri dilsiz ve dudaksız durmadan koşan biri elsiz, ayaksız böyle koşup durmak senin neyine gerek boşlukta ayaksız yürümek gökteki ay gibi ben bir denizim, ben bir denizim kendi içinde taşan ben bir denizim uçsuz bucaksız kıyısız, hür bir deniz Alıntı
Φ asterix Gönderi tarihi: 8 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2006 Şiir: A. KADİR Müzik: Nadir GÖKTÜRK Mutlu olmak varken bu dünyada Geceler geldi dayandı kapımıza Olduk acımızla, acımızla sarmaş dolaş Bekledik düşümüzle, düşümüzle koyun koyuna. Alıntı
Misafir MohiCaN Gönderi tarihi: 8 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2006 Şiir: A. KADİR Müzik: Nadir GÖKTÜRK Mutlu olmak varken bu dünyada Geceler geldi dayandı kapımıza Olduk acımızla, acımızla sarmaş dolaş Bekledik düşümüzle, düşümüzle koyun koyuna. vay efendim neşeref neşeref Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 9 Mart , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 9 Mart , 2006 GELEN BENİM pınarından özgürlüğün al bir yudum çek bir soluk rüzgârından sevdamızın seni benden ne bu kapı ne bu duvar ayıracak seni bu kara kara gelen ölüm gelir bir el kırar birgün kapıları karanlığın bahçesinde açar gülüm Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 10 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2006 EZGİNİN GÜNLÜĞÜ / duvar her sokak başındaydınız her yolun sonunda kimsesiz evlerin içindeydiniz kim bilir bir ömür,kim bilir aşk nedir bilirdiniz siz belki her gece severdiniz bir düşüm var benim,ah söylesem güler geçerdiniz öyle çok sustunuz ki saymadım ben öyle çok öldüler ki saymadım ben üzgünüm bu düş sizindi üzgünüm ben hiç ölmedim ah,kim inanır size sevdiniz yalan,bildiniz yalan ah, nereye gitseniz gittiniz yalan,döndünüz yalan düş değil hayal değil bu bir duvar durur bakarsınız bedava bir merdiven koysalar iner çıkarsınız Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 11 Mart , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 11 Mart , 2006 ezginin günlüğü'nün dargın mıyız albümünden bir hüsnü arkan şarkısı. YARALI KUŞ "kanatlandı uçtu gitti yaralı kuş gibi ömrüm gel geceme yanıver babacım, ışıksız bu gönlüm tutuşsun bahçemizde zaman karışsın günler geceler içimin kuytususun aman aman güllerin uykususun bir sevda türküsüsün, söyle viran olayım bırakma ellerimi aman aman ağlarım çocuk gibi dışarda kuş sesleri, sen kaybol ben bulayım bir kuş ol da konuver babacım, iğde dallarına serin bir bahar sabahı yemyeşil dünya bitmesin sürsün bu rüya uykumuz ta haşre kadar" Alıntı
Φ cerenimoo Gönderi tarihi: 11 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 11 Mart , 2006 AŞK BİTTİ Aşk bitti Elimden sanki minik bir balık kayıp gitti Aşk bitti İçimden sanki bir şeyler kopup gitti Aşk hiç biter mi Hiç bir şey olmamış gibi Boşlukta kaybolup gider mi Aşk hiç biter mi Aşk hiç biter mi Kalır adımızla Bir sokak duvarında Bir ağaç kabuğunda Bir takvim kenarında Kalır bir çiçekte Bir defter arasında Bir tırnak yarasında Bir dolmuş sırasında Kalır bir odada Bir yastık oyasında Bir mum ışığında Bir yer yatağında Aşk hiç biter mi Aşk hiç biter mi Kalır dilimizde Yinelenen bir şarkıda Bir okul çıkışında Bir çocuk bakışında Kalır bir kitapta Bir masal perisinde Bir hasta odasında Bir gece yarısında Kalır bir durakta Yırtık bir afişte Buruk bir gülüşte Dağılmış yürüyüşte Aşk hiç biter mi Aşk hiç biter mi Kalır bir sokakta Bir genel telefonda Bir soru yanıtında Bir komşu suratında Kalır bir pazarda Bir kahve kokusunda Bir tavşan niyetinde Bir çorap fiyatında Kalır bir yosunda Bir deniz kıyısında Bir martı kanadında Bir vapur bacasında Aşk hiç biter mi Aşk hiç biter mi... Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 15 Nisan , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 15 Nisan , 2006 Yastıklı Şarkı gün döküldü yastığa gölge bitti, viran oldu düşler yine bir kapı bir pencere bir gökyüzü damdan düşmüş evin içine vay vay sevdin onu vay vay sevdin onu sevmesen ölürdün, sevdin onu öldün sevmesen ölürdün ama sevdin, gene öldün ayışığı gel dedi gel peşimden inat olsun ele güne düştüm onun peşine rüzgar oldum sürdüm düşlerimi göğe vay vay sevdin onu vay vay sevdin onu sevmesen ölürdün, sevdin onu öldün sevmesen ölürdün ama sevdin, gene öldün Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2006 gözlerine bakar ağlar bu son şarkı son umut (tekrar) gitme hep burada kal bizimle kal bu kıyıda (tekrar) her yanına dokundum bakışının her yerini tanıdım göklerinin gün boyu sende uçtum dinlendim dallarında atlılar gibi yoruldum yanında uyudum ölür kıyı ölür yazlar alır götürür kara kış (tekrar) her bahar her umuda zorunlu mu (tekrar) neden yolcusun bu kadar gideceksen al götür umudumu götür sonuna kadar (tekrar) gitme hep burda kal bizimle kal bu kıyıda (tekrar) gözlerime bakar ağlar bu son şarkı son umut Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2006 elbet sen de gelin olacaksın küçüğüm aşk güzel ediyor her şeyi kaşların gözlerin ne güzel, bakışın ne güzel dert savurur rüzgar toplar çiçeğini bak, bu senin ışığın dallarına ay doğmuş, delice, delice zeytin bu bahar yine gelin olacak omuzunda yeşil bir duvak, delice, delice zeytin Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2006 güz kapısında ağaç el kapısında emekçi suyu çekilmiş ırmak kafamdaki nöbetçi acıdan kırılsa bile sesim acımı sesleyenler var boşuna belindeki anahtar ışığım kilitlenmez ki benim... Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2006 Orda duruyorsun Terkedilmiş beyaz ve nazlı Git diyorlar gidiyorsun Kal diyorlar ne bir ses ne bir şarkı Kırgınım saçılmış bir nar gibi Sessiz akan bir ırmağım gecede Git dersen giderim Kalırım kal dersen Söylenmemiş sahipsiz bir şarkıyım Git dersen giderim Kal dersen kalırım Ezginin Günlüğü Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 AŞK BİTTİ Aşk bitti Elimden sanki minik bir balık kayıp gitti Aşk bitti İçimden sanki bir şeyler kopup gitti Aşk hiç biter mi Hiç bir şey olmamış gibi Boşlukta kaybolup gider mi Aşk hiç biter mi Aşk hiç biter mi Kalır adımızla Bir sokak duvarında Bir ağaç kabuğunda Bir takvim kenarında Kalır bir çiçekte Bir defter arasında Bir tırnak yarasında Bir dolmuş sırasında Kalır bir odada Bir yastık oyasında Bir mum ışığında Bir yer yatağında Aşk hiç biter mi Aşk hiç biter mi Kalır dilimizde Yinelenen bir şarkıda Bir okul çıkışında Bir çocuk bakışında Kalır bir kitapta Bir masal perisinde Bir hasta odasında Bir gece yarısında Kalır bir durakta Yırtık bir afişte Buruk bir gülüşte Dağılmış yürüyüşte Aşk hiç biter mi Aşk hiç biter mi Kalır bir sokakta Bir genel telefonda Bir soru yanıtında Bir komşu suratında Kalır bir pazarda Bir kahve kokusunda Bir tavşan niyetinde Bir çorap fiyatında Kalır bir yosunda Bir deniz kıyısında Bir martı kanadında Bir vapur bacasında Aşk hiç biter mi Aşk hiç biter mi... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.