Φ Ahmet AY Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2009 ELLERİNDEN ÖPÜYORUM ANNE(m) İnsanlık ailesinin tarihteki yürüyüşü hiçbir zaman engelsiz ve engebesiz olmadı ve bundan sonra da olmayacaktır. Ancak öyle olay, an ve kişi(ler) vardır ki tarihin (ters, olumsuz) gidişatını tek hamle yaparak değiştiriverirler. Ve tarihte öyle anneler vardır ki (yüreği sökülerek) evladı öldürüldüğü halde evladının yaşamına kastedenlere "kardeşlerimiz" diyebiliyor. İşte o söz toplumun, halkların, ülkenin/ülkelerin kötü gidişatını birden tersine çevirip değiştiriverir. Evet Güngören'de patlatılan bomba sonucu ölen Furkan'ın annesinden söz ediyorum. Şadiye ŞENTÜRK anne(m)den... Az önce (07.01.2009, saat 19.00) haberlerde bu anne(m)i izleyip, dinledim. Allah'ım! Sana şükürler olsun dedim. Anne(m)ler ne kadar fedakarmış, Anne(m)ler ne kadar vefakarmış, Anne(m)ler ve annelik ne mübarekmiş... Annelik böyle bir şey olmalı ki cennet ayaklarının altına serili verilmiş. Yoksa başka sebep ne olsun ki? Bize en kızgınken bile yine kendisine sığınmaktan kaçamadığımız iki varlıktan biri de anne(m)... Evet, şimdi haberlerde Aziz Şehir Diyarbakır'ımızın Aziz gençlerinin kendisini ziyaretlerinde dinlediğim ve 25 yıldır hasret kaldığımız o anne(m)in dudaklarından yeryüzünün en güzel melodilerinden daha hoş olan muhteşem cümleyi moda mod okuyalım: "Oğlumu vuranlar da kardeşlerimiz" Hayır hayır yanlış duymuş olamam, bu sözün rüyasına bile razıyım ama ben duydum, rüya falan değil aynen böyle söyledi: "Oğlumu vuranlar da kardeşlerimiz" Yanımdaki arkadaşa beni çimdikle diyemiyorum; ya rüya olursa korkusundayım... Hayır böyle bir söz, böyle bir cümle ki -milyonlarca insan yıllar yılıdır kelimelerini bir araya getiremedi- rüya olamazdı. "Oğlumu vuranlar da kardeşlerimiz" Bu söze ne verilebilirdi? Hay Allah! Sorduğum soruya bakın... Bu söze ne evlatlar verilmedi ki? Daha yürek yakıcı, daha değerli ne vardı ki? Evet cümleyi televizyondan duyunca haberden önce Ergenekon'u konuştuğumuz ve sonrasında Filistin konusunda kendisini teskin etmeye çalıştığım yanımdaki arkadaşıma dönüp: - "sen de duydun mu" diyecektim ki onun da bana bakmakta olduğunu gördüm ve: - "Evet ben de duydum" diyebildi zar zor, (bu esnada gözlerinden yüzüne dökülen mutluluk resmini asla unutmayacağım) 15-20 saniye sessizlikten sonra bir ağızdan: - Allah'ım! dedik... Gerçekten de inanılmaz bir söz... Ancak bir anne(m)in söyleyeceği bir söz... Ya Rabbi bu ne büyük bir söz! Bu ne büyüklük böyle! Sevincimden uçuyorum. Filistin'de insanlığa onur destanları yazarak (melek değil) insan olmakla bir kez daha gururlanmamıza vesile olan Filistinli çocuk, genç-yaşlı, kadın-erkeklerin varlığı için şükrederken bu anne(m)in: - - "O çocukların da annelerinin yüreği benim yüreğim gibi yanıyordur, gidip onları ziyaret edeceğim", sözü meleklere insanlık önünde saygıyla eğilmelerinin ne kadar doğru bir davranış olduğunu yeniden hatırlattı. Yanımda bulunan ve birkaç yıl sonra anne olacak anne adayı sevgili Eyşan'ana yönelttiğim: - Anne adayısın ve üstelik çok duyarlısın ne diyorsun, bu anne(m)in yerinde sen olsaydın bu sözü söyleyebilir miydin?.. sorusu üzerine birkaç saniye sessiz kalınca: •- İşte fark bu birkaç saniyede ortaya çıkıyor, cevabımı aldım dedim. (sitem ederek) : - "Biliyorsun barış için, kardeşlik için canımı vermeye hazırım ve bunu yıllardır en iyi sen biliyorsun" diye itiraz ettiyse de sevgili Eyşan'a bu konudaki nuansın önem ve değerini hatrlattım. Aynı hassasiyeti hükümet ve şiddete başvuranların da fark edeceğini umut ettiğim Türk ve Kürt anne(m)lerinin yüreklerinin aynı yangınla yandığını muhterem Şadiye ŞENTÜRK anne(m): - "O çocukların da annelerinin yüreği benim yüreğim gibi yanıyordur, gidip onları ziyaret edeceğim", cümlesiyle ifade etti. (bunu dinlerken Kürtçe bir sevinç deyimi var: Ez xû çı bıkım yani ben kendimi ne yapayım? sözü aklıma geldi) Evet Şadiye anne(m), Aynen dediğin gibi yürek yangını yürek yangınıdır. Başka bir yangına benzemez. En iyi bilen biri de sensin ki diğer anne(m)lerin yüreğindeki yangına dayanamadın. -"Oğlumu vuranlar da kardeşlerimiz" "O çocukların da annelerinin yüreği benim yüreğim gibi yanıyordur, gidip onları ziyaret edeceğim"... Bu iki cümleye neler verilmez ki? Barışın, huzurun, özgürlüğün, kardeşliğin, sevginin yolu bu anlayışta geçiyor olduğunu biliyoruz. Ve hamd olsun o yoldayız.. Evet, 25 yıllık hasret bu iki cümle ile son bulmuştur. Artık kimse bu gidişatı değiştiremez hiç kimse... Kürt ve Türk anne(m)leri ağlamasın artık ve inşallah bundan böyle ağlamayacaklardır. Ellerinden öpüyorum Şadiye anne(m). İyi ki yaşıyorsun, iyi ki varsın. (ez xû çı bıkım?) En iyisi mi? Gidip senin yerine de Münire annemin ellerinden öpeyim doyasıya... Alıntı
Φ Asım SAKI Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2009 ELLERİNDEN ÖPÜYORUM ANNE(m) İnsanlık ailesinin tarihteki yürüyüşü hiçbir zaman engelsiz ve engebesiz olmadı ve bundan sonra da olmayacaktır. Ancak öyle olay, an ve kişi(ler) vardır ki tarihin (ters, olumsuz) gidişatını tek hamle yaparak değiştiriverirler. . . İyi ki yaşıyorsun, iyi ki varsın. (ez xû çı bıkım?) En iyisi mi? Gidip senin yerine de Münire annemin ellerinden öpeyim doyasıya... BEN TÜRKÜM ve bu kan durdurulmalı artık . HERKES UZERİNE DUSENİ YAPSIN COK SAĞOL KARDEŞ İY YAZI OLMUS KARDESKLİĞE YAKISIR YAZIN. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2009 Çok güzel bir yazı,yüreğinize sağlık...Barış için herkesi ortak olan acıların birlikteliğine dawet ediyoruz... Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2009 baris ve kardeslik icin tüm annelerin bir ses olmasi gerek. Hic bir annenin ne Kürt nede Türk annenin terörden beslenen güclerin sözlerine kanmamalari gerekli ve bu kardes kanina son verilmeli. Ben bir Türk olarak (bazilari benim Türk olduguma inanmiyormus ama, olsun) tüm annelerin acilarinbi paylasiyorum ve bir daha böyle bir aci hic bir anne yasamasin diyorum, Ne Apo icin ne de bu terörden beslenen Etnik millliyetciler icin. Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2009 baris ve kardeslik icin tüm annelerin bir ses olmasi gerek. Hic bir annenin ne Kürt nede Türk annenin terörden beslenen güclerin sözlerine kanmamalari gerekli ve bu kardes kanina son verilmeli.Ben bir Türk olarak (bazilari benim Türk olduguma inanmiyormus ama, olsun) tüm annelerin acilarinbi paylasiyorum ve bir daha böyle bir aci hic bir anne yasamasin diyorum, Ne Apo icin ne de bu terörden beslenen Etnik millliyetciler icin. Belki Turk Kurt annelerimiz bir araya gelip bizlere ilham kaynagi olurlar.. Bildigim kadariyla Baris analari bunun pesinde. Turk annelerinin bu harekete katilimlari daha cok olur insallah! Yaziniz icin tesekkurler... Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2009 Bu guzel iletiye su siirle katki da bulunmak istedim: Umuda Yolculuk Hayallerimin yok oldugu o an, icime serin sular serpildi Beni olduren o adamlara bile annem “gel canim oglum!” diyebildi Gozler yasardi, annemin haykirisina karsiliklar verildi Birileri “canavar” dedi, digerleri ise “yeter artik” diye sitem etti Hayallerimin cignendigi o an, umutlarim cirpinisa gecti Fikirlerim zincirlendi, ama birileri “gel barisalim” dedi Kaslar catildi, gulumseyenler oldu, baris cigliklarina yanitlar geldi Birileri “canavar!” dedi, digerleri ise “yeter artik” diye sesini yukseltti Hayallerim idam edildi, ama sonunda umutlarim yeserdi Her uzatilan el bir umit isigidir, gonullerimiz yeserdi Kimileri kan istedi, kimileri ise tebessum etti Birileri “canavar” dedi, digerleri ise “yeter artik” diye feryad etti Umarim bir gun bu topraklarin evlatlari Turkler, Kurtler ve diger herkes, kardesce, birbirlerine saygi goztererek, gulumseyerek yasamayi ogrenirler...Umarim yeseren umutlarimiz kuruyup yok olmaz tekrar! Alıntı
Φ ŞeymaHadil Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2009 ben türk ve kürt deilim ama kardes olmaya mecburdur okuynca cok duygu doldum anne olma böyle ... yazı bana çok güzel bir mutluluk verdi sağolun sayın ahmet bey. Alıntı
Φ gecenin.rengi Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2009 muhtesen bir yazi ne diyeyim bilmiyorum inanın Alıntı
Φ yasasin.insanlik Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2009 turk biri olarakbeni acaip duygular sardı..yaben niye empati kumamısım diye. mükemmel bi duygu bu kardes kalmamız neyi gerektirise oyle olmalı ya çok güzel kardeşlik duygusu annelikle perçinlenmis. Alıntı
Φ eycaaaan Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2009 ya annelik buişi çözer yeterki bizi kıskırmasınlar anneler hep yürekleriile konuşur ahmet beyede annelerin feryadini bu güzellikkte dillere döktüğünden ötürü teşekur ederim bende yakınımı buuguerda verdim kan durssuuuuuuuuuuuuuun. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.