Φ Ufuk_efe Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2009 Tarihten Anekdotlar * Meşhur bir filozofa: Servet ayaklarınızın altında olduğu halde neden bu kadar fakirsiniz?` diye sorulduğunda: Ona ulaşmak için eğilmek lazım da ondan` demiş. ...... * Bir filozofa sormuşlar: Şansa inanır mısınız? Filozof : Evet, yoksa sevmediğim insanların başarısını neyle açıklardım. ...... * Kulaklarının büyüklüğü ile ünlü Galile` ye hasımlarından biri: Efendim` demiş, `Kulaklarınız, bir insan için biraz büyük degil mi? Galile: `Doğru` demiş, `Benim kulaklarım bir insan için biraz büyük ama, seninkiler bir eşek için fazla küçük sayılmaz mı? ...... * Dünya nimetlerine ehemmiyet vermeyen yaşayış ve felsefesiyle ünlü filozof Diyojen, bir gün çok dar bir sokakta zenginliğinden başka hiçbir şeyi olmayan kibirli bir adamla karşılaşır. İkisinden biri kenara çekilmedikçe geçmek mümkün değildir. Mağrur zengin, hor gördüğü filozofa: Ben bir serserinin önünden kenara çekilmem` der. Diyojen, kenara çekilerek gayet sakin şu karşılığı verir: Ben çekilirim. ...... * Sokrat Ölüme mahkum edildiğinde, eşi:Haksız yere öldürülüyorsun, diye ağlamaya başlayınca, Sokrat:Ne yani, demiş. Birde haklı yere mi öldürülseydim! ...... * Churchill, avam kamarasında konuşurken, muhalif partiden bir kadın milletvekili, Churchill` e kızgın kızgın şöyle seslenir: Eğer, karınız olsaydım, kahvenizin içine zehir karıştırırdım. Churchill, oldukça sakin kadına döner ve lafı yapıştırır: `Hanımefendi, eğer karım siz olsaydınız, o kahveyi seve seve içerdim Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Tarihten Anekdotlar . . . Churchill, oldukça sakin kadına döner ve lafı yapıştırır: `Hanımefendi, eğer karım siz olsaydınız, o kahveyi seve seve içerdim hay cok yasa... guzle omus... Alıntı
Φ harent Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Churchill'e bayildim, adamin politikaci oldugu agzinin nasil laf yaptigindan belli Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2009 Churchill'e bayildim, adamin politikaci oldugu agzinin nasil laf yaptigindan belli Neden bizim siyasetcilerimiz boyle mizahi olamiyor? Bazen birine bir fikri empoze etmenin en iyi yolu KABALIKTAN ziyade MIZAHTAN gecer. Kesek bizim siyasetcilerimiz de biraz daha olsa mizahi dusunup konusabilseydiler. Biraz mizah anlayisimiz olsa goruslerimizin ve gerekcelerimizin TEMIZLIGI ve YAPICILIGI ortaya cikardi. Ama oten yandan, yaslilar ordusunun, fosillerin basini cektigi Turkiye Siyasal Arenasi'nda mizah anlayisi aramak ta gercekci olmuyor pek! Zira nasil kutuplasmis ve birbirimizi cekemez oldugumuz ortada! Uzucu bir gercek! Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2009 Sevgili diyarbakirli,Söylediğin bana çok komik geldi çünkü okduğum kadarı ile kendin POLİTİKA bölümünden başka yerde yazmıyorsun. Bu demektir ki bizim insanımız sadece politikacı düzeyinde değil insanımız düzeyinde gerçek yaşamı 'Tİ' ye almayı sevmiyor... İyi günler Gundemdeki meselelere katiliyoruz bu bolum araciligiyla... Biraz da memleketten uzak kaldigimiz icin edebi ve diger konulara filan girmeye korkuyorum. Lutfen yadirgamayin! Ustelik, okudugum ve ilgi alanim olan seyde su politika dediginiz sey! Aslinda su politka dedigimiz sey de bana sorarsaniz insanlarin guc emelleri yuzunden olusturulmus sahte kavramlardan ibarettir, ama ne yapalim, hepimize dokunuyor, ondan ses cikarma ihtiyaci duyuyoruz! Ama istediginiz konuyu getirin, eger bilgi sahibiysem tartismaktan mutluluk duyarim sizinle... Bilgi sahibi degilsem hic degilse bilgilenirim! Isterseniz Resat Nuri'yi de tartisiriz, Ahmet Arif'i de, Anadolu tarihi'ni de ve diger alanlardaki konulari da! Yeter ki onculugunu siz yapin! Diyarbakirli... Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2009 Sayın Diyarbakirli,. . . Sevgiler Dogru diyorsunuz. Hepimiz hatalarimizi ortbas etmek icin, kendimizi tatmin etmek icin baskalarina hakaret ediyoruz. Bence tum Orta Dou halklarinda var olan bir zayiflik bu. Hepimizde! Yani ne igneyi ne cuvaldizi kendimize batiramiyoruz. Hep baskalarina batirmaya calisiyoruz maalesef! Gerceklerle yuzlesme kabiliyetimiz SIFIR! Diyarbakirli... Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2009 Sayın Diyarbakirli,. . . Sevgiler Ama bizler her iki tarafta galeyandayken bizleri yapici yorumlariniz ve elestirinizlerinizle hizaya ve sakinlige getirdiginiz icin tesekkurler. Bazen gorus farkliliklarini abartip birbirmize giriyoruz iste, insanlik hali! Iyi ki varsiniz tarafsiz elestirilerinizle! Saygilar... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.