Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Avrupa ülkelerini demokratik sistem olarak niteleyebiliriz.

Örnek verir misiniz?

Hangi devlette nasıl bir uygulama var?

Örneğin Bulgaristan'ı ve Yunanistan'ı birer Avrupa devleti sayacak mıyız?

Ya da Fransa'nın 1980lerde Cezayir ve Zimbabwe'de yaptıklarından sonra hala Demokratik olabildiklerini kabul mü edeceğiz?

İngiltere'yi de "Demokratik" olmarak mı benimseyeceğiz?

Bunların uyguladıkları uygulamalar ve etnik unsurlarının Türkiye ile olan benzerlikleri nelerdir?

Norveç, İsviçre ya da İsveç'i

Veya İtalya ve İspanya'yı Türkiye ile eş mi tutacağız?

Hele hele İspanya'nın iç politikası ile Türkiye'nin iç politikasını ve etnik yapılarını eşit mi kabul edeceğiz?

Doğrucudavut bu konuda birkaç şey söyledi;

Onlara hiç kulak astınız mı?

Bakınız; yukarıda...

Kaçmayınız rica ederim; bir sürü soru sizi bekliyor...

Lütfen yanıtlar mısınız?

Gönderi tarihi:

Örnek verir misiniz?

Hangi devlette nasıl bir uygulama var?

Örneğin Bulgaristan'ı ve Yunanistan'ı birer Avrupa devleti sayacak mıyız?

Ya da Fransa'nın 1980lerde Cezayir ve Zimbabwe'de yaptıklarından sonra hala Demokratik olabildiklerini kabul mü edeceğiz?

İngiltere'yi de "Demokratik" olmarak mı benimseyeceğiz?

Bunların uyguladıkları uygulamalar ve etnik unsurlarının Türkiye ile olan benzerlikleri nelerdir?

Norveç, İsviçre ya da İsveç'i

Veya İtalya ve İspanya'yı Türkiye ile eş mi tutacağız?

Hele hele İspanya'nın iç politikası ile Türkiye'nin iç politikasını ve etnik yapılarını eşit mi kabul edeceğiz?

Doğrucudavut bu konuda birkaç şey söyledi;

Onlara hiç kulak astınız mı?

Bakınız; yukarıda...

Kaçmayınız rica ederim; bir sürü soru sizi bekliyor...

Lütfen yanıtlar mısınız?

kaynatmayiniz diyen kendinizsiniz ama bu baslik altinda alakasi olmayan konuyu tartismak isteyende sizsiniz.

Bahsettiginiz konulari seve seve konusabiliriz. Acarsiniz ilgili sorunuzla ilgili bir baslik adabina göre ben ve katilmak isteyen diger arkadaslar beraber tartisiriz. Konu basligi "ZAZADAN MEKTUP", ama gelinen nokta hangi ülkenin nasil, ne zaman nerede demokratik sisteme sahip oldugu. Kaynatmak bu degilse ne acaba?

Tekrarliyorum, istediginiz konuda acarsiniz uygun bir baslik hep beraber tartisiriz. Ama burada egomuzu ön pilana cikartipta her konuyu bir baslik altinda tartisacak degiliz.

Esas amaciniz Türkiye'nin asimilasyon polititikasini transit gecip konuyu dagitmaniz. Kendi ülkesindeki etnik kökenlileri herhangi bir olayi bahane edip yerlerinden göce zorlayan ve sonrasinda da o insanlarin dillerini, kültürlerini ve benliklerini kaybetmeleri icin ellerinden geleni yapanlari destekleyenlerin hangi yüzle A veya B ülkenin demokratik olup olmadigini sorgulamasi oldugca gülünc bir durum.

Siz önce o desteklediginiz anti-demokratik uygulamalarin dogrulugunu demokratik anlamda bize acikladinizmi?

Diger ülkelerin demokratligini söyledigim gibi baska bir baslik altinda tartisabiliriz.

"Kaçmayınız rica ederim; bir sürü soru sizi bekliyor..." aynen sizin icinde gecerli, birde kaynatmayiniz desem hic yanlis olmaz.

Evet basliginizi bekliyoruz, birde aciklamalarinizi.

Gönderi tarihi:
kaynatmayiniz diyen kendinizsiniz ama bu baslik altinda alakasi olmayan konuyu tartismak isteyende sizsiniz.

Bahsettiginiz konulari seve seve konusabiliriz. Acarsiniz ilgili sorunuzla ilgili bir baslik adabina göre ben ve katilmak isteyen diger arkadaslar beraber tartisiriz. Konu basligi "ZAZADAN MEKTUP", ama gelinen nokta hangi ülkenin nasil, ne zaman nerede demokratik sisteme sahip oldugu. Kaynatmak bu degilse ne acaba?

Peki, madem ki konumuz "Zaza'dan Mektup"...

O yüzden mi bana "Kürtler, Türkleri ne zaman asimile etmiş; belgelendirin" diyerek bu başlık altında soruyorsunuz?

Açın başka bir başlık, orada tartışalım değil mi?

Yapma dünyahepimizin!

Yakışmıyor lafı evirip çevirmek!

Hala verebildiğin bir yanıt yok!

Esas amaciniz Türkiye'nin asimilasyon polititikasini transit gecip konuyu dagitmaniz. Kendi ülkesindeki etnik kökenlileri herhangi bir olayi bahane edip yerlerinden göce zorlayan ve sonrasinda da o insanlarin dillerini, kültürlerini ve benliklerini kaybetmeleri icin ellerinden geleni yapanlari destekleyenlerin hangi yüzle A veya B ülkenin demokratik olup olmadigini sorgulamasi oldugca gülünc bir durum.

İşte o gülünç durumu ortaya çıkaran sensin;

Çünkü sen sorguluyorsun bunu!

Ayrıca Türkiye'de Asimile politikası yoktur...

Olamayacağını da sana gösterdim...

Asimile Politikasının unsurları olarak tanımladığın "Göç",

Kürtçenin yasaklanmasından en azından 40 yıl önce gerçekleştirildi.

Yani Göç ile Dilin yasaklanması biribiri ile ilgili değil...

Dilin yasaklanması ise başlı başına bir hatadır, yanlıştır...

Ama bir Asimile politikasının unsuru değildir.

Asimile politikası çok unsurlu ve birikimi oldukça güçlü olması gereken bir politikadır.

Türkiye'nin böyle bir politikayı güdebileceği ne alt yapısı vardır, ne öyle bir ideolojik birikimi vardır, ne bunu gerçekleştirebileceği donanımı vardır, ne o yönde yapılanmış askeri/silahlı kuvvet yapısı vardır, ne o uygulamaya aktarabileceği ekonomik kaynağı vardır, ne bunu organize edecek kalıcı bir kurmay kadrosu vardır, ne de bu yönde bir eğitim sistemi vardır.

Siz Asimile etmeyi öyle çok basit bir şey sanıyorsunuz sanırım; komik...

Ve yine verebildiğin bir yanıt yok!

Siz önce o desteklediginiz anti-demokratik uygulamalarin dogrulugunu demokratik anlamda bize acikladinizmi?

Bir dakika!

Ben sadece Türkiye'de bir "Asimile Politikası"nın olmadığını söyledim...

Türkiye'de bir Asimile Politikasının olmadığını söylemem, yapılan uygulamaları onayladığım anlamına gelmez...

Her zaman söylediğim gibi;

Kürtçenin ya da herhangi bir dilin yasaklanmasının elbette ki karşısındayım...

Devlet, bir zümreyi hedef alarak bir takım hukuk ve insanlık dışı yaptırımlar uyguladıysa, işkenceler ya da haksız mahkumiyetler verdiyse; onların da hesaplarının sorulması taraftarıyım elbette...

Ancak ülkede yanlış uygulamaların olması, bir Asimile Politikasının olduğu anlamına gelemez...

Asimile Politikası, sadece dili yasaklamakla açıklanamayacak kadar karmaşık donanım ve uzun bir süreç gerektirir...

Osmanlı Devletinin Kürtleri kayırarak Türkleri asimile etmesine bakabilirsiniz örneğin...

Bu politikaları o kadar güçlü olmuştur ki, bugün Kürtleşmiş olan Türkler Etnik-Kürtçülük bile yapabilmektedirler...

Yine vermiş olduğun bir yanıt yok!

Diger ülkelerin demokratligini söyledigim gibi baska bir baslik altinda tartisabiliriz.

Evet basliginizi bekliyoruz, birde aciklamalarinizi.

Bu konuyu dile getiren sizsiniz.

Ve başlığı da sizin açmanız gerekir...

Benden açmamı isteyeceğinize "Verebileceğim yanıtım yok işte, olur olmaz şeyler istiyorum!" da diyebilirsiniz...

Verebileceğiniz bir yanıt var mı merak ediyorum!

Gönderi tarihi:
Madem sorunuzun cevabini kendiniz biliyorsunuz bana neden soruyorsunuz? Imtihan ediyorsunuz herhalde. Vermis oldugunuz bilgiler isiginda en azindan bahsettiginiz ülkeler gecte olsa kendi azinliklarina belirli kültürel haklari vermisler. O halde biz neden hala direniyoruz? Mesele bu. Hangi ülkenin hangi tarihte kendi azinliklarina kültürel haklari tanidigini imtahan edercesine sorana kadar, kendi ülkemizin neden kendi etnik kökenlilerine kültürel hakki vermedigini sorgulayalim.

Neden size soru sorup, umutsuzca cevap beklediğimi ve size sorduğum sorunun cevabını kendim vermediğimi mi soruyorsunuz ? Bunun sebebi Sokrates’in yöntemini tercih ettiğimdendir. Yani, insanlara, doğruları, empoze etme yöntemi ile anlatmanın daha zor, sorularla kendilerinin bulmasını sağlamanın daha kolay bir yöntem olmasıdır. Ama tabii yanılmışım. Bu yöntemin işlemesi için, soru sorulan kişinin doğruların ortaya çıkmasını isteyen, iyi niyetli, dürüst ve saplantısız biri olması gerekir.

Tabii, bir de, bizim Avrupa devletlerinden örneklerimizi, sanki, hakların kısıtlanması yönünde fikirlere sahip olduğumuz ya da bunları meşru gösterme amaçlı yaptığımız iddiası gibi abuk yorumlar var. Burada, ne Tengeerin, ne Yarasa ne de muhatabınız olan diğer arkadaşların böyle bir niyeti olmadığını anlamak, biraz okuma yazma bilen herkesin anlayabileceği kadar net çünkü kendi ifadelerinde bunu açık bir şekilde belirtiyorlar.

Peki, biz neden Avrupa ülkelerinin azınlıklar konusunda geçmiş ve şimdiki uygulamalarını inceliyoruz ? Öncelikle, ülkemizdeki azınlıklara verilecek haklar için, sürekli Avrupa ülkelerini örnek göstermeniz ve Türkiye Cumhuriyetinin 90 yıllık azınlık politikasının iflas etmiş olduğu iddianıza karşılık bu örnekleri verdik. Dünyada hiçbir devletin geçen 90 yılda azınlıklar konusunda hiç de demokrat olmadığını anlatabilmek ve bunun gayet doğal olduğunu, çünkü iç siyasetteki uygulamaların dünyada esen rüzgarlardan bağımsız olamadığını ve daima konjonktürel yansımaların olabileceğini anlatabilmek için verdik.

Verdiğimiz örneklerden anlaşılacağı üzere, Demokratik Ulus-Devlet fikrinin dünya siyaset tarihinde yaygınlaşması son 20-30 senede gelişmiştir. Ama daha önce de vurguladığım gibi AB’nin bile bu konuda net kriterleri olmadığı gibi, üye ve aday ülkelere, bu kriterleri kendilerinin belirlemesi gerektiğini söylemişlerdir. AB’nin kurucularından biri olan Fransa’nın bile azınlık hakları konusunda direndiği noktalar vardır. Bunun da sebebi her ülkenin kendine göre, kendine özgü kültürel, stratejik, tarihsel, jeopolitik koşulları olmasındandır. O nedenle, bizim kendi etnik kökeni farklı insanlarımızın hakları konusunda demokratik çözümlerimiz de bize has olacaktır. Umarım bir daha bize o ülkelerden örnek vermeye kalkmazsınız.

Kendi ülkemizin şimdiye kadar neden bu hakları vermediğini sorgulamadığımız konusuna gelirsek, birkaç sayfa öncesinde yazdığım yazıyı tekrardan buraya yapıştırmak istemiyorum, okumadıysanız, tekrar okuyunuz derim.

Gönderi tarihi:
Sn Dogrucudavut, istediginiz kadar etik disi iddaalarda bulunun, CHP'ye karsi yverilen tepki sadece sizin iddaaniz gibi bölücülerin degil gercektende gazi mahallesinin. Ben o yazimda baska bir noktaya daha isaret ettim, ama ne siz nede saksakladiginiz arkadas o konuyu ciddiye almis ve buradanda gözüküxorki, CHP ve onun destekcilerinin bu kafayla gün gectikce dahada fazla oy kaybedecegidir. Siz hala Gazi mahallesi halkini ciddiye almamakda direnin ve orada yapilan katliama bu sayede ortak olun. Ben sadece alinan oy bazi´nda yanildigimi itiraf ettim. Dogru olan benim icin hala dogrudur. O arkadasin sorusu dolaysiyla önceki yorumlarimda cevaplanmis durumda. Biz papagan degilizki herkese ayni sorulari tekrarlayalim. Siz isterseniz herkese ayni sorulari teker teker´cevaplayabilirsiniz, ama benden beklemeniz dogru degil. Takrarliyorum, ben kendi acimdan yanildigim noltayi itiraf ederim ve size göstermisim, ama ya siz?

Siz neden dolayı özür dilemişsiniz ? Seçim sonucu konusunda yanıldığınız için.

Tabii, yanıldığınız nokta, CHP’ye saldıran bölücülerin Gazi halkının tümünü temsil ettiği ve yerel seçimlerde CHP’nin Gazi’de oy alamayacağı değildi, dimi ? ;)

N'oldi ? %60 oy… Bu oyları uzaylılar vermemiştir dimi ? :D Evet, biz doğru söyleyeni '' Şakşaklarız ''.

Ha bu arada, sizinle burada CHP’yi tartışacak da değilim. Yok tartışalım diyecekseniz, o zaman Tengeriin e verdiğiniz cevapla ters düşersiniz. Hani, ''Avrupa ülkeleri biz ilgilendirmez, o ayrı bir başlık konusu vs. '' filan… O konuda söyleyeceğiniz bir şey varsa, ilgili başlık orada, buyrun yazın, sizi tutan yok.

Gönderi tarihi:
Kendi ülkemizde binlerce yildan beri yasayan etnik kökenlilerimiz hala korku icerisinde yasiyorlar. Bunu neden sorgulamiyoruz?

Sizin demokratik ortamdan ne anladiginikzi bilemiyorum ama yasadigim ortami kendi ülkem ile karsilastirdigim zaman en az 100 kati bir fark görebiliyorum ve sadece ben degil yasanlarin cogu ayni hisse sahip. Aksi taktirde cogumuz yasadigimiz ülkeleri terk ederdik veya en azindan halaa gelmek icin caba harcamayiz. Ama malesef durum öyle degil. Kimse terk etmek istemedigi gibi ülkemizdende hala binlercesi her türlü firsatlari degerlendirip gelmek istiyorlar. Demekki avrupanin "anti-demokratik" sistemi bizim icin kendi "demokratik" sistemimize ragmen cazip.

Kendi ülkemizdeki etnik kökenlilere soruyormuyuz, kendilerini nasil hissettiklerini? Cevabi koskoca bir HAYIR!!! Biz onlarin adina onlarin hislerini tesbit ettigimiz gibi birde onlari potantiyel düsman olarak ilan ediyoruz.

Benim kalbimden gecen sizinki gibi degil tabiiki. Ben ülkemin demoktariklesmesini, insanlarinin özgürlesmesini, kardesce, korkmadan, baska gözle bakilmadan, agzini acanin fislenmede konusabilecegi bir ülke olmasini kalbimden geciriyorum. Aramizdaki farkta bu.

Efendi Türkler arkadaşımız çok önemli bir noktaya işaret etmiş, Alman millet tanımı kana dayalıdır. Fransız millet tanımı ise Türkiye gibi toprağa…

Almanya’da iki tip vatandaşlık vardır. Biri Alman ırkına mensup olanlar, diğeri sonradan Alman vatandaşı olanlar.

Alman ırkına mensup Almanlar hiçbir basit nedenle, vatandaşlıktan çıkarılamazken, sonradan '' Alman '' olanlar eften püften, adi suçlardan dolayı bile kolayca vatandaşlık haklarını kaybedebilmektedir.

Türkiye’de ise, sonradan vatandaş olanlar, tüm diğer vatandaşlar ile eşit haklara sahiptir. Asıl, fark buradadır.

Gönderi tarihi:
Siz beni ve diger arkadaslari Türk'lerin asimilasyon konuusnda cok yönnlendirdiginizi zannediyiorsunuz, ama anlattiklariniz o kadar gercege uzakki Türk'lerin Kürt'ler tarafinbdan asimile edildigine sizden baska inanan bile yok gibi. Tek bir dogru dürüst kaynak gösteremediniz, sadece hikayeye benzeyen tarih anlattiniz.

Argumentinizin ne kadar gecerli oldugu gerceklerden cok uzak. Kürt'ler Türk'leri hemde Alevi-Türkmen'leri asimile etti diyorsunuz, Osmanli dönemindeki baskilar yüzünden Alevi-Türkmenler korkudan ya sunnilesti yada Kürtler tarafindan Kürtlestirildi. Madem Kürtlestirildi neden Kürt degilde Zaza oldular? Bazilarina göre Zazalar Kürt degil. Diger taraftan sunni olan Zaza da var. onlar nasil ve kimler tarafindan zaza yapildi dersiniz? Sizin bu iddaninzi önceden de söyledigim gibi hic bir Alevi kurulus dile getirmiyor ve asimile edilen vatandaslarin tekrar türklesmesi icinde adimlar atilmasi gerektigini söylemiyorlar. Anlayacaginiz ne Alevi kesminden ne Zaza'lardan sizin iddaniz dogrulaniyor nede Türkiye cumhuriyeti bu iddanizi dogrulayan bir siyaset izliyor. Sizin gibi düsünen insanlarin varligi dogru, ama onlarínda hangi amaca yardim ettikleri cok düsündürücü.

Yazılanları okumadığınız, okusanız bile anlamadığınız yönünde eleştiriler aldığınızı söylemiştim. Link verdiğim hatta oradaki yazıyı alıntıladığım, Almanya’daki Zazaların web sitesinde yazanları okumadığınız belli.

Diger taraftan kendi ülkenizde yapilan anti demokratik tutumlari, yok efendim devlet kimsenin dilini korumakla yükümlü degildir, diye destekler durumdasiniz. Sonrada bizden adaletli olmamizi bekliyorsunuz, hangi adaletten bahsediyorsunuz o bile anlasilir degil. Adalet bekleyen önce karsisindakine adaletsizlikte bulunmamali, yani Kürtlerin zorla göc ettirilmesiyle dillerini, kültürlerini ve benliklerini yitirmelerini ve sonunda türklesmesini dogru bulmamali. Asimile politikasi izleyen bir devlet icin tabiiki zorla Türk bölgelerine yerlestirilen etnik kökenlilerin dilleriyle, kültürleriyle ve benlikleriyle ilgilenmemesi gayet normal ve söylediginiz gibi ilgilenmek görevi degildir.

Bugünkü anlayışa göre böyle, ama eskiden dünyada hiçbir devletin böyle bir kaygısı yoktu çünkü dünyada demokratik devlet diye bir siyasi terim yoktu.

Gönderi tarihi:

'' Almanya’da Etnik ayırım '' başlığında konuyu Türkiye’ye getiren siz değil miydiniz ? Şimdi, insanları nasıl konu dışına çıkmakla suçlayabiliyorsunuz, anlaşılır gibi değil.

Gönderi tarihi:

Asimile Politikasının unsurları olarak tanımladığın "Göç",

80'lerde, Sovyet-Afgan savaşından kaçıp Türkiye'ye sığınan Özbekler Van'a, Hatay'a, Sovyetlerin dağılmasından sonra Türkiye'ye gelen Ahıskalar Kars'a, yani Kürtlerin, Arapların yoğun yaşadığı illere yerleştirilmişti.

Şimdi, bu arkadaşımızın mantığı ile, '' devlet bu insanların Kürt'leşmeleri, Arap'laşmaları için bu illlere yerleştirmiştir '' dememiz gerekmez mi ? :D

Gönderi tarihi:
80'lerde, Sovyet-Afgan savaşından kaçıp Türkiye'ye sığınan Özbekler Van'a, Hatay'a, Sovyetlerin dağılmasından sonra Türkiye'ye gelen Ahıskalar Kars'a, yani Kürtlerin, Arapların yoğun yaşadığı illere yerleştirilmişti.

Şimdi, bu arkadaşımızın mantığı ile, '' devlet bu insanların Kürt'leşmeleri, Arap'laşmaları için bu illlere yerleştirmiştir '' dememiz gerekmez mi ? :D

Hayir aksine, Kurtleri degisik bir yontemle asimile etme amaciyla yerlestirilmistir bu insanlar Kurtlerin yogun oldugu yorelere. Ama maalesef devletin bu tarzdaki asimile politikasi yine tutmamistir. Bunu DB yoresinde yasayan ve Kurt koylerine yerlestirilen Turkmenler de cok iyi biliyorlar ve itiraf ediyorlar. Kaldi ki herhangi bir Kurt hic bir zaman hic bir Turkmen'e "Kurtce konus, Turkmence konusma" ya da "Turkmenim deme, Kurdum de!" diye bir dayatma da yapmamistir.

Isterseniz asimilasyonun tanimina gelelim yeniden, cunku bu kavrami anlamadiginiz kanisindayim. Asimilasyon dediginiz sey dayatmacayla olur. Bir insanin ya da toplulugun istegi disinda baska bir kulture ayak uydurmaya zorlanmasidir asimilasyon! Yok eger herhangi bir insan kendisinin mensup olmadigi bir kulture gonullu entegre oluyorsa (ki Kurt koylerine yerlesen Turkmenler icin de bu gecerlidir) o zaman ona entegrasyon denir. Umarim asimilasyon ve entegrasyon arasindaki farki anlamissinizdir simdi.

Bizdeki mantik bunu soyluyor. Lutfen laf cambazligiyla demedigimiz seyleri doldurmayin agzimiza!

Diyarbakirli...

Gönderi tarihi:

Birde; diyelim ki ben devlet olarak bir unsuru asimile etmeye çalışıyorum...

1980den itibarende dili yasaklayarak iyice işi abartıyorum...

Neden asimile etmek istediğim unsurla aynı kökenden gelen Irak'lı sığınmacıları, peşmergeleri 1980 sürecinde ülkeye alayım?

Böyle bir mantıksızlık olur mu?

Sen hem bir unsuru asimile etmek isteyeceksin;

Hemde aynı kökenden ve başka topraklardan gelen sığınmacılara kapını açacaksın...

Aklı başında bir Asimile Politikası izleyen hiçbir devlet böyle bir saçmalık, akıl dışılık yapabilir mi?

Bu kadar komik bir iddia olabilir mi ya hu?

Gönderi tarihi:

Neden asimile etmek istediğim unsurla aynı kökenden gelen Irak'lı sığınmacıları, peşmergeleri 1980 sürecinde ülkeye alayım?

Hemde aynı kökenden ve başka topraklardan gelen sığınmacılara kapını açacaksın...

Aklı başında bir Asimile Politikası izleyen hiçbir devlet böyle bir saçmalık, akıl dışılık yapabilir mi?

Verdiginiz orneklere bakin. BM yasalarina gore her ulkenin kapisini calan multecileri alma yukumlulukleri vardir. Elinizde olsaydi onlara da acmazdiniz zaten kapinizi! Yalan mi? Hadi onu da inkar edin! Ve kelle basina para yardimi alindigini da bilirsiniz BM multeciler komisyonu'ndan (madem o kadar bilgilisiniz)!

Ha buarada hala Kurtlerin Turkmenlere yaptigi asimilasyonun ornegini de bekliyoruz sizden! O uydurmaca da tutmamisti hatirlarsaniz! Ileri geri ve asilsiz savlar atmak kolay ortaya! Asil marifet bu savlari ISPAT etmektir! Zira Turkiye'de Kurtlere yonelik asimilasyonu siz ve sizin cephenizdekiler kabul etmese de milyonlarca Turk bile artik itiraf ediyor!

Diyarbakirli...

Gönderi tarihi:

:) Komik olur mu çok normal. Demek ki, asimile ettiğimiz miktar bizi kesmemiş, hızımızı alamamış asimile etmek için dışardan yeni adam getirmeye başlamışız. :D

Gönderi tarihi:
:) Komik olur mu çok normal. Demek ki, asimile ettiğimiz miktar bizi kesmemiş, hızımızı alamamış asimile etmek için dışardan yeni adam getirmeye başlamışız. :D

Sanırım Anayasaya "İtinayla insanlar asimile edilir!" diye bir madde koymalıyız; sınırlara da tabela asarız artık böyle :)

Gönderi tarihi:
Ha bu arada, sizinle burada CHP’yi tartışacak da değilim. Yok tartışalım diyecekseniz, o zaman Tengeriin e verdiğiniz cevapla ters düşersiniz. Hani, ''Avrupa ülkeleri biz ilgilendirmez, o ayrı bir başlık konusu vs. '' filan… O konuda söyleyeceğiniz bir şey varsa, ilgili başlık orada, buyrun yazın, sizi tutan yok.

Cok haklisiniz bu konuda, her konu kendibasligi altinda tartisilmali, ama genede Gazi ve CHP konusunu burada acani iyi arastirin ve göreceksiniz kimin konuyu buralara tasidigini.

Gönderi tarihi:

Birinci hataniz alinti yaparken tümünü yapmiyorsunuz. ben "göc"ten degil, "zorla göc" ten bahsetmisim. Ama sonucta hic bir sey fark etmez, göc eden insanlarin dillerini, kültürlerini ve benliklerini korumalari saglanmiyorsa sonuc olarak degismez.

Gönderi tarihi:
'' Almanya’da Etnik ayırım '' başlığında konuyu Türkiye’ye getiren siz değil miydiniz ? Şimdi, insanları nasıl konu dışına çıkmakla suçlayabiliyorsunuz, anlaşılır gibi değil.

Sayin Dogrucudavut, gercekten de pes dogrusu. ben Almanya'daki etnik ayrimi tartisirken, kendi ülkesindeki etnik ayrimciligi görmetzlikten gelenlerin elestirme haklari yok gibi sözleri sarfettikten sonra ülkemizdeki örneklerden bahsetmisim.

Egerki baska ülkelerdeki etnik ayrimciligi tartisiyorsam dogal olarak kendi ülkemdeki etnik ayrimciliga nasil bakiyorum bu da baskalari tarafindan irdelenir.

Olayin cikis noktasina iyi bakin.

Gönderi tarihi:

Peki, madem ki konumuz "Zaza'dan Mektup"...

O yüzden mi bana "Kürtler, Türkleri ne zaman asimile etmiş; belgelendirin" diyerek bu başlık altında soruyorsunuz?

Açın başka bir başlık, orada tartışalım değil mi?

Ben sizin bu baslikta Türk'ler kimseyi asimile etmemistir, ama Kürt'ler Türk'leri asimile etmistir ve asimile öyle kolay bir sey degildir, sistemi ve politikasi vardir gibi syölemleriniz dogrultusunda sadece sizin Kürt'lein Türk'leri hangi sisteme ve politikaya göre asimile ettiklerini anlatmanizi rica etmistim. Yani sizin anlatimlarinizi daha iyi anlamak icin sorulan sorular.

Isterseniz benim ilk soru sordugum iletiye tekrar bakin ve nereden kaynaklandigini tekrar iyi görün.

Gönderi tarihi:
Verdiginiz orneklere bakin. BM yasalarina gore her ulkenin kapisini calan multecileri alma yukumlulukleri vardir. Elinizde olsaydi onlara da acmazdiniz zaten kapinizi! Yalan mi? Hadi onu da inkar edin! Ve kelle basina para yardimi alindigini da bilirsiniz BM multeciler komisyonu'ndan (madem o kadar bilgilisiniz)!

Ha buarada hala Kurtlerin Turkmenlere yaptigi asimilasyonun ornegini de bekliyoruz sizden! O uydurmaca da tutmamisti hatirlarsaniz! Ileri geri ve asilsiz savlar atmak kolay ortaya! Asil marifet bu savlari ISPAT etmektir! Zira Turkiye'de Kurtlere yonelik asimilasyonu siz ve sizin cephenizdekiler kabul etmese de milyonlarca Turk bile artik itiraf ediyor!

Diyarbakirli...

Diyarbakırlı, adamakıllı Asimilasyon politikası güden hiçbir devlet, karşılığı ne olursa olsun, asimile etmek istediğini nüfusula aynı kökenden gelen göçmenleri her zaman tehlike olarak görür ve sınırlarını açmamak için mutlaka bir bahane bulur...

Ayrıca sana hala ne örneği vereyim Asimile edilmiş Türkler açısından?

Sana tarihsel süreci anlattım.

Lise mezunlarına anlatıyorum, üniversite öğrencilerine anlatıyorum anlıyorlar, kavrıyorlar...

Uydurmaca dediğin şey, senin zerresini bilmediğin tarihin gerçeklikleri...

İşine gelmeyen tarihin...

Sen "Uydurmaca" dedin diye "Uydurmaca" olmuyor maalesef...

Tıpkı sen "Asimilasyon var" dedin diye "Asimilasyonun var olmuş" olmadığı gibi...

Adama bak yaaa...

Kendisi temelsin uydurma şeyler söylüyor, sonra hiç bir kanıt sunmadan "Asimilasyon" var diyor...

Zerresini bilmediği tarih konusunda sıra bize gelince "İspatla" diyor...

Şimdiye kadar sana bir sürü yönlendirme yaptım.

Kaynakça adı bile verdim;

Nereleri incelemen gerektiğini söyledim...

Görmediysen o senin kusurun ve ayıbın...

Hele hele gidip araştırmadan, öğrenmeden "Uydurdun" diye de iftira atmaz...

Tartışmaya hazırlıklı gelir;

Gönderi tarihi:
Ben sizin bu baslikta Türk'ler kimseyi asimile etmemistir, ama Kürt'ler Türk'leri asimile etmistir ve asimile öyle kolay bir sey degildir, sistemi ve politikasi vardir gibi syölemleriniz dogrultusunda sadece sizin Kürt'lein Türk'leri hangi sisteme ve politikaya göre asimile ettiklerini anlatmanizi rica etmistim. Yani sizin anlatimlarinizi daha iyi anlamak icin sorulan sorular.

Isterseniz benim ilk soru sordugum iletiye tekrar bakin ve nereden kaynaklandigini tekrar iyi görün.

Dünyahepimizin...

Bende sorduğun doğrultuda anlattım ama sana "neden burada soruyorsun, git başka konu aç" demedim...

Çünkü verebilecek bir yanıtım vardı...

İkinci olarak şunu itiraf etmeliyim:

Sen Diyarbakırlı'dan kat be kat daha anlayışlı görünüyorsun, umarım Türklerin asimilasyonu ile ilgili söylediklerim konusunda kafanızda birşeyler belirmiştir...

Sormak istediğiniz açık ve net sorular varsa alayım...

Gönderi tarihi:
Isterseniz asimilasyonun tanimina gelelim yeniden, cunku bu kavrami anlamadiginiz kanisindayim. Asimilasyon dediginiz sey dayatmacayla olur. Bir insanin ya da toplulugun istegi disinda baska bir kulture ayak uydurmaya zorlanmasidir asimilasyon! Yok eger herhangi bir insan kendisinin mensup olmadigi bir kulture gonullu entegre oluyorsa (ki Kurt koylerine yerlesen Turkmenler icin de bu gecerlidir) o zaman ona entegrasyon denir. Umarim asimilasyon ve entegrasyon arasindaki farki anlamissinizdir simdi.

Aradaki farkı çok iyi anladık Diyarbakırlı, anlamaz mıyız!

İş Kürtlere gelince Asimilasyon oluyor,

Türklere gelince Entegrasyon...

Çok güzel anlattın, sağıol!

Gönderi tarihi:
Aradaki farkı çok iyi anladık Diyarbakırlı, anlamaz mıyız!

İş Kürtlere gelince Asimilasyon oluyor,

Türklere gelince Entegrasyon...

Çok güzel anlattın, sağıol!

Kurtlere yapilanlar asimilasyondur, bunu Turkler de Kurtler de ve tum Dunya'da artik kabul ediyor. Simdi soruyorum size 100. defa: Kurtler tarihte Turkleri ne zaman asimile etti? Ve yine Osmanli'dan baslamayin cevabiniza lutfen!

Gönderi tarihi:
Cok haklisiniz bu konuda, her konu kendibasligi altinda tartisilmali, ama genede Gazi ve CHP konusunu burada acani iyi arastirin ve göreceksiniz kimin konuyu buralara tasidigini.

Evet, özür dileme örneği olarak kimin taşıdığını görebiliyoruz. :)

Gönderi tarihi:
Hayir aksine, Kurtleri degisik bir yontemle asimile etme amaciyla yerlestirilmistir bu insanlar Kurtlerin yogun oldugu yorelere. Ama maalesef devletin bu tarzdaki asimile politikasi yine tutmamistir.

Şu söylediğinizde mantıklı, tutarlı bir taraf var mı Allah aşkına ? Diyelim ki 10 Özbek aile ( takribi 50 kişi olsun ) Van’a yerleştirildi. Van’ın nüfusu kaç ? Bunların ki kaç ?

Bunu DB yoresinde yasayan ve Kurt koylerine yerlestirilen Turkmenler de cok iyi biliyorlar ve itiraf ediyorlar. Kaldi ki herhangi bir Kurt hic bir zaman hic bir Turkmen'e "Kurtce konus, Turkmence konusma" ya da "Turkmenim deme, Kurdum de!" diye bir dayatma da yapmamistir.

Türkmen dili Türkçeye yakındır ama farklıdır. Kaldı ki ben Özbeklerden bahsetmiştim.Özbeklerle, Türkiye Türklerinin hem dil olarak hem de etnik olarak çok farklıolduğunu söylememe gerek yok sanırım. O zaman aynı mantıkla, Devlet, Özbeklere, Türküm diyeceksin diye bir dayatmada bulunmuş olmaz mı ?

Ayrıca, Konyadaki Türklerin, oraya sürülen Kürtlere Türküm de, Türkçe konuş diye bir dayatma yaptıklarını nereden çıkarıyorsun ? Yani, hem devleti suçluyorsunuz asimile etmekle, hem de Kürtler dışındaki Türkleri.

Ya din kardeşiyiz, yeme şimdi bizi. Ne kültüründen bahsediyorsun ? Kültürün unsurları nelerdir ?Kim size cirit oynayacaksınız, keşkek pişireceksiniz, zeybek, karşılama, seymen oynayacaksınız diyor ? Aksine bugün, Edirne’nin, Kırklareli’nin köyleri bile, İbo’yu, Rojin’i dinliyor, lahmacun, kaburga dolması yiyor. Var mı bir tane Kürt asimile olmuş ? Tabii sen şimdi çıkıp, Kürtlerin asla asimile edilemeyeceğini, Kürtlerin buna direniş gösterdiklerini filan yazacaksın. O zaman ben sana sorarım; Karadenizde, Laz kökenliler, Lazım demiyor mu ? Arnavut kökenliler Arnavutum demiyor mu ? Çerkes kökenliler Çerkesim demiyor mu ? Onlarda başarılı olmuş da bu asimilasyon politikası bir Kürtlerde mi başarısız olmuş, güldürme beni.

Sorun, sizin bu ülkenin ortak dili olan Türkçe’yi ve ortak Anadolu kültürü olan Türk kültürünü sadece bir etnik gruba aitmiş gibi görmeniz ve göstermeye çalışmanızda.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.