Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2009 Sen ilk kendin bana tarihlerinin ilk gununden beri kendi topraklarinda yasamis 20 milyonluk bir halkin dilini kimligini ve tarihini INKAR eden bir tek demokratik ulke goster madem Bati'dan! Madem birbirimizden ORNEK bekliyoruz. Buyrun efendim! Ne yapsin Kurtler? Ezilmeye boyun mu egsinler? INKAR edilmeye boyun mu egsinler? meclise adam gonderdik. Kac tanesini bolucu ilan edip joplayip iskenceye tabii tutup iceriye attilar? Neymis, bolucu teror orgutuyle iliskisi varmis. Diyarbakirli... *** Kürtlerin sadece %20'sinin oyunu alan DTP mi kürtler adına konuşuyor ve temsil ediyor ? Hiçbir batı ülkesinde, ülkede etnik gerekçelerle ayrılıkçı terör uygulayanlara prim ve izin verilmez. Bu teröre destek çıkıp propagandasını yapanlara da. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu tarihten beri doğu ve güneydoğu anadolu'dan meclise milletvekili gönderiliyor. Ama aralarından sadece bazıları seçim bölgelerinde ki halkın istek ve taleplerini değil, PKK kongrelerinde alınan kararlar doğrultusunda siyaset yapmayı seçiyor. Dostum ajitasyonlarla anca kendini ve kendin gibi olanları etkileyebilirsin. Bu tarz ucuz ajitasyonlar mantıklı insanların olduğu yerlerde sökmez. Türkiye Cumhuriyeti Büyük Millet Meclisi, milletvekillleri seçmenlerinin çıkarları ve taleplerinin temsilcisi olsun diye vardır. Eli kanlı terör örgütünün yasal alanda ki temsilciliğine soyunanlar faaliyet göstersin diye değil. Dünyanın tüm parlamentolarında olduğu gibi bizim parlamentomuzda da , terör örgütü sözcülüğüne yer yoktur. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2009 Sen ilk kendin bana tarihlerinin ilk gununden beri kendi topraklarinda yasamis 20 milyonluk bir halkin dilini kimligini ve tarihini INKAR eden bir tek demokratik ulke goster madem Bati'dan! Madem birbirimizden ORNEK bekliyoruz. Buyrun efendim! Ne yapsin Kurtler? Ezilmeye boyun mu egsinler? INKAR edilmeye boyun mu egsinler? meclise adam gonderdik. Kac tanesini bolucu ilan edip joplayip iskenceye tabii tutup iceriye attilar? Neymis, bolucu teror orgutuyle iliskisi varmis. Diyarbakirli... Ya hu Diyarbakırlı... Anadoluda kim Kürt, kim Türk, kim Laz, kim bilmem ne... bunları bıçakla keser gibi kesip ayıramazsın... Sen; Osmanlı'da Yavuz Selim'den beridir ve Abdülhamit'in uygulamaları ile Kürtleştirilen Türklerden ne kadar haberdarsın, söyler misin bana? Diyarbakırdan, Van'dan, Tunceli'den, Erzurum'dan tut Kars'a ve Adana'ya kadar o bölge tarih boyunca Kayırılmış Kürtler ve Kürtleştirilmiş Türkler ile doludur. Bugün Kürtlerin tanınmadığını söylüyorsun; Tarihte Kürtleştirilmiş ve yok edilmiş Türkler/Türkmenler için aynı "İnsani!" duruşu sergileyip, bu Kürtleştirilmişlere "Ya hu siz Kürt değilsiniz, yeniden kendi özünüze dönün" diyebilecek misin ya da onların Kürtleştirildikleri ve Doğuda kendini Kürt sananların geçmişlerinde atalarının aslen Türkmen boyları olduklarını söyleyebilecek misin? Aynı insani duruşu ve samimiyeti de o zaman gösterebilecek misin? Anadolu, dünyanın, kültürel ve etnik olarak en karışık bölgelerinden birisidir ve hiçbir etnik unsuru diğerinden ayıramazsın. Arap'tan-Türk'ten-Ermeni'den Kürtleşenler, Kürt'ten-Arap'tan-Ermeni'den Türkleşenler, Türk'ten Araplaşanlar, Rum'dan Türkleşenler, Türk'ten Rumlaşanlar... Ne ararsan var Anadolu coğrafyasında... Kim kimi kimin baskısı altına alıyor? Henüz bir kaç iletine bakınca bile anlaşılıyor; Etnik-Milliyetçilik yapıyorsun ve aslında asla Eşitlikçi ve Adil değilsin; kusura bakma kardeşim... Haksızlığa uğrayanın hakkını elbette ki savunacaksın ama sen yalnızca Kürtler ile ilgili meselelere odaklanmış görünüyorsun; sanırım yeterince açık konuştum... Ya hu Kürtler ile ilgili araştırmalar yapıyoruz; doğuya akademisyenler gidiyor; Mardin'e, Derik'e, Nusaybin'e; Kürtlerin göbeğine... Akademisyen "(Sözde) Kürt Sorunu"nu tartışmak için soruyor; "Senin nasıl bir sorunun var devletle?" diye. Kürt vatandaş Kürtçe olarak şöyle cevap veriyor Derik'te; "Benim tek sorunum 4 oğlum var ama işsizler; bundan başka ne sorunum olsun!" Adamların kendisi geliyor, röportaj ediyoruz; yok ya hu, adamın en belirgin sorunu ekonomik sorunları... Devletin yaptığı hataları dillendiriyor ve devlet hata yaptı elbette ama ne DTP'yi ne de PKK'yı bir temsilci olarak görmüyorlar. DTP'yi ve PKK'yı çözüm olarak Kürtlerin ancak ve ancak %10'u; zorlama ve baskı ile de toplamda en fazla %20si çözüm olarak görüyor/gördürülüyor. Onların da büyük bir çoğunluğu bilgisiz, eğitimsiz ve Aşiret yapısından dolayı veriyor o desteği. Kaldı ki PKK ve DTP'lilik aynı zamanda Aşiretler arası mücadele ve Uyuşturucu rantından doğan rekabetle de açıklanmak zorunda ki; bunlardan daha fazla payı almak isteyen ama alamayanlar ya da devleti desteklemekle bir güç elde edemeyenler dağı desteklemektedir. Geçmişteki Kürt isyanları da hep bu güç mücadelesinden dolayı çıkmıştır; devletlilik ya da devlet karşıtlığı rol oynamıştır. Bazı insanlar da "bizim kültürümüz baskı altında tutuluyor" masallarına uyup ya partizanlık yapıyor ya da dağa çıkıp boşu boşuna canlarından oluyorlar ve can alıyorlar... Kardeşin kardeşe kırdırılmasından başka bir Emperyalist oyun değildir bu ve DTP gibi bir çok olay vardır ne yazık ki... Saygılarımla... Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2009 Ya hu Diyarbakırlı...Anadoluda kim Kürt, kim Türk, kim Laz, kim bilmem ne... bunları bıçakla keser gibi kesip ayıramazsın... . . . Saygılarımla... Peki durum oyleyken neden Kurtce ve Kurt kimligi dune kadar YASAK icindeydi? Tek sorum bu... Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2009 Peki durum oyleyken neden Kurtce ve Kurt kimligi dune kadar YASAK icindeydi? Tek sorum bu... Al bir de buradan yak! Ya hu canım kardeşim; ben "Devlet hata yapmamıştır" diyor muyum? Devlet, bir etnik kimliği hedef alarak, demokratik hakları kısıtlamış ise eğer Bunun hesabı "Etnik-Milliyetçilik" ile sorulmaz... Devletin yaptığı o hata "İnsan Hakları İhlali" ve bir "İnsanlık Ayıbı" olur, Hesabı da böyle sorulur. Ha ama sen çıkıp; "Ben hepsinden (İnsandan) önce Kürt'üm ve bunun hesabını da bir Kürt olarak ve DTP sempatizanı olarak soruyorum." dersen veya açık açık demesen bile bu hesabı onların argümanlarını kullanarak sorarsan; Ben de sana "Türk Irkına (Ulusuna değil; Irkına) mensup ve bir Türk Partizanı" olarak yanıt veririm... Ha ama sen bana çıkıp; "Kardeşim, bu bir insanlık ayıbı değil midir? İnsanlık adına bu hataları telafi etmemiz gerekmez mi?" diye sorup, Etnisiteyi bir kenarıya bırakırsan; O zaman bende sana derim ki; "Ya hu hakikaten etnisiteyi bir kenarı bırak; ikimizde insanız; gel hataları edebildiğimiz kadar telafi edelim!" Ama bakıyorum; senin söylemlerin hep "Biz-Siz" kavgasına dayanıyor... Böyle sürerse tavrın; en sonunda benim gibi düşünenleri de; "Hakikaten ya, onlar onlar, biz ise biziz!" demeye itersiniz... Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2009 Al bir de buradan yak! Ya hu canım kardeşim; ben "Devlet hata yapmamıştır" diyor muyum? Devlet, bir etnik kimliği hedef alarak, demokratik hakları kısıtlamış ise eğer Bunun hesabı "Etnik-Milliyetçilik" ile sorulmaz... Devletin yaptığı o hata "İnsan Hakları İhlali" ve bir "İnsanlık Ayıbı" olur, Hesabı da böyle sorulur. Ha ama sen çıkıp; "Ben hepsinden (İnsandan) önce Kürt'üm ve bunun hesabını da bir Kürt olarak ve DTP sempatizanı olarak soruyorum." dersen veya açık açık demesen bile bu hesabı onların argümanlarını kullanarak sorarsan; Ben de sana "Türk Irkına (Ulusuna değil; Irkına) mensup ve bir Türk Partizanı" olarak yanıt veririm... Ha ama sen bana çıkıp; "Kardeşim, bu bir insanlık ayıbı değil midir? İnsanlık adına bu hataları telafi etmemiz gerekmez mi?" diye sorup, Etnisiteyi bir kenarıya bırakırsan; O zaman bende sana derim ki; "Ya hu hakikaten etnisiteyi bir kenarı bırak; ikimizde insanız; gel hataları edebildiğimiz kadar telafi edelim!" Ama bakıyorum; senin söylemlerin hep "Biz-Siz" kavgasına dayanıyor... Böyle sürerse tavrın; en sonunda benim gibi düşünenleri de; "Hakikaten ya, onlar onlar, biz ise biziz!" demeye itersiniz... Bakin sayin Tenqeriin, Benim size elestiri yoneltmemin tek nedeni su: 1 - Haksizlik yapilmistir diyorsunuz ve bunun dogurdugu tepkiyi, yani etkinin dogurdugu tepkiyi elestiriyorsunuz. Sizin ilk basta ETKIyi elestirmeniz ve hesap sormaniz lazim. 2 - Bizlere o kadar elestiri yoneltiyorken, burada resmen kafatasi milliyetciligi yapanlara ve hala olan bitenleri inkar edenlere karsi neden sessiz kaliyorsunuz! Alıntı
Φ asaf-ı sahaf Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2009 Aslında bu konu başlığı soruya karşılık olarak gelen bir bayramımız vardı zamanında:"Anayasa ve Hürriyet Bayramı" 27 Mayıs Darbesi ile birlikte 12 Eylül Darbesine kadarki süre içerisinde, 20 yıl kadar bir süre boyunca her şene kutlanmış olan bir bayramdı. 12 Eylül'de kaldırıldı. "Anayasa" aslında demokrasinin teminatı olduğuna ya da olması gerektiğine göre; bir anlamda "Demokrasi Bayramı" da denilebilirdi... Gerçi şu da büyük bir çelişkidir bizim Türkiye Cumhuriyeti Tarihinde; Birileri darbe yapıyor ve o darbe günü 20 yıl boyunca bayram ilan ediliyor. 20 yıl sonra birileri gelip yine darbe yapıyor ve önceki darbenin bir anlamda kutlandığı günü kaldırıyor. Aradan bir 26-27 yıl geçiyor ve bu sefer Siyasi/Anayasal Darbeciler, ülkeyi Polis devletine çevirip, kendileri gibi düşünmeyenleri Darbeci ilan edip içeri tıkıyor ki; çoğunun hala kesin bir iddianamesi bile yok ya da tam açıklanmadı falan filan işte... Ne biçim bir ülke burası yaaa... Ne kadar şenlikli değil mi? Geçmişine bak; gülmek için yeterince şey bulacaksın... Komik... Bana asıl komik gelen şu: Avrupa; siyasiler bir şey söyleyip, asker/jandarma bunun karşısında bir görüş bildirdiğinde ya da jandarma dinleme yaptığında, hemen bu gerçel ve yasal kurumları "Darbeci" ve "Çağdışı" olmakla şuçluyor... Ancak Ergenekon sürecinde Polis, belki de Türkiye Cumhuriyeti Tarihinde görülmediği kadar ve yasal dayanakların da çok çok dışında bir güçle! ülkeyi Polis devletine çevirdi, dinlemelerin alası ve takipçiliğin, fişlemenin en ağa babası yapılıyor; ama bir Avrupalı devlet çıkıp da "Ya hu Türkiye resmen bir Polis Devleti haline geldi, Polis ve Siyasiler işbirliğiyle bir Darbe yapıyorlar" demiyor. Ben şunu anlıyorum ki; ülke bilerek bir Polis devleti haline getirildi ve asker sindirildi büyük oranda; kaldı ki içerisinde fethullahçılar cirit atıyor artık; evcilleşti. Diğer kurumlar zaten sindirildi... Türkiye Polis Cumhuriyeti hayırlı olsun... maalesef haklısın arkadaşım. biri gelir darbe yapar diğeri gelir istediğini içeri atar öbürü gelir 367 krizi çıkarır obürü gelir irtica geliyor der diğeri din gidiyo der yazık ülkemize yazık Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2009 Bakin sayin Tenqeriin, Benim size elestiri yoneltmemin tek nedeni su: 1 - Haksizlik yapilmistir diyorsunuz ve bunun dogurdugu tepkiyi, yani etkinin dogurdugu tepkiyi elestiriyorsunuz. Sizin ilk basta ETKIyi elestirmeniz ve hesap sormaniz lazim. 2 - Bizlere o kadar elestiri yoneltiyorken, burada resmen kafatasi milliyetciligi yapanlara ve hala olan bitenleri inkar edenlere karsi neden sessiz kaliyorsunuz! Ya hu daha ne diyeyim Diyarbakırlı... Sana söylediklerim, sadece seni hedef almıyor ki? İster Türk temelli olsun ister Kürt, ister Laz, ister Çerkez... Etnik-Milliyetçilik yada Kafatası Irkçılığı yapan; Veya Etnik-Milliyetçiliğe "Tepki!" göstermek amacıyla Etnik-Milliyetçilik yapan herkes söylediklerimi üzerlerine alınabilir... İlla ki isim vermem mi gerekiyor yani; bunu mu istiyorsunuz? Etki-Tepki'den bahsediyorsunuz... Aynı etkiye birden fazla tepki gösterilebilir... Zaten onaylamadığım "Etnik/Ucuz Milliyetçilik" gibi bir Etkiye, yine aynı biçimde "Etnik/Ucuz Milliyetçilik" Tepkisi ile karşılık verilirse, ilkine olduğu kadar ikinicisine de karşı çıkmam kadar doğal ne olabilir? Siz, adamların Etnik/Ucuz/Kafatası Milliyetçiliği yapmalarını eleştiriyorsunuz ama o etkiye aynı şekilde karşılık veriyorsunuz. Bu da, gözümdeki haklılığınızın pek bir ciddiyetsiz yer almasına neden oluyor. Siz öncelikle bunu aştığınız an; merak etmeyin, Kafatacı Ucuz Milliyetçilik yapan varsa yanıtlarını sessiz sedasız ve doğal olarak almış olacaktır... Umarım anlatabilmişimdir... Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2009 Ya hu daha ne diyeyim Diyarbakırlı...Sana söylediklerim, sadece seni hedef almıyor ki? İster Türk temelli olsun ister Kürt, ister Laz, ister Çerkez... Etnik-Milliyetçilik yada Kafatası Irkçılığı yapan; Veya Etnik-Milliyetçiliğe "Tepki!" göstermek amacıyla Etnik-Milliyetçilik yapan herkes söylediklerimi üzerlerine alınabilir... İlla ki isim vermem mi gerekiyor yani; bunu mu istiyorsunuz? Etki-Tepki'den bahsediyorsunuz... Aynı etkiye birden fazla tepki gösterilebilir... Zaten onaylamadığım "Etnik/Ucuz Milliyetçilik" gibi bir Etkiye, yine aynı biçimde "Etnik/Ucuz Milliyetçilik" Tepkisi ile karşılık verilirse, ilkine olduğu kadar ikinicisine de karşı çıkmam kadar doğal ne olabilir? Siz, adamların Etnik/Ucuz/Kafatası Milliyetçiliği yapmalarını eleştiriyorsunuz ama o etkiye aynı şekilde karşılık veriyorsunuz. Bu da, gözümdeki haklılığınızın pek bir ciddiyetsiz yer almasına neden oluyor. Siz öncelikle bunu aştığınız an; merak etmeyin, Kafatacı Ucuz Milliyetçilik yapan varsa yanıtlarını sessiz sedasız ve doğal olarak almış olacaktır... Umarım anlatabilmişimdir... Bakin sayin Tenqeriin, Ben yemin ediyorum milliyetcilikten vazgectim simdi. Cunku bana tanimladiginiz sekliyle Turkiyeciligi yani kafatasi milliyetciligini savunmadiginizi acikladiniz ve size katilmamak aptallik olur bana sorarsaniz! Ama bazi üyelerin bu forumda ifadelerine bakarmisiniz? Yani neden sadece bizlere milliyetcilik ve emperyalizm uzerine nutuk atiliyor ve bunlara karsi sessiz kaliyorsunuz? Bir Turk olarak tavrinizi koyun! Diyarbakirli... Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2009 boyle bır bayrama ne gerek varkı demokrası kavgaların ısyankarların rejımıdır ısyanı olmayan kavgası olmayan bır ulke burası televızyonlarıyla gazetelerıyle sıyasetcılerıyle bu halkı kole yaptılar bu kolelestırdıklerı halkın onune 3-5 kılo komur atıp oylarını aldıkları zamanda sevınıyorlar ıste bız su kadar oy aldık dıye bu ulkede demokrası var dıye kandırmasınlar ınsanları gelsınler bızden oy alsınlar mucadele eden kavga eden ısyanı olan ınsanlardan oy alabılırler mı Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2009 boyle bır bayrama ne gerek varkıdemokrası kavgaların ısyankarların rejımıdır ısyanı olmayan kavgası olmayan bır ulke burası televızyonlarıyla gazetelerıyle sıyasetcılerıyle bu halkı kole yaptılar bu kolelestırdıklerı halkın onune 3-5 kılo komur atıp oylarını aldıkları zamanda sevınıyorlar ıste bız su kadar oy aldık dıye bu ulkede demokrası var dıye kandırmasınlar ınsanları gelsınler bızden oy alsınlar mucadele eden kavga eden ısyanı olan ınsanlardan oy alabılırler mı Hay sen cok yasa Jon! Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 21 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 21 Mayıs , 2009 Bakin sayin Tenqeriin, Ben yemin ediyorum milliyetcilikten vazgectim simdi. Cunku bana tanimladiginiz sekliyle Turkiyeciligi yani kafatasi milliyetciligini savunmadiginizi acikladiniz ve size katilmamak aptallik olur bana sorarsaniz! Ama bazi üyelerin bu forumda ifadelerine bakarmisiniz? Yani neden sadece bizlere milliyetcilik ve emperyalizm uzerine nutuk atiliyor ve bunlara karsi sessiz kaliyorsunuz? Bir Turk olarak tavrinizi koyun! Diyarbakirli... Benim için sorun değil... Söylediğiniz biçimde bir ifade olduğunda elbette ki eleştireceğim... Ha ama diyorsanız ki "Geçmiş iletilerden bulun, tepkinizi koyun"; Bu pek gerekli değil, geriye dönük tartışma verimli olmuyor. Bundan sonra bakalım o yönde bir tartışma olacak mı... Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 21 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 21 Mayıs , 2009 Benim için sorun değil... Söylediğiniz biçimde bir ifade olduğunda elbette ki eleştireceğim... Ha ama diyorsanız ki "Geçmiş iletilerden bulun, tepkinizi koyun"; Bu pek gerekli değil, geriye dönük tartışma verimli olmuyor. Bundan sonra bakalım o yönde bir tartışma olacak mı... Gecmisteki iletiler degil daha biz bu olayi tartisirken bile en az 5 tane Kurt karsiti yorum atildi! "*******" filan denildi Kurtlere! Sizin isterseniz bundan sonra ben yine haberdar ederim biri boyle konustugunda! Diyarbakirli.. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 21 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 21 Mayıs , 2009 Gecmisteki iletiler degil daha biz bu olayi tartisirken bile en az 5 tane Kurt karsiti yorum atildi! "*******" filan denildi Kurtlere! Sizin isterseniz bundan sonra ben yine haberdar ederim biri boyle konustugunda! Diyarbakirli.. Kusura bakma, dikkat etmemişimdir; senin iletilerine odaklandığım için... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 21 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 21 Mayıs , 2009 boyle bır bayrama ne gerek varkıdemokrası kavgaların ısyankarların rejımıdır ısyanı olmayan kavgası olmayan bır ulke burası televızyonlarıyla gazetelerıyle sıyasetcılerıyle bu halkı kole yaptılar bu kolelestırdıklerı halkın onune 3-5 kılo komur atıp oylarını aldıkları zamanda sevınıyorlar ıste bız su kadar oy aldık dıye bu ulkede demokrası var dıye kandırmasınlar ınsanları gelsınler bızden oy alsınlar mucadele eden kavga eden ısyanı olan ınsanlardan oy alabılırler mı Bazen yanlis kisiyi mi elestiriyorum diye kendime sormuyorda degilim.Bu yazi icin sizi kutlarim. saygilarla Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 21 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 21 Mayıs , 2009 Kusura bakma, dikkat etmemişimdir; senin iletilerine odaklandığım için... Ama dikkatinizi cekerim bir daha ki sefere! Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2009 14 Mayıs 1950, Türkiye'de ilk kez demokratik hür serbest seçimlerin yapıldığı tarihtir. Yapılan bu seçimlerle demokrasinin olmazsa olmaz bir gereği yerine getirildi: "Siyasi iktidarın gerekli çoğunluğu sağlayan muhalefet partisine (Demokrat Parti) devredilmesi". . . . YRD. DOÇ. DR. ADNAN KÜÇÜK* 14 Mayıs 2009, Perşembe Pardon,demokrat bir ülkede mi yaşıyoruz,demokrasinin olmadığı coğrafyalarda neyin bayramı olacak? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.