Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Brick Lane (2007)

Nasıl başlasam acaba diye epeyce düşündüm sonunda şöyle bir şey yazarak başlamaya karar verdim: Eğer Oskar'ın ben verseydim 2007 yılının yabancı film oskar'ını bu filme verirdim. Bangladeşli bir kızın 1980'lerde geçen yaşam öyküsünü konu alan bu film küçük yaşta annesini kaybettikten sonra İngilterede hiç bilmediği tanımadığı Bangladeşli bir erkekle evlendirilerek Brick Lane sokağına taşınıyor ve öykü böylece size o değişik göçmen dünyasının geri planını göstermekle başlıyor. İnsan yaşamının bazan ne kadar ucuz ve anlamsız olduğunu bazan elinizde olmayan nedenlerden içinde bulunduğunuz durumun size karşı nasıl değişebileceğini gösteren ve babanın (Satish Kaushik) oynadığı rol karşısında şapka çıkaracaksınız. Anne (Tannishtha Chatterjee) gerçektende iyi onyamış ama ben babanın rolüne daha çok takıldım desem yeri olur. Hiç kaçırmayın derim...

Yönetmen: Sarah Gavron

Oyuncular: Tannishtha Chatterjee, Satish Kaushik, Christopher Simpson, Lalita Ahmed, Bernard Holley, Harsh Nayyar, Naeema Begum, Zafreen, Lana Rahman, Abdul Nlephaz Ali

post-2-1242319891_thumb.jpg

Set in the 1980s, this cross-cultural drama follows young Nazneem (Tannishtha Chatterjee), a Bangladeshi woman who's immigrated to London for an arranged marriage to a middle-aged man, leaving her beloved family, including her sister Hasina, behind. While Hasina leads a life of adventure back home, Nazneem struggles to accept the isolation and unhappiness in her new life, until an unexpected visitor comes along and changes everything.

Director: Sarah Gavron

Cast: Tannishtha Chatterjee, Satish Kaushik, Christopher Simpson, Lalita Ahmed, Bernard Holley, Harsh Nayyar, Naeema Begum, Zafreen, Lana Rahman, Abdul Nlephaz Ali

• 1 yıl sonra...
Gönderi tarihi:

Bu filmin en can alıcı repliğiydi;

"Kimse farklı türde aşkların da olduğunu söylemedi bana. Büyük başlayan ve yavaşça biten türde... Asla bitiremeyeceksin gibi geliyor ve günü geldiğinde bitiyor. Bir de önceleri aşk olduğunu hiç fark etmediğin türü var; ama ona hergün biraz daha katkıda bulunduğun... Bir istridye gibi inciye dönüşüyor. Tane tane... İşte aşkın bildiğim türü budur. "

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.