Φ bozan Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2009 Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2009 Sevgili forumun mütekaddimin ve müteahhirin uleması, ben buralarda değilken epey yol almış memleket meseleleri. Sevgili dostum laikettin'in ısrarlı talepleri üzerine bir genel değerlendirme yapmak gerekti... Seçim yapmışsınız, ben yurdun dışında iken aferin size, 15-20 kişi ölmüş, bazı yerlerde pusulalar yakılmış, cebren oy kullandırılan yerler de olmuş ama bu kadarını bile başarabilmiş olmanız övgüye değer. Doğrsunu söylemek gerekiyorsa bir muhtarlık seçimi için bir birlerini bu kadar az öldüreceklerini tahmin etmemiştim. Herneyse hepinize hayırlı uğurlu olsun. Bu arada millet kendisine bir de çakma gandhi bulmuş. Hatta şimdi bakıyorum da seçim istatistiklerine neredeyse kazanacakmış da istanbul büyükköy belediye reisiliğini. Çakmanın siyasi kariyerine baktım da kurtulmuş adamcağız büyükköyden, birileri de adamcağızdan kurtulmuş, fakat yine de Türkiye gibi sol gösterip sağ vuran siyasi partilerle dolu bir memlekette bu da büyük bir gelişmedir diyorum. En azından çakması da olsa gandhicilik, garibancılık, fakir fukara edebiyatının iş yapacağını öğrenmiş sol, bu manada sola da tepeden bir tebrik gönderiyorum. Ben zamanında demiştim kapatın şu portekizi de milli takım kurtulsun diye o zaman hukukçularımız kapatsaydı poretikizi ispanya bizi iki maçta da duman etmeye yeltenemezdi. Fakat güney afrika'da bulunmayacağımıza bazı yazarlar bile üzülmemiş hatta sevinenler bile var. Bence mi? Ne yaparsanız yapın canım biririnizi öldürmeyin de..... Bu arada müthiş beyin fazıl say yeniden kafasını çıkarmış gittiği yerden. Okuyanlar bilir bir ara bu tutturdu ben gideceğim bu ülkeden diye, ben de buradan git yolun açık olsun demiştim ne yaptı bilmiyorum ama keskin zekasıyla halkı yine küçük göstermek yolunu seçmiş. onu da tebrik ediyorum hiç değişmeden, değişime ayak direyerek yaşamayabilmek de ayrı bir marifet... Neyse sevgili forum kişileri yolları bozuk, halkının sinirleri bozuk, telefon hatları sorunlu bu cennet vatanımızda kısa bir süreliğine daha ikamet edeceğim. Fırsat olursa gelirim yine... Son olarak atatürk'ün dediği gibi '' Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın''. Laikettin seni ve seni sevenleri gözlerinden öpüyorum.. kahraman Türk kadınlarına mukayyet olunuz... bozan Alıntı
Φ phantom_lord Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2009 Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2009 Bu arada millet kendisine bir de çakma gandhi bulmuş. Hatta şimdi bakıyorum da seçim istatistiklerine neredeyse kazanacakmış da istanbul büyükköy belediye reisiliğini. Çakmanın siyasi kariyerine baktım da kurtulmuş adamcağız büyükköyden, birileri de adamcağızdan kurtulmuş, fakat yine de Türkiye gibi sol gösterip sağ vuran siyasi partilerle dolu bir memlekette bu da büyük bir gelişmedir diyorum. En azından çakması da olsa gandhicilik, garibancılık, fakir fukara edebiyatının iş yapacağını öğrenmiş sol, bu manada sola da tepeden bir tebrik gönderiyorum. Bu arada müthiş beyin fazıl say yeniden kafasını çıkarmış gittiği yerden. Okuyanlar bilir bir ara bu tutturdu ben gideceğim bu ülkeden diye, ben de buradan git yolun açık olsun demiştim ne yaptı bilmiyorum ama keskin zekasıyla halkı yine küçük göstermek yolunu seçmiş. onu da tebrik ediyorum hiç değişmeden, değişime ayak direyerek yaşamayabilmek de ayrı bir marifet... bozan 1-) gandhicilik garibancılık fakir fukara edebiyatı gibi suçlamaları geri alıp özür dileyeceğiniz günleri heyecanla bekliyorum... 2-) işte bir tane daha "aman aydınlar konuşmasın, aydınlar fikirlerini beyan etmesin" gericiliği, zihniyeti daha... söyleyecek başka da söz bulamıyorum 1 Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2009 Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2009 "...Anadolu halkının bir ruhu vardı;nüfüz edemedin.Bir kafası vardı;aydınlatamadın.Bir vücudu vardı;besleyemedin.Üstünde yaşadığın bir toprak vardı;işletemedin.Onu hayvani duyguların,cehaletin,yoksulluğun ve elinde bıraktın...Şimdi elinde orak,buraya hasada gelmişsin!Ne ektin ki ne biçeceksin..." Sevgili Bozan, Y Kadri Karaosmanoğlu YABAN romanında, kendi ülkesine yabancı kalmış aydınları bu cümlelerle tartar.Yazdıklarınızı okuyunca nedense bunu ekleme gereği duydum.Çünkü yazdıklarınızı okuyunca canım acıdı.Kendimize bakamadım,ülkeme yandım.Canım acıdı. Bizler,seçenlerimiz,seçilmişlerimiz...atayanlarımız,atananlarımız...bedel ödeyenlerimiz,bedel ödetenlerimiz...o kadar büyük bir yanılgıdayız ki!Sadece kendimiz dışındakilere ayna tutarız,kendimizi tüm olanlarda soyutlarız.Tabi bize yakışan eleştirmek pardon yanlış kelime kullanımından kaynaklanan bir anlatım bozukluğuna neden oldum.Siz çıkarın o "eleştirmeyi" kelimesine,ekleyin "karalama" kelimesini,ne demek istediğim daha anlaşılır olacaktır. Soruyorum kendime,size...yani bizlere..."ne ektin ki ne biçeceksin" Konuyu dağıtmadan,izninizle "güne ait değerlendirmelerim..."e bendeniz de birşeyler ekleyeyim. Sizin yurtdışında takip ettiğiniz ülke meselelerini ben maalesef pek takip edemedim.Umuma açık alanlarda yakaladığım birkaç ayrıntı dışında pek ekleyecek düşüncem olmasa da bunları da belirtmeden geçemeyeceğim. -29 Mart seçimleri şunu açık göstermiştir ki,sizin deyiminizle bir sağ bir sol gösteren partilerimiz düne ait tüm kalıpları bugüne taşımaya devam ediyor.Demokrasi yine bir etiketten ibaret,muhalefet yine yok.Muhalefetin olmadığı bir yerde iktidarı konuşmak gülünç olacağından demokrasinin iktidarlığını es geçiyorum,vesayetin iktidarlığı diyecekseniz,diz boyu -AKP ciddi anlamda bir oy kaybı yaşamıştır.Ama sadece oy kaybı.AKP yine birinci parti olarak siyasal yaşama yön vermeye devam ediyor. -CHP,Kılıçdaroğlu ile girilen bir iktidar havasıyla uçmak üzere...yakalayana aşk olsun. -DTP ve Diyarbakır demeyeceğim,ki AKP'nin Diyarbakırda DTP karşısında şansı zaten yoktu.Yalnız bölge halkı AKP'ye sırt çevirdi, tekrar DTP'ye döndü.MHP yine tabanından desteği kaptı. -Sayın Çiçek "DTP Iğdırı aldı,Ermenistan sınıra dayandı..." demiş.(Sormak lazım,bu ne tahammülsüzlük,bu ne gülünçlük,bu ne korkaklık!) -Efendim,Genelkurmay için de bu sonuçlar oldukça düşündürücü... Sevgili Bozan, Basit düşünen toplumlar,basit siyasal düzenlerin,basit hesapların ürünüdür.Bizler,demokrasi nidaları atarken aynı anda darbe deyip alanlarda Cumhuriyet'i yücelten bir toplumuz. Öyle bir toplum ki,kendi ideolojisi dışında tüm ideolojileri at gözlüğü ile değerlendiriyor,kendi dışında ki tüm düşünceleri yasaklayor...kendi olmayan tüm kaderleri yok sayıyor.(hakkı olmadan) Böyle bir toplum işte.Acı olan ise istenen toplumun böylesi bir toplum olması.Eksik düşünceler,taraflar...yazık dediğim bu karanlık,bu aldatmaca ve arada giden canlar. ............................ Sadece bir günde çok farklı illerden başlayıp Diyarbakır'da biten bir yolculuğun verdiği yorgunlukla bunları yazıverdim.Aslında sadece ÖM ler için foruma uğramıştım,ilgimi çeken bu başlığı okumadan çıkamadım.Güzel bir yaklaşım ve keyif veren bir uslüp.Teşekkürler. Alıntı
Φ suheda_ Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2009 Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2009 Sevgili forumun mütekaddimin ve müteahhirin uleması, ben buralarda değilken epey yol almış memleket meseleleri.Sevgili dostum laikettin'in ısrarlı talepleri üzerine bir genel değerlendirme yapmak gerekti... Laikettin seni ve seni sevenleri gözlerinden öpüyorum.. kahraman Türk kadınlarına mukayyet olunuz... bozan Hocam demeniz şudur ki değişen hiç bir şey yoktur,aynı tas aynı hamamdır. Bu arada Kahraman Türk kadınlarına mukayyet olmak ancak ve ancak kahraman Türk erkeklerine özgü bir davranıştır Alıntı
Φ bozan Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2009 Efendim hazır uğramışken güne ait değerlendirmelerimizi de yapalım istedik. Önce ehemmiyetsiz meselelerden başlayalım. 1. Görünen o ki her türlü ulusalcı engellemelere rağmen İslamcı menşeli parti yanına libaral ''gastecileri'' de alarak Kürtçülerle anlaşma yoluna girmiş. Akan kanın durması hedefleniyormuş, hayırlısı diyelim lakin Türkiyede akan kanın büyük kısmı trafikte insan gibi ilerlemeyi bilmeyenlerden meydana geliyor bunu nasıl önleyecekler bilmiyorum belki de yolları bir süreliğine kapatırsınız. ha bir de top kavgası yüzünden birbirini gırtlaklayan vatandaşlar var cennet vatanımda olmadı bir de top açılımı yaparlar fena mı olur? 2. Görünen o ki her türlü kışkırtma ve kampanyaya rağmen asker hükümete şöyle okkalı bir ültimatom vermeyecek. EE napalım artık CEHAPA bunu da içine sidirecek biraz. 3. Görünen o ki Eto Fenerbahçe'ye, Deco Beşiktaş'a, Messi de Galatsaray'a gelmiyormuş. Bu durumda Ronaldo da Sivas spora gelmeyecektir. 4. Görünen o ki yemekteyiz programı poülerliğini yitirmek üzeredir, yerine ''heladayız'' adlı yeni bir program yapmayı düşünüyorlarmış, yemek yapmada değil de boşlatmada mahir olduklarını yeni anlıyorlar herhalde... Gelelim mühim hadiselere 1. Kim ne derse desin bu yazın en muhteşem işi Ferhat Güzel'in begüm begim huuuuu'su oldu. Arada bir de olsa başarılı işlere imza atıyorlar...begüm begim huuuuuuu 2. Yahu sen ne yapıyorsun böyle kuzum? Sıkılmadın mı dünyanın meşakkatli işlerinden... bozan Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2009 Cicek'in "dtp Ermenistan sinirina dayandi"demesi hazimsizlikmis!Emine Ayna'nin secimden sonra "KÜRDISTANIN SINIRLARI CIZILDI"demesi acaba nedir? Türkiye'yi bölmek icin kollari sivamis olanlarin,Türkiye icin konusanlari demokratik olmamakla suclamalari o kadar komik ki,utanmasalar bölünmeyi demokrasi diye yutturacaklar bize. saygilarla Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2009 Cicek'in "dtp Ermenistan sinirina dayandi"demesi hazimsizlikmis!Emine Ayna'nin secimden sonra "KÜRDISTANIN SINIRLARI CIZILDI"demesi acaba nedir? Türkiye'yi bölmek icin kollari sivamis olanlarin,Türkiye icin konusanlari demokratik olmamakla suclamalari o kadar komik ki,utanmasalar bölünmeyi demokrasi diye yutturacaklar bize. saygilarla O zaman siz de bölünmemesi için çabalayın;bakın etrafınıza.Sizden olmayan herkese "siz de varsınız" deyin. Tahammül demiştik değil mi Sevgili Politika;evet sadece tahammül.Hepimizin buna ihtiyacı var. Bir Türk bir Kürde...Bir Kürt bir Türke... Bir Sünni bir Aleviye...Bir Alevi bir Sünniye...ve bizim olanlar kadar bizim olmayanlara da "tahammül" edebildiğimiz sürece...BU ÜLKE BÖLÜNMEZ! Demokrasi...buyrun bre yiğtler at koşturmaya;nasıl olsa alan büyük! 1 Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2009 Efendim duyduğuma göre 7 sene önce, Yobazettin efendi ile mahalleden tanıdığı Bölücettin efendi birlikte ''demokrasi'' öğrenmek için Avrupa'da dersaneye gitmişler. Gündüzleri derslere giriyor, geceleri de kurs parasını çıkarmak için biri deniz kıyılarında fener satmaya diğeri de Afganistan'dan yanında getirdiği nebatatı diskolarda pazarlamaya başlamış. Başlarda işler gayet iyi gidiyormuş, hem para kazanıyor hem de kursu takip ediyorlarmış ama gel zaman git zaman günlerden bir gün, birinin sattığı fener elinde patlamış hastanelik olmuş diğerinin de malum sebepten beyni dönmüş. Neyse uzatmayalım; bunlar sabah kursa gidememişler netice itibariyle. Fakat, aksilik bu ya, o hafta da kursta demokrasinin püf noktası ile alakalı konular işlenmiyormuymuş. Tabii 1 hafta sonra bunlar hastaneden çıktığında ise kurs tamamlanmış ama dersane müdürü tuturmuş devamsızlıkları var sertifika vermem diye... Hay Allah, ne yapalım ne edelim derken, bunların aklına daha önce ABD'den tanıdıkları Yahudi Soros amca gelmiş, bir telefon çakmışlar anında ve '' durum böyle böyle, şamşırdık kaldık '' diye ağlamışlar. Onların derdinden içi parçalanan Soros amca '' siz gönlünüzü ferah tutun yeğenler, ben hallederim '' diyerek duruma el koymaya karar vermiş ve dersane müdürünü arayıp fırçasını kaymış, anında şipşak kapı gibi sertifikaları yeğenlerine teslim ettirmiş. Ee, boru mu bu, bizimkilerin artık, Avrupa'dan taş gibi '' Demokrasi Uzmanlığı '' sertifikaları olmuş, bundan böyle kim tutarmış ki onları... Derhal memleketlerine dönüp komşuları Laikettin efendiye sertifikalarını gösterip kasım kasım kasılmaya ve mahallenin altını üstüne getirerek demokrasicilik oynamaya başlamışlar. Olanları görüp '' ya napıyorsunuz efendiler kendinize gelin '' diyerek müdahale etmek isteyen Laikettin efendinin suratına kurs notlarını fırlatıp '' Öğren de gel babalık'' demişler. Laikettin efendi de neetsin, almış notları evde çalışmaya başlamış. Notların son sayfalarına geldiğinde ise, şu örneğe takılmış : Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Avrupa Birliği`nin `terör örgütleri listesi`nde yer alan ETA`nın `siyasi kanadı` olarak bilinen Batasuna`nın, İspanya Anayasa Mahkemesi tarafından yasaklanmasına ilişkin kararını onayladı. Batasuna, ETA`nın `terör` eylemlerini kınamayı reddediyordu. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi`nin kararında şiddete arka çıkan, teşvik eden ifadelerin, demokrasilerde `özgürlük` olamayacağı, dolayısıyla Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi`nin ifade ve düşünce özgürlüğünü güvence altına alan 10`uncu maddesi kapsamına alınamayacağı belirtildi. Batasuna`nın, 2003`te İspanya Anayasa Mahkemesi tarafından yasaklanmasına karar verilmiş ve bu karar 2004`te Strasbourg`daki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi`ne götürülmüştü. Batasuna 2003 yılında yasaklandığında halkın yüzde 10`unun oyunu alan bir parti konumundaydı. Meğerse Yobazettin efendi ile Bölücettin efendinin o hafta kaçırdıkları derste '' Demokrasinin Kırmızı Çizgileri '' anlatılıyormuş. Bu arada yine duyduğuma göre, bu sefer de bunlar Hindistan’a gidip Gandhi’ciliği öğreneceklermiş(!). Ne diyelim, Allah selamet versin. 1 Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.