Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

BURSA NUTKU

" Türk genci, devrimlerin ve rejimin sahibi ve bekçisidir. Bunların lüzumuna, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır; rejimi ve devrimleri benimsemiştir. Bunları zayıf düşürecek en küçük veya en büyük bir kıpırtı ve bir hareket duydu mu, bu memleketin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adliyesi vardır demeyecektir. Hemen müdahale edecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla, nesi varsa onunla kendi eserini koruyacaktır. Polis gelecektir; asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, “polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir” diye düşünecek, fakat asla yalvarmayacaktır. Mahkeme onu mahkum edecektir. Yine düşünecek: “Demek adliyeyi de ıslah etmek, rejime göre düzenlemek lazım!” Onu hapse atacaklar. Kanun yolundan itirazlarını yapmakla beraber; bana, İsmet Paşa'ya, Meclis'e telgraflar yağdırıp haksız ve suçsuz olduğu için tahliyesine çalışılmasını kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, “Ben inan ve kanaatimin icabını yaptım. Müdahale ve hareketimde haklıyım. Eğer buraya haksız gelmişsem, bu haksızlığı meydana getiren sebep ve amilleri düzeltmek de benim vazifemdir!”

İste benim anladığım Türk genci ve Türk gençliği!"

M.Kemal ATATÜRK

Misafir taurusmutis
Gönderi tarihi:

Hz. Ömer ölüm yatağında vasiyet eder:

Beni mezarıma götürürken acele edin,oyalanmayın..

Neden ya Emir-ül Müminin? diye sorarlar..

Eğer Allah beni affettiyse,ona gitmekte,ona varmakta oyalanmak istemiyorum..

Yok affetmediyse,benim gibi bir günahkarı sırtınızda daha fazla taşımayın..

Gönderi tarihi:

dostu da severim düşmanı da....çünkü dost gücümü düşman ise ödevimi gösterir. :clover:

Gönderi tarihi:

Gönül, seni, gönül ehlinin diyarına; ten, seni su ve çamur hapsine çeker. Hz.Mevlana :clover:

Gönderi tarihi:

"GEREKİRSE DÜNYA YIKILIR, YENİDEN KURULUR VE TÜRKİYE O YENİ DÜNYADAKİ YERİNİ ALIR "

İsmet İNÖNÜ

( Bu günün sözü gerçektende bu)

Gönderi tarihi:

Hiç kimse yılları doldurmakla ihtiyarlamaz.İnsanlar ideallerini kaybedince yaşlanırlar.Seneler ancak cildi buruşturur,ama heyecanı yitirmek ruhu buruşturur.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.