Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

BURSA NUTKU

" Türk genci, devrimlerin ve rejimin sahibi ve bekçisidir. Bunların lüzumuna, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır; rejimi ve devrimleri benimsemiştir. Bunları zayıf düşürecek en küçük veya en büyük bir kıpırtı ve bir hareket duydu mu, bu memleketin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adliyesi vardır demeyecektir. Hemen müdahale edecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla, nesi varsa onunla kendi eserini koruyacaktır. Polis gelecektir; asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, “polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir” diye düşünecek, fakat asla yalvarmayacaktır. Mahkeme onu mahkum edecektir. Yine düşünecek: “Demek adliyeyi de ıslah etmek, rejime göre düzenlemek lazım!” Onu hapse atacaklar. Kanun yolundan itirazlarını yapmakla beraber; bana, İsmet Paşa'ya, Meclis'e telgraflar yağdırıp haksız ve suçsuz olduğu için tahliyesine çalışılmasını kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, “Ben inan ve kanaatimin icabını yaptım. Müdahale ve hareketimde haklıyım. Eğer buraya haksız gelmişsem, bu haksızlığı meydana getiren sebep ve amilleri düzeltmek de benim vazifemdir!”

İste benim anladığım Türk genci ve Türk gençliği!"

M.Kemal ATATÜRK

• Cevaplar 2,1b
  • Görüntü 155,5b
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Most Popular Posts

• ..   2860. Taneyi bırakan kuş, o hilesiz, düzensiz ovanın tanelerini yer, doyar. Ona kani olduğundan uzaktan kurtulur; hiçbir tuzağa düşmez; kolu kanadı bağlanmaz.   Bir kuş, bir duvarın üstün

• 20 mirenyuma girdigimiz su yilda kendini biraz gelistir

• Calışıyor muyum diye soruyorsun. TABİKİ CALIŞIYORUM!!! Ben aile yöneticisiyim, çalar saatim, asşçıyım, öğretmenim, dadıdıyım, hemşireyim, ütücüyüm,alım satım şefiyim, taşımacıyım,antrenörüm, kuaför

Gönderi tarihi:

Hz. Ömer ölüm yatağında vasiyet eder:

Beni mezarıma götürürken acele edin,oyalanmayın..

Neden ya Emir-ül Müminin? diye sorarlar..

Eğer Allah beni affettiyse,ona gitmekte,ona varmakta oyalanmak istemiyorum..

Yok affetmediyse,benim gibi bir günahkarı sırtınızda daha fazla taşımayın..

Gönderi tarihi:

dostu da severim düşmanı da....çünkü dost gücümü düşman ise ödevimi gösterir. :clover:

Gönderi tarihi:

"BU GÜN VE ŞU AN, BİZE VERİLMİŞ BİR HEDİYEDİR.AMAÇLARINA ODAKLANMAYA DEVAM ET. EVREN GERİ KALAN HER ŞEYİ HALLEDECEKTİR."

Ferrarisini Satan Bilge....

Gönderi tarihi:

oyle anilar vardirki; anlatirken guzelligini kayberdersin....!

Gönderi tarihi:

Milletin irade ve emeline uymayanların talihi acıdır, yok olmaktır.!...M.Kemal Atatürk

Gönderi tarihi:

FARABi: "Hiç bir şey kendi kendisinin nedeni olamaz. Çünkü, nedenin kendisi, oluşandan öncedir."

Gönderi tarihi:

Dünyada akla değer veren yok madem,

Aklı az olanın parası çok madem,

Getir şu şarabı, alın aklımızı:

Belki böyle beğenir bizi el alem!

Gönderi tarihi:

Kötü huy kılavuzun oldukça mutlu olacağım sanma! Sen sabaha kadar gaflet uykusundasın, ömürse kısadır. Korkarım ki, sen bu uykudan uyanınca gündüz olur.

Gönderi tarihi:

Muradım nasihat bunda söylemek

Size lâyık olan onu dinlemek

Sev seni seveni zây etme emek

Sevenin sözünden geçici olma

Gönderi tarihi:

Elif okuduk ötürü

Pazar eyledik götürü

yaratılanı hoş gör

Yaradandan ötürü

Gönderi tarihi:

Bu uçsuz bucaksız dünya içinde, bil ki,

Mutlu yaşamak iki türlü insana vergi;

Biri iyinin kötünün aslını bilir,

Öteki ne dünyayı bilir, ne kendini.

Gönderi tarihi:

Gönül, seni, gönül ehlinin diyarına; ten, seni su ve çamur hapsine çeker. Hz.Mevlana :clover:

Gönderi tarihi:

Ya rab!Eger affedersen bu zaten senin sanindandir.

Eger reddedersen buna da zaten,ben layikim.. Ibrahim Ethem hz.

Gönderi tarihi:

Ya rab!Eger affedersen bu zaten senin sanindandir.

Eger reddedersen buna da zaten,ben layikim.. Ibrahim Ethem hz.

:clover:

Gönderi tarihi:

nankör insan herşeyin fiyatını bilen,hiçbirşeyin değerini bilmeyendir

Gönderi tarihi:

Dün Bugün Yarındı

Yarında Bugün Dün Olacak 003fd6.gif

Gönderi tarihi:

"GEREKİRSE DÜNYA YIKILIR, YENİDEN KURULUR VE TÜRKİYE O YENİ DÜNYADAKİ YERİNİ ALIR "

İsmet İNÖNÜ

( Bu günün sözü gerçektende bu)

Gönderi tarihi:

"Yanlışı gören ve önlemek için elini uzatmayan insan , yanlışı yapan kadar suçludur"

Gönderi tarihi:

Atı alan üsküdarı geçti.Biz takibe devam ediyoruz merkez.Tamam.! :lol:

Gönderi tarihi:

günün sözü :lol: : ''erkek dediğin gripin misali çabuk bulunurmuş''

Gönderi tarihi:

Biraz kül,biraz duman.O benim işte! -_-

Gönderi tarihi:

Hiç kimse yılları doldurmakla ihtiyarlamaz.İnsanlar ideallerini kaybedince yaşlanırlar.Seneler ancak cildi buruşturur,ama heyecanı yitirmek ruhu buruşturur.

Gönderi tarihi:

Allahim! Senden baska hicbirseyi olmayan ben, senden baska herseyi olanlara acirim. Selim Gunduzalp

Gönderi tarihi:

güzel söz üstüne ne denir :)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.