Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2006 18 yıl BURSA NUTKU " Türk genci, devrimlerin ve rejimin sahibi ve bekçisidir. Bunların lüzumuna, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır; rejimi ve devrimleri benimsemiştir. Bunları zayıf düşürecek en küçük veya en büyük bir kıpırtı ve bir hareket duydu mu, bu memleketin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adliyesi vardır demeyecektir. Hemen müdahale edecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla, nesi varsa onunla kendi eserini koruyacaktır. Polis gelecektir; asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, “polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir” diye düşünecek, fakat asla yalvarmayacaktır. Mahkeme onu mahkum edecektir. Yine düşünecek: “Demek adliyeyi de ıslah etmek, rejime göre düzenlemek lazım!” Onu hapse atacaklar. Kanun yolundan itirazlarını yapmakla beraber; bana, İsmet Paşa'ya, Meclis'e telgraflar yağdırıp haksız ve suçsuz olduğu için tahliyesine çalışılmasını kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, “Ben inan ve kanaatimin icabını yaptım. Müdahale ve hareketimde haklıyım. Eğer buraya haksız gelmişsem, bu haksızlığı meydana getiren sebep ve amilleri düzeltmek de benim vazifemdir!” İste benim anladığım Türk genci ve Türk gençliği!" M.Kemal ATATÜRK
Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2006 18 yıl Hz. Ömer ölüm yatağında vasiyet eder: Beni mezarıma götürürken acele edin,oyalanmayın.. Neden ya Emir-ül Müminin? diye sorarlar.. Eğer Allah beni affettiyse,ona gitmekte,ona varmakta oyalanmak istemiyorum.. Yok affetmediyse,benim gibi bir günahkarı sırtınızda daha fazla taşımayın..
Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2006 18 yıl dostu da severim düşmanı da....çünkü dost gücümü düşman ise ödevimi gösterir.
Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2006 18 yıl "BU GÜN VE ŞU AN, BİZE VERİLMİŞ BİR HEDİYEDİR.AMAÇLARINA ODAKLANMAYA DEVAM ET. EVREN GERİ KALAN HER ŞEYİ HALLEDECEKTİR." Ferrarisini Satan Bilge....
Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2006 18 yıl Milletin irade ve emeline uymayanların talihi acıdır, yok olmaktır.!...M.Kemal Atatürk
Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2006 18 yıl FARABi: "Hiç bir şey kendi kendisinin nedeni olamaz. Çünkü, nedenin kendisi, oluşandan öncedir."
Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2006 18 yıl Dünyada akla değer veren yok madem, Aklı az olanın parası çok madem, Getir şu şarabı, alın aklımızı: Belki böyle beğenir bizi el alem!
Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2006 18 yıl Kötü huy kılavuzun oldukça mutlu olacağım sanma! Sen sabaha kadar gaflet uykusundasın, ömürse kısadır. Korkarım ki, sen bu uykudan uyanınca gündüz olur.
Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2006 18 yıl Muradım nasihat bunda söylemek Size lâyık olan onu dinlemek Sev seni seveni zây etme emek Sevenin sözünden geçici olma
Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2006 18 yıl Elif okuduk ötürü Pazar eyledik götürü yaratılanı hoş gör Yaradandan ötürü
Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2006 18 yıl Bu uçsuz bucaksız dünya içinde, bil ki, Mutlu yaşamak iki türlü insana vergi; Biri iyinin kötünün aslını bilir, Öteki ne dünyayı bilir, ne kendini.
Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2006 18 yıl Gönül, seni, gönül ehlinin diyarına; ten, seni su ve çamur hapsine çeker. Hz.Mevlana
Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2006 18 yıl Ya rab!Eger affedersen bu zaten senin sanindandir. Eger reddedersen buna da zaten,ben layikim.. Ibrahim Ethem hz.
Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2006 18 yıl Ya rab!Eger affedersen bu zaten senin sanindandir. Eger reddedersen buna da zaten,ben layikim.. Ibrahim Ethem hz.
Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2006 18 yıl nankör insan herşeyin fiyatını bilen,hiçbirşeyin değerini bilmeyendir
Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2006 18 yıl "GEREKİRSE DÜNYA YIKILIR, YENİDEN KURULUR VE TÜRKİYE O YENİ DÜNYADAKİ YERİNİ ALIR " İsmet İNÖNÜ ( Bu günün sözü gerçektende bu)
Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2006 18 yıl "Yanlışı gören ve önlemek için elini uzatmayan insan , yanlışı yapan kadar suçludur"
Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2006 18 yıl Atı alan üsküdarı geçti.Biz takibe devam ediyoruz merkez.Tamam.!
Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2006 18 yıl Hiç kimse yılları doldurmakla ihtiyarlamaz.İnsanlar ideallerini kaybedince yaşlanırlar.Seneler ancak cildi buruşturur,ama heyecanı yitirmek ruhu buruşturur.
Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2006 18 yıl Allahim! Senden baska hicbirseyi olmayan ben, senden baska herseyi olanlara acirim. Selim Gunduzalp
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.