Misafir gelincik Gönderi tarihi: 22 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 22 Mart , 2009 Bakınız bir önceki lletilerime ne dediğimi anlamamışsanız yapacak bir şeyim yok boşa harcayacak zamanımda . Hadi size bir iyilik daha bakınız üşenmeyiniz. link 17 20.03.2009 15:15 Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 22 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 22 Mart , 2009 Bakınız bir önceki lletilerime ne dediğimi anlamamışsanız yapacak bir şeyim yok boşa harcayacak zamanımda . Hadi size bir iyilik daha bakınız üşenmeyiniz. link 17 20.03.2009 15:15 Bilmiyorum bu yorumunuzbana cavabanmiydi ama, eger öyleyse linkinize tekrar baktim ama herhangi bir kanit göstermemeissiniz benim yorumlarimdan dolayi. Acik yazmiyorsaniz buda bizim sorunumuz degil. Siz en iyisi benim en son yorumumdaki sorulara cevap verin görüsleriniz daha net anlasilir. Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 23 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 23 Mart , 2009 Ama benim gene umudum yok cünki, gene türkcüler Nevruzu sadece Türk'lerin deyip gercek sahiplerinin elinden almaya calisacaklar.Ne yapsin türkcüler, baktilarki Nevruzu yok edemediler ve engelleyemediler, en azindan gercek sahiplerinin ellerinden alip kendimiz kutlayalim diyorlar. Bu yorumunuzda ırkçılık görüyorum. CYRANO Ben 30 yaşındayım benim çocukluğumdan beri her Nevruz'da Türkiye'de resmi ve gayriresmi törenler düzenlenir. Diğer türk devletlerinden , yöresel bayram kıyafetleriyle gelen konuklar da bu törenlere katılır. Ateş yakılıp üstünden atlanır ve yumurta tokuşturulur . semAzen (Üstelik benim yaşım sn cyranodan da fazla sizin bilmiyor veya öğrenmemiş olmanız sizin eksikliğiniz) Ben de çocukluğumdan beri hatırlarım. Ateşler yakılıp , yumurtalar tokuşturularak bu bayramın kutlandığını..............Ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Bu bayram halk arasında kutlanırken , birden bire yetkili ağızların bu olaya abartılı bir biçimde sahip çıkmaları bu tür yanlış anlamalara sebebiyet veriyor sanırım CYRANOBirden dediğimiz 90'lı yılların başı., Sovyetler'in dağıldığı, bir çok bağımsız türki cumhuriyetin ortaya çıktığı. Türkiye'nin türki cumhuriyetlere abilik rolüne soyunması ile alakalı. Yeterince açık mı ? Normal düzeyde olan herkes bunu anlayabilir. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 23 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 23 Mart , 2009 Bu yorumunuzda ırkçılık görüyorum.. . . Yeterince açık mı ? Normal düzeyde olan herkes bunu anlayabilir. Sn gelincik, siz önce su soruya cevap verin. Sadece Türkiye bazinda soruyorum. Nevruz Türkiye acisindan Türk'lerin bahar bayramimidir? Eger evet se neden son 10 yila kadar ne insanlarimiz nede devlet erkani kutlardi? Yok Nevruz Türk'lerin bahar bayrami degil diyorsaniz, neden simdi kalkip bizim bayramimiz diyoruz? Türkiye'de nevruz deyince ilk akla gelen kürt vatandaslarimiz degilmi? Bunlari syölemek neden irkcilik olsun? Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 23 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 23 Mart , 2009 Ben de çocukluğumdan beri hatırlarım. Ateşler yakılıp , yumurtalar tokuşturularak bu bayramın kutlandığını..............Ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Bu bayram halk arasında kutlanırken , Eger evet se neden son 10 yila kadar ne insanlarimiz nede devlet erkani kutlardi? Ben Türkiye de yaşıyorum ve 44 yaşındayım .Sn cyrano da 30 yaşında olmasına rağmen bu bayramın kutlandığını yazmış. Bunu kaale almamanız bizi yalancılıkla ithamınız anlamına gelir ki; yazılarımız itibariyle ne sn cyrano ne de ben laylaylom tipler değiliz. Dediğim gibi bunu, bilmiyor olmak sizin eksikliğiniz. Türkiye'de nevruz deyince ilk akla gelen kürt vatandaslarimiz degilm Bunlari syölemek neden irkcilik olsun? Ben de size şunu sormak istiyorum , bundan bahsederken neden şöyle bir cümle kurmadınız ? "Nevruz derken ilk akla gelen kürtçülerdir " , neden kürt vatandaşlarımız dediniz. Ama tam tersini söylerken "ne yapsın Türkçüler yok edemediler gerçek sahiplerinin ellerinden aldılar" gibi ırkçılık kokan bir uslup kullanmayı tercih ettiniz? Sizin aklınıza ne geldiği değil , gerçeğin ne olduğu önemlidir. Kaldı ki ; bu bayramı bayram olarak değil de pkk nın şovuna dönüştürdüklerini göz ardı etmeniz de çok ilginç doğrusu **** Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 23 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 23 Mart , 2009 Ben Türkiye de yaşıyorum ve 44 yaşındayım .Sn cyrano da 30 yaşında olmasına rağmen bu bayramın kutlandığını yazmış. Bunu kaale almamanız bizi yalancılıkla ithamınız anlamına gelir ki; yazılarımız itibariyle ne sn cyrano ne de ben laylaylom tipler değiliz. Ben de size şunu sormak istiyorum , bundan bahsederken neden şöyle bir cümle kurmadınız ? "Nevruz derken ilk akla gelen kürtçülerdir " , neden kürt vatandaşlarımız dediniz. Ama tam tersini söylerken "ne yapsın Türkçüler yok edemediler gerçek sahiplerinin ellerinden aldılar" gibi ırkçılık kokan bir uslup kullanmayı tercih ettiniz? Sizin aklınıza ne geldiği değil , gerçeğin ne olduğu önemlidir. Kaldı ki ; bu bayramı bayram olarak değil de pkk nın şovuna dönüştürdüklerini göz ardı etmeniz de çok ilginç doğrusu ****** Arkadasim neden halaa dedigimiz deik yapiyoruz anlasilir degil. Siz önce benim sorularima cavap verin. Ben 46 yasindayim ve Türküm ama Nevruz falan kutlamadim ve bulundugum bölgede de kutlanmadi. Siz dogru söylüyorsunuzda benmi yalan söylüyorum? Nevruz'un Türk bayrami olup olmadigini sizin veya benim kutlamama göremi baz alacagiz? Ben resmi kurumlardan bahsediyorum, siz hala kendi yasadiklarinizdan bahsediyorsunuz. Türkcü veya kürtcü her ikisde ayni kapiya cikiyor, cünki her ikiside irkciliktir. Newruz'un (Türkiye bazinda soruyorum) Türk bayrami oldugunu ve Kürt bayrami olmadigini siz resmi kaynaklara dayanarak gösterseniz daha inandirici olacak. 100 tane Türk#e sorsaniz en azindan 80 tanesi Newroz icin Türk bayrami falan demez. Siz lütfen benim bir önceki sorularima cevap verin saygilar Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 23 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 23 Mart , 2009 Sn gelincik, siz önce su soruya cevap verin. Sadece Türkiye bazinda soruyorum. Nevruz Türkiye acisindan Türk'lerin bahar bayramimidir? Eger evet se neden son 10 yila kadar ne insanlarimiz nede devlet erkani kutlardi? Yok Nevruz Türk'lerin bahar bayrami degil diyorsaniz, neden simdi kalkip bizim bayramimiz diyoruz?Türkiye'de nevruz deyince ilk akla gelen kürt vatandaslarimiz degilmi? Bunlari syölemek neden irkcilik olsun? Soru bana sorulmadı fakat BU SORUYA BEN CEVAP VERMEK İSTİYORUM. Sevgili dünyahepimizin Evet Nevruz bir türk bayramıdır ve Türklerin bahar bayramıdır...Hangi bazda sorarsanız sorun Türk bayramıdır. Neden bu zamana kadar kutlanmadı diyorsunuz ben daha önce yazdım tekrar yazayım....Bu Nevruz bayramını bu günekadar birçok bölgelerde insanlarımız kutluyorlardı pkk teröristleri bu bayrama sahip çıkana kadar. Örnek olarak KARS-ARDAHAN-IĞDIR VE ERZURUMUN bazı bölgelerinde yaşayan azeri kökenli vatandaşlarımızı gösterdim. Bu konuda sevgili mavi hemşom yardımcı olursa sevinirim.Çünkü kendisi nasıl olduğunu biliyordur kimlerin nasıl kutladığından haberi vardır. Neden devlet erkanı kutlamadığına gelince ise bu devletin yanlış politikası basiretsiz siyasetçilerin yüzünden bu duruma geldiğini söylemiştim. İllada bu bayramın resmi olarak devlet erkanıyla kutlanacak diye bir kaidede yok ,kutlamasına gerek yok. O kadar araştırma yapıyorsunuz,okuyorsunuz. Bizim bilmediğimiz yüzlerce düşen uçaklardan sizin haberiniz oluyor bu konuyuda araştırırsanız eminimki nevruzun nedemek olduğunu ve AZERBEYCAN-ÖZBEKİSTAN-KIRGIZİSTAN vb devletlerin nasıl kutladığını göreceksiniz. saygılar. Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 23 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 23 Mart , 2009 Arkadasim neden halaa dedigimiz deik yapiyoruz anlasilir degil. Siz önce benim sorularima cavap verin. Ben 46 yasindayim ve Türküm ama Nevruz falan kutlamadim ve bulundugum bölgede de kutlanmadi. saygilar Bu kadar bilgiden sonra bu soruyu kendinize sorun lütfenneden hala dediğim dedik yapıyorum diye. Benim yaşadığım yerde kutlanıyordu dedim ya bilmiyor olmak sizin eksikliğiniz. Sayın kaplan hiç boşuna uğraşmayın nasıl görmek istiyorlarsa o. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 23 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 23 Mart , 2009 Soru bana sorulmadı fakat BU SORUYA BEN CEVAP VERMEK İSTİYORUM. Sevgili dünyahepimizin Evet Nevruz bir türk bayramıdır ve Türklerin bahar bayramıdır...Hangi bazda sorarsanız sorun Türk bayramıdır. Neden bu zamana kadar kutlanmadı diyorsunuz ben daha önce yazdım tekrar yazayım....Bu Nevruz bayramını bu günekadar birçok bölgelerde insanlarımız kutluyorlardı pkk teröristleri bu bayrama sahip çıkana kadar. Örnek olarak KARS-ARDAHAN-IĞDIR VE ERZURUMUN bazı bölgelerinde yaşayan azeri kökenli vatandaşlarımızı gösterdim. Sn kaplan, Türkiye sadece Kars-Ardahan-Igdir ve Erzurum'dan ibaret degil. O bölgelerde yasayan insanlarin Kürt'lerden, Azeri'lerden ve digerlerinden etkilenmeleri de gayet normal. Bu günlerde bile Newroz kutlanmasina ragmen, ne Türkiye'de yasyan milyonlarca Türk nede yurtdisinda yasayan bizler Nevruz falan kutlamiyoruz. Biz burada 70 ilyondan bahsediyoruz. Siz gidin karadeniz bölgesinde, Egede, trakya'da, akdeniz'de, ic anadolu'da yasayan Türk'lerin Nevruz kutlamalarini gösterin. Bu gün bile ülkemizde en agirlikli olarak Kürt vatamndaslarimiz kutluyor. PKK'da Newruz kutluyor olmasi gercekleri degistirmiyor. PKK da var diye Kürt'ler herhalde kendi bayramlarini kutlamaktan vazgececek halleri yok. ramazan bayrami, Kurban bayrami, 23 Nisan, 19 mayis, ....gibi bayramlari tüm Türkiye olarak kutluyoruz, ama Newruz da bizim dedigimiz halde Türkiye'nin dört kösesinde kutlanmiyor, daha dogrusu 70 milyonun ezici cogunlugu bu bayrami kutlamiyor. kutlayanlarda genelde Kürt'lerle veya diger ulustan insanlarla beraber kutluyorlar. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 23 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 23 Mart , 2009 Bu kadar bilgiden sonra bu soruyu kendinize sorun lütfenneden hala dediğim dedik yapıyorum diye. Benim yaşadığım yerde kutlanıyordu dedim ya bilmiyor olmak sizin eksikliğiniz. Sayın kaplan hiç boşuna uğraşmayın nasıl görmek istiyorlarsa o. Arkadasim bende size benim yasadigim bölgede Türkm olarak kutlamiyoruz dedim. Bu nasil bir Türk bayramida Türkiye'nin A bölgesinde kutlaniyor ama diger B, C, D vedegisik bölgelerde kutlanmiyor anlasilir degil. Kutlamadigimiz bir bayrami bana zorla kutluyoruzmu derirteceksiniz anlasilir degil. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 23 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 23 Mart , 2009 Bu kadar bilgiden sonra bu soruyu kendinize sorun lütfenneden hala dediğim dedik yapıyorum diye. Benim yaşadığım yerde kutlanıyordu dedim ya bilmiyor olmak sizin eksikliğiniz. Sayın kaplan hiç boşuna uğraşmayın nasıl görmek istiyorlarsa o. "23/03/2009 Newroz ateşleri alanlarda yanıyor Newroz kutlamaları dün de sürdü. Bölgede bulunan birçok ilde dün yapılan Newroz kutlamalarında katılım yüksekti. Newroz kutlamaları dün de sürdü. Bölgede bulunan birçok ilde dün yapılan Newroz kutlamalarında katılım yüksekti. Alanı dolduranlar, barış, kardeşlik ve eşitlik taleplerini yinelediler. Hakkari’de Newroz kutlaması Merzan Sahası’nda gerçekleşti. Newroz alanına binlerce kişi yürüyerek geldi. Kutlamanın yapılacağı alanda Kürtçe yazılı tüm pankartlara polis tarafından el konuldu. Sabah saatlerinden itibaren Merzan, Keklikpınar, Tekser mahallelerinde başta olmak üzere birçok mahallede bir araya gelen gruplar, DTP Hakkari seçim bürosu önünde toplandılar. Buradan kutlamanın yapılacağı alana doğru yürüyüşe geçildi. Alana kurulan 8 kabinde yapılan aramaların ardından kitlenin alana alınması, yer yer izdihama neden oldu. Aramalarda, kitlenin beraberinde getirdiği Kürtçe yazılı tüm pankartlara polis el koydu. Yüksekova’dan gelen 3 bin kişi, Şemdinli’ye 5 kilometre uzakta 2 bin kişi tarafından karşılandı. Burada bir araya gelen 5 bin kişi, Newroz’un kutlanacağı futbol sahasına doğru sloganlarla yürüyüşe geçti. Kitle, burada bekleyenler tarafından coşku ile karşılandı. Ayrıca geçen yıl Newroz kutlamalarında yaşamını yitiren İkbal Yaşar ve Fahrettin Şadal’ın dev posterleri açıldı. Şemdinli Belediye Başkan Adayı Avukat Sedat Töre, Şemdinli olaylarına da dikkat çekerek, halkın 29 Mart’ta gereken dersi vereceğini söyledi. SİLOPİ VE KIZILTEPE ALANDA Şırnak’ın Silopi ilçesinde on binlerce kişi, Newroz alanına akın etti. Newroz alanında faili meçhul cinayetlere kurban gidenlerin dev posterleri asıldı. Sabahın erken saatlerinde Newroz alanında bir araya gelenler davul ve zurna eşliğinde halay çekti. Özgürlük mücadelesi ve faili meçhul cinayetlere kurban gidenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, DTP il, ilçe yöneticileri, DTP belediye başkan adayları ve başkanları, DÖKH üyeleri, Newroz ateşini yaktılar. Silopi Belediye Başkanı Muhsun Kunur, “29 Mart’ta Kürt halkı operasyonları durduracak, özgürlük ve barışı getirecek ve karanlık güçleri ortadan kaldıracak” dedi. DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e seslenerek, “Artık kendine gel ve bölgede konferansını yap. Kürt halkının iradesiyle yap. İmralı’yla yap” dedi. Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Newroz kutlamasına on binlerce kişi katıldı. Kadınların yöresel kıyafetleriyle katıldığı kutlamaya, sarı, kırmızı, yeşil renkler hakim oldu. On binlerce kişinin katıldığı kutlamaya gelenler, arama noktasından geçirilerek alana alındılar. DTP Şırnak Hasip Kaplan, yaptığı konuşmada Başbakan’ı eleştirdi. Erdoğan’ın Mardin’nde kullandığı “Kuş kafasından kavurma olmaz” sözüne göndermede bulunan Kaplan, “Ben de ona Kürtçe olan atasözünü söylüyorum: Yüz delikli tulum yama tutmaz. İşte siz yüz delikli tulumsunuz. Bu ülkede bu kadar sorun varken siz nasıl yama tutacaksınız?” dedi. Midyat’ta da Newroz kutlandı. PATNOS’TA 40 BİN KİŞİ Ağrı’nın Patnos ilçesinde Newroz alanını 40 bin kişi doldurdu. Beylerbeyi Caddesi’nde kutlanan Newroz bayramında AKP Hükümeti’ne ve Başbakan’a tepki gösterildi. Muş’un Varto ilçesinde binlerce kişinin katılımıyla Newroz kutlandı. Elazığ’ın Kovancılar ilçesinde ilk kez Newroz kutlandı. Kutlama ilçe merkezinde gerçekleşti. Ardahan’da polis ablukasına rağmen halk, Newroz’u coşkulu bir şekilde kutladı. Kutlamaya DTP Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş da katıldı. Kutlama şehir stadında yapıldı. (HABER MERKEZİ) -------------------------------------------------------------------------------- Konya’da 10 bin kişi KONYA’da yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla Newroz kutlandı. DTP Konya İl Örgütü tarafından Uğurlu Villaları Salı Pazarı’nda miting yapıldı. Mitingde konuşma yapan DTP Konya İl Başkanı Ayfer Almaz, “Kürt sorunu, Abant Platformu’yla, Erbil’de, Washington’da çözülemez. Kürt sorunu Amed’te, Ankara’da çözülür. Kürt sorununun muhatabı PKK ve Sayın Abdullah Öcalan’dır” dedi. Ankara Mamak’ta da Newroz etkinliği düzenlendi. Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde sağanak yağmura rağmen Newroz kutlandı. Kocaeli’nin çeşitli ilçe ve mahallelerinden araçlarla Dilovası’na gelen binlerce kişi, polis arama noktalarından geçirilerek alana girdi. SDP’ye ait “Newroz ateşi işgalcileri yakacak” pankartının alana alınmasına izin verilmedi. ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, “Bu halkın, Musa Anter’in, Uğur Kaymaz’ın katillerine verecek oyu yok” dedi. " Alinti: -http://www.evrensel.net/haber.php?haber_id=47898- Biz Türk'ler bayramimizi nasil kutluyoruz bir aciklayabilseniz keske. Edirne'de, Canakkale'de, Denizli'de, Cankiri'da, Yozgat'ta, .......... evet nerede biz Türk'ler bu gün veya dün kendi bayramimiz olan Newruzu kutladik???????? Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 23 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 23 Mart , 2009 Sn kaplan, Türkiye sadece Kars-Ardahan-Igdir ve Erzurum'dan ibaret degil. O bölgelerde yasayan insanlarin Kürt'lerden, Azeri'lerden ve digerlerinden etkilenmeleri de gayet normal. Bu günlerde bile Newroz kutlanmasina ragmen, ne Türkiye'de yasyan milyonlarca Türk nede yurtdisinda yasayan bizler Nevruz falan kutlamiyoruz. Biz burada 70 ilyondan bahsediyoruz. Siz gidin karadeniz bölgesinde, Egede, trakya'da, akdeniz'de, ic anadolu'da yasayan Türk'lerin Nevruz kutlamalarini gösterin. Bu gün bile ülkemizde en agirlikli olarak Kürt vatamndaslarimiz kutluyor. PKK'da Newruz kutluyor olmasi gercekleri degistirmiyor. PKK da var diye Kürt'ler herhalde kendi bayramlarini kutlamaktan vazgececek halleri yok. ramazan bayrami, Kurban bayrami, 23 Nisan, 19 mayis, ....gibi bayramlari tüm Türkiye olarak kutluyoruz, ama Newruz da bizim dedigimiz halde Türkiye'nin dört kösesinde kutlanmiyor, daha dogrusu 70 milyonun ezici cogunlugu bu bayrami kutlamiyor. kutlayanlarda genelde Kürt'lerle veya diger ulustan insanlarla beraber kutluyorlar. 80 yılından önce yani pkk sahip çıkmadan önce niye kürtler nevruzu kutlamıyorlardı? sizde bunun cevabını verin. Bende diyorumki bkk bu bayrama sahip çıkana kadar azeri kökenli vatandaşlarımız kutluyordu....yani ne kürtler nede bizler böyle bir bayram falan kutlamıyorduk. Nevruz asırların bayramıdır bizler bu güne kadar yaşatamamışız azeri kökenli vatandaşlarımız ise bu güne kadar yaşatıp kutluyorlardı. Çünkü Bugün azerbeycanda hala resmi tatil olarak bayram kutlanıyor....dolayısı ile bu insanlarda akrabalarından bağlarını kesmediğinden onlada kutluyordu...pkk sahip çıkana kadar. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 23 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 23 Mart , 2009 Sn kaplan, Türkiye sadece Kars-Ardahan-Igdir ve Erzurum'dan ibaret degil. O bölgelerde yasayan insanlarin Kürt'lerden, Azeri'lerden ve digerlerinden etkilenmeleri de gayet normal. Bu günlerde bile Newroz kutlanmasina ragmen, ne Türkiye'de yasyan milyonlarca Türk nede yurtdisinda yasayan bizler Nevruz falan kutlamiyoruz. Biz burada 70 ilyondan bahsediyoruz. Siz gidin karadeniz bölgesinde, Egede, trakya'da, akdeniz'de, ic anadolu'da yasayan Türk'lerin Nevruz kutlamalarini gösterin. Bu gün bile ülkemizde en agirlikli olarak Kürt vatamndaslarimiz kutluyor. PKK'da Newruz kutluyor olmasi gercekleri degistirmiyor. PKK da var diye Kürt'ler herhalde kendi bayramlarini kutlamaktan vazgececek halleri yok. ramazan bayrami, Kurban bayrami, 23 Nisan, 19 mayis, ....gibi bayramlari tüm Türkiye olarak kutluyoruz, ama Newruz da bizim dedigimiz halde Türkiye'nin dört kösesinde kutlanmiyor, daha dogrusu 70 milyonun ezici cogunlugu bu bayrami kutlamiyor. kutlayanlarda genelde Kürt'lerle veya diger ulustan insanlarla beraber kutluyorlar. Nevruz ERGENEKON’DAN çıkış - Yeni gün Yani baharın gelişi demektir. Nevruz, Türk dünyasının kuzeyinden güneyine, batısından doğusuna kadar uzanan engin coğrafyada yaşayan toplulukların pek çoğu tarafından yaygın olarak kutlanan bahiar bayramıdır. Yani bu bayram Türk dünyasının Ortak bayramıdır. Bu bayram ile 23 nisan ve 19 mayıs bayramını hangi mantıkla bir bir görürsünüz anlamış değilim. 23 Nisan ve 19 Mayıs Türkiye cumhuriyetinin, Nevruz ise Türk dünyasının bayramıdır. Nevruz, çeşitli kültür çevrelerinde, farklı etnik gruplarda farklı şekillerde kutlanmıştır. Türk Cumhuriyetleri'nde Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Azerbaycan ile Rusya Federasyonu bünyesindeki Tataristan dahil 21 Mart Nevruz Bayramı'nı "Milli Bayram" olarak ilan etmişlerdir. Bu günün coşkuyla kutlanmasına büyük önem vermektedirler. Kültürler arasındaki iletişim sonucunda bizler bu kültür ve adetlerimizden uazklalşarak KARS-ARDAHAN- IĞDIR gibi yerlerdeki(bu yerleri bildiğimden yazıyorum ) Azeri kökenli vatandaşlarımız Azerbaycan ile olan ilişkilerinden dolayı Türk adetlerinden, bayramlarından biri olan nevruzu unutmayıp yaşatmışlar ve bu günümüze getirmişlerdir. Yine söylüyorum 1980 yılının öncesinde hangi kürt vatandaşımızın nevruzunu kutlarken gördünüz….Vicdanınıza sorun ve öyle cevap verin. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 24 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 24 Mart , 2009 Arkadasim neden halaa dedigimiz deik yapiyoruz anlasilir degil. Siz önce benim sorularima cavap verin. Ben 46 yasindayim ve Türküm ama Nevruz falan kutlamadim ve bulundugum bölgede de kutlanmadi. Siz dogru söylüyorsunuzda benmi yalan söylüyorum? Nevruz'un Türk bayrami olup olmadigini sizin veya benim kutlamama göremi baz alacagiz? Ben resmi kurumlardan bahsediyorum, siz hala kendi yasadiklarinizdan bahsediyorsunuz. Türkcü veya kürtcü her ikisde ayni kapiya cikiyor, cünki her ikiside irkciliktir. Newruz'un (Türkiye bazinda soruyorum) Türk bayrami oldugunu ve Kürt bayrami olmadigini siz resmi kaynaklara dayanarak gösterseniz daha inandirici olacak. 100 tane Türk#e sorsaniz en azindan 80 tanesi Newroz icin Türk bayrami falan demez.Siz lütfen benim bir önceki sorularima cevap verin saygilar Burada senden başka nevruz sadece şunun bayramıdır, bunun bayramıdır diyen var mı ? Nevruz sadece Türk bayramıdır diyen var mı ? "Tüm türkler, kürtlerin nevruz bayramını kutlamalıdır" diyen sensin, Türkler'i ikibin küsür senedir kutladıkları bayramlarını, "Kürt Bayramı" olarak kutlamaya davet eden de sensin. Nevruz persler tarafından kutlanmaya başlanan bir bayramdır. farçada yenigün anlamına gelir. Nevruz bayramı'nın kutlandığı 21 Mart'da bir gök olayı yaşanır. Gece ve gündüz eşittir (ekinoks) . bu gök olayı bu coğrafyadaki bir çok halkı etkilemiştir. İlk olarak persler tarafından bayram olarak kutlanan bugün, zamanla diğer halklar tarafındanda kutlanmaya başlanmıştır. Türkler tarafından ergenekondan çıkış ve baharın gelişi olarak kutlanır, kürtler tarafından iranlı şair Fridevsi tarafından yazılan ve bir pers efsanesi olan Demirci kava efsanesine ithafen kutlanır. İran'da yılbaşı olarak kutlanır. Afganlarda bahar bayramı olarak kutlanır vs.. Görüldüğü gibi çeşitli halklar tarafından çeşitli anlam yüklenerek çeşitli şekillerde kutlanan bir bayram olduğu yazılmış. Bu bayrami Türkiye'de hep beraber Kürt kardseslerimizin bayrami olarak kutlamamiz gerekli. Dolayisiyla Türk'ler, Kürt'ler ve diger milletten insanlarimiz Kürt'lerin Nevruz bayramlarini beraberce kutlamalidirlar. Ne yapsin türkcüler, baktilarki Nevruzu yok edemediler ve engelleyemediler, en azindan gercek sahiplerinin ellerinden alip kendimiz kutlayalim diyorlar. "Dediğim Dedik" ten bahsedene bakın. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 24 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 24 Mart , 2009 "23/03/2009 Newroz ateşleri alanlarda yanıyor . . . Alinti: -http://www.evrensel.net/haber.php?haber_id=47898- Biz Türk'ler bayramimizi nasil kutluyoruz bir aciklayabilseniz keske. Edirne'de, Canakkale'de, Denizli'de, Cankiri'da, Yozgat'ta, .......... evet nerede biz Türk'ler bu gün veya dün kendi bayramimiz olan Newruzu kutladik???????? Şimdi bunlar bir halk kutlaması mı ? Yoksa bir siyasi partinin ve bir örgütün organize ettiği mitingler mi ? Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 24 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 24 Mart , 2009 Arkadasim neden halaa dedigimiz deik yapiyoruz anlasilir degil. Siz önce benim sorularima cavap verin. Ben 46 yasindayim ve Türküm ama Nevruz falan kutlamadim ve bulundugum bölgede de kutlanmadi. Siz dogru söylüyorsunuzda benmi yalan söylüyorum? Nevruz'un Türk bayrami olup olmadigini sizin veya benim kutlamama göremi baz alacagiz? Ben resmi kurumlardan bahsediyorum, siz hala kendi yasadiklarinizdan bahsediyorsunuz. Türkcü veya kürtcü her ikisde ayni kapiya cikiyor, cünki her ikiside irkciliktir. Newruz'un (Türkiye bazinda soruyorum) Türk bayrami oldugunu ve Kürt bayrami olmadigini siz resmi kaynaklara dayanarak gösterseniz daha inandirici olacak. 100 tane Türk#e sorsaniz en azindan 80 tanesi Newroz icin Türk bayrami falan demez.Siz lütfen benim bir önceki sorularima cevap verinsaygilar Her konuda yalan söylenebilir Mesela profiliniz de de 28 yaşında olduğunuzu belirtmişsiniz. Ben, bilen , kalan 20 kişi içersindeyim. Üstelik ırksal özelliklerime bakarsanız eğer %50 kürt, %25 boşnak, %25 imde arnavut , üstelik yaşadığım bölgeler Türklerin çoğunlukta yaşadığı bölgeler. Ama ırksal özelliklerim gerçeğin ne olduğunu bilmemi engellemiyor. Bazı arkadaşlarımızın dediği gibi bunun kürt bayramı olduğunu idda eden ve ellerinden alındığını söyleyip ırkçılık yapan da sizsiniz. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 24 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 24 Mart , 2009 Profil sayfanızda yaşınız şu,siz bunu yazdınız, özür dilerim ama tartışmanın kişiselliştirilmesinden başka birşey değildir. Sanal alem dedikleri bu tür ortamlarda kimse kimliğini açık açık yazmak zorunda değil.Kaç kişi,ne kadar doğru kişisel bilgileriyle burada ki,siz ***** bu tür bir örnekle açıklamaya çalışmışsınız. Kaldı ki,Dünyahepimizi çok iyi tanırım,onun için düşünceleri dışında eleştirme hakkınız yok, bunu ben vermiyorum.Arkadaşı olarak. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 24 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 24 Mart , 2009 Her konuda yalan söylenebilir Mesela profiliniz de de 28 yaşında olduğunuzu belirtmişsiniz. Ben, bilen , kalan 20 kişi içersindeyim. Üstelik ırksal özelliklerime bakarsanız eğer %50 kürt, %25 boşnak, %25 imde arnavut , üstelik yaşadığım bölgeler Türklerin çoğunlukta yaşadığı bölgeler. Ama ırksal özelliklerim gerçeğin ne olduğunu bilmemi engellemiyor. Bazı arkadaşlarımızın dediği gibi bunun kürt bayramı olduğunu idda eden ve ellerinden alındığını söyleyip ırkçılık yapan da sizsiniz. Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 24 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 24 Mart , 2009 Profil sayfanızda yaşınız şu,siz bunu yazdınız, özür dilerim ama tartışmanın kişiselliştirilmesinden başka birşey değildir. Sanal alem dedikleri bu tür ortamlarda kimse kimliğini açık açık yazmak zorunda değil.Kaç kişi,ne kadar doğru kişisel bilgileriyle burada ki,siz ***** bu tür bir örnekle açıklamaya çalışmışsınız. Kaldı ki,Dünyahepimizi çok iyi tanırım,onun için düşünceleri dışında eleştirme hakkınız yok, bunu ben vermiyorum.Arkadaşı olarak. Üstelik doldurulması zorunlu alanlar değil yazılan yerler. Kişisel bilgi vermek istemiyorsanız eğer, **** yazmak yerine hiç bir şey yazmamayı tercih edersiniz.. Üstelik gerekli eleştiriler yapıldı .Ama anlamak istemiyor arkadaşınız. Bende sormuş olduğu soruya cevap verdim . "Ben mi yalan söylüyorum " diye sormuş Ben de şöyle demişim Her konuda yalan söylenebilir Mesela profiliniz de de 28 yaşında olduğunuzu belirtmişsiniz Yani kafamdan uydurup kişisel polemik yarattığım bir konu değil. Sorduğu soruya cevap vermişim sadece. Bu tür sorulara cevap vermek için size de danışacak değilim. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 24 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 24 Mart , 2009 Profil sayfanızda yaşınız şu,siz bunu yazdınız, özür dilerim ama tartışmanın kişiselliştirilmesinden başka birşey değildir. Sanal alem dedikleri bu tür ortamlarda kimse kimliğini açık açık yazmak zorunda değil.Kaç kişi,ne kadar doğru kişisel bilgileriyle burada ki,siz ***** bu tür bir örnekle açıklamaya çalışmışsınız. Kaldı ki,Dünyahepimizi çok iyi tanırım,onun için düşünceleri dışında eleştirme hakkınız yok, bunu ben vermiyorum.Arkadaşı olarak. Bu forumda en sevilmeyen şeylerden birisi tribün taraftarlığıdır. Artı hiçbir arkadaşımızın kefalete ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Burada tartışan her arkadaşımız başkasının kefaletine ihtiyaç duymadan da bizim için bir tartışmacı olarak değerlidir. Kaldı ki gelincik arkadaşımızı yalan söylemekle itham ederek tartışmayı "kişiselleştiren" de yine dünyahepimizin arkadaşımız olmuş. Gelincik arkadaşımız da retorik bir cevap vermiş. Siz dogru söylüyorsunuzda benmi yalan söylüyorum? .. Her konuda yalan söylenebilir Mesela profiliniz de de 28 yaşında olduğunuzu belirtmişsiniz. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 24 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 24 Mart , 2009 Söz konusu kişilleştirme oldu mu,taraf değilseniz siz koyarsınız noktayı. Kaldi ki,sadece düşündüğümü söyledim.Yalancılık muhabbeti kimseye yakışmıyor. Tartışmanın boyutu gülünçleşmiş Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 24 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 24 Mart , 2009 dur arkadaşıma tribünden destek vereyim saikli müdaheleler her tartışmanın seviyesine zarar verir. hiçbir arkadaşımız için başka bir arkadaşımızdan kefalet talep etmedik, bilirkişi atamadık. Bu şekilde bir müdahele hem kişinin arkadaşının kendisine, hem de tartıştığı kimseye haksızlıktır. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 24 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 24 Mart , 2009 Şöyle düşünelim; Sınıftasınız,o gün arkadaşınız şu veya bu nedenden dolayı sınıfta değil.Onun hakkında sarfedilen bazı düşünceler sizi rahatsız etmiş olabilir.Bunu da açık açık ifade edersiniz. Bunun adı taraftarlık değildir,söz konusu Dünyahepimiz arkadaşımızın ve sizlerin "Nevruz kimindir" şeklinde ki tartışmalarına olayın içine çekilmekle hatta aynı düşüncelere sahip olmakla itham edilirken bile,herhangi bir şekilde kişisel düşüncemi eklemedim.Ki çok gereksiz bir tartışma. Sadece söz konusu "yalancılık" oldu mu,orada tüm yazılanları takip eden biri olarak "doğru değil" dedim. Cyrano,sizin kim olduğunuz beni ilgilendirmiyor,ne düşündüğünüz beni ilgilendiriyor. Ne zaman ki düşünceleriniz dururken kim olduğunuzu konuşursam,o zaman saygısızlık yapmış olurum. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 24 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 24 Mart , 2009 Şöyle düşünelim; Sınıftasınız,o gün arkadaşınız şu veya bu nedenden dolayı sınıfta değil.Onun hakkında sarfedilen bazı düşünceler sizi rahatsız etmiş olabilir.Bunu da açık açık ifade edersiniz. Burası bir okul sınıfı, siyasi parti kongresi, ya da tartışmanın anlık yapıldığı bir öğrenci forumu değil. Yazılı bir tartışma platformu. Dolayısıyla herkesin hakkında yazılanlara cevap verme imkanı sınırsızdır. Gelincik arkadaşımız da dünyahepimizin arkadaşımız "hakkında" sözler sarfetmemiş durup dururken. Yalan söylemekle itham edilmiş ve cevap vermiş. Bunun adı taraftarlık değildir,söz konusu Dünyahepimiz arkadaşımızın ve sizlerin "Nevruz kimindir" şeklinde ki tartışmalarına olayın içine çekilmekle hatta aynı düşüncelere sahip olmakla itham edilirken bile,herhangi bir şekilde kişisel düşüncemi eklemedim.Ki çok gereksiz bir tartışma. Biz burada "nevruz kimindir" şeklinde bir tartışma da değiliz. Yani karşılıklı olarak "nevruz benimdir, yok benimdir" i tartışmıyoruz. "Nevruz kürtlerindir, türklerle alakası yoktur" iddiasının geçerli olup olmadığını tartışıyoruz. Sadece söz konusu "yalancılık" oldu mu,orada tüm yazılanları takip eden biri olarak "doğru değil" dedim. Cyrano,sizin kim olduğunuz beni ilgilendirmiyor,ne düşündüğünüz beni ilgilendiriyor. Ne zaman ki düşünceleriniz dururken kim olduğunuzu konuşursam,o zaman saygısızlık yapmış olurum. Hayır efendim, "benim arkadaşım, ben kefilim" tarzında bir müdaheleyle hem arkadaşınıza hem tartıştığı muhataplarına saygısızlık yapmış olursunuz. Kaldı ki, tartışmanın ortasında gelincik arkadaşımızı yalan söylemekle itham eden de dünyahepimizin arkadaşımız. Gelincik arkadaşımız da buna cevap vermiş. Retorik bir cevap vermiş. Tüm yazılanları takip eden biri olarak. "Arkadaşınız" başka bir tartışmacıyı yalan söylemekle itham ederken değil de, itham edilen kişi cevap verince mi kişiselleştirmenin kötü bir şey olduğunu hatırladınız ? Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 24 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 24 Mart , 2009 Cyrano, 21 Mart neler neler anlatır bana... Anlatıcının dili yok,rengi yok. Arada bir hüzün taşır bakışlarıma. Önce uzun bir sessizlik alıverir yakılmış tebessümleri sonra haykırışlar. ........................ Ben 21 Mart'ta doğdum...adım bahar,nevruz.newroz........adım yenigün. Umudun ve direnişin ses bulduğu tüm coğrafyalara,tüm halklara... Dirilişin günü,21 Mart kutlu,mutlu ve umutlu olsun. İyiki doğdum,iyi ki sizinle ölümden yaşamı buldum.... ............... Ayrıca... "21 Mart 1960 tarihinde Güney Afrika'da, ırk ayrımcılığını öngören yasaları protesto edenler polisin açtığı ateş sonucu yaşamlarını yitirmişlerdi. Toplam 69 kişi öldürülmüştü. 1966 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, ırk ayrımcılığının bütün biçimlerinin ortadan kaldırılması çağrısında bulundu ve 21 Mart'ı "Irk Ayrımcılığının Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Gün" ilan etti. " 21 Mart Irkçılık ve Ayrımcılıkla Mücadele Günü'ne bir gün kala...basitliklere ve kendi dünyalarına boğulmuşlara inat;herkesin kendi olarak yaşadığı bir dünya umuduyla... İnsana ait tüm güzel duygularla selamlıyorum sizi sevgili insanlar! dedim,Sayın Semazen(Gelincik) ise, Ben de buna rağmen sürekli ajitasyon edebiyatı yapanları selamlıyorum. Irkçılık derken asıl ırkçılığı siz ve sizin gibilerin yaptığının farkında bile olmamanız ne kötü. Eğer tersi olsaydı "dünyahepimizin" adlı üyenin ayrımcılık ve ırkçılık kokan iletisini kınamış olmanız gerekiyordu. Yukardaki tarhi bilgiler ışığında tabi buna da resmi tarh demezseniz eğer. Türküm diyen ırkçı faşist , kürdüm diyen devrimci hümanist sevsinler. Etiketleri ve kimlikleri , inançları hiç umursamama rağmen beni bile böyle yazdırabilecek yanlı ve sübjektif iletiler çıkması ne üzücü. dedi. Dostum eğer burada tartışmanın etikliğine olan yaklaşımlardan benim yaklaşımımı sorgulayacaksak,ben de derim bakın şu yukardaki iletilere. Ben ne demişim,forumdaşımız ne demiş. Ben bu yaklaşıma anlam verememişken,bana sizin ve Dünyahepimiz'in yanıtlarıyla cevap veren yine kendileri. Ben işte buna tartışma demem.Bu olsa olsa kişiselleştirmedir,öfkedir. Burasının bir sınıf olmadığının ben de farkındayım.Sadece örnek.Sınıfta paylaşımın olduğu bir alandır.Herkesin kendi sazında çaldığı bir sınıfta kimse kimseyi anlayamaz.Bu da amaç ve hedeflere ulaşmayı imkansız kılar. Biz burada ne için yazıyoruz? Paylaşım ve seviyeli tartışma...başka amacı olan var mı? " Ben 46 yasindayim ve Türküm ama Nevruz falan kutlamadim ve bulundugum bölgede de kutlanmadi. Siz dogru söylüyorsunuzda benmi yalan söylüyorum? " şeklinde ki bir iletiyle mi başladı bu mevzu yoksa bunun gibi başka bir ileti de mi var forum kurallarına göre silinen,bunu bilmiyorum. Ama yukarda ki cümleler bu forumda fazlasıyla kullanılan,sözün gelişi olarak algıladığım cümleler. Yine de,işte burada bana susmak düşer.Arkadaşımız mutlaka kendi cevabını verecektir. Bir insana yapılabilecek en büyük haksızlık,o insana saygısızlık yapmanızdır.Saygının sınırlarını hayatımın en göze çarpan yerinde,düşüncelerime yerleştirdim.Onun için saygısızlık yaptınız şeklinde ki düşüncelerinizi kendime yapılmış bir haksızlık olarak görüyorum. *********** Dostum,söyleyeceklerim bu kadar.Yine de "siz" diyorsanız,başım gözüm üstüne...saygılar. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.