Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Kandiliniz mübarek olsun arkadaşlar... :clover:

Gönderi tarihi:

Kim kandilini yakabildiyse onun aydınlatan IŞIĞInı tebrik ederim.. :)

Bu kandiller nerden çıkmış ya hu.. :D ne anlatıyor bize acaba..caminin taştan minaresinde yanan birkaç ampulmü.. :unsure:

Gönderi tarihi:

Işığı ne zaman gördün o zaman kandil..geç falan kalmadın Sn.Domuzbağı.. :D

Kandil bir aydınlatma aracıydı..siz bilmezsiniz.. :D bizim çocukluğumuz yağ kandili yada zenginlerde balmumu kandili ile aydınlandı.. :D Allah yağ mumu yakana yağ mumu..bal mumu yakana balmumu verirdi o zamanlar..şimdi herkese elektirik verdi.. :D

Her İnsan bir kandil aslında..da..işte içinde yağı, balmumu falan olmayınca aydınlatmıyor..bide fitili olmayınca işe yaramıyor.. :D

Gönderi tarihi:

Işığı ne zaman gördün o zaman kandil..geç falan kalmadın Sn.Domuzbağı.. :D

Kandil bir aydınlatma aracıydı..siz bilmezsiniz.. :D bizim çocukluğumuz yağ kandili yada zenginlerde balmumu kandili ile aydınlandı.. :D Allah yağ mumu yakana yağ mumu..bal mumu yakana balmumu verirdi o zamanlar..şimdi herkese elektirik verdi.. :D

Her İnsan bir kandil aslında..da..işte içinde yağı, balmumu falan olmayınca aydınlatmıyor..bide fitili olmayınca işe yaramıyor.. :D

Sevgili Dayı,

çok sevdiğim ve inacının sağlamlığına güvendiğim bir abi bana kandil diye birşey İslam'da yok demişti.

galiba siz de aynı düşünüyorsunuz.

bunu gerçekten merak ettim,yok mu cidden?

sevgiler...

Gönderi tarihi:

İslamın ne OLMADIĞINI öğrenince gerçek meydana çıkıyor.. :)

Kandil diye bir şey yok kitapta..yada kayıtta..

Kandil nedir..önce buna bir bakalım..

Kandil diye kutlanan aslında bir kişinin bir ferdin geçtiği tasavvuf dersleri..bunu anlatıyor eski efendi abiler.. :D fakat kim geçmişse bu genel adı kandil diye bilinen dersleri onun kandili yanmıştır..yani o artık ışık veren durumuna gelmiştir..derler.. :D ve onun yanan kandilinin ışığını görenlerde onu tebrik eder..der eski kamil abiler.. :)

Bu gün Mevlüt yani doğum Hz.Peygambere,Miraç düşünsel yükseliş yine ona,berat ha keza yine ona atfedilir..doğrudur..fakat kandil diye camileri dolduran insanlara ne oluyor ki..onlarda aynı basamakları çıkmalılar ki kandilleri yansın..ışıkları görülsün vede tebrik edilsin..kimsenin ne olduğundan haberi yok, kandilin mübarek olsun.. :D iyi olsun bakalım hadi sizimi kıracağız.. :D:D

Ayrıca Sn.Mavi :)

İfade ettiğin gibi..inancına ciddi olarak güvendiğin bir İNSAN..illakide İNSAN..anladın umarım.. :)biryerlere koyamadığın fakat her yerde olan İNSAN.. :)

Gönderi tarihi:

İslamın ne OLMADIĞINI öğrenince gerçek meydana çıkıyor.. :)

Kandil diye bir şey yok kitapta..yada kayıtta..

Kandil nedir..önce buna bir bakalım..

Kandil diye kutlanan aslında bir kişinin bir ferdin geçtiği tasavvuf dersleri..bunu anlatıyor eski efendi abiler.. :D fakat kim geçmişse bu genel adı kandil diye bilinen dersleri onun kandili yanmıştır..yani o artık ışık veren durumuna gelmiştir..derler.. :D ve onun yanan kandilinin ışığını görenlerde onu tebrik eder..der eski kamil abiler.. :)

Bu gün Mevlüt yani doğum Hz.Peygambere,Miraç düşünsel yükseliş yine ona,berat ha keza yine ona atfedilir..doğrudur..fakat kandil diye camileri dolduran insanlara ne oluyor ki..onlarda aynı basamakları çıkmalılar ki kandilleri yansın..ışıkları görülsün vede tebrik edilsin..kimsenin ne olduğundan haberi yok, kandilin mübarek olsun.. :D iyi olsun bakalım hadi sizimi kıracağız.. :D:D

Ayrıca Sn.Mavi :)

İfade ettiğin gibi..inancına ciddi olarak güvendiğin bir İNSAN..illakide İNSAN..anladın umarım.. :)biryerlere koyamadığın fakat her yerde olan İNSAN.. :)

O zaman dinin kendisinde en azından Kutsal Kitabında işkence yok .......

Gönderi tarihi:
O zaman dinin kendisinde en azından Kutsal Kitabında işkence yok .......

Yok.. :D

Fakat anlayamadım işkenceyle kandilin bağını..yoksa işkence gibimi geliyor kandiller Sn.Mavi.. :D :D :D

Gönderi tarihi:
pardon Sevgili Dayı :) bu aralar işkenceye biraz taktım,kandil yazacakken işkence yazmışım :(

Hahahaa sen hala buralardasın hala enerjini kaybetmemiş moralini dik tutmuşsun.Valla helal olsun sana mavi devam et.

(fortis fortuna adiuvat=Gelecek cesurdan yanadır) şimdi seni niye sevdiğimi anladım. -_-

Gönderi tarihi:
Hahahaa sen hala buralardasın hala enerjini kaybetmemiş moralini dik tutmuşsun.Valla helal olsun sana mavi devam et.

(fortis fortuna adiuvat=Gelecek cesurdan yanadır) şimdi seni niye sevdiğimi anladım. -_-

alpnoyan.. :)

En az Sn.Mavi kadar cesursun..ve Sn.Mavi kadar kabul kapıların açık..yoksa başka türlü nasıl severdin Sn.Mavi kızımızı.. :)

Gönderi tarihi:

Teşekkür ederim,hala buradayım,burada olmasam da düşündüklerimle başka yerlerdeyimdir,emin olun.

En az Sn.Mavi kadar cesursun..ve Sn.Mavi kadar kabul kapıların açık..yoksa başka türlü nasıl severdin Sn.Mavi kızımızı.. :)

:)

Sevgili Dayı,kandil İslam'ın özünde nasıl bir yerde bilmiyorum,bildiğim tek şey "başka insanlar" için özel olan herşey benim baş tacımdır.

Onun için sorduğum anlamsız soruya çiziği çektim...sevgiler Diyarbakırdan.Teşekkürler.

• 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Bana yeryüzünde verilen en büyük ödül başım dik gezebilmektir.İnsan olmak nedir deseler bu cümle yeter.Ve Sayın dayı elbette cesurları seveceğiz yoksa nasıl gelişebilir medeniyetimizi nasıl inşa edebiliriz?

Durmayın eleştirin meydan okuyun bu insandır diyelim.

Küçük not : Türkler özgürlüğe düşkündür ve bu özgürlük bütün insanlar için olmalıdır.Birimizin canı yandığnda nefesimiz kısılıp yüreğimiz daralmıyorsa isyan etmiyor ve rahat uyuyorsak her şey bitmiş demektir.AMA BİZ BİTMEYECEĞİZ. (SÖZ) :wub:

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.