Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 8 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2009 8 MART 1957...Adımı bilir misiniz siz? 8 MART 1957...Beni duyuyor musunuz siz? ABD'NİN New York kentinde yanan bir kıvılcım 149 canıma mal oldu. Sonra tarih yazdı yine destanını,ad verdi bana ve tüm kadınlarıma! Adımız var artık,sadece adımız... 8 Mart Dünya Kadınlar Günü! Ad verdiler bana ve kadınlarıma...Öncesine ve sonrasına! .......... SEVGİLİ KADINLAR...8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜZ KUTLU VE UMUTLU OLSUN!HEPİNİZE YÜREKTEN SEVGİLER! Alıntı
Φ Yayamaz Kayımca Gönderi tarihi: 8 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2009 Emeğin ve gayretin birkez değil hergün hatırlanması dileğiyle,dünya kadınlar günümüz kutlu olsun.. derken birde................... eğitimli olan kadınların yanında.................... DOĞUDA GÜNEYDOĞUDA ; TECAVÜZCÜSÜNE VERİLEN SEVDİĞİNE KAÇTI DİYE ÖLDÜRÜLEN KUMA ÜZERİNE VERİLEN YA DA ÜZERİNE BAŞKA KADIN(LAR)ALINAN SEVMEDİĞİ BİR ERKEĞİN KOYNUNA GİRİP ONUN EŞİ OLMAK ZORUNDA BIRAKILAN EVİNDE PİŞİRECEĞİ YEMEKTEN TUTUN DA AYAĞINA GİYECEĞİ ÇORABA KADAR BAŞKALARININ KARARIYLA HAREKET EDEN KIZ ÇOCUK DOĞURDU DİYE AŞAĞILANAN SABAH AKŞAM ÇOK DOĞAL BİR ŞEYMİŞ GİBİ DAYAK YİYEN SU TAŞIYAN ÜCRETSİZ İŞÇİLİK YAPAN KADINLARIN DA KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLUYORUM Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2009 Bütün kadınlarımızın gününü kutluyorum. ********** Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 8 Mart , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 8 Mart , 2009 Adına siyah töreler denmiş,yobazlık kadında "namus" ile bayraklamış...Törelere kurban Sevgili Kadınlar sizi selamlıyorum... .............. bemal güneyde bir kasabalı bostan bahçesi olmayı bekleyen mayınlı tarlaların kıyısında daha yirmili yaşlarda dört çocuklu bir ailenin tek kızı.güzel mi güzel aynı mahalleden bender’i sevdi malum hikaye.vermediler bir gece yarısı kaçıp evlendiler ne olacak,İstanbul onların da sevdalarını saklardı küçükçekmece,sultanmurat mahallesi üstelik sokaklarının da adı ‘mis’ mis gibi bir aşkın kazanı kaynıyordu hayat güzeldi ve alınteriyle ördüler düşlerini ve büyükler toplandı karanlık yeni bastırmıştı önce tabakalarını çıkarıp sigaralarını sardılar göz göze gelmeye çalışmadan dumanladılar ağır,oturaklı,aslında korkak sözcüklerle çektiler ipini bemalin.törelerini parlattılar görev evin küçük oğluna verildi düşündü genç adam uzun uzun düşündü gözlerini çivileyip gökyüzüne kendisiyle konuştu.aklıyla konuştu içinde bir sürüngen yol alıyordu kabuslar bastı bütün uykularını tetikçi olmak ağır geldi aylardan aralıktı.soğuktu öldürmeyi rededen bir ömrün vedasıydı kardeşine kıyamadı,kendisine kıydı tüfeğin sesi kasabanın sokaklarına saldı hıncını barut dağıldı,ses söndü yerde kanının gölünde bir delikanlı öldü töre kırmıştı kalemini bir kere af yok,bağışlamak,bir ölümü düşünüp uslanmak ve daha delikanlı verilmeden toprağa yeni bir tetikçiye ihale edildi ölüm emri yola çıkarıldı Azrail mis sokaktaki kapı çalındığında şubattı tanrı misafirine korkuyla açıldı tetikçinin yüzündeki yalancı gülüşler azıcık soluklandırdı korkuyu yenildi,içildi,memleketten konuşuldu kahveler içildi.sigara dumanları alıp başını gitti içi nasıldı ılıktı bemalin sesi göğsünden sökülüp geceyi dağladı şimdi bu soğukta,toprakta yatan yiğit kardeşine ağladı tetikçinin içinde tereddütler insan yanına sevginin sinmesinden korktu vicdanı karanlık görevlerinin ayaklarına dolanmadan ateşledi silahını,şarjörünü boşalttı,sonuna kadar sıktı bağıran barut sessizliğine dönerken yerde iki inilti bender son bir gayretle parmak uçlarına ulaştı bemalin bemal karnındaki altı aylık bebesini düşündü bağırmadan,ahını yuttu .....(Aydın Öztürk) Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 8 Mart , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 8 Mart , 2009 Zordur savaşta kadın olmak... Önce bombalı çalır geleceği,sonra karanlığa bürünür umutlar. Zordur savaşta kadın olmak... Yavrusu çalınan annenin dilinde kırılgan bir ezgi,ağıda dönmüş tüm yakarışlar. ZORDUR SAVAŞTA KADIN OLMAK! .................. Zordur açlıkta kadın olmak... Yutkunursunuz,paylaşırsınız açlığı. Zordur açlıkta kadın olmak... Gökyüzüne kilitlenmiş bakışlarda,inceden inceye bir sitem. ZORDUR AÇLIKTA KADIN OLMAK! ..................... SAVAŞI VE AÇLIĞI YAŞAYAN SEVGİLİ KADINLAR....SİZİ SELAMLIYORUM! Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 8 Mart , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 8 Mart , 2009 DOĞURDU UMUDU KADIN (Dünyanın bütün kadınlarına).....(Ahmet Çolak) KENDİ SANCILARINDA HATIRLADI DUYUMSADI, YAŞADI KENDİ DOĞUMUNDA ANNESİNİN SANCILARINI IKINDI, BAĞIRDI DOĞURDU BENİ GÜN IŞIĞINDAN YOKSUN SİLİK BİR BELİRSİZLİK VA YÜZLERİNDE EV HALKININ KATLANILIR OLDU BİR SÜRE SONRA KIZ OLMUŞ, NE YAPALIM SAĞLIKLI OLSUN ANALI BABALI OLSUN DEDİLER BİR GÜZELİ GÜZELLİĞİNDE YORGUN PERVASIZ BULDULAR AŞKLARINA KAVGALAR SIĞDI BİR ÇİRKİNİ ÇİRKİNLİĞİNLE UMUTSUZ BULDULAR ÖLÜM DÜŞLENDİ BAZEN KISMETLERİNE VERYANSIN ETTİLER SEVGİ YALNIZ KALDI MUTSUZLUĞUNDA; DOĞURDU UMUDU KADIN YÜREĞİNDE YÜCELEN UMUDUNLA YAŞADI ÖZLEMLERİNİ DÜŞÜNDÜ ONDA BEKLEDİ, BEKLEDİ KIRÇILLAŞMIŞ AK SAÇLARINI GÖZLERİNİN RENGİNİ GÖĞÜSLERİNİ, DUDAKLARINI SORGULADI BİR BİR NOSTALJİK, BAZEN HÜZÜNLÜ BAZEN IŞILDAYAN GÖZLERLE SORGULADI ÖYLE YAŞADI VE ÖLDÜ... Tüm dünya annelerinin bu özel gününü kutluyorum...Ve canım annem,okumasan da bu şiiri,küçük kızından sadece sana.... Ellerinden hasretle öpüyorum,seni seviyorum! Ak saçlı başını alıp eline, Kara hülyalara dal anneciğim! O titrek kalbini bahtın yeline, Bir ince tüy gibi sal anneciğim! Sanma bir gün geçer bu karanlıklar, Gecenin ardında yine gece var; Çocuklar hıçkırır, anneler ağlar, Yaşlı gözlerinle kal anneciğim! Gözlerinde aksi bir derin hiçin, Kanadın yayılmış, çırpınmak için; Bu kış yolculuk var, diyorsa için, Beni de beraber al anneciğim!... *Anneciğim...(N F Kısakürek) Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 8 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2009 HOŞGELDİN 365 GÜNÜN SULTANI... Verilmiş değil kazanılmış bir gündür 8 Mart... Anneler günü veya sevgililer günü değildir yani bugün... O yüzden hediye değil derdimiz, çiçek böcek değil, tek taş pırlanta değil, seks objesi olmak, seksi görünmek, çekici olmak, güzel geçinmek değil derdimiz, kadın olarak bir erkekle eşit haklara sahip olmak, üstünlük yarışına sokulmak zorunda kalmamak, hakkımız olana sahip olmak yani BİREY olmaktır... BİR BİREY OLARAK GEREKEN SAYGIYI GÖRMEKTİR... Tüm kadınların 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun... Emekçi kadınlar günüdür bugün ama sanmayın ki çalışmayan kadınlar emekçi değildir... Emek vermek, bir işin yapılması için beden ve kafa gücü harcamaktır. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'dür bugün çünkü kadına olduğu kadar kadının her alanda gösterdiği emeğe de saygı şarttır. Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 8 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2009 kadınlar olmadan devrımler,devrımler olmadan kadınların kurtulusu ımkansızdır kutlu olsun Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.