Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2009 16 yıl TSK: 'İki terörist grup YİNE ÇATIŞTI: 20 terörist ölü, 20'si yaralı' Tuğgeneral Gürak, iki grup arasında yeniden çıkan çatışma sonucu 20 kadar teröristin öldüğü, 20 teröristin ise yaralandığının farklı kaynaklardan öğrenildiğini bildirdi. Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, 13 Şubat 2009'da Sinat-Haftanin bölgesinde bir araya gelen 20-25'er kişilik 2 terörist grup arasında yaşanan çatışmada, gruplardan birinden kaçan 3 teröristin diğer grup tarafından yakalanarak infaz edilmesi üzerine iki grup arasında yeniden çıkan çatışma sonucu 20 kadar teröristin öldüğü, 20 teröristin ise yaralandığının farklı kaynaklardan öğrenildiğini bildirdi. Tuğgeneral Gürak, benzer bir olayın bu hafta içinde Mahmur kampındaki teröristler arasında da yaşandığı bilgisinin alındığını söyledi. Saygılar...
Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2009 16 yıl Bu örgüt kaç yıldır çözülüyor? Bu mesele iki grup arasın da çıkan çatışmayla falan çözülmez. Sadece askeri değil aslında ağırlıklı olarak da siyasi bir meseledir. Artık tüm yetkililer bu ülkeye yalan söylemeyi bir yana bıraksın.
Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2009 16 yıl Bu örgüt kaç yıldır çözülüyor? Bu mesele iki grup arasın da çıkan çatışmayla falan çözülmez. Sadece askeri değil aslında ağırlıklı olarak da siyasi bir meseledir. Artık tüm yetkililer bu ülkeye yalan söylemeyi bir yana bıraksın. bakin sn Rua, sizin yukaridaki yorumunuza sonuna kadar katiliyorum. Benim bildigim kadariyla o meshur son sinir ötesi harekat sonucunda örgüt cökertilmis ve cözülmüstü. En azindan günlerce askeri kaynaklar olsun basin yayin olsun tümü bir "son" dan bahsediyorlardi. Ama bu tür söylemleri 30 yili askin duydugumuz icin ben inanmamistim ve aslada inanmayacagim, cünki malesef tüm yetkili kurumlar bizleri yillardan beri herhangi bir sekilde oyaliyorlar ve yanlsi haber vererek aldatiyorlar. Eger umudumuz artik kendi aralarindaki catismalara kaldiysa vay halimize derim. Umarim simdi benim neden devlet yetkililerini devamli elestirdigimi ve kimilerinin terörden beslendigi icin asla bitirmek istenmedigini söyledigimi anlamissinizdir. Evet artik yetkililer bizlere yalan söyleyecegi yerde hesap vermeliler!!!! Neden terörü bitirmediklerinin ve binlerce sehidin hesabini vermeleri gerek!!!!!
Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2009 16 yıl Ben PKK'nın çözülmesinden kasıt olarak PKK'nın fazla büyümesiyle kontrolünün zorlaşması sonucunda, bir nevi yönetimsel bölünmeyi anlıyorum. Bir çift başlılık söz konusu ve PKK ikiye ayrılmış görüntü veriyor. Buna idareyi ele geçirme mücadelesi olarak bakmak lazım. Bu tür bölünmeler silahın olduğu yerde doğal olarak şiddetle çözülüyor. PKK içindeki iç hesaplaşmanın bu kadarla biteceğini sanmıyorum. Hatta ufak çaplı bir iç savaş bile bekliyorum. Zira kılıçlar kınından çıktı artık. Saygılar...
Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2009 16 yıl Ben PKK'nın çözülmesinden kasıt olarak PKK'nın fazla büyümesiyle kontrolünün zorlaşması sonucunda, bir nevi yönetimsel bölünmeyi anlıyorum. Bir çift başlılık söz konusu ve PKK ikiye ayrılmış görüntü veriyor. Buna idareyi ele geçirme mücadelesi olarak bakmak lazım. Bu tür bölünmeler silahın olduğu yerde doğal olarak şiddetle çözülüyor. PKK içindeki iç hesaplaşmanın bu kadarla biteceğini sanmıyorum. Hatta ufak çaplı bir iç savaş bile bekliyorum. Zira kılıçlar kınından çıktı artık. Saygılar... Tabiiki söylediklerinin mümkündür. Ama genede terörü bitiremeyen daha dogrusu bitirmek sitemeyen türk yetkililerinden de bizim hesap sormamiz gerekli. Onlar bizleri yillarca terör konusunda aldattilar ve binlerce insanin ölümüne sebeb oldular. Bunun hesabini kim verecek acaba?
Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2009 16 yıl bakin sn Rua, sizin yukaridaki yorumunuza sonuna kadar katiliyorum. Benim bildigim kadariyla o meshur son sinir ötesi harekat sonucunda örgüt cökertilmis ve cözülmüstü. En azindan günlerce askeri kaynaklar olsun basin yayin olsun tümü bir "son" dan bahsediyorlardi. Ama bu tür söylemleri 30 yili askin duydugumuz icin ben inanmamistim ve aslada inanmayacagim, cünki malesef tüm yetkili kurumlar bizleri yillardan beri herhangi bir sekilde oyaliyorlar ve yanlsi haber vererek aldatiyorlar. Eger umudumuz artik kendi aralarindaki catismalara kaldiysa vay halimize derim.Umarim simdi benim neden devlet yetkililerini devamli elestirdigimi ve kimilerinin terörden beslendigi icin asla bitirmek istenmedigini söyledigimi anlamissinizdir. Evet artik yetkililer bizlere yalan söyleyecegi yerde hesap vermeliler!!!! Neden terörü bitirmediklerinin ve binlerce sehidin hesabini vermeleri gerek!!!!! Ben sizin eleştirilerinizi anlamıyor değilim. Ve hakikaten örgüt içi çatışmalara kaldıysak çok yazık. Bu örgüt, belki de 25 yıldır yıkılacak denilen örgüt, bir türlü yıkılmadı. Acaba neden yıkılmadı. herkes vatan sağolsun deyip meseleyi milliyetçi tarafıyla kapatıyor. Birilerinden hesap sormanın vakti acaba ne zaman gelecek? Bu ülkeyi onlarca yıldır yalanla yönetiyorlar. Ben meselenin bu tarafını konuşmak gerektiğini düşünüyorum. Sevgili Domuzbağı'nın söyledikleri belki doğrudur; örgüt iç hesaplaşma içine girmiş olabilir. Ama bu bir bölünme ve yıkılma getirseydi eğer, Apo yakalandığında getirirdi. Çünkü örgüt içinde en büyük sıkıntı ve yönetim sorunu mantıken o zaman olmuştur. Demek ki bu durumdan çok da medet ummamak gerekiyor. Pkk meselesi siyasal ve toplumsal bir sorundur. İktidarların basiretsizliğinin acizliğinin göstergesidir. Örgütün elinden Amerikan silahları çıkacak ve sen hala ABD ye yağ çekip peşinde köle olacaksın. Bu nasıl kabul edilebilir. PKK nın çökmesi bu şartlarda hiç mümkün görünmüyor benim gözüme. Bu ülke herşeyden önce toplumsal, siyasal, ekonomik sorunlarını çözsün. Bu ülkede terörden nemalanıp, siyasal islamı tarihi boyunca desteklemiş ve kendini milliyetçi göstermek yoluyla terörün azdığı dönemlerde oy patlaması yapan bir siyasal parti var biliyor musunuz? Terör biterse bu parti de biter!!!!! Bu parti terörün bitmesini ister mi???? Terörden oy kazanan bir parti terörün bitmesini ister mi???
Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2009 16 yıl Ben kendimi bildim bileli bugun yarin oteki gun teror bitti kendi arasinda cozuldu derken .. toplum birbirinden cozulmeye basladi artik toplum icinde bir kutuplasma basladi ve artik hemen hemen herkes bu kutuplasmanin icinde kendini bulmaya baslamakta.. Artik insanlarin ve siyasetcilerin milliyetcilik ve siyasi oy hesaplarini bir kenara birakip toplumu bir araya toplamasi gerekiyor yoksa pkk teror orgutunun cozulmesini beklersek teror orgutunden once Turkiye Cumhuriyetinde halk birbirinden kopacak iste ozaman cok gec olabilir.. saygilar
Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2009 16 yıl PKK'nin bitirilememis olmasinin ana nedeni,PKK'nin ülke icinde ve disinda belirli güclerce desteklenmesidir.Ülkemizde birtakim karanlik niyetli aydinlar,iktidarin icinde ki PKK'sempatizani milletvekilleri(Bunlardan öncede vardi)Bir takim yandas medya ki bunlarin icinde önce TARAF gelmektedir.TARAF'in yazarlari PKK ile devamli istihbarat halindedirler. PKK'nin dagilacagini ben sanmiyorum eger bir dagilma gerceklesirse bu ancak Türk devletinden istediklerini elde ettikten veya edecklerinden emin olduktan sonra olabilir ancak.Yasemin Congar PKK yi masumlastirma cabasi icindedir. saygilarla
Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2009 16 yıl Ben kendimi bildim bileli bugun yarin oteki gun teror bitti kendi arasinda cozuldu derken .. toplum birbirinden cozulmeye basladi artik toplum icinde bir kutuplasma basladi ve artik hemen hemen herkes bu kutuplasmanin icinde kendini bulmaya baslamakta.. Artik insanlarin ve siyasetcilerin milliyetcilik ve siyasi oy hesaplarini bir kenara birakip toplumu bir araya toplamasi gerekiyor yoksa pkk teror orgutunun cozulmesini beklersek teror orgutunden once Turkiye Cumhuriyetinde halk birbirinden kopacak iste ozaman cok gec olabilir..saygilar Amaclanan hedef budur zaten.Halki biribirine karsi cephelestirmek etnik ve mezhep kavgalarini kizistirmak ve akbabalar hesabi gibi yapmaktir.Akbabalar malum,canli olan hicbir seye yanasmazlar. saygilarla
Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2009 16 yıl Ben sizin eleştirilerinizi anlamıyor değilim. Ve hakikaten örgüt içi çatışmalara kaldıysak çok yazık. Bu örgüt, belki de 25 yıldır yıkılacak denilen örgüt, bir türlü yıkılmadı. Acaba neden yıkılmadı. herkes vatan sağolsun deyip meseleyi milliyetçi tarafıyla kapatıyor. Birilerinden hesap sormanın vakti acaba ne zaman gelecek? Bu ülkeyi onlarca yıldır yalanla yönetiyorlar. Ben meselenin bu tarafını konuşmak gerektiğini düşünüyorum. Sevgili Domuzbağı'nın söyledikleri belki doğrudur; örgüt iç hesaplaşma içine girmiş olabilir. Ama bu bir bölünme ve yıkılma getirseydi eğer, Apo yakalandığında getirirdi. Çünkü örgüt içinde en büyük sıkıntı ve yönetim sorunu mantıken o zaman olmuştur. Demek ki bu durumdan çok da medet ummamak gerekiyor. Pkk meselesi siyasal ve toplumsal bir sorundur. İktidarların basiretsizliğinin acizliğinin göstergesidir. Örgütün elinden Amerikan silahları çıkacak ve sen hala ABD ye yağ çekip peşinde köle olacaksın. Bu nasıl kabul edilebilir. PKK nın çökmesi bu şartlarda hiç mümkün görünmüyor benim gözüme. Bu ülke herşeyden önce toplumsal, siyasal, ekonomik sorunlarını çözsün. Bu ülkede terörden nemalanıp, siyasal islamı tarihi boyunca desteklemiş ve kendini milliyetçi göstermek yoluyla terörün azdığı dönemlerde oy patlaması yapan bir siyasal parti var biliyor musunuz? Terör biterse bu parti de biter!!!!! Bu parti terörün bitmesini ister mi???? Terörden oy kazanan bir parti terörün bitmesini ister mi??? Söylediklerinizin tümüne yürekten katiliyorum ve ekliyorum, ABD silahlari nasil PKK'ya gidebilir? Hatta devletimiz biole köhmet altinda biliyorsunuz, cünki PKK'ya silahlarin bir kisminin gene derin devlet araciligiyla verildigi iddaasida var ve hatta PKK-MIT iliskilerinden söz ediliyor. Sadece dis destekli terörüst örgütler bu kadar uzun ömürlü olamazlar diye düsünüyorum ve gercek sorumlularin icimizde oldugu kanisindayim. Söylediginiz gibi terör siyasal ve toplumsal bir sorundur ve konuya bu acidan yaklasmamiz gerekli. Ama sizinde muhakkak takip ettiginiz gibi bu forumda bile bir cok arkadas konuya cok basit bir mantikla bakiyor ve cözüm üretmek isteyenleri derhal terör destekleyicisi ve Türkiye düsmani olarak fisliyorlar. Bu görüs Türkiye genelinde böyle malesef. Hatta sizinde söylediginiz gibi birilerinden hasap sorma zamani ne zaman gelecek diye soranlar bile derhal terörüst destekleyicisi ve vatanhaini ilan ediliyor. Malesef bizlere yillardan beri devamli inkarcilik politikalari asilandi ve devletini asla elestirmeme politikasi uygulandi. Bu kurallarin disina cikanlar top yekün vatanhaini olmuslardir. Umarim sizin gibi düsünen insanlarimizi sayisi cogalir ve artik birilerinden bu akan kanin hesabini sorma zamani gelir. Ben hatta PKK ile olan savasa danisikli dögüs diyorum, cünki baska bir aciklamasini bulamiyorum. Terör bitse ve ülkemizde insanlar gercek demokrasi ve kerdes icinden yasasalar inaninki piyasadaki siyasilerin 99% koltgundan olur.
Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2009 16 yıl Umarim sizin gibi düsünen insanlarimizi sayisi cogalir mı? Bunu bana mı diyorsunuz siz? Karışıklık olmasın ben Rua Alla allaa dünyanın sonu geliyor heralde
Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2009 16 yıl PKK'ya silahlar ABD eliyle verilmektedir.Mit'i veya baska bir hedefi gösterip derin devlet veya PKK isbirlgi yalanlari sadece iftira kampanyasidir. saygilarla
Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2009 16 yıl Umarim sizin gibi düsünen insanlarimizi sayisi cogalir mı? Bunu bana mı diyorsunuz siz? Karışıklık olmasın ben Rua Alla allaa dünyanın sonu geliyor heralde Yoo yooo, ben ne yazdigimi iyi biliyorum. Dünyanin sonu zaten bir gün gelecek, o kadar merak etmeyelim. Siz söyle bir forumda yazilanlari tarayin sonra göreceksiniz ne demek sitedigimi. Hem söyledigimin neresi kötüki?
Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2009 16 yıl PKK'ya silahlar ABD eliyle verilmektedir.Mit'i veya baska bir hedefi gösterip derin devlet veya PKK isbirlgi yalanlari sadece iftira kampanyasidir. saygilarla Vallahi göz önündeki gercekler hicte öyle olmadiginigösteriyor. Rua arkadasa söylemek istedigimde bunlar. Bizler hala gercek sorumlulardan hesap soracagimiz yere, insanlari sadece iftira atiyorlar diye sucluyoruz. JITEM bile neredeyse PKK ya silah akimini kabul etti, ama bizler halaa inadina gözlerimizi kapatiyoruz. Sonrada neden terörö hala var diye yanip tutuduyoruz.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.