Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

AKP'den Ahmet Kaya acilimi...Naasi Turkiye'ye getiriliyor!

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Arkadaşlar TRT Şeş'in güçlendirilmesi için çalışma yapıyor. Farsça ve Arapça yayınlar onu takip edecek. Program içeriğini çeşitlendirebilirsek ben inanıyorum Kuzey Irak'ta olsun Irak'ın daha da merkezine doğru çok daha büyük ilgiler uyandıracak. Biraz TRT'deki arkadaşlarda ürkeklik var. Mesela ben şeyi söylüyorum. Almanya'da olan Şıvan'ı getirebilirsiniz. Ertuğrul Günay Bey'e dedim. "Ahmet Kaya'nın eşiyle bir görüş. Eğer kabrini buraya taşımak isterlerse aldıralım." Olumlu bir yaklaşım söz konusu... Belediye Başkanlığı'ndan Ahmet'le tanışırım. Sağ olsun hangi programa davet etsem gelmiştir. Ücret talep etmemiştir.

Gönderi tarihi:
Şivan Perver'in sesi gerçekten çok güzeldir!

Sayin Domuzbagi,

Bakin Ibrahim tatlises gibi, sesi guzel de olsa, kisilik acisindan sifir olan birsi sirf rejime aykiri degil diye ilahlastiriliyor ama Ahmet Kaya ve Sivan Perwer gibi iki sanatcimiz surgunlerde yasayip oluyor bazen!

Guzel seyler degil bunlar...

Ha bu arada, Sivan'i begenmeniz de cok guzel. Hepsi bizlerin muzigi zaten oyle degil mi? Zenginlik! Ben de Turkce muziksiz yasayamam mesela!

Gönderi tarihi:

Bende Şiwan Perver'i çok severim .Gerçekten güzel ve güçlü bir sesi var.

Ahmet Kaya'ya gelince,bu ara izinli olduğum için gündemi takip edemedim,konu hakkında bilgim yok.

Ahmet Kaya,kim olursun,bir insanı "Kürtçe bir klip" ifadesi ile çatallarla sürmek,tam bir trajedi.

Ben,bir Kürt olarak affetmiyorum.

Getirilip getirilmemesi,biz önce yerler altına alır,sonra ilahlaştırırız.

Menderesi asan biz,onu anan biz!Çelişki.

Gönderi tarihi:

Nazım Hikmet'ten sonra sırada ne var diye düşünmüştük, sıra AHmet Kaya da imiş.

Eşi Gülten Kaya, kardeşi Yusuf Hayaloğlu hasta olduğu için bu konuda konuşmak istememiş.

Herşey ne kadar hızlı gelişiyor, herkese ama herkese kucak açıyorlar.

Madımak, Nazım Hikmet ve Ahmet Kaya.

Kürtçe tv. açılımı derken başımız dönmeye başladı.

Ahmet Kaya'yı severdim, umarım eşi Gülten Kaya bu oyunlara gelmez ve bu teklife olumlu yanıt vermez...

Gönderi tarihi:
Nazım Hikmet'ten sonra sırada ne var diye düşünmüştük, sıra AHmet Kaya da imiş.

Eşi Gülten Kaya, kardeşi Yusuf Hayaloğlu hasta olduğu için bu konuda konuşmak istememiş.

Herşey ne kadar hızlı gelişiyor, herkese ama herkese kucak açıyorlar.

Madımak, Nazım Hikmet ve Ahmet Kaya.

Kürtçe tv. açılımı derken başımız dönmeye başladı.

Ahmet Kaya'yı severdim, umarım eşi Gülten Kaya bu oyunlara gelmez ve bu teklife olumlu yanıt vermez...

sağlığında fettullah gülen'le dans etmişti kendisi. şimdi akp gibi bir partinin açılımına ailesi soğuk bakmamalı bence. ahmet kaya'nın bazı şarkılarını ben de çok severim. ama nazım hikmet gibi bir sanatçıyla aynı kefeye koyup değerlendirme yapmamak gerek.

Gönderi tarihi:

Nazım Hikmet ve Ahmet Kaya'yı aynı kefede değerlendirmiyorum.

Sadece mevcut hükümetin açılımlarını örneklendirmek adına, isimleri aynı cümle içersinde kullandım.

Ahmet Kaya'nın Fettullahçılarla yakınlığını bilmiyorum.Sizin ima etmeye çalıştığınız tarzda bir yakınlık olsaydı eğer gizli iktidar Fettullah ve cemaati muhtemelen onun sürgünde ölmesine izin vermezdi diye düşünüyorum.

Gönderi tarihi:
sağlığında fettullah gülen'le dans etmişti kendisi. şimdi akp gibi bir partinin açılımına ailesi soğuk bakmamalı bence. ahmet kaya'nın bazı şarkılarını ben de çok severim. ama nazım hikmet gibi bir sanatçıyla aynı kefeye koyup değerlendirme yapmamak gerek.

Sevgili Rua,olaya bakışımız aynı kefeye koymakla ilgili değil,olamaz da...

Ama inanın ki,bu samimiyetsizlik ve maskeler,artık yeter dedirtiyor.

Ahmet Kaya yada ailesi değil,o ödül gecesidir beni bu konuda kaygılandıran,kıran.

Nazım Hikmet'i dün vatan haini ilan eden zihniyette oradaydı.

sevgiler....

Gönderi tarihi:
Bende Şiwan Perver'i çok severim .Gerçekten güzel ve güçlü bir sesi var.

Ahmet Kaya'ya gelince,bu ara izinli olduğum için gündemi takip edemedim,konu hakkında bilgim yok.

Ahmet Kaya,kim olursun,bir insanı "Kürtçe bir klip" ifadesi ile çatallarla sürmek,tam bir trajedi.

Ben,bir Kürt olarak affetmiyorum.

Getirilip getirilmemesi,biz önce yerler altına alır,sonra ilahlaştırırız.

Menderesi asan biz,onu anan biz!Çelişki.

Pkk teröristlerine ağıtlar yazdığını ve terörist öcalan için yaptığı apoyu özledik adlı şarkısınıda unutmadık...

Bu zihniyetleri görmezden gelip onları ilah yapmaya çalışan zihniyetleride ben af etmiyorum...

Gönderi tarihi:

Sadece mevcut hükümetin açılımlarını örneklendirmek adına, isimleri aynı cümle içersinde kullandım.

Ahmet Kaya'nın Fettullahçılarla yakınlığını bilmiyorum.Sizin ima etmeye çalıştığınız tarzda bir yakınlık olsaydı eğer gizli iktidar Fettullah ve cemaati muhtemelen onun sürgünde ölmesine izin vermezdi diye düşünüyorum.

sürgünden kastınız nedir? ahmet kaya sürgüne mi gönderilmişti?

benim bilidiğim kendi isteğiyle yurt dışına çıktı, orda da öldü. burada terör örgütüyle bağlantıda olduğu iddia edilmişti. yargılanacağı yönünde söylentiler başladı. sanırım o ara sıvışmış. daha sonra arandı ama bulunamadı tabi.

yoksa kendisini kovan falan olmadı. masum olduğuna kendisi inansaydı kaçmazdı sanırım.

Gönderi tarihi:

Sürgün değil kendi isteğiyle gitti. Yargılanağı konusunda söylentiler çıkmıştı. Ne derece doğru ya da yanlış bilinmez ama; neden gitme gereği duydu acaba?

Masumsa neden ülkesini terk etme gereği hissetti? Ve nerde olduğu hiç bilinmedi ?

Gönderi tarihi:
sürgünden kastınız nedir? ahmet kaya sürgüne mi gönderilmişti?

benim bilidiğim kendi isteğiyle yurt dışına çıktı, orda da öldü. burada terör örgütüyle bağlantıda olduğu iddia edilmişti. yargılanacağı yönünde söylentiler başladı. sanırım o ara sıvışmış. daha sonra arandı ama bulunamadı tabi.

yoksa kendisini kovan falan olmadı. masum olduğuna kendisi inansaydı kaçmazdı sanırım.

Ben kürtçe bir klip çekeceğim dedi, çatallar bıçaklar havada uçuştu.

Kendisinin insan onurunu, gururunu hiçe sayıp bu kadar küçültücü davrananlar hakkında hiç bir işlem yapılmadı.

Kendisi ise bir gecede terörist ilan edildi ve gitmesinin bütün koşulları hazırlandı.

Serdar Ortaç, kendisine çatal bıçak fırlatanlardan biriydi.Ergenekon iddanamesinde adı var ve kendisi asker kaçağıdır.

Hakkında herhangi bir işlem yapılmış mı acaba.

İsmail Türüt, Hrant Dink cinayetinin ardından Ogün Samast için türkü yaptı, bir ceza kesildi mi.

Söz konusu kürtçe olursa, "linç"

Gönderi tarihi:
Ben kürtçe bir klip çekeceğim dedi, çatallar bıçaklar havada uçuştu.

Kendisinin insan onurunu, gururunu hiçe sayıp bu kadar küçültücü davrananlar hakkında hiç bir işlem yapılmadı.

Kendisi ise bir gecede terörist ilan edildi ve gitmesinin bütün koşulları hazırlandı.

Serdar Ortaç, kendisine çatal bıçak fırlatanlardan biriydi.Ergenekon iddanamesinde adı var ve kendisi asker kaçağıdır.

Hakkında herhangi bir işlem yapılmış mı acaba.

İsmail Türüt, Hrant Dink cinayetinin ardından Ogün Samast için türkü yaptı, bir ceza kesildi mi.

Söz konusu kürtçe olursa, "linç"

kürtçe şarkı yapmak yasal olarak suç kabul edilmemektedir ve bunu ilk ve tek yapacak olan da ahmet kaya değildi. ayrıca linç edilmedi. serdar ortaç kim yahu? serdar ortaç üzerine çatal attı diye mi kaçtı yani? kendisini mücadele adamı olarak tanımlayan biri serdar ortaç diye bi vatandaş üzerine çatal attı diye zor durumda kaldı ha? komik değil mi yaa allah aşkına?

Gönderi tarihi:
kürtçe şarkı yapmak yasal olarak suç kabul edilmemektedir ve bunu ilk ve tek yapacak olan da ahmet kaya değildi. ayrıca linç edilmedi. serdar ortaç kim yahu? serdar ortaç üzerine çatal attı diye mi kaçtı yani? kendisini mücadele adamı olarak tanımlayan biri serdar ortaç diye bi vatandaş üzerine çatal attı diye zor durumda kaldı ha? komik değil mi yaa allah aşkına?

Rua bence de çok komik :D Serdar Ortaç :D Demek adamcağız bu yüzden mi gitmiş :P

Kürtçe şarkılar yasak olsa bugün sanırım trt şeş 'te açılmazdı. -_-

Gönderi tarihi:

Kürtçe suç değildi de neden kendisine bu kadar tepki gösterildi peki.

o tepkiselliğin bir nedeni olmalı öyle değil mi.

Serdar Ortaç o gecedeki örneklerden biridir.

Mücadele etmeniz için bir mücadele alanı gerekiyor.

Haktan hukuktan falan bahsediyorsunuz hoş da, bu alan için bir istekti kendisinin kürtçe klip çekme heveside.

Buna bile tahammül edemediler.

Gönderi tarihi:

Kürtçe şarkılar yasak olsa bugün sanırım trt şeş 'te açılmazdı. -_-

zaten ahmet kaya meselesinden önce de kürtçe şarkı söyleyenler vardı. bugünde tüm tv kanallarında rastlamak mümkün.tabi dediğin gibi trt'de de var. böyle bir yasak yok.

Gönderi tarihi:
Sürgün değil kendi isteğiyle gitti. Yargılanağı konusunda söylentiler çıkmıştı. Ne derece doğru ya da yanlış bilinmez ama; neden gitme gereği duydu acaba?

Masumsa neden ülkesini terk etme gereği hissetti? Ve nerde olduğu hiç bilinmedi ?

Sevgili arkadaşım,neden yakalanmayı beklensin?Bakınız,bu ülkede yıllarca suçsuz halde hapishanede yatanlar var :( Ahmet Kaya,suçsuzdu,tek suçu Kürtçe klipten ibaretti.O tepkilere,o çatallara lütfen bir daha bakalım.

zaten ahmet kaya meselesinden önce de kürtçe şarkı söyleyenler vardı. bugünde tüm tv kanallarında rastlamak mümkün.tabi dediğin gibi trt'de de var. böyle bir yasak yok.

Hiçbir yasa bir dili kısıtlamaz zaten,buna hakkı yoktur.Dün Kürtçe yasaktı,hem de keyfi.Hala da çiftestandartla olan bir dil yasağı mevcut.... :)

Gönderi tarihi:

Sevgili arkadaşım,neden yakalanmayı beklesin?Bakınız,bu ülkede yıllarca suçsuz halde hapishanede yatanlar var :( Ahmet Kaya,suçsuzdu,tek suçu Kürtçe kliple ilgili olan isteğiydi.O tepkilere,o çatallara lütfen bir daha bakalım.

Hiçbir yasa bir dili kısıtlamaz zaten,buna hakkı yoktur.Dün Kürtçe yasaktı,hem de keyfi.Hala da çiftestandartla olan bir dil yasağı mevcut.... :)

Gönderi tarihi:
Kürtçe suç değildi de neden kendisine bu kadar tepki gösterildi peki.

o tepkiselliğin bir nedeni olmalı öyle değil mi.

Serdar Ortaç o gecedeki örneklerden biridir.

Mücadele etmeniz için bir mücadele alanı gerekiyor.

Haktan hukuktan falan bahsediyorsunuz hoş da, bu alan için bir istekti kendisinin kürtçe klip çekme heveside.

Buna bile tahammül edemediler.

efendim tepkiyle suç kavramlarının ne ilgisi var. birileri sizi beğenmez tepki gösterir. bu sizin biri size tepki gösterdi diye hapse girmenizi gerektirir mi? burada bana da birileri tepki gösteriyor. ama bu yüzden ahakkımda soruşturma açılmadı ya da memleketi terketme gereği duymadım :)

birileri ahmet kayanın klibine tahammül edemediyse bunun hesabını ben mi vereceğim. kaldı ki tahammül edemeyen varsa o ahmet kayayla tahammül edemeyen arasındaki sorun. bunun hesabını ben verecek değilim. ama bu tahammülsüzlük ülkeden kaçmak için bir gerekçe değildir.

Gönderi tarihi:
Sevgili arkadaşım,neden yakalanmayı beklensin?Bakınız,bu ülkede yıllarca suçsuz halde hapishanede yatanlar var :( Ahmet Kaya,suçsuzdu,tek suçu Kürtçe klipten ibaretti.O tepkilere,o çatallara lütfen bir daha bakalım.

Mavi Ahmet Kaya'nın bazı şarkıları veya anlamını bilmediğim birkaç kürtçe şarkıyı bende severek dinliyorum. Anlamıyorum ama melodileri hoşuma gidiyor.

Elbette suçsuz olarak hapishanede yatanlar olabilir ki en güzel örnekleri de ergenekon davasında -_-

Sadece sürülmedi Ahmet Kaya gitmek istedi madem mücadelesi Kürtçe klipti neden savaşmadı yurdunda kalıp ? Neden gitmeyi tercih etti? ZOr muydu istediğini başarması? Zorsa bugün nasıl insanlar kürtçe konuşup kürtçe klipler çekebiliyorlar?

Gönderi tarihi:

Dünya konjektörü artık değişiyor.

Bu değşime ayak direyenleri bugün tasfiye ediyorlar.

Ahmet Kaya yaşarken, değişim malesef bu yön de değildi.

Bu değişimi yaratanda bugün ki AKP hükümeti değildir.

Onların yerine başka bir parti de hükümette olsaydı bu değişim gene gerçekleşecekti...

Gönderi tarihi:

maviciğim nerede bu yasak? televizyonlarda acılı acılı söylüyor insanlar. :) hangisine kim tepki gösteriyor?

Gönderi tarihi:
Mavi Ahmet Kaya'nın bazı şarkıları veya anlamını bilmediğim birkaç kürtçe şarkıyı bende severek dinliyorum. Anlamıyorum ama melodileri hoşuma gidiyor.

Elbette suçsuz olarak hapishanede yatanlar olabilir ki en güzel örnekleri de ergenekon davasında -_-

Sadece sürülmedi Ahmet Kaya gitmek istedi madem mücadelesi Kürtçe klipti neden savaşmadı yurdunda kalıp ? Neden gitmeyi tercih etti? ZOr muydu istediğini başarması? Zorsa bugün nasıl insanlar kürtçe konuşup kürtçe klipler çekebiliyorlar?

Deniz kızım,parmağımı salata yapmaya çalışırken kestiğimden dolayı,düşündüklerimi net ifade edemiyorum.Tek elle yazınca,olmuyor :(

Ama inan ki,o kadar basit değil.Dünümüz parlak değil,bugünümüz parlak değil.Ahmet Kaya,ne için bedel ödeyecekti,kimin için?

O kendisi için iyi olduğunu düşündüğünü yaptı.Gitmek istemedi,gitmek zorunda kaldı.Bunun adı da sürgündür.

Ahmet Kaya,öncesin de (ödül gecesi) şarkıları dönemi yansıtsa da tepkinin kendisi değildi.Ve yasaklanmadı...Deniz,lütfen bana tahammülsüzlüğün hemen ertesinde başlayan,alkış tufanının anlamını yaz,inan ki anlayamıyorum.

....sevgiler.

,,

Gönderi tarihi:
maviciğim nerede bu yasak? televizyonlarda acılı acılı söylüyor insanlar. :) hangisine kim tepki gösteriyor?

Bu yasak,küçükken gizlice dinlediğimiz kasetlerdeydi,Ermeni radyolarında Kürtçe'yi bekleşiyimizdeydi,en sonunda başlayan,kısa süreli olsa da can yakan dil yasağındaydı :)

Gönderi tarihi:
Deniz kızım,parmağımı salata yapmaya çalışırken kestiğimden dolayı,düşündüklerimi net ifade edemiyorum.Tek elle yazınca,olmuyor :(

Ama inan ki,o kadar basit değil.Dünümüz parlak değil,bugünümüz parlak değil.Ahmet Kaya,ne için bedel ödeyecekti,kimin için?

O kendisi için iyi olduğunu düşündüğünü yaptı.Gitmek istemedi,gitmek zorunda kaldı.Bunun adı da sürgündür.

Ahmet Kaya,öncesin de (ödül gecesi) şarkıları dönemi yansıtsa da tepkinin kendisi değildi.Ve yasaklanmadı...Deniz,lütfen bana tahammülsüzlüğün hemen ertesinde başlayan,alkış tufanının anlamını yaz,inan ki anlayamıyorum.

....sevgiler.

,,

Mavicim geçmiş olsun :flowers: ( beceriksizlik kötü tabi ben şahsen yemek konusunda başarılıyım ( rua patates kaç dk kaynıyordu ya :islik:) )

Tamam kendisine tepki gösterilmiş olabilir, söylemek istediğim gitmeyip savaşması gerekiyordu ! Kendini ifade etmeliydi yoksa kaçmak zorunda olduğu bir durum mu vardı ki ;) .

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.