Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2009 16 yıl Admin 81. Oscar Ödülleri sahiplerini buldu 81. Oscar Ödülleri sahiplerini buldu. Slumdog Millionare 7 dalda birden ödül kazanarak geceye damgasını vurdu. Törende heykelciğini alamayan tek yıldız En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar’ının sahibi Heath Ledger oldu. KAZANANLAR: EN İYİ FİLM (Kenar Mahallenin Milyoner İti - Slumdog Millionaire) EN İYİ YÖNETMEN Danny Boyle (Kenar Mahallenin Milyoner İti - Slumdog Millionaire) EN İYİ KADIN OYUNCU Kate Winslet (The Reader) EN İYİ ERKEK OYUNCU Sean Penn (Milk) EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU Penélope Cruz (Vicky Cristina Barcelona) EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU Heath Ledger (Kara Şövalye - Batman - The Dark Knight) EN İYİ ÖZGÜN SENARYO Dustin Lance Black (Milk) EN İYİ UYARLAMA SENARYO Simon Beaufoy (Kenar Mahallenin Milyoner İti - Slumdog Millionaire) EN İYİ ANİMASYON FİLM Andrew Stanton (Wall-E) EN İYİ KISA ANİMASYON FİLM Kunio Kato (La Masion En Petit Cubes) EN İYİ SANAT YÖNETMENİ Donald Graham Burt (Benjamin Button'un Tuhaf Hikayesi - The Curious Case of Benjamin Button) EN İYİ KOSTÜM Michael O’Connor (The Duchess) EN İYİ MAKYAJ Greg Cannom (Benjamin Button'un Tuhaf Hikayesi - The Curious Case of Benjamin Button) EN İYİ GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ Anthony Dod Mantle (Kenar Mahallenin Milyoner İti - Slumdog Millionaire) EN İYİ KISA FİLM Jochen Alexander Freydank (Kenar Mahallenin Milyoner İti - Slumdog Millionaire) EN İYİ BELGESEL VE KISA BELGESEL James Marsh and Simon Chinn (Man On Wire) ve Megan Mylan (Smile Pinki) EN İYİ GÖRSEL EFEKT Eric Barba, Steve Preeg, Burt Dalton and Craig Barron (Benjamin Button'un Tuhaf Hikayesi - The Curious Case of Benjamin Button) EN İYİ SES MOTAJI VE MİKSAJI Richard King (Kara Şövalye - Batman - The Dark Knight) ve Ian Tapp, Richard Pryke and Resul Pookutty (Kenar Mahallenin Milyoner İti - Slumdog Millionaire) EN İYİ KURGU Chris Dickens (Kenar Mahallenin Milyoner İti - Slumdog Millionaire) EN İYİ FİLM MÜZİĞİ A.R. Rahman (Kenar Mahallenin Milyoner İti - Slumdog Millionaire) EN İYİ ŞARKI “O Saya” A.R. Rahman and Maya Arulpragasam (Kenar Mahallenin Milyoner İti - Slumdog Millionaire) ÖZEL ÖDÜL Jerry Lewis EN İYİ YABANCI FİLM Yojiro Takita (Departures-Japonya)
Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2009 16 yıl ben Brad Pitt'in The Curious Case Of Benjamin Button ile oscarı alır diye düşünüyordum.Yanılmışım ama Sean Penn filmi Milk'i görmediğim halde oyunculuğunu göz önüne alınca hak ettiğini düşünüyorum.yinede oscar alan filmleri görüp değerlendirmekte fayda var..
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.