Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2009 Admin Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2009 Milk (2008) Bir Sean Penn hayranı olarak kendimi izlemem gerektiğine inandırdım ve izledim. Bir insanın bu kadar yetenekli olabileceğini düşünemiyorsunuz. Sean Penn ve Josh Brolin filme inanılmaz anlam kazandıran bu ikilinin sonucunda Sean Penn Oskarı aldığınıda belirtmek istiyorum. Gerçeklere dayanan bu filmde Sean Penn Açık olarak Gay olan Harvey Milk'in hayatını canlandırmaktadır. Eşcinsellerin simgesi haline gelen ve onların haklarını ve isteklerini açık olarak gösterilere dönüştüren Milk daha sonra politikaya atılarak aynı haklarını savunuculuğuna devam etmiş ve sonunda acı bir sonada imza atmıştır... Bu filmi Sean Penn için ve ayrıca OSKAR töreninde yaptığı konuşma için seyredin diyorum. Kaçırmayın... Yönetmen: Gus Van Sant Oyuncular: Sean Penn, Emile Hirsch, James Franco, Josh Brolin, Diego Luna, Brandon Boyce, Denis O'Hare, Alison Pill, Victor Garber, Carol Ruth Silver Sean Penn (in an Oscar-winning role) stars in this fact-based drama about Harvey Milk, the openly gay activist and San Francisco politician who was murdered along with mayor George Moscone (Victor Garber) by disgruntled city employee Dan White (Josh Brolin, in an Oscar-nominated role) in 1978. Director Gus Van Sant's compelling biopic (nominated for a Best Picture Academy Award) co-stars Emile Hirsch, James Franco and Diego Luna. Director: Gus Van Sant Cast: Sean Penn, Emile Hirsch, James Franco, Josh Brolin, Diego Luna, Brandon Boyce, Denis O'Hare, Alison Pill, Victor Garber, Carol Ruth Silver Not: Filmin ismine bazı Türk sinema siteleri 'SÜT' olarak çevirmişler ama bence yanlış olmuş çünkü Filmin ismi, hakkında film çevrilen kişinin soyadı ve özel isim... Bu nedenle çeviri yapılması gerekmiyor... Sadece belirtmek istedim... Alıntı
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2009 Yazar Admin Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2009 Sean Penn'in Oskarı Aldığında yaptığı kabul konuşması "Çok açık olarak söylemek istiyorum ki bana çok minnettar olmanız gerekiyor... bla bla bla Son olarak iki şey Eşcinseller aleyhine verilen oylar tam olarak rezalettir ve onu verenler rezalete ortak olanlardır Eşit haklar herkes içindir. Öyle bir ülkede yaşıyoruzki çok iyi bir insanı başkan seçtik ve inanıyorum ki bir gün bu ülkede de herkese eşit hakları sağlayacağız" Kısaca özetledim... Alıntı
Φ PufLand Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2010 Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2010 Sean Penn kesinlikle oynamamış, resmen yaşamış. Ne kadar gerçekti öyle yahu, neyse Film çok etkili ve güzeldi... Gerçek bir hayat hikayesi olması filmi daha da etkili yapıyor elbette. Bir de filmden sonra resimler geçiyor. Oyuncuların, yaşayan kişilere çok benzemesi, özenle seçilmesi de dikkat edilecek noktalardan biriydi.. Film sadece gaylerle ilgili sorunlardan başka, temel sorunun da altını çiziyor; reddedilmek, ahlaki açıdan yanlış bulunmak, karşılığında heteroseksüel hayatın veya uhrevi yaşamın bile değil düpe düz yokluğun dayatılması; kültürel, cinsel, ahlaki, düşünsel yokluk... sadece gaylerin değil herkesin hayatını zorlaştıran bağnazlığa, durağan bir noktanın doğru yol olarak dayatılmasına karşı çıkan bir film. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.