Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

• Admin
Gönderi tarihi:

Milk (2008)

Bir Sean Penn hayranı olarak kendimi izlemem gerektiğine inandırdım ve izledim. Bir insanın bu kadar yetenekli olabileceğini düşünemiyorsunuz. Sean Penn ve Josh Brolin filme inanılmaz anlam kazandıran bu ikilinin sonucunda Sean Penn Oskarı aldığınıda belirtmek istiyorum. Gerçeklere dayanan bu filmde Sean Penn Açık olarak Gay olan Harvey Milk'in hayatını canlandırmaktadır. Eşcinsellerin simgesi haline gelen ve onların haklarını ve isteklerini açık olarak gösterilere dönüştüren Milk daha sonra politikaya atılarak aynı haklarını savunuculuğuna devam etmiş ve sonunda acı bir sonada imza atmıştır... Bu filmi Sean Penn için ve ayrıca OSKAR töreninde yaptığı konuşma için seyredin diyorum. Kaçırmayın...

Yönetmen: Gus Van Sant

Oyuncular: Sean Penn, Emile Hirsch, James Franco, Josh Brolin, Diego Luna, Brandon Boyce, Denis O'Hare, Alison Pill, Victor Garber, Carol Ruth Silver

post-2-1235453010_thumb.jpg

Sean Penn (in an Oscar-winning role) stars in this fact-based drama about Harvey Milk, the openly gay activist and San Francisco politician who was murdered along with mayor George Moscone (Victor Garber) by disgruntled city employee Dan White (Josh Brolin, in an Oscar-nominated role) in 1978. Director Gus Van Sant's compelling biopic (nominated for a Best Picture Academy Award) co-stars Emile Hirsch, James Franco and Diego Luna.

Director: Gus Van Sant

Cast: Sean Penn, Emile Hirsch, James Franco, Josh Brolin, Diego Luna, Brandon Boyce, Denis O'Hare, Alison Pill, Victor Garber, Carol Ruth Silver

Not: Filmin ismine bazı Türk sinema siteleri 'SÜT' olarak çevirmişler ama bence yanlış olmuş çünkü Filmin ismi, hakkında film çevrilen kişinin soyadı ve özel isim... Bu nedenle çeviri yapılması gerekmiyor... Sadece belirtmek istedim...

• Admin
Gönderi tarihi:

Sean Penn'in Oskarı Aldığında yaptığı kabul konuşması

"Çok açık olarak söylemek istiyorum ki bana çok minnettar olmanız gerekiyor...

bla bla bla

Son olarak iki şey

Eşcinseller aleyhine verilen oylar tam olarak rezalettir ve onu verenler rezalete ortak olanlardır

Eşit haklar herkes içindir.

Öyle bir ülkede yaşıyoruzki çok iyi bir insanı başkan seçtik

ve inanıyorum ki bir gün bu ülkede de herkese eşit hakları sağlayacağız"

Kısaca özetledim... :)

• 1 yıl sonra...
Gönderi tarihi:

Sean Penn kesinlikle oynamamış, resmen yaşamış. Ne kadar gerçekti öyle yahu, neyse

Film çok etkili ve güzeldi... Gerçek bir hayat hikayesi olması filmi daha da etkili yapıyor elbette. Bir de filmden sonra resimler geçiyor. Oyuncuların, yaşayan kişilere çok benzemesi, özenle seçilmesi de dikkat edilecek noktalardan biriydi..

Film sadece gaylerle ilgili sorunlardan başka, temel sorunun da altını çiziyor; reddedilmek, ahlaki açıdan yanlış bulunmak, karşılığında heteroseksüel hayatın veya uhrevi yaşamın bile değil düpe düz yokluğun dayatılması; kültürel, cinsel, ahlaki, düşünsel yokluk... sadece gaylerin değil herkesin hayatını zorlaştıran bağnazlığa, durağan bir noktanın doğru yol olarak dayatılmasına karşı çıkan bir film.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.