Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kedinizle Oynayabileceğiniz Oyunlar


İstanbul

Önerilen İletiler

:cat:Kediler aşırı derecede oyuncu ve eğlence düşkünüdür. Vakitlerinin çoğunu yeni oyunlar icat ederek geçirirler.

 

Çoğu kedinin kendine ait fikirleri vardır; onun sadece yüzüne oyuncak tutarak sizinle oynamasını bekleyemezsiniz. Onunla sizin istediğiniz zaman oynamak, etrafta zıplamasını sağlamak veya onu bir plana tabi tutmak pek de mümkün değildir. Kediler oldukça bağımsız varlıklardır; bu sebeple onları fethetmenin tek yolu bunu onların fikriymiş gibi göstermektir. Bu da çok zor değil, çünkü kedilerin büyük çoğunluğu oyun oynamayı zaten çok sever.

 

 

İşte size kedinizle oynayabileceğiniz bazı oyunlar ve oyuncaklar.

 

Kedilerin kendi kendine oynayabildiği oyunlar

 

Kediler yeni oyunlar bularak kendi kendilerine saatlerce eğlenebilirler. Sizin yapmanız gereken tek şey ona pingpong topu, bir yumak yün ya da hareket eden oyuncaklar gibi oyun oynamasını mümkün kılacak bir şeyler vermek. Bazı kediler yün yemeyi çok sever, bu sebeple ona bir yumak verdiğiniz zaman onu yemediğinden, onunla sadece oynadığından emin olun.

 

 

Karton kutular

 

Sıradan bir karton kutu kediniz için çok güzel bir hediye olabilir. İçine bir şeyler saklayabilir ya da hatta kendisi içine saklanabilir. Eğer iki kediniz varsa onların saklambaç oynadığını bile görebilirsiniz. Kutunun sağlam olduğundan ve içine girdikten sonra çıkabileceğinden ve oynarken kutuyu kemirmediğinden emin olun.

 

 

Sahte fare

 

İlgisini çekebilecek bir cismi bir ipe bağlayın ve onu kedinizin gözünün önünde sallayın. O, bunun bir fare olmadığını anlayacaktır fakat sizinle oynayacağı bir oyunmuş gibi davranabilir. İşler tamamen onun hayal gücüne kalmış durumda. Kediniz o sırada acımasız bir avcı olabilir ve bu oyun onu saatlerce oynayacak şekilde aktif tutabilir. Sahte fareyi ya havaya kaldırın ya da yerde sürükleyin. Sadece elinizi ondan uzak tuttuğunuzdan emin olun ki, sizi yanlışlıkla tırmalamasın.

 

Folyo ile kaplanmış bir top da onun bütün oyun zevkini ortaya çıkarabilir. Fakat topun iyi sarıldığından emin olun ki kediniz onu çiğneyip bazı parçalarını yutmasın.

 

Eğer kediniz sizin deri ayakkabılarınızı koklamayı seviyorsa, deri oyuncakları da koklayıp onlarla oynamayı da sevebilir.

 

 

Diğer oyuncaklar

 

Bazı kediler gazete ile oynayıp altına yatmaya bayılır, çünkü gazetenin kokusunu, çıkardığı sesi ve onunla boğuşmayı severler. Eğer sizin kediniz de bunlardan biriyse geniş bir kese kağıdı onu saatlerce oyalayabilir. Hatta onun içine birkaç oyuncak koymak bile daha zevkli olabilir.

 

Oyuncaklar için diğer alternatifler; şişe mantarları, ucuna renkli şerit bağlanmış boş kaplama kağıdı ruloları, boş rujlar, eski tenis topları, içi kumaş dolu eski çoraplar olabilir.

 

Eğer yapabiliyorsanız, kedinizin içeri tırmanması için bazı alanlar yapmanız iyi bir fikir olabilir. Kağıtları tırmalamak veya çerçevelere tırmanmak ona egzersiz yapması için mükemmel fırsatlar sunabilir.

 

 

Attığınız oyuncağı geri getirecek mi?

 

Çoğu kedi attığınız bir şeyi köpekler gibi gidip getirmez. Ancak, bazı kediler, sahipleri atsın onlar da peşinden koşup alsınlar diye aniden oyuncakları atıp onları sahiplerine geri getirirler. Diğer kediler de oyunun daha kedilere özgü halini öğreneceklerdir. Tahmin edeceğiniz gibi oyun onların kuralları ile oynanmalıdır. Kedinizi attığınız oyuncağı getirmeye ikna etme yöntemleri:

 

Kedinizin çok sevdiği küçük, hafif ve atması kolay bir oyuncağı alın. Kedinizi çağırın. Adını bilmiyormuş gibi davranacaktır ama bilir. Oyuncağı yukarı aşağı atıp yakalayın. Oyuncakla oynayın. Döndürün, çevirin ve eğlenin.

 

 

Kediniz izliyor mu? Eğer izliyorsa devam edin, izlemiyorsa bırakın.

 

Oyuncağı görebileceği şekilde bir koltuğa oturun ve oyuncağı kedinizin yakınına doğru yuvarlayarak atın. Bırakın biraz oynasın. Sıkılmak üzereyken oturduğunuz yerden onu çağırın. Eğer kediniz bakarsa kalkıp oyuncağı alın ve yerinize oturun.

 

 

Oturduğunuz yerden atma rutinini yapın. Yaklaşık günde iki kere 10’ar dakika oynayın.

 

Bazı kediler bunu anlayacak ve oyuncağı size getirecektir. Artık oyun olduğunu biliyorsa; siz onu daha zevkli hale getirebilirsiniz. Örneğin, oyuncağı bir engelin arkasına atıp kedinizin onu alması için uğraşmasını sağlayabilirsiniz.

 

Ama her kedi bu oyun için heyecanlanmayabilir. Eğer kediniz oyunu beğenmezse, en azından onu oyuna dahil etmek için egzersiz yapmış olacaksınız.

 

 

Koşuşturmacalı oyunlar

 

Kediniz bazen bir oyuna sizin de onunla oynayacağınızı umarak başlar. Buna en iyi örnek ise; kediniz bazen evin içinde koşmaya başlarsa sizin onu kovalamanızı istiyor demektir. Bazı kediler bunu her gün belli saatlerde yaparlar; özellikle de geceleri siz yatağa gitmek ve rahatlamak için hazırken! Eğer kediniz sizin önünüzde sağa sola koşup perdelerin arkasına saklanıyorsa onun peşinden koşun, perdeyi açın ne yaptığına bakın. Eğer karşıdaki odaya koşarak gidip yine bir şeylerin arkasına saklanıyorsa oyuna devam etmek istiyor demektir. Bu, ikinizin de egzersiz yapması için son derece iyi bir fırsat.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.