Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

13 Şubat 2009

Avrupa'nın ortasında vahşet

7345920.jpg

Avrupa'nın ortasında vahşet

Medeniyetin beşiği olarak bilinen Avrupa'nın tam göbeğinde inanılması güç bir vahşet yaşandı.

İŞTE VAHŞET FOTOĞRAFLARI

7345963.jpg

İsviçre'de yaşayan Brezilyalı avukat Paula Oliveira ülkenin ırkçı partisi İsviçre Halk Partisi yandaşları tarafından kaçırıldı. Genç kadının karnına ve bacaklarına bıçakla partinin isminin baş harfları olan "SVP" harfleri kazıldı.

Geçen pazartesi günü ırkçı Neo-Naziler tarafından kaçırılan Brezilyalı avukat, saldırıya uğradığı sırada ise üstelik hamileydi.

DİPLOMATİK KRİZ

Vahşetin ortaya çıkmasından sonra Brezilya Dışişleri Bakanı Celso Amorim ülkesindeki İsviçre Büyükelçisi Rudolf Baerfuss'u makamına çağırarak soruşturma hakkında bilgi istedi. Brezilya soruşturmanın şeffaf yürütülmesi ve olayın üstünün kapatılmaması için İsviçre'den garanti istedi.hurriyet.

Gönderi tarihi:

Avrupa'da ki faşizm hiç bir zaman yok olmadı ki, sadece kısmen bastırılmıştır...

İtalya'da camilerden halılar toplatılmakta, namaz yasağı getirilmekte, yabancı lokantalar kapatılmakta, bütün bunlar İtalyan Milliyetçiliği adına yapılıyor...

Haçlı zihniyeti hala devam ediyor, bakmayın siz hümanist göründüklerine ellerine fırsat geçmeye görsün...

Gönderi tarihi:
13 Şubat 2009

.

.

DİPLOMATİK KRİZ

Vahşetin ortaya çıkmasından sonra Brezilya Dışişleri Bakanı Celso Amorim ülkesindeki İsviçre Büyükelçisi Rudolf Baerfuss'u makamına çağırarak soruşturma hakkında bilgi istedi. Brezilya soruşturmanın şeffaf yürütülmesi ve olayın üstünün kapatılmaması için İsviçre'den garanti istedi.hurriyet.

Avrupali ve cagdas olmak demek, o ülkede irkciligin olmadigi anlamina gelmez. Irkcilik dünyanin her yerinde ayni dehsesttir.

Dolayisiyla insanligin en büyük düsmani irkcilardir. Bunu devamli buradan dile getiriyoruz. Bu anlamda bizlerde gercekten irkciliga karsi duruyorsak irkci söylemlerden ve eylemlerden uzak durmaliyiz ve yapanlarida masum bir davranis ve tepki diye göstererek desteklememeliyiz.

Gönderi tarihi:

Etnik ayrımcılıkta bir ırkçılıktır değil mi dünyahepmizin :)

Yani Ulus bilincinde olmak gerek, etnik kimlik peşinde değil... :)

Gönderi tarihi:
Etnik ayrımcılıkta bir ırkçılıktır değil mi dünyahepmizin :)

Yani Ulus bilincinde olmak gerek, etnik kimlik peşinde değil... :)

Insanlarin etnik kökenlerini ret etmelerini bekleyemeyiz. Birbirinden farkli konulardir. Ama sunu söyleyebiliriz, etnik kökenlilerde tabiiki irkci olabiliyorlar, cünki irkciligin siniri yok malesef.

Bakiniz Avrupa ülkelerinde bir cok Türk asilli ama Alman, Hollanda, Fransiz, .... vatandaslarimiz var. Kimse onlardan etnik kökenlerini unutup ulus bilincinde hareket etmelerini beklemiyor ve bekleyemezde. Sen ve ben de bu tür bir gelisime karsi dururuz. Dolayisiyle ben Almanya'da yasayan bir Türk asilli Alman'im derken irkcilik olmuyorsa, Türkiye'de de baska bir etnik guruba ait Türk vatandasinin kendisini benim Almaya örneginde söyledigim gibi tanitmasi irkcilik olmaz.

Eger ben Türkiye'de Kürt, Laz, Cerkez, Ermeni, .... kökenli Türk vatandasiyim diyorsam bunun irkcilikla zerre kadar bir iliskisi yoktur, tam tersi benden etnik kökenimi unutmami beklemek irkciliktir.

Gönderi tarihi:

Alman vatandasligina gecmis olan birisi etnik kökenini kaybetmez ama etnik kökeni icin siyaset yapamaz,yaptigi zaman kulagindan tutar kapiya birakirlar hadi güle güle derler.Alman vatandasi olan bir yabanci Alman yasalarina Alman kültürüne uymakla mükelleftir.

saygilarla

Gönderi tarihi:
  • Yazar
Avrupali ve cagdas olmak demek, o ülkede irkciligin olmadigi anlamina gelmez. Irkcilik dünyanin her yerinde ayni dehsesttir.

Dolayisiyla insanligin en büyük düsmani irkcilardir. Bunu devamli buradan dile getiriyoruz. Bu anlamda bizlerde gercekten irkciliga karsi duruyorsak irkci söylemlerden ve eylemlerden uzak durmaliyiz ve yapanlarida masum bir davranis ve tepki diye göstererek desteklememeliyiz.

Avrupali ne kadar cagdassa bir o kadar da biz cagdasiz.. Avrupalinin cagdasligi cikarlari dogrultusundadir? istersen bunuda aciklik getirebiliriz Avrupali neden cagdas oldu..

bizlerde gercekten irkciliga karsi duruyorsak

Bizler hep irkciliga karsi durduk dünde durduk bugünde duruyoruz unutma ikinci dünya savasin dan kacanlar bizim ülkemizi secmislerdir..

Dün saddamin gazabindan kacan irakli kürtler Türkiyeye siginmistir bu bir milyonun üzerindedir.. bunlardan sadece besini fransa kabul etmistir eger yaniliyorsam fransa degil almanyadir..

Avrupada her kösede irkcilar büro acabiliyorsa ülkemizde bunu yasama gecirecek bir adim dahi olmamistir..irkcilik ayri bir adimdir milliyetcilik ayri bir adimdir bunuda kavram karmasasinin icine sokmayalim bugün avrupada milliyetciler tarafindan irkcilik sorgulaniyor avrupada milliyetci olmayan tek bir sahis yoktur?

Gönderi tarihi:
  • Yazar
Insanlarin etnik kökenlerini ret etmelerini bekleyemeyiz. Birbirinden farkli konulardir. Ama sunu söyleyebiliriz, etnik kökenlilerde tabiiki irkci olabiliyorlar, cünki irkciligin siniri yok malesef.

Bakiniz Avrupa ülkelerinde bir cok Türk asilli ama Alman, Hollanda, Fransiz, .... vatandaslarimiz var. Kimse onlardan etnik kökenlerini unutup ulus bilincinde hareket etmelerini beklemiyor ve bekleyemezde. Sen ve ben de bu tür bir gelisime karsi dururuz. Dolayisiyle ben Almanya'da yasayan bir Türk asilli Alman'im derken irkcilik olmuyorsa, Türkiye'de de baska bir etnik guruba ait Türk vatandasinin kendisini benim Almaya örneginde söyledigim gibi tanitmasi irkcilik olmaz.

Eger ben Türkiye'de Kürt, Laz, Cerkez, Ermeni, .... kökenli Türk vatandasiyim diyorsam bunun irkcilikla zerre kadar bir iliskisi yoktur, tam tersi benden etnik kökenimi unutmami beklemek irkciliktir.

Bakiniz Avrupa ülkelerinde bir cok Türk asilli ama Alman, Hollanda, Fransiz, .... vatandaslarimiz var. Kimse onlardan etnik kökenlerini unutup ulus bilincinde hareket etmelerini beklemiyor

Beklemiyor ama uyum saglamazsan ülkeyi terk et diyebiliyorlar vede diyorlar ya uyum saglarsin yada terk edersin?

Almanya'da yasayan bir Türk asilli Alman'im derken irkcilik olmuyorsa, Türkiye'de de baska bir etnik guruba ait Türk vatandasinin kendisini benim Almaya örneginde söyledigim gibi tanitmasi irkcilik olmaz.

Ülkemizde ben filan asilli Türküm dedi mi.. diyen kisiye irkcilik oldugunu kim söylemis..

Fakat Avrupada ben filan asilli bir almanim dedin mi kabak tadi verir ya alman gibi tartisirsin yada kendin gibi kararini vermek zorundasin Türk müsün Alman misin derler ki milli menfaetler baska türlü korunmaz..

ikide birde benim dedem mahmutdu diye yola cikamazsin kimse senin dedeni sorgulamaz milletin adini dedenin adinla yontamazsin... Milletin adi privat degildir?

Gönderi tarihi:
Avrupali ne kadar cagdassa bir o kadar da biz cagdasiz.. Avrupalinin cagdasligi cikarlari dogrultusundadir? istersen bunuda aciklik getirebiliriz Avrupali neden cagdas oldu..

.

.

.

Kusura bakmayin ama siz yorumlarimin icerigini anlamadan cevap vermissiniz.

Gönderi tarihi:
  • Yazar
Kusura bakmayin ama siz yorumlarimin icerigini anlamadan cevap vermissiniz.

Biz cagdasiz fakat Avrupa´li neden cagdas oldu? demek ki hem fikiriz :clover:

Gönderi tarihi:
Alman vatandasligina gecmis olan birisi etnik kökenini kaybetmez ama etnik kökeni icin siyaset yapamaz,yaptigi zaman kulagindan tutar kapiya birakirlar hadi güle güle derler.Alman vatandasi olan bir yabanci Alman yasalarina Alman kültürüne uymakla mükelleftir.

saygilarla

Allah Allah, gercekten söylediginiz gibi oldugunu bilmiyordum. Oysa Almanya'da bir cok etnik kökenli Almanlar kendi etnik kökenlerini unutmamak icin devletten beklentileri var ve bunu acikca söylüyorlar. Mesela anadilde egitim. Ama kimse böyle bir istekte bulundugu icin kulagindan cekildigini hatirlamiyorum. Alman kültürüne de uyulacak diye bir sart yok. Uyum icin dogal olarak karsilikli beklentiler var, ama devlet asla Alman kültürü budur ve sen de buna uyacaksin diye ne bir kanun cikartmistir, nede direktifi vardir. Siz herhalde bu iddaanizida herzamanki gibi ddogrulugu yüksek dereceli kaynaklardan almissinizdir, ama malesef gene kaynak göstermemissiniz. Herhalde edebiyat yaptik bu sefer.

Konulari hangi niyetle yorumladigimiz cok acik ve net, amac üzüm yemek degil bagciyi dövmek ve birde kafa karistirmak.

Gönderi tarihi:
Beklemiyor ama uyum saglamazsan ülkeyi terk et diyebiliyorlar vede diyorlar ya uyum saglarsin yada terk edersin?

Ülkemizde ben filan asilli Türküm dedi mi.. diyen kisiye irkcilik oldugunu kim söylemis..

Fakat Avrupada ben filan asilli bir almanim dedin mi kabak tadi verir ya alman gibi tartisirsin yada kendin gibi kararini vermek zorundasin Türk müsün Alman misin derler ki milli menfaetler baska türlü korunmaz..

ikide birde benim dedem mahmutdu diye yola cikamazsin kimse senin dedeni sorgulamaz milletin adini dedenin adinla yontamazsin... Milletin adi privat degildir?

benim yorumum sn sardunyam arkadasin yazisina cevap niteligindeydi. Herhalde siz o arkadasin yorumunu okumadan bana cevap niteliginde yazdinizki, konuyla alakasi olmayan sorular soruyorsunuz. Lütfen konuyu okuduktan sonra istiyorsak cevap verelim. Yoksa yazilan yorumlar sadece kafa karistiriyor ve konuyu rayindan cikartiyor.

Gönderi tarihi:
  • Yazar
Allah Allah, gercekten söylediginiz gibi oldugunu bilmiyordum. Oysa Almanya'da bir cok etnik kökenli Almanlar kendi etnik kökenlerini unutmamak icin devletten beklentileri var ve bunu acikca söylüyorlar. Mesela anadilde egitim. Ama kimse böyle bir istekte bulundugu icin kulagindan cekildigini hatirlamiyorum. Alman kültürüne de uyulacak diye bir sart yok. Uyum icin dogal olarak karsilikli beklentiler var, ama devlet asla Alman kültürü budur ve
Alman kültürüne de uyulacak diye bir sart yok

Ya arkadasim almanya da yasamazsan biraz hosgörülü karsilayacagimda..

Sadece bir sorum olacak bir cocuk kac yasinda zorunlu olarak mecburen okula baslamak zorundadir? Ana okulda bir okuldur.. soruyorum Ana okula basliyacak cocukdan aranan sartlar nelerdir?

Gönderi tarihi:
Ya arkadasim almanya da yasamazsan biraz hosgörülü karsilayacagimda..

Sadece bir sorum olacak bir cocuk kac yasinda zorunlu olarak mecburen okula baslamak zorundadir? Ana okulda bir okuldur.. soruyorum Ana okula basliyacak cocukdan aranan sartlar nelerdir?

Neymis efendim aranan sartlar, söyleyinde ögrenelim? Ve bunun konuyla ne alakasi var acaba, bunuda aciklarmisiniz? Siz ne anlatmaya calisiyorsunuz zerre kadar anlasilmis degil.

Daha dün bana Almanya'yi elestirdigimde "sana kucak acan bir devleti bu kadar acimasizca elestirme" diyodun, bugün ise sanki ben güya Alman'lari destekliyormusum gibi bir tavir sergiliyorsunuz. arkadasim ben Almanya'nin dogrularini kabúl ederim ve desteklerim ama ayni zamanda yanlislarinida hic cekinmeden acimasiz bir sekilde elestiririm. Bu tutumum Türkiye icinde gecerlidir. Ama sizin neyi anlatmak istediginizi bir anlayabilsem.

Gönderi tarihi:
  • Yazar
Neymi sefendim aranan sartlar? Ve bunun konuyla ne alakasi var acaba, bunuda aciklarmisiniz? Siz ne anlatmaya calisiyorsunuz zerre kadar anlasilmis degil.

Neyi anlayip neyi anlamadiginiza ben karar verecek degilim.. Tanri´ya sormakda yarar var biz neyi anliyoruz.

Gönderi tarihi:
Neyi anlayip neyi anlamadiginiza ben karar verecek degilim.. Tanri´ya sormakda yarar var biz neyi anliyoruz.

Siz genede su ana okuluna girmenin sartlarini söyleyinde ögrenelim. Konuyu dagitmayalim daha iyi olur. Anlasilmiyorsaniz biraz daha acik ve net yazmaya dikkat edersiniz veher sey hal olmus olur. Tanriya havale etmekle ne siz yazinizi anlasilir yazarsiniz nede ben sizi anlayabilirim. Her sey kendi elimizde. Yeterki isteyelim.

Gönderi tarihi:
  • Yazar
Neymis efendim aranan sartlar, söyleyinde ögrenelim? Ve bunun konuyla ne alakasi var acaba, bunuda aciklarmisiniz? Siz ne anlatmaya calisiyorsunuz zerre kadar anlasilmis degil.

Daha dün bana Almanya'yi elestirdigimde "sana kucak acan bir devleti bu kadar acimasizca elestirme" diyodun, bugün ise sanki ben güya Alman'lari destekliyormusum gibi bir tavir sergiliyorsunuz. arkadasim ben Almanya'nin dogrularini kabúl ederim ve desteklerim ama ayni zamanda yanlislarinida hic cekinmeden acimasiz bir sekilde elestiririm. Bu tutumum Türkiye icinde gecerlidir. Ama sizin neyi anlatmak istediginizi bir anlayabilsem.

Bak arkadasim soruyu ben soruyorum cevabi benden bekliyorsun..

Alman kültürüne de uyulacak diye bir sart yok diyorsun.. bende uyulmasi gerekiyor diyorum basari burdan gecer.

Almanyada bu basariyi yakalamak icin almanyada zorunlu olarak üc yasinda Ana okula basliyacak cocuk larda aranan sartlar vardir..

Bunu daha önce yazdim konu gene ayni noktaya gelmisti hatirlarsaniz! genede kisaca hatirlatayim!!!

Almanca bilmek zorunda sifir almancasi olmamasi gerekir..

Kesinlikle ana okulunda almanca konusmak zorundadir. Annesi yanina gelse dahi..

Okula baslarken bir cok aktivetiyi de önceden ögrenmis olmasi gerekir..

Üc yasindan önce!

Yani bir cocuk dogustan Almanya´ya göre yetistirilir...

Gönderi tarihi:
Bak arkadasim soruyu ben soruyorum cevabi benden bekliyorsun..

Alman kültürüne de uyulacak diye bir sart yok diyorsun.. bende uyulmasi gerekiyor diyorum basari burdan gecer.

Almanyada bu basariyi yakalamak icin almanyada zorunlu olarak üc yasinda Ana okula basliyacak cocuk larda aranan sartlar vardir..

Bunu daha önce yazdim konu gene ayni noktaya gelmisti hatirlarsaniz! genede kisaca hatirlatayim!!!

Almanca bilmek zorunda sifir almancasi olmamasi gerekir..

Kesinlikle ana okulunda almanca konusmak zorundadir. Annesi yanina gelse dahi..

Okula baslarken bir cok aktivetiyi de önceden ögrenmis olmasi gerekir..

Üc yasindan önce!

Yani bir cocuk dogustan Almanya´ya göre yetistirilir...

Bakin sn Efendi Türkler birbirimizi dogru anlayalim diye tekrar yaziyorum. Sn politika herkesin Alman kültürüne uyum saglamakla mükellif, yani mecbur oldugunu söylüyor ve ben ona cevaben böyle bir sartin gecerli olmadigini yazdim. Sizin söylediginiz ise yasadigi ükede basarili olunabilmasi icin gerekli sartlardan bahsetmeniz, tabiiki okulda resmi dil Almanca ve Almanca konusulacak. Ama kimsenin cocuguda Türkce veya baska bir dili konustu diye cezalandirilmaz, benim iki tane cocugum yuvaya ve ana okuluna gitti, bahsettiginiz gibi bizimle bile zorunlu Almanca konusulmasi yoktu, böyle bir mecburiyette yok. Nereden cikartiyorsunuz asli olmayan iddaalari? Hala milyonlarca anne ve babalarin Almanca bilmedigi bir yerde siz nasil onlardan Almanca bekleyeceksiniz, zorlasanda zaten konusamiyorki. Hangi kaynaga göre konusuyorsunuz bilmiyorum, ama bahsettiginiz mecburluk yok, kiyamet kopar. Sizin söylediginiz gibi cocuklar dogustan Almanya kültürüne göre yetistirilmis olsalar bugün yasadigimiz sikintilar, yani bir cok yabanci cocugun, bilhassa Türkiye'den ve Arap ülkelerinden gelen cocuklarin Almanca sikintisi olmazdi.

Bu anlamda siz beni anlamadiginiz gibi konuyuda bayagi carpittiniz. Ben zaten her insanin yasadigi toplumun kültürüne uyum saglamasi ve dilini konusmasi kendi yararina oldugunu söylüyorum ve dogruda buluyorum. Aynisi ülkemiz icinde gecerli. Yani Kürt vatandaslarin da kendi gelecekleri icin Türkceyi iyi ögrenmeleri sart. Ögrenmenin gelecegi icin sart olmasiyla mecbur tutulmasi bir degildir.

Gönderi tarihi:
  • Yazar
Bakin sn Efendi Türkler birbirimizi dogru anlayalim diye tekrar yaziyorum. Sn politika herkesin Alman kültürüne uyum saglamakla mükellif, yani mecbur oldugunu söylüyor ve ben ona cevaben böyle bir sartin gecerli olmadigini yazdim. Sizin söylediginiz ise yasadigi ükede basarili olunabilmasi icin gerekli sartlardan bahsetmeniz, tabiiki okulda resmi dil Almanca ve Almanca konusulacak. Ama kimsenin cocuguda Türkce veya baska bir dili konustu diye cezalandirilmaz, benim iki tane cocugum yuvaya ve ana okuluna gitti, bahsettiginiz gibi bizimle bile zorunlu Almanca konusulmasi yoktu, böyle bir mecburiyette yok. Nereden cikartiyorsunuz asli olmayan iddaalari? Hala milyonlarca anne ve babalarin Almanca bilmedigi bir yerde siz nasil onlardan Almanca bekleyeceksiniz, zorlasanda zaten konusamiyorki. Hangi kaynaga göre konusuyorsunuz bilmiyorum, ama bahsettiginiz mecburluk yok, kiyamet kopar. Sizin söylediginiz gibi cocuklar dogustan Almanya kültürüne göre yetistirilmis olsalar bugün yasadigimiz sikintilar, yani bir cok yabanci cocugun, bilhassa Türkiye'den ve Arap ülkelerinden gelen cocuklarin Almanca sikintisi olmazdi.

Bu anlamda siz beni anlamadiginiz gibi konuyuda bayagi carpittiniz. Ben zaten her insanin yasadigi toplumun kültürüne uyum saglamasi ve dilini konusmasi kendi yararina oldugunu söylüyorum ve dogruda buluyorum. Aynisi ülkemiz icinde gecerli. Yani Kürt vatandaslarin da kendi gelecekleri icin Türkceyi iyi ögrenmeleri sart. Ögrenmenin gelecegi icin sart olmasiyla mecbur tutulmasi bir degildir.

Bakin size bir taze haber vereyim..

Göçmen ailelere terbiye kursu

13 Şubat 2009 / Ünsal TURAN / KOPENHAG

1566736_230x230.jpg

Sosyal Demokrat Parti Sözcüsü Ole Hakkerup, terbiye kurslarına katılmayan ailelerin ekonomik olarak cezalandırılmalarını önerdi.

Göçmen ailelere terbiye kursu

DANİMARKA’da Sosyal Demokrat Parti, çocuğunu terbiye edemeyen göçmen ailelere terbiye kursları verilmesini talebinde bulundu.

Parlamento Yabancılar ve Uyum Komisyonu üyesi Ole Hakkerup „Bir çok bölgede gece geç saatlerde sokaklarda göçmen uyruklu çocuklar geziyor. Aileler çocuklarının ne yaptığını bilmiyorlar. Bazı göçmen aileler suç işleyen çocuklarını döverek terbiye etmeye çalışıyorlar. Hazırlanan raporlar açıkça bir sorun olduğunu ortaya koyuyor. Çok sayıda göçmen aile çocuklarını nasıl terbiye edeceğini bilmiyor. Bu nedenle göçmen ailelerin terbiye kurslarına zorlanması ve Danimarka’da bizim çocuklarımızı nasıl terbiye ettiğimizin öğretilmesi gerekiyor. Kurslara katılmayan ailelere yapılan ekonomik yardımlarda kısıtlamaya gidilebilir“ dedi. Sosyal Demokratların bu son girişimi, göçmenlere karşı tavrın daha da sertleştirildiği şeklinde yorumlandı.

Bu kadar anlamaniz bile büyük basari :clover:

Gönderi tarihi:

Alman vatandasi olacaklarin Alman "LEIT KULTUR"üne uyma zorunlulugu vardir,birisi buna yok diyorsa Almanlar adina degil baskalari adina gercek disi iddiada bulunuyor demektir.Yillarca Almanya bunun kavgasini verdi.Bugün Alman vatandasi olacak olan özellikle Türkler icin hazirlanmis onlarca test sorulari vardir.Alman vatandasi olmak öyle kolay degildir.

Merkel,Alman kültürüne uymak istemeyenleri biz zorla tutmuyoruz diyerek hem siyasi durusunu hemde Alman vatandasligi icin gerekli olan sarti göstermistir.Alman olmak isteyenlerin kendini ve derdini anlatacak kadar Almanca bilmesi sarttir.Almanya'ya göcmen olarak gitmek isteyenlere Türkiye'de Almanca kurslar verilmektedir ve bu kurslar Alman devletinin gözetimi altindadir.

Etnik kökenli Alman,kendi külütürünü ancak özel hayatinda yasayabilir.Alman hükümetine kendi etnik kökeni ile hicbir istekte bulunamaz,bunlarin aksini iddia etmek havanda su dögmeye benzer.Ilginclige bakin"Hem Alman vatandasi olacaksin hemde etnik kökenin icin Alman devletinden birseyler yapmasini isteyeceksin,ya güldürmeyin insani.Alman vatandasi olmak Alman cikarlarini gözetmek,Alman yasalarina uymak demektir.Eger bunlara uymayacaksan Alman olmana ne gerek var diye sorarlar adama.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Bakin size bir taze haber vereyim..

.

.

.

Bu kadar anlamaniz bile büyük basari :clover:

Neden zorla konuyu dagitmaya calisiyoruzki. Sizin bahsettiginiz yürürlükteki kanun ve uygulama degilki. Her ülkede bir cok siyasiden, kuruluslardan belirli istekler oluyor, ama önemli olan kanunlar ve uygulamalar. Sizinkine benzer bir cok sol örgütlerdenden, bazi milletvekillerden ve kuruluslardan yabancilar kanunlar isteniyor. Sunun veya bunun istemesini konusmuyoruz, devletin kanunlarini konusuyoruz. Neden ne demek istediginitzi hala aciklamiyorsunuz?

Gönderi tarihi:
Alman vatandasi olacaklarin Alman "LEIT KULTUR"üne uyma zorunlulugu vardir,birisi buna yok diyorsa Almanlar adina degil baskalari adina gercek disi iddiada bulunuyor demektir.Yillarca Almanya bunun kavgasini verdi.Bugün Alman vatandasi olacak olan özellikle Türkler icin hazirlanmis onlarca test sorulari vardir.Alman vatandasi olmak öyle kolay degildir.

Merkel,Alman kültürüne uymak istemeyenleri biz zorla tutmuyoruz diyerek hem siyasi durusunu hemde Alman vatandasligi icin gerekli olan sarti göstermistir.Alman olmak isteyenlerin kendini ve derdini anlatacak kadar Almanca bilmesi sarttir.Almanya'ya göcmen olarak gitmek isteyenlere Türkiye'de Almanca kurslar verilmektedir ve bu kurslar Alman devletinin gözetimi altindadir.

Etnik kökenli Alman,kendi külütürünü ancak özel hayatinda yasayabilir.Alman hükümetine kendi etnik kökeni ile hicbir istekte bulunamaz,bunlarin aksini iddia etmek havanda su dögmeye benzer.Ilginclige bakin"Hem Alman vatandasi olacaksin hemde etnik kökenin icin Alman devletinden birseyler yapmasini isteyeceksin,ya güldürmeyin insani.Alman vatandasi olmak Alman cikarlarini gözetmek,Alman yasalarina uymak demektir.Eger bunlara uymayacaksan Alman olmana ne gerek var diye sorarlar adama.

saygilarla

Siz daha Alman olmus Türk'leri tanimiyorsunuz galiba. Tanisaydiniz böyle konusmazdiniz. Binlerce MHP ve banzeri siyasi akimlarin secmenleri, hani o Türk milliyetcileri varya, Alman vatandasi oldular. Demekki onlar Alman cikarlarini göz eden insanlar. Demekki bazen sadece karsi gelmek adina yorum yapiyoruz. Alman olmak isteyenlerin kendi derdini bilecek kadar Almanca bilmesi kadar dogal bir durum varmi da karsi geliyorsunuz? Umarim ne yazdiginizi kendiniz de okuyup anliyorsunuzdur.

Gönderi tarihi:

Insanlar bazen kendilerini ele verdiklerini farkedince hemen baska metodlara basvururlar.Alman kültüründen MHP'lilere gecmek gibi.Alman Kültürününe uymak zorunlulugu yoktur denirken simdi kimlerin Alman vatandasi oldugu konusuna gecildi.

Ben kimsenin hangi vatandasliga gectigini arastirmiyorum ama edinilen bilgiler gösteriyor ki Alman vatandasligina en cok gecenler Kürtlerdir.Bu Avrupada ki diger ülkelerde de böyledir.Bu Kürtlerin arasinda ön sirayi alanlar ise Türkiye'de terör olaylarina karisip Avrupa'ya kacanlar ve terör örgütü sempatizanlaridir.

saygilarla

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.