Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Bu seçimde kazananın yanına bir de saadet partisini eklemekte fayda vardır. Görünen o ki; AKP nin eksilen oyları SP ne gitmiş. Chp nin kemikleşmiş %18-19 oy oranını artıranın Kılıçdaroğlu olduğunu söylemek sanırım pek hatalı olmaz. CHP kıyı kentleri ve İstanbulun bskırköy beşiktaş ,avcılar ve kadıköy gibi büyük ilçelerini almış olması gösteriyor ki ; CHP halka pek inemiyor. Sanırım Baykalın şapkasını önüne koyup iyice bir düşünmesi gerekiyor. Bana göre CHP parti bazında bu anlamda başarılı olamamıştır. Renk değişimi , güvenlir adamların olmasının nasıl biroy yükselmesini getirdiği görüldü.

Dtp nin oyu yükselmiştir. AK partinin özellikle Tunceli de yaptığı beyaz eşya açılımı işe yaramamıştır. Diyarbakır zaten DTP nin kalesi durumunda. Halıkn " bugün dilimizi tanıyanlar yarın topraklarımızı tanıyacaklar " diyen adamı %60-70 li oy oranı ile seçmesi toplumda oluşturulmaya çalışılan ayrımların iyice keskinleştiğinin bir göstergesidir. istenilenin sadece kültürel haklar olmadığı konusunda ciddi anlamda düşünmekte fayda var.

MHP nin bu ortamda oylarını yükseltmesine şaşılmamalı. Hergün gelen şehit cenazeleri milliyetçilik oylarını ister istemez artırıyor.

• Cevaplar 107
  • Görüntü 15,1b
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Most Popular Posts

• OYumu açıklıyorumm.... du bakim saat kaççç yok yok daha yasakk ...   açıklıyorum ulleennn   Rabbim Cleveland dedi hihihi yok yok Rabbim otur oturduğun yerde dedi   Rabbim Obama dedi, birisi y

Gönderi tarihi:

1.

Seçimde skandal !

2.

3.

CHP'nin oyları mı çalındı ?

Büyükçekmece'de kullanılmış kullanılmış oy pusulaları bulundu. CHP'liler ve AK Partililer birbirine girdi!

Büyükçekmece, Esenyurt ve Beylikdüzü İlçe Seçim Kurullarının bulunduğu Büyükçekmece Adliyesi'nin arka

tarafında kurulmuş çadırda, çok sayıda kullanılmış oy pusulası ve mühür bulundu.

Çadırın içindeki oy pusulaları ve mühürleri, Adliye önünde bekleyen CHP'liler buldu.

Bunun üzerine CHP'nin Büyükçekmece Belediye Başkan adayı Vecdet Öz, üzerlerinde

"evet" mühürlere basılmış oy pusularının bulunduğu çadırı basın mensuplarına gösterdi.

Adliye binası arkasındaki çadırın,seçim günü kurulduğu ve adliyeye çuvallarla getirilen çuvalları taşıyan

görevlilerinin bu çadırda bekletildikleri daha sonra çuvalarla birlikte adliyeye alındıkları öğrenildi.

Çadırda bulunan oy pusulası sayısının 72 civarında olduğu belirtildi. Kameralara da gösterilen pusulaların

üzerinde "Evet" mühürlerinin basılı olduğu görüldü.

CHP Beylikdüzü Belediye Başkan adayı Vecdet Öz, " CHP'nin oy pusulalaları buraya atıldı.

Bakın, görün oylarımız çalındı. Oyların üstündeki mühürler CHP" dedi.

Istanbul ve Ankara bu arada bilindiği gibi tekrar sayılıyormuş, beyenilmemiş sonuclar

Nasıl Bir Secim Bu Ben Anlamadım

Anlayamadım

Onca millet'i neden ayakalandırıyorlar.. sabahin erken saatlerin de

Onca milleti neden sıralar' da bekletiyorlar

Onca milletin oylarını neden hice sayıyorlar

Madem ki cöptenekelerine atılacak

Madem ki hic miş gibi sayılacak

Madem ki önemsenmiyecek

Yine kendi bildikleri yolda devam edecek' ler

Oncasına ben birtürlü anlam veremedim

Gönderi tarihi:

eğer gerçekten ortada ciddi şüpheler varsa, şüphelerin olduğu bölgelerde oylar yeniden sayılmalı ve hatta gerekirse bu bölgelerde seçimler yenilenmelidir..televizyonlarda sandıklarla birlikte seçim kuruluna gitmesi gereken mühürlü zarflarla evet oyu verilmiş pusulalarıun çöplerden çıktığını gördük.. ayrıca azımsanmayaca rakamlarda olan bu oylar demokrasinin tecelli etmesi açısından ibret vericidir.."seçimi kaybetmeyi hazmedemediler" gibi iddialar ise tamamen yanıltıcı ve amacından satırıcı niteliktedir..sonuç değişse de değişmese de insanların verdikleri oyların gerçekten sandığa yansıması açısından bu önemlidir..

siirtte 30 oy dolayısıyla seçimi tekrarlatan yüksek seçim kurulundan yine buna benzer gerçek demokrasiyi sağlayacak karar bekliyoruz...

Gönderi tarihi:

4.

Yanmış oylar SAVCILIKTA !

Ankara'da işler iyice karışacak gibi! Savcılık yanmış oy pusulaları nedeniyle soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Mamak İlçe Seçim Kurulu Başkanlığının suç duyurusu üzerine,

Mamak'ta bulunan yırtılmış oy pusulalarıyla ilgili soruşturma başlattı.

Edinilen bilgiye göre, seçimlerin ardından Mamak Aşık Veysel Mahallesindeki boş bir arsada,

il genel meclisi, belediye meclisi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi seçimlerine ilişkin bir grup buruşturulmuş

ve yırtılmış oy pusulası ile oyların konulduğu zarf buldu.

Polis tarafından tutulan tutanak, Mamak İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına iletildi. İlçe

seçim kurulu da konuyla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Gönderi tarihi:

6858.jpg

Oyunu GİZLİCE CHP'ye vermiş !

Ağca'nın eski nişanlısı Rabia Özden Kazan, oyunu gizlice CHP'ye verdiğini açıkladı. İşte Kazan'ın o yazısı;

Papa'ya suikast girişiminde bulunan Ağca'nın eski nişanlısı Rabia Özden Kazan, Italya`nın başkenti Roma`da Italyan bir

avukatla dünya evine girdi.

Evlendikten sonra başını açmasıyla yeniden gündeme gelen Kazan açılımlarına devam ediyor.

Kazan, yaziisleri.com sitesindeki yazısında oyunu CHP'ye verdiğini açıkladı. İşte Kazan'ın o yazısı

BANA DA SELAM VERDİ

CHP Lideri Deniz Baykal ile Roma- İstanbul THY uçağında karşılaştığımda, çok şaşırmıştım.

Onu ilk kez canlı olarak görüyordum ve genelde bilenen gerginliğinden eser yoktu yüzünde.

Baykal, uçağın en ön sırasında oturmasına rağmen, yan sıralardaki hatta arkasındaki yolculara tebessüm etti,

selam verdi, içtenliğiyle ışık saçtı.

Öyle ki başörtülü olmama rağmen beni de diğer yolculardan ayırmamış, selam vermişti.

Bu selam sonrası kısa bir sohbet etme imkânı dahi bulmuştum.(Çarşaf açılımından çok önce2005 ).

BÜYÜK ANNEM VE ANNEM DEMOKRASİDEN ANLAMAZLARDI

Bu sohbet benim için anlamlıydı çünkü, 2004 yerel seciminde oyumu ilk kez ve gizlice CHP ye vermiştim.

Hacı Büyük annemin "dinsiz parti" dediği, Cumhuriyet Halk Partisine... Büyük annem ve annem, demokrasiden anlamazlardı.

Bu yüzden, aile içi oyların muhakemesi yapıldığında, bu secimimi saklamak zorunda kaldım.

Bu secimde de öyle oldu...

ANNEM SIKIŞTIRDI

Italya'dan oy kullanmak için gelen, gazeteci arkadaşıma, bile annemim yanında vereceği oydan bahsetmemesini istedim.

Pazar gününe dek, annem beni çok sıkıştırdı, her seferinde onun partisine verip vermeyeceğimi sordu?

SANDIKTA OYUMU GİZLİCE CHP'YE VERDİM

Ben CHP değil de, Kılıçdaroğlu'nun dürüst biri olduğundan söz eder gibi olunca, onun "alevi" olduğunu söyleyip,

hızımı kesti.

Böyle bir kadınla anneniz de olsa siyasi fikirlerinizi elbette paylaşamazsınız.

Ben de onun istediği gibi yapıp, anne sevgisinden dolayı mecburen başımı salladım.

Sandıkta ise oyumu gizlice CHP ye verdim. ...

ATATÜRK VE CHP DİN DÜŞMANI ÖĞRETİSİYLE BÜYÜTÜLDÜK

Benim gibi, muhafazakâr ailelerdeki, binlerce çocuk,Atatürk'ün

ve CHP'nin din düşmanı olduğu öğretisiyle büyütüldü ve hala da büyütülüyor.

CHP'nin çarşaf açılımına körü körüne karşı çıkıp, acımasızca eleştirenler hiçbir şeyin farkında değiller…

Türkiye'de, samimi dindarlar, dürüst muhafazakâr insanlar "din sömürücülerinin" , tuzaklarına düşüyor.

BUGÜN DİN SİYASETİ YAPANLAR DA BENİM GİBİ BÜYÜTÜLDÜ

Atatürk'ün düşman olduğu, din tacirliği , cehalet ve yobazlık her geçen gün daha da güç kazanıyor..

Siz onları dışladıkça, İslamiyet ile "İslam ticaretinin" farkını öğretmedikçe,

anlatmadıkça bu tehlike büyüyüp gidecek.

Bugün, din siyaseti yapan ve güçlü koltuklarda oturan milletvekilleri de benim gibi, büyütüldüler.

ÖNCE ANNELERİ KUCAKLAYIN

Okulda, Atatürk'ü kahraman zannederken, evde din düşmanı ve şeytan olarak tanıdılar.

Hiçbir okul , şefkatli bir annenin öğretisini geçemez..

Ne kadar geç kalınmış olsa da, yalancı İslam öğretisine, yobazlığa,

din işletmeciliğine karşı önce anneleri kucaklayın..

Lütfen kucaklayın

Gönderi tarihi:

Yandaş medya çok eğlenceli..

Tavsiye ederim.. Neler yazıyorlar neler.. Mesela AKP’nin oy kaybetmesinin nedeni krizmiş!

Cumartesi gecesine kadar kriz yoktu.. Kriz var diyene; kriz tellalı, kriz çıkarcısı, krizden nemalananlar diyorlardı.. İşsizlik haberlerini gizliyorlardı..

Pazartesi günü pat diye kriz geldi!

AKP’nin gerileme nedeni kriz oldu..

Hani kriz yoktu?

Başbakan meydanlarda bağırıp çağırmadı mı.. Manşetlere taşıyıp evet kriz yok şakşakçılığı yapmadınız mı?

Yaptınız..

Şimdi niye kriz muhabbeti yapıyorsunuz?

*Bir de diyorlar ki yaşam tarzı hassasiyeti AKP’ye oy kaybettirdi..

Tebrikler..

Sonunda gördüler..

Düne kadar dayatma var diyorduk, mahalle baskısı.. Onlar da diyordu ki bunlar uydurma.. Asıl baskı bize..

Yüzde 38 çok işe yaradı.. Krizden sonra mahalle baskısını fark ettiler..

Yakında ‘yaşam tarzına dayatma’ adlı yazı dizilerine başlarlarsa hiç şaşırmam..

Bu arada ..

Aman ha.. Bu kısmî özgürlük ortamından yararlanıp aşırıya kaçmayın..

Başbakan çıkar ‘sevsinler seni’ derse..

Ayvayı yersiniz..

Benden uyarması..

M.Tezkan

• 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Begenelim begenmeyelim,iste Danimarka gercegi:

AB parlamentosunda Danimarka'nin basini cektigi 30 milletvekili Türkiye'de ki yerel secimlerde iktidarin secimlere hile karistirildigindan yola cikarak AKP hakkinda bir soru önergesi verdi.Iktidarin,sadece demokratik olmayan yöntemleri kullanmasini degil,ayni zamanda secmene baski yaptigi iddiasida bu soru önergesinde mevcut.

Aslinda akli olan herkes 29 Mart'ta AKP tarafindan yapilan secim hilelerini anlar,anlamak istemeyenler inanin ki AKP lidirler.

saygilarla

Gönderi tarihi:

AKP'ye 2. Rasmussen şoku :excl:

AB'de Türkiye önergesi: "AB Komisyonu iktidarda kalmak için seçim hilesine başvuran hükümeti bulunan bir ülkeyle katılım müzakerelerini yönetmenin AB ilkelerine uygun olup olmadığını açıklayabilir mi?"

Avrupa Parlamentosu’nun Danimarkalı Üyesi Mogens Camre AB Komisyonu’nun Türkiye’deki 29 Mart seçimlerinde hile yapıldığı iddiaları karşısında nasıl tavır almayı düşündüğünü sordu. Camre önergesinde, “Komisyon ayrıca iktidarda kalmak için seçim hilesine başvuran hükümeti bulunan bir ülkeyle katılım müzakerelerini hala yönetmenin AB ilkelerine uygun olup olmadığını açıklayabilir mi?” dedi.

Sosyal demokrat kanada mensup Mogens Camre, Avrupa Birliği Komisyonu’nun yanıtlaması istemiyle Avrupa Parlamentosu Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesine “Türkiye’deki seçim hileleri” başlığını attı. Avrupa Birliği yerel seçimler için Türkiye’ye resmi gözlemci göndermemesine karşın Danimarkalı vekil önergesine “Danimarkalı gözlemcilere göre, 29 Mart Pazar günü Türkiye’de yapılan seçimler birden fazla yapılan seçim hileleriyle sakatlanmıştır” diye başladı. Camre soru önergesine şöyle devam etti:

YİNE RASMUSSEN…

“Uluslar arası medyaya göre, seçimlerde, saat öğleden sonra 5’te sandıklar kapanmadan önce beş kişi ölmüş ve 93 kişi de yaralanmıştır. Kopenhag Kent Meclisi üyelerinden Danimarkalı Lars A.Rasmussen seçimlerin geçtiği ortamı ‘tamamen absürt’ biçiminde tanımlamıştır. Gözlemciye göre her yer polis doluydu ve atmosfer korkutucuydu.”

Önergesinde “Bilgi verenlere göre iktidardaki AKP, seçmenleri, kamu çalışanlarına katılmaları konusunda baskı yapılan parti mitinglerine taşımak için, kamu toplu taşım araçlarından yararlandı” diyen Danimarkalı vekil şöyle dedi:

“-Bir başka Danimarkalı seçim gözlemcisi Kopenhag Bölge Meclisi üyesi Serdar Benli, AKP’nin varolmayan 18 bin seçmeni seçim kütüklerine kaydetmeyi denediğini bildirmiştir. 180 kişi ise daha sonra bir ahır olduğu anlaşılan tek bir adreste kaydedildi.

-Komisyon, söz konusu seçimleri çevreleyen birçok kuralsızlık karşısında, seçimlerin geçtiği ve sonuçlandığı koşullar hakkında derinlemesine bir araştırma yapıp yapmayacağını, sonuçların geçersiz ilan edilmesi gerekip gerekmediğini açıklayabilir mi?

-Komisyon ayrıca iktidarda kalmak için seçim hilesine başvuran hükümeti bulunan bir ülkeyle katılım müzakerelerini hala yönetmenin AB ilkelerine uygun olup olmadığını açıklayabilir mi?”

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.