Φ muki Gönderi tarihi: 14 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 14 Mart , 2009 Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları Birliği'nin 29 Mart Yerel Seçimleri ile ilgili bir açıklaması Yerel Seçimlerdeki Tavrımız Budur Yerel seçimlerin, Cumhuriyetimizin geleceği açısından bir kırılma noktası olduğunu düşündüğümüz için, Cumhuriyetimizin temel değerlerini korumak için, Korkulu, karanlık rüyalar görmemek için, Aydınlık bir gelecek için, Çocuklarımızı çağdaş ve aklın egemen olduğu Türkiye’de büyütebilmek için. Her zaman doğru ve dürüstten yana olduğumuz için, Seçilme şansı olan en güçlü aday olduğu için, Gericiliğe ve bölücülüğe karşı olduğumuz için, AKP’den kurtulmak için, Belediye Başkanlığı seçiminde İstanbul’da Kemal Kılıçdaroğlu’nu, Ankara’da Murat Karayalçın’ı İzmir’de Aziz Kocaoğlu’nu Eskişehir’de Yılmaz Büyükerşen’i ve İl Genel Meclisi, İlçe Belediye Başkanlığı ve Muhtarlık seçiminde Atatürk ilke ve devrimlerine en yakın bulduğumuz partiyi / adayları DESTEKLİYORUZ. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Atatürk Vakfı, Atatürkçü Düşünce Derneği., Avukatlar Dayanışma ve Hukuk Araştırmaları Vakfı, Basın Mensupları Derneği, Bizim Ülke Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği İst.Şb., Demokratik Dayanışma Derneği , Deniz Yıldızı Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği, F.Nightingale Hemşirelik Y.O.Mezunlar Derneği, İst. CUMOK, İst. Eğitimciler Derneği, İst. Ekslibris Akademisi Derneği, İst. Kadın Kuruluşları Birliği (36 Kadın Kuruluşu), İst. Mülkiyeliler Vakfı, İst. Yardımseverler Derneği, İtalyan Liseliler Derneği, İ.T.Ü. Mezunlar Derneği, İ.Ü. Mezunlar Derneği, İ.Ü. Öğretim Üyeleri Derneği, Jeofizik Kurumu, Kadıköy Platformu (32 Dernek), Kadın Araştırmaları Derneği, Kadın ve Siyaset Derneği , Mersin, Kıbrıs Türk Kültür Derneği, Memleket Sevdalıları Derneği, Sertel Gazetecilik Vakfı, S.O.S. Çevre Gönüllüleri Platformu, Sürekli Gelişim Derneği, Taç-Der, TEMA Vakfı, Toplumsal Saydamlık Hareketi Derneği, Troya Folklor Araştırmaları Derneği, T.Hekimleri Dostluk ve Dayanışma Derneği, T.Soroptimist Kulüpleri Federasyonu, T.Üniversiteli Kadınlar Derneği, Türk Kadınlar Birliği İst.Şb., Türk Kadınlar Birliği Şişli Şb., Türkiye Gençlik Birliği, Tüm Öğretim Üyeleri Derneği, Umut Çocukları Derneği, Ulu Önderin Öğrencileri Derneği, Ulusal Sanayici ve İş Adamları Derneği, Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği Konfederasyonu, Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği, Yeniden Kuvayi Milliye Hareketi Derneği, Yurtsever Hareket , Yurttaşlık Hareketi Derneği , 68’liler Birliği Vakfı. www.ulusalstkb.org / [email protected] Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 14 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 14 Mart , 2009 Sayin Muki,yukarida ki aciklamayi okuduktan sonra söyle bir düsündüm ve dedim ki;"Desene 29 Mart secimlerinden sonra yine Ergenekon dalgalari baslayacak."baksaniza hepsi de AKP' ye karsi Cumhuriyetci ve Atatürk'cü cephede yer alan organizasyonlar. saygilarla Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 25 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2009 Yerel seçime sayılı günler kala CHP'nin kalesi İzmir'de SON DURUM.. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 25 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2009 Sevgili Birce, az önce Haberturk'te de İzmir'de yapılan anket sonuçları ve değerlendirmelerine baktım. Aşağı yukarı aynı sonuçlar vardı. Yalnız benim dikkattimi çeken,"hiçbiri" diyenlerin oranıydı.Bu oranlar hem bana "hiçbiri" diyen yalnız sen dedirtti hem de korkuttu...yine de umut diyelim. Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 25 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2009 Ben bunları buraya ekliyorum ama sayın mavi olmayan gökyüzü Erdoğan Bey geriler de kaldığı vakitler de sevinmiyor değilim acıkcasına.. Fakat Icim den, bu sevinc boşuna diyor.. Son gülen daha iyi güler diyor.. Bende kendi kendime, soruyorum tabi ki ardından hemen neden diye.. ? Cevapım her nedense, hep Ne yaparlar ne ederler, artık orasını bilemem tabi ki... ama Son gülen daha iyi güler diyor Umarım ki yanılırım....yanılmanın sevinci daha bir başka olur Saygılar Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 25 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2009 Sevgili dostum, AKP'li vekiller dahil olmak üzere,beni temsil ettiğini söyleyen,çıkarcı,koltuk sevdalılarından sorulacak hesabımız var daha.Bugün olmasa da yarın,biz değilsek bizim olanlarla...son gülen iyi gülmeyecek,en azından vicdanları bu gülüşle kararacak... umut,umut ve umut...başka çıkışımız yok.Umut bize yol gözterecek Alıntı
Φ deniz_kizi Gönderi tarihi: 25 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2009 Ben bunları buraya ekliyorum ama sayın mavi olmayan gökyüzü Erdoğan Bey geriler de kaldığı vakitler de sevinmiyor değilim acıkcasına.. Fakat Icim den, bu sevinc boşuna diyor.. Son gülen daha iyi güler diyor.. Bende kendi kendime, soruyorum tabi ki ardından hemen neden diye.. ? Cevapım her nedense, hep Ne yaparlar ne ederler, artık orasını bilemem tabi ki... ama Son gülen daha iyi güler diyor Umarım ki yanılırım....yanılmanın sevinci daha bir başka olur Saygılar Bircemm umarım yanılırsın Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 25 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2009 Sevgili dostum, koltuk sevdalılarından sorulacak hesabımız var daha.Bugün olmasa da yarın, Bu koltuk meselesini bende düşünmedim değil... ama, ya yarın öbür gün Erdogan Bey yetmiyormus gibi, bi bakmişiz siraya oğlu da gecer ise o koltu a, oturur ise... o zaman ne olacak.. Bircemm umarım yanılırsın Yanılmayı cok istiyorum deniz_kızım hemde çok Alıntı
Φ deniz_kizi Gönderi tarihi: 25 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2009 Bu koltuk meselesini bende düşünmedim değil... ama, ya yarın öbür gün Erdogan Bey yetmiyormus gibi, bi bakmişiz siraya oğlu da gecer ise o koltu a, oturur ise... o zaman ne olacak.. Yanılmayı cok istiyorum deniz_kızım hemde çok Bende senin yanılmanı çok istiyorum, Kayseri'de biz yanıldık, umarım siz İzmir'de yanılmazsınız . Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 26 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2009 TARIK AKAN: Oylar Belediye’de Kılıçdaroğlu’na, İl Genel Meclisi’nde İşçi Partisi’ne İl Genel Meclisi seçimlerine Türkiye’nin her yerinde kendi adaylarıyla katılan İşçi Partisi’ne sanatçılardan destek artıyor. Tarık Akan, Tuncer Cücenoğlu, Nedim Saban, Abdülkadir Günyaz, Muharrem Pire, Ferhan Şensoy, Pelin Batu, Esin Afşar, Banu Avar, Oktay Akbal, Prof. Dr. Yalçın Küçük, Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, Demirtaş Ceyhun, Bertan Onaran, İbrahim Balaban, Ekrem Kahraman, Muzaffer Akyol, Ümit Zileli, Av. Ünsal Aktaş, Av. Kürşat Karacabey ve Av. Turhan İçli’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda aydın ve sanatçı, oyunu İl Genel Meclisi’nde İşçi Partisi’ne veriyor. İstanbul’da yaşayan aydınlar Belediye Başkanlığında Kemal Kılıçdaroğlu’nu, Ankara’dakiler de Murat Karayalçın’ı destekliyorlar Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 26 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2009 Bazı sanatçı ve aydınlar " Oylar Belediye’de Kılıçdaroğlu’na, İl Genel Meclisi’nde İşçi Partisi’ne,Ankara’dakiler de Murat Karayalçın’ı destekliyorlar" olay şimdiden belli oldu AKP oyları en azından %47 aşağı düşmez... Ahmet Kekeç - Önce değişim geçirdi, şimdi de solu kurtaracak! DİSK tarafından "soldaki tıkanıklığa çare bulmak" amacıyla ilki Bolu'da düzenlenen konferanslar serisinin ikincisi İstanbul Dedeman Oteli'nde yapıldı. Gazete haberi... Konferansın "Kültür, Sanat ve Sol" başlıklı oturumunda, değişim geçirmiş sanatçı Tarık Akan, Meral Okay ve CHP Hatay Milletvekili İnal Batu'nun kızı oyuncu Pelin Batu birer konuşma yaptılar. Bu da gazete haberi... Neler konuştuklarını bilmiyorum. Aslında tahmin ediyorum da, adı geçen eşhası üzmek istemediğim için ayrıntıya girmiyorum. Benim ilgimi, hususen, oturum öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan değişim geçirmiş sanatçı Tarık Akan'ın söyledikleri çekti. -http://www.hurfikirler.com/hurfikir.php?name=Yazilar&file=article&sid=2186- Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 28 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 28 Mart , 2009 Yarın yerel seçimler... 29 Mart sonrasına dair hiçbir beklentim olmasa da,seçim sonuçlarının ülkem için hayırlı olmasını tüm yüreğimle diliyorum. İnanıyorum ki,tüm farkılıkıklarımızla.amaç ve araçlarıyla gerçek olan demokrasi de kazanacağız. Saygılar ve selamlar... Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 29 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 29 Mart , 2009 Birkac saat kaldı, hayırlısı olsun, evet... ve dilerim ki... bunun gibi yada benzer haber' ler yine gündeme gelmez. Saygılar -http://www.nasilolsa.com/chpnin-oylari-bos-arazideki-copten-cikti-22-temmuz-chp-oylari-cope-atilmis/- İstanbul Ataşehir'deki boş bir araziden çıktı. Tamaylıgil burda yaptığı açıklamada bulunan pusuların 22 Temmuz Genel Seçimlerine ait olduğunu vurgulayarak çoğunlukla CHP'ye verilmiş oyların bulunmasının dikkat çekici olduğunu söyledi. -http://www.habercem.com/haberdetay.asp?Newsid=30910- Kadıköy'de boş arsada seçim sandığı bulundu -http://www.milliyet.com.tr/Siyaset/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=987327&Kategori=siyaset&b=Kadikoyde%20bos%20arsada%20secim%20sandigi%20bulundu- Alıntı
Misafir Domuzbağı Gönderi tarihi: 29 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 29 Mart , 2009 Gün geldi çattı.... Seçim Tüm Türkiye'ye hayırlı olsun! Arkadaşlar ben şimdi çıkıyorum oyumu atmaya. Ne olursunuz hepimiz kullanalım oyumuzu. Herkesi sandığa davet ediyorum. Biz görevimizi yapalım ki konuşabilelim sonra olumsuzluklar hakkında. Herkese hayırlı oylar Alıntı
Misafir direniş Gönderi tarihi: 29 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 29 Mart , 2009 umarım sorunsuz gecer bu seçımler.. Umarım oy pusulaları çöplüklerden şurdan burdan cıkmaz.. Ve umarım herkes oy kullanır.. Oy kullanmazsak konusmaya elestirmeye hakkımız olmaz.. Ben oy kullanmaya gidiyorum.. hayırlı ugurlu olur insallah.. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 29 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 29 Mart , 2009 Şöyle de ilginçliklere rastladım ya bu seçim de. Bir muhtar adayının üstüne resmini de bastırdığı pankartta şöyle yazıyordu : "Sessiz yığınların sesi olacağım" Baba sen ikametgah ve nüfus cüzdan sureti vereceksin. Çok çok da bir iki park falan yaptırırsın. Bir belediye başkanının astırdığı pankart ise şöyleydi ; "İşgal altında yaşayan mazlumlar için..." Doğu Kudüs belediye başkanlığına aday değilsin ki sen abi. Ayrıca belirtmek istiyorum ki Adobe firması Photoshop'u muhtar ve belediye başkan adayları fotoğraflarını rotüşletsin diye icat etmedi. Özellikle muhtar ve belediye başkanı adaylarının seçim kampanyalarında kullandıkları fotoğraflarına rötüşü verallah etmeleri kadar görüntü kirliliği yaratan obje azdır. Koca koca adamlar, bebek gibi pırıl pırıl parlıyor fotoğraflar da. Bir de Umut Sarıkaya'nın da altını çizdiği gibi, hazırlanan afişler de muhtar adayının büyük resminin altında aza adaylarının isimleri ve resimlerinin bulunduğu kısım da fotoğrafı olmayan,fotoğraf olması gereken içi boş bir karenin altında ismi yazan muhtar azalarından ben korkuyorum. Nasıl insanlar acaba, hem muhtar azalığına aday olup da, hazırlanan tanıtım afişine koyulmak üzere resmini vermeyen adamlar. Gidip bir vesikalık çektirmeye üşenen bir insansa bu üşengençlikle muhtar azazı olmayı istemek ne ? Yok resmini vermek istemiyorsa bu nasıl bir demokrasi anlayışı. Benim ismim yeter, photoshoplu resme gerek yok diyorsa o daha yaman işte. Alıntı
Misafir direniş Gönderi tarihi: 29 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 29 Mart , 2009 vatandaslık gorevimi yerine getirdim Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 29 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 29 Mart , 2009 Sandık başında cinayet..! Kanlı seçim kavgası: 3 ölü DHA ŞANLIURFA'da, köy muhtarlığına aday iki grup arasında çıkan taş, sopa ve silahların kullanıldığı kavgada muhtar adayı 39 yaşındaki Müslüm Babacan öldürülürken, 12 kişi de yaralandı. Merkeze bağlı Bezirci Köyü'nde sabah saatlerinde mevcut köy muhtarı Ali Çetindağ ile muhtar adayı Müslüm Babacan taraftarları köy okulunda karşılaştı. Muhtar adaylarının okul bahçesinde başlattıkları sözlü tartışma yakınlarının da katılımıyla kısa sürede kavgaya dönüştü. Bir anda taş ve sopalarla saldıran iki grup üyeleri daha sonra üzerlerinde bulunan tabanca ve tüfeklerle birbirlerine rasgele ateş etmeye başladı. Köyün savaş alanına döndüğü kavga, ihbar üzerine olay yerine gelen jandarmaların müdahalesi ile sona ererken, yaralananlar ise otomobiller ile Şanlıurfa'daki çeşitli hastanelere götürüldü. Kavgada, muhtar adayları Ali Çetindağ ve Müslüm Babacan'ın yanı sıra, 75 yaşındaki Mehmet, 40 yaşındaki Mehmet Nur, 37 yaşındaki Reşit, 58 yaşındaki Nasih ve 33 yaşındaki Bakır Babacan ile Müslüm Çetindağ ile ismi öğrenilemeyen 5 kişi daha yaralandı. Yaralılardan muhtar adayı Müslüm Babacan, Şanlıurfa Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Babacan'ın yakınları ölüm haberiyle yıkıldı. Acil servis önünde Kürtçe ağıtlar yakıp, sinir krizi geçiren kalabalıkta bazı kadınlar baygınlık geçirdi. Bayılanlara acil serviste müdahale edilirken, bu sırada acil servis önünde ölüm haberiyle birlikte zaman zaman Babacan ailesi fertleri arasında da gerginlik yaşandı. Cinayetle sonuçlanan seçim kavgasının ardından yeni bir olay yaşanmaması için jandarma köyde, polisler ise Şanlıurfa'daki hastanelerde geniş güvenlik önlemi aldı. Yaklaşık 15 kişinin gözaltına alındığı olayla ilgili soruşturma devam ediyor. -LİCE'DE SEÇİM KAVGALARI: 2 KİŞİ ÖLDÜ, 3 KİŞİ YARALANDI Diyarbakır'ın Lice ilçesinde muhtar adayları ve yakınları arasında çıkan kavgalarda 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre, Buminağa Mahallesi'nde muhtar adayı Şirin Çamlı ile bazı seçmenler arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışma sırasında muhtar adayı Şirin çamlı kalp krizi geçirerek öldü. Sığınak Köyünde de muhtarlık seçimi nedeniyle iki grup arasında başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. silahların da kullanıldığı kavgada, Adnan Yalçın adlı bir kişi ile henüz kimlikleri belirlenemeyen 3 kişi yaralandı. Alıntı
Φ godzilla Gönderi tarihi: 29 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 29 Mart , 2009 OYumu açıklıyorumm.... du bakim saat kaççç yok yok daha yasakk ... açıklıyorum ulleennn Rabbim Cleveland dedi hihihi yok yok Rabbim otur oturduğun yerde dedi Rabbim Obama dedi, birisi yok bana dedi, birisi o bana, dedi diğeri bu bana derken aklım karıştı yanlışlıkla iki şeye EVET i bastım AL sana oldu ...neyse diğer kağıtlarda durumu kotardım Rabbime kulak verdim de Orlando Magic e verdim oyumu. 1 Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 29 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 29 Mart , 2009 1. Seçimde skandal ! Aydın'ın Nazilli İlçesi'ne bağlı İsabeyli Beldesi Yeşildere mahallesi'ndeki bir sandık dolu çıktı. Seçim kurulu ve jandarma tarafından yapılan kontrolde sandıktaki oyların 2004 yılı yerel seçimlerinde kullanılan oylar Aydın'ın Nazilli İlçesi'ne bağlı İsabeyli Beldesi Yeşildere mahallesi'ndeki bir sandık dolu çıktı. Seçim kurulu ve jandarma tarafından yapılan kontrolde sandıktaki oyların 2004 yılı yerel seçimlerinde kullanılan oylar olduğu tespit edildi. Güvenlik güçleri tarafından el konulan olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Bugün sabah saatlerinde Aydın il genelinde oy verme işlemleri normal olarak başladı. Ancak Nazilli İlçesi'ne bağlı İsabeyli Beldesi Yeşildere Mahallesi'nde bulunan İzci Evinde kurulu 1270 nolu sandığı kontrol eden görevliler, sandığın içerisinde 20 adet zarf gördü. Bunun üzerine hemen tutanak tutan görevliler durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri ile birlikte yapılan kontrolde sandıktaki oyların 2004 yılı yerel seçimlerinde il genel meclisi üyeliği seçimi için kullanılan oylar olduğu tespit edildi. 5 yılı önceki seçimlerin oldukça çekişmeli geçtiğini belirten bazı vatandaşlar, bu olayla birlikte geçen seçim lerde adaylarının haklarının yenildiğini iddia ettiler Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 29 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 29 Mart , 2009 İzmir'de CHP açık ara önde İlk sonuçlara göre İzmir'de siyasi denge değişmedi. CHP adayı açık ara önde... Şu ana kadar sandıkların yüzde 10'u açıldı. CHP adayı Aziz KOCAOĞLU yüzde 59.22 AKP adayı TAHA AKSOY yüzde 27.71 oy aldı. Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 29 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 29 Mart , 2009 Secim gelmis catmis Turkiye, bugun ayaklanip rengini belirlemek icin sandik basina gecmis.. Ben acikcasi bugun cok buyuk bir supriz bekliyordum desem yalan olmaz.. Halkin Bu hukmetten sikayetci oldugunu yonetimi hic begenmedigini dusunuyordum ve bu secimlerde hukumete dersini bildireceklerini saniyordumki .. acik ara sok oldum desem yeridir sanirim Tvden gordugum kadariyla Turkiye genelinde oylarin 21%'i acilmis ve hukumet 2004 secimlerinde kazandiklari oylarindan fazla birsey kaybetmemis.. Simdi anlamadim demekki herkes hukumetten sikayet ederken aslinda sikayetten cok memnun oldugu gorulmekte... Alıntı
Misafir direniş Gönderi tarihi: 29 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 29 Mart , 2009 halkın bu seçimlerde tepkisini göstereceğini düşünüyordum... dur diyeceğini düşünüyordum.. ama yine olmadı... pes diyorum... bu halk bunu mu istiyor... acı çok acı... Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 29 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 29 Mart , 2009 Iyiki oy kullanmamisim... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.